• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Evet arkadaşa katılıyorum.Ben çalıştığım için makyaj yapmak zorundayım ve bunu dr sorduğumda "eczanelerde satılan mineralli ürünlerden kullanabilirsin" demişti.Bende öyle yaptım ve sorun yaşamadım.Ama en en önemlisi güneş koruyucunu sakın ihmal etme.

Merhaba bende 15 gündür rouccatane kullanıyorum 30 mg olarak ve bende saç derisi kaşınmaya başladı ve her kaşıdığımda sanki deri kalkıyor gibi acaba bu sorunu olanda varmı?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Evet kafa derin de pul pul dökülür tıpkı yüzümüzde oldugu gibi.ama derinin kalkmasından kastın daha şiddetli bir durumsa doktoruna danış derim.

💟

merhaba ben 3 yıl önce bu ilacı kullandım ve bende kıllanma yaptı çok fazla değil belki ama vücudumda hiç kıl olmayan yerlerde kıllarım var erkek gibi hissediyorum kendimi bazen bu durum beni çok üzüyor:( acaba böyle bir yan etki yaşayıp bu soruna çözüm bulan biri var mı yardım edebilir mi ?

Yurtdisinda yasiyorum ve bu ilaci kullanmak istedim fakat doktorum bütün sorumlulugu kendi üstüme almam icin imza istemisti...

Ilacin okudugum detaylarinda cok fazla kisi de depresyon görüldügü ve intihar vakalarin oldugundan dolayi kolay kolay recete yazmiyorlar...

Aranizda bu ilaci kullanirken depresyon geciren oldu mu acaba arkadaslar gercekten tehlikeli mi anlayamadim...

Herkes cok rahat bir sekilde kullaniyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben ve annem de dahil olmak üzere cok sayıda kişi bu ilacı kullandı etrafımda.bunalım belirtisi bile görmedim kimsede,evet imza alındığı doğru.eğer bu ilaç bilinçsiz kullanılırsa kısırlık,ciğerde,böbrekte problemler,göz bozuklugu vs..kadar gidiyor.türkiyede de imza alınıyor.ya aslına bakarsanız bunalım durumuna ben inanamıyorum pek.insanın ruhsal bozuklugu veya sıkıntıları varsa bahane oluyordur bence.he deseniz ki kemik ağrısı yok bel ağrısı yaparmış..evet derdim :)

💟

Arkadaşlar yarın son ilacımı alacağım ve 6 aylık tedavimi bitireceğim.Sonuç mükemmel.Yaşadığım yan etkiler; burun kuruluğu,dudak kuruluğu,ellerde kızarıklık,bel ağrısı.Ama inanın hiçbiri dayanılmayacak gibi değil.Ben ilacın yan etkilerinden korktuğum için yıllarca kullanmayı erteledim ama keşke daha önce kullansaymışım.Depresyon derseniz hiç yaşamadım, öyle intihar falan düşünceside olmadı korkmayın.Tabii herkesin bünyesi farklı ona bişey diyemem ama benim yaşadıklarım böyle.Her ayda düzenli kontrol ve tahlillerimi yaptırdım.Sabrettim ve muradıma erdim.Darısı tüm bekleyenlerin başına...

Arkadaşlar yarın son ilacımı alacağım ve 6 aylık tedavimi bitireceğim.Sonuç mükemmel.Yaşadığım yan etkiler; burun kuruluğu,dudak kuruluğu,ellerde kızarıklık,bel ağrısı.Ama inanın hiçbiri dayanılmayacak gibi değil.Ben ilacın yan etkilerinden korktuğum için yıllarca kullanmayı erteledim ama keşke daha önce kullansaymışım.Depresyon derseniz hiç yaşamadım, öyle intihar falan düşünceside olmadı korkmayın.Tabii herkesin bünyesi farklı ona bişey diyemem ama benim yaşadıklarım böyle.Her ayda düzenli kontrol ve tahlillerimi yaptırdım.Sabrettim ve muradıma erdim.Darısı tüm bekleyenlerin başına...

Allah cokca gecmis etsin guzel gunler seni bekler darisi hepimize ins ;)

Arkadaşlar ben de roaccutane kullanıyorum. 1 ay bitti, 2. ay içerisindeyim.
Doktor bana 10 mg'lık doz verdi, 12 ay kullanıcaksın dedi. Sizlerden neden farklı verdi dozumu tam olarak anlayamadım.
12 ay kullanan var mı aranızda benim gibi ?

