• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Merhaba. Aknetrentle 4. Ayımı bitirmiş durumdayım ve cildim şuanda pürüzsüz. İlaca ilk başladığım zamanlarda hep kkden bilgi aldım ve bu süreçte bana çok yardımcı yorumlar okudum ben de şimdi kendime bir hesap açıp deneyimlerimi paylaşabilirim diye düşündüm😊 ilacı kullanırken bende oluşan bütün yan etkilerin çaresini deneme yanılmayla buldum isteyenlere cesaret verebilir ve soruları cevaplayabilirim😊

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eki Görüntüle 1087051 Eki Görüntüle 1087052 Eki Görüntüle 1087053
Selamlar,Roaccutane sonrası olmazsa olmazlardan sayabileceklerim:
1. Güneş koruyucu sürmeden asla dışarıya çıkmayın,hatta mümkünse kışın evdeyken bile sürün.Unutmayın, roaccutane -zoretanin sonrası artık cildiniz çok hassas, kırılgan, lekelenmeye, yaşlanmaya, kırışıklıklara müsait...
2. Cildinizi sadece hassas ciltler için olan temizleme sütleriyle, veya köpüklerle temizleyin ( sabah1 akşam 1).Asla ve asla sabun vs.kullanmayın.Nemlendirici veya gece bakım serumu sürerek uyuyun.Gündüzleri ise nemlendiricili ( yağlı-nemsiz ciltler için olan) güneş koruyucu sürün. Makyajdan kaçının, yapsanız daha bu koruyucunun üstüne yapın.
3. Haftada 1 kez peeling yapın ve yumuşak masajlar uygulayın.
4.Sıcak sudan kaçının, ciltteki yağ dengesini bozar.ılık veya soguk su tercih edin.

EĞER ROACCUTANE- ZORETANIN SONRASI cildinizde lekeler çok ise AHA içerikli köpük ve yine AHA içerikli nemlendirici ( gece) kullanın.Neostarata tavsiye ederm.Tamamen tedavi edici, cilt soyucu-yenileyici ürünler.Cildinizin ufak ufak soyuldugunu göreceksiniz.Ancak bu tedavi 1 aydan fazla olmasın.Ara verip tekrar başlayın.

ROAC.SONRASI LEKE YOK- SADECE CİLT BAKIMI İÇİN , La Roche Posay effaclar H , aşırı dermo tedaviler sonrası cilt yapısı kuruyup incelen ve hassaslaşan ciltler için yapılmış bir köpük.Mükemmel bir ürün.Cildiniz yağlı fakat cansız kuru ise ideal.Sabah akşam temizledikten sonra yine yağlı nemsiz ciltler için uygun olan bir nemlendirici seçin.Paraben ve yağ içermesin.

Eki Görüntüle 1087055 Eki Görüntüle 1087056 Eki Görüntüle 1087057
Selamlar, Roaccutane sonrası olmazsa olmazlardan sayabileceklerim:
1. Güneş koruyucu sürmeden asla dışarıya çıkmayın,hatta mümkünse kışın evdeyken bile sürün.Unutmayın, roaccutane -zoretanin sonrası artık cildiniz çok hassas, kırılgan, lekelenmeye, yaşlanmaya, kırışıklıklara müsait...
2. Cildinizi sadece hassas ciltler için olan temizleme sütleriyle, veya köpüklerle temizleyin ( sabah1 akşam 1).Asla ve asla sabun vs.kullanmayın.Nemlendirici veya gece bakım serumu sürerek uyuyun.Gündüzleri ise nemlendiricili ( yağlı-nemsiz ciltler için olan) güneş koruyucu sürün. Makyajdan kaçının, yapsanız daha bu koruyucunun üstüne yapın.
3. Haftada 1 kez peeling yapın ve yumuşak masajlar uygulayın.
4.Sıcak sudan kaçının, ciltteki yağ dengesini bozar.ılık veya soguk su tercih edin.

EĞER ROACCUTANE- ZORETANIN SONRASI cildinizde lekeler çok ise AHA içerikli köpük ve yine AHA içerikli nemlendirici ( gece) kullanın.Neostarata tavsiye ederm.Tamamen tedavi edici, cilt soyucu-yenileyici ürünler.Cildinizin ufak ufak soyuldugunu göreceksiniz.Ancak bu tedavi 1 aydan fazla olmasın.Ara verip tekrar başlayın.

