Arkadaşlar ben de roaccutane tedavim hakkında bir şeyler paylaşmak istiyorum. 17 yaşındayım, ve şuan roaccutane tedavimin 4.ayının son günlerindeyim. 11 yaşımdan beri yüzümde ve sırtımda sürekli sivilce sorunu yaşıyorum ve o yaşımdan beri hiçbir yaz rahatça havuza giremedim sırtım yüzünden. Hani herkes diyor, ergenlik bitince geçer filan diye, herkesin oluyor bu yaşta filan. Şöyle söyleyeyim ben fen lisesinde okuyorum ki çok stresli bir yer. inanın ilk liseye geçtiğimde herkesin yüzü sivilce doluydu. arkadaşlarımı bir doktor kızı olarak ben götürdüm cildiyelere ve hepsinin yüzü 1 krem sayesinde düzeldi. herbirine mutlaka bir krem iyi geldi ama bütün piyasa kremlerini kullanmama rağmen bana hiçbir şey iyi gelmedi.
Hormon bozukluğum yok, fakat doktorum yumurtalıklarımda polikistik over dedikleri kist başlangıcı tespiti koydu. o dönem zaten çenemde aşırı iltihaplı 1 ay geçmeyen sivilceler, sağ yanağım dopdolu sivilceler filan. Neyse geçmedi işte ne kullandıysam.
Doğuda yaşıyorum fen lisesinde okuyorum. Burada insanlar biraz gariptir, hani mesela sivilcem var mutlaka o gün herkes ne kadar kötü yüzün ya yazık filan der. Zaten herkes herkesin kusurunun peşinde.Ben de bayağı taktım kafama, kimsenin yok bir benim var. Üstelik üstüne Missha markalı ağır bir kapatıcı uyguluyorum, bb krem kullanıyorum ona rağmen fark ediyor insanlar. Cilt temizliği, türlü maskeler.Yok artık olmayacak, sınav stresi ve bu birlikte hiç olmaz dedim ve kullanmaya başladım. Bir de açıkçası ben de makyaj yapıyor olmaktan hiç memnun değildim, dedim ki ömür boyu makyaj yaparak gitsem de erken çöker cildim, roaccutane kullansam da, hadi BİSMİLLAH
İlk 1.5 ay hiç sivilce çıkmadı. Fakat 4.ayın başında kadar ki süreçte kusma yaşadım.Ha o kadar kötü müydü ağladım zırladım mı hayır yani, zaten toplasan 10 tane çıktı biri geçti biri çıktı ve bitti. Bu ay sadece 2 tane çıktı ve hemencecik geçti.Kendimi hiç ay ben depresyona sokan bir ilaç kullanıyorum havasına sokmadım. Ondan depresyonik bir şey de yaşamadım ki ben aslında baya karamsar bir insanımdır.
Yan etki olarak şunu söyleyeyim birazdan söyleyeceğim ürünler sayesinde dudak kuruluğu filan beni zorlamadı. Ben lens kullanıyorum ve inanılmaz bir GÖZ KURULUĞU yaşıyorum. Sürekli damlayla dolaşıyorum ve görme kaybı oluyor bazen bulanık görüyorum. neyse ki 2 ay kaldı, sabır. Bir de en çok zorlayan sürekli YORGUNLUK VE UYKUSUZLUK HİSSİ oldu. Hele ki benim gibi ağır dempolu okul-dersane mekiği dokuyorsanız,gerçekten korkunç bir durum. Ama buna da sabır dedim dayanıyorum artık.
ÜRÜN OLARAK ŞUNLARI KULLANIYORUM:
Dudaklarım için Blistex Med Plus kullanıyorum, çoğunu denedim en iyisinin bu olduğu fikrindeyim. Geceleri ise Bepanthol Bebek Bakım Kremini(Pişik Kremi) tüm dudağıma oldukça kalın bir tabaka halinde sürüp sabah fazlalığını yıkıyorum. Zaten tüm ölü deri yumuşamış oluyor, ya şeker scrubı yapıyorum ya da diş fırçasıyla fırçalayıp ölü deriyi kaldırıyorum. 4 AYDIR BİR KERE DUDAĞIM KANADI SADECE. Ama ben mutlaka her an yanımda blistex gezdiriyorum.
Burnum için Sulfarin(inşallah yanlış hatırlamıyorum) burun pomadı kullanıyorum. Sadece ilk ay 2 kere burnum kanadı o zaman bunu kullanmıyordum. Gece yatarken burun içine sürüyorsunuz. Sabahları da streril deniz suyu sıkıyorum tamamdır. burun kuruluğu da yok :)
Gözlerim için Refresh göz damlası yatarken. tek kullanımlıklar gün içinde. Ah lens kullanmayı bırakabilsem!
Saçlarım için (yağlı saçlarım bir anda kupkuru çıtır çıtır oldular iyi mi) Yves Rocher markası tüm söyleyeceklerimin, saç dökülmesi için şampuan (kesin bir sonuç almadım daha 2 haftadır kullanıyorum, kuru saçlar için saç kremi ve yıpranmış saçlar için saç maskesi (ÇOK MEMNUNUM) Ve bir de şampuanın içine 2 kaşık saf zeytinyağı koyup çalkaladım çünkü maske ve krem diplere sürülmüyor.
Kollarımdaki kaşıntı, kuruma, kızarıklık ve ellerimdeki egzama için DOKTOR TAVSİYESİYLE Ürederm Lipo %10, bundan da çok çok memnunum ellerime özellikle harika geliyor ama biraz yağlı. banyo sonrası sürüyorum. bunun dışında Yves Rocher yulaflı vücut losyonu da vücuduma iyi geliyor.
YÜZÜME İSE: ilk ay Bulgarian Rose bb krem ve garnier kapatıcı roll-on veya missha kapatıcı. sonradan ise bazı günlerde yalnızca La Roche Posay mineral pudra (tam ismini hatırlamıyorum ama 1 tane ürünü var zaten.) inanın çok memnunum hafif ve izlerimi kapatmama yardımcı. zaten öyle aman aman hiç görünmesinler değil hafiflesinler diye kullanıyorum arada bir. RT fırça ile uyguluyorum ve fırçamı sık sık temizce yıkıyorum. Gözümdeki eyelinerı dalin bebek şampuanı ile yüzümü ise La Roche Posay Effaclar H köpükle temizliyorum. Nemlendiricim de La Roche Posay Effaclar H bazen de Hametan (LRP ÜRÜNLERİM DOKTOR TAVSİYESİ) İltihaplı sivilcelerimde ise Nadixa krem, yine doktor reçetesi.
Arkadaşlar ben çok bakımlı olmaya, her gün 2.5 litre su içmeye çalışıyorum ve bir de zaten her ay kan tahlili yaptırıyorum. Hatırlayıp yazdıklarım bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur. Herkesin bu ay yüzün ne güzel olmuş demesi harika bir şey.
Küçük bir tavsiye: Bu ilacı kullanmaya başladığımda 2-3 kişi dışında kimseye söylemedim, inanın söyleyince insanlar moralinizi bozacak hem siz söyledikçe hatırlayacaksınız. Boşverin, Hayırlısını ver Rabbim! diyin yeter :)