Bu arada dozu çok hafif olduğu için, ne bir kuruluk yaşadım ne de başka birşey, sivilcelerimi kusuyor şuan cildim, oda normal zaten.
Acaba bu kusma dönemi daha mı uzun süreli olur dozu hafif olduğu için?

Bu arada çok garip bi şekilde, roacctane kullanmadan önce saçlarım avuç avuç dökülürdü, ama şimdi hiç dökülmüyor neredeyse. Doktorum saç dökedebilir tam tersi iyi de gelebilir demilşti. Çok şaşırdım. Eskisinden daha parlak saçlarım. Acaba aynı şekilde etki gören var mı? kısa süreli bi etkisi mi yoksa bu?

Hepinize geçmiş olsun.
Ilacını bitiirmiş arkadaşlarada tekrar geçmiş olsun demek istiyorum, darısı başımıza :) :54:

Merhaba arkadaslari ben de ilaci kullanali iki bucuk yil falan oldu.ne guzeldi o gunler sacim hic yaglanmiyordu:) simdi eskisi kadar olmasa da yine de yagli cildim ve saclarim.sadece sivilce cikmiyor.biliyorsunuz bu ilac ayni zamanda cildi yoruyor ve yipratiyor.siz cildinize nasil bakim yapiyorsunuz hangi cilt bakim ve makyaj urunlerini kullaniyorsunuz?

Arkadaşlar ben de roaccutane kullanıyorum. 1 ay bitti, 2. ay içerisindeyim.
Doktor bana 10 mg'lık doz verdi, 12 ay kullanıcaksın dedi. Sizlerden neden farklı verdi dozumu tam olarak anlayamadım.
12 ay kullanan var mı aranızda benim gibi ?

Bu arada dozu çok hafif olduğu için, ne bir kuruluk yaşadım ne de başka birşey, sivilcelerimi kusuyor şuan cildim, oda normal zaten.
Acaba bu kusma dönemi daha mı uzun süreli olur dozu hafif olduğu için?

Bu arada çok garip bi şekilde, roacctane kullanmadan önce saçlarım avuç avuç dökülürdü, ama şimdi hiç dökülmüyor neredeyse. Doktorum saç dökedebilir tam tersi iyi de gelebilir demilşti. Çok şaşırdım. Eskisinden daha parlak saçlarım. Acaba aynı şekilde etki gören var mı? kısa süreli bi etkisi mi yoksa bu?

Hepinize geçmiş olsun.
Ilacını bitiirmiş arkadaşlarada tekrar geçmiş olsun demek istiyorum, darısı başımıza :) :54:

Bende bu ilacın eş değerini kullanıyorum 20 mg alıyorum ben senin ki daha da düşük bir doz.Benimde henüz 2 ay oldu doz düşük olduğu için iyileşme sürecide uzun oluyormuş yani bende henüz bir temizlenme azalma söz konusu olmadı sivilcelerimde.Kusma süreci ilk aylarda yaşanıyor doğal olarak cilt altındakileri iyice atacak çünkü.Darısı bizim başımıza.

Bende bu ilacın eş değerini kullanıyorum 20 mg alıyorum ben senin ki daha da düşük bir doz.Benimde henüz 2 ay oldu doz düşük olduğu için iyileşme sürecide uzun oluyormuş yani bende henüz bir temizlenme azalma söz konusu olmadı sivilcelerimde.Kusma süreci ilk aylarda yaşanıyor doğal olarak cilt altındakileri iyice atacak çünkü.Darısı bizim başımıza.

Canım peki sana ne kadar süre kullanman gerektiğini söyledi?
Kaçıncı ayındasın bu arada? 12 ay nasıl çekicem ben bilmiyorum :( Şu sivilcelerin kusma dönemi bi bitse kolay atlatılcak gibi ama :(

Canım peki sana ne kadar süre kullanman gerektiğini söyledi?
Kaçıncı ayındasın bu arada? 12 ay nasıl çekicem ben bilmiyorum :( Şu sivilcelerin kusma dönemi bi bitse kolay atlatılcak gibi ama :(

Doktor herhangi bir süre söylemedi bu kontrolümde gidip ben sorucam kendisine canım.Benim 2.ay bitmek üzere valla ilk ay benimde çoğaldı çoğalanlar duruyor yani ben temizlenmesini bekliyorum sadece inş hepimizin istediği gibi bir cildi olur :(

Merhaba kızlar, ben ilacı kullanmaya 29 Ekim'de başladım.. İlk ay 30 mg sonraki aylarda da 40 mg kullanmaya devam ettim.. 12 Mayısta doktora kontrole gittiğimde birkaç hesaplama yaptı, kilomu sordu ve bu ay sadece 