ROAC.SONRASI LEKE YOK- SADECE CİLT BAKIMI İÇİN , La Roche Posay effaclar H , aşırı dermo tedaviler sonrası cilt yapısı kuruyup incelen ve hassaslaşan ciltler için yapılmış bir köpük.Mükemmel bir ürün.Cildiniz yağlı fakat cansız kuru ise ideal.Sabah akşam temizledikten sonra yine yağlı nemsiz ciltler için uygun olan bir nemlendirici seçin.Paraben ve yağ içermesin.

Ben yaklaşık 2 yıl önce kullandım 6 ay,Psikoljık etkilerini ilk 2 ay yaşadım fiziki etkisi hiç olmadı olumsuz olarak. Cildim ise mis gibiydi cildimde gram yaglanma yoktu hatta saçım bile hiç yağlanmıyordu rahattım.Üstünden 2 yıl geçti şimdi cildim tekrar sivilce vermeye başladı son 3 aydır.Ama roactune kullandıgım zamanki kısımlarda değil diğer kısımlarda.Bu ilaç geçici çözüm asla kalıcı değil 6 ay kullanırsanız 1,5 yıl yagsız sıvılcesız geçirirsiniz arkasından bıraktıgı izlerde hatırası dogal olarak şimdi ben birde onları gidermek için cilt soyucular kullanıyorum.Kısacası kullandıgım dönem memnundum 2 yıl sonrası keşke hiç kullanmasaymışım diyorum.

Bence bu ilaç kişiden kişiye göre değişiklik gösteriyor.
Bazısının kullandıktan birkaç yıl sonra yeniden geri geliyor sivilceleri. Bu kişilerde genellikle çok fazla aktif sivilcesi olanlar oluyor.
Benim çoğu tanıdığım kulandı, yaklaşık 10 kişi var tanıdığım bu ilacı kullanan.
Tek birinin bile yan etkilerinden şikayet ettiğini yada cildinin eskiye döndüğünü iddaa ettiğini duymadım.
Gerçekten buradaki yorumları kullanması gerekn biri okusa kriz geçirir :)
Ben yaklaşık olarak 1 aydır kullanıyorum, 10mg olarak kullanıyorum. Zaten çok az gramaj olarak o yüzden hiç bir yan etkisini görmedim şimdiye kadar.
İlacın mantığı zaten içerideki sivilcelerin çoğunu dışarı atarak kurtulmak. Aşağıda biriken fazla yağlar attılıyor. Zten mantıken başka nasıl yok edilebilir o sivilceler?
Hokup pokus olacak değil.
Bence bu ilaçtan kimse korkmamalı. Gerçekten hiçbirşey yok. Deneyin ve görün :)
çevremdeki kullanan bütün arkadaşlarımın ciltleri bebek gibi oldu. Ne leke kaldı ne birşey.
ben bu ilaçtan çok çok memnunumm, kullanan ve yan etkilerini şiddetli yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun fakat bünyeden bünyeye değşken bir durum bu.
Ve mutlaka saç besleyici yada saç dökülmesine karşı şampuan alın ve onu kullanın. Bir de güneş koruyucunuzu iki saatte bir tazelemeyi gece yatarken de muhakkak nemlendiricinizi sürmeyi unutmayn :)
Dudaklar hakkında yorum yapamıcam çünkü cidden kuruyular çok garip bi kuruma bu sanki içerideki kuruluğu atıyo tarıf edilemez :14:

Arkadaslar ben antidepresan kullaniyorum pazartesi gunu roaccutane icin doktora gidicem doktor verir mii? Versin diye dua ediyorum baska bir doktor agri kesici bile icmemen lazim demisti antidepresan la kullanan var mi???

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Arkadaslar ben antidepresan kullaniyorum pazartesi gunu roaccutane icin doktora gidicem doktor verir mii? Versin diye dua ediyorum baska bir doktor agri kesici bile icmemen lazim demisti antidepresan la kullanan var mi???

o ilaç tedavisii bende gördüm canım başka ilaç almaman lazım
kortizonlu ağır bi ilaçtır dozunu bile doğru ayarlamazlarsa sıkıntı yaratır sende

Arkadaslar bende araniza katildim roaccutane kullanmaya baslicam doktor bana la rochenin gunes kremi kullanmami soyledi ama bu donemde makyaj yapamayacagimizdan ben kapatici ozelligi olan bir krem kullaniyim diyorum hangisi iyidir oneride bulunur musunuz?

Arkadaslar bende araniza katildim roaccutane kullanmaya baslicam doktor bana la rochenin gunes kremi kullanmami soyledi ama bu donemde makyaj yapamayacagimizdan ben kapatici ozelligi olan bir krem kullaniyim diyorum hangisi iyidir oneride bulunur musunuz?

Ya ben de ilk basladıgımda cok tereddut ettım aklımıza esınce baslamak kolay olmadı.ama artık o kadar bıkmıstım ki aknelerimin ağrısından anlatamam...ben cok sey denedım cok unlu doktorlara bıle gıttım kullandırdıkları seyler alerjı yaptı suratım kocaman şişti.en son care bu ılacı kullanmaya karar verdım.ilk olarak 20mg ile başladık.dudak kurulugu,burun içi kurulugu ve goz kurulugu belirtisi oldu bende.bunun için dudak kremi olarak blistex,burnumun içi için rinopanteina kullandım.ama bunlar bir hiçmiş...sonradan 40mg olarak devam ettim tedaviye.doz arttıktan sonra bu sikayetlerim daha da arttı.göz kurulugum için de suni göz yaşı kullandım.son olarak 50mg kullanıyorum.yine doz artınca şikayetim de arttı.şunu söylemeliyim sakın işe yaramayack henüz bir şey düzelmedi demeyin.ben dedim ve yanıldım.sonucta bu 1-2 kür uygulanabilen bir ilaç.zaman gerek.şimdi suratımda sivilce cıkmıyor.pürüssüz cildim dokundugum zaman ama görüntüde kırmızı izlerim var,doktorum bunların ilaç tedavısının en son aşamasında geçeceğini söylüyor.sabırla beklıyorum,etraftan gelen olumlu tepkıler moral oluyor.bir de benim cilt altında kistlerim vardı..szi bilemiyorum.doktor bunları nesterle tek tek yarıyor bu kısmı oldukca acılı ama olsun sonuc mukemmele dogur gıdıyor.cildim soyuluyor kısmıyla ılgılı bısıler de okudum galıba burada,soyulsun bırakın bu harıka bişi...gecen hafta iki kaşımın ortası yılan derisi misaliydi :D kuruluktan canım acıdı açıkcası.ama yogun nemlendırıcılerle hallettim.unutmayın bu tedavının etkili oldugunu anlamanın en iyi yolu dudak kurulugunuzun olmasıdır.dudaklar kuruyorsa aynen devam!! :)) kullandıgım kremleri yazıyorum tek tek şimdi,sorunz olursa buralardayım hanımlar.

1-göz kurulugum için suni göz yaşı-bausch+lomb suni yaş
2-dudak kuruludunu almak için nemlendirici-mentollu blistex(lacivert renkte)
3-dudak onarım kremı-isokeilit
4-burun içi kurulugu için-rinopanteina(dudak cevrenızde cıkan ucuklar ıcın de bu gecerlı,onarıcı kremdır bu)
5-cilt için nemlendirici-bioderma sebium hydra,laroche posay effaclar h,laroche posay toleriane.
Bu arada blistex nemlendırıcı 2 sekilde satılıyor,biri kucuk kavanoz seklınde parmagınızla surulen digeri de bildiğimiz stick formu.evde oldugunuzda parmakla surulenı tercıh edın bence kesınlıkle daha etkili

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sonuc nasil?

Valla sonuçtan gayet memnunum.Herşeyden çnemlisi artık makyajsız gezebiliyorum.Çoookkk çok hafif izler var onlarada ay sonunda kontrole gittiğimde soyucu bi krem vericek dr,o geçiricek dedi.Ama şu anki hali bile eski halinden çok çok iyi.

Tsk ederim hanimlar bu kadar kotu seyler yazanlardan sonra bunlari duymak moral oldu cok cok sagolun

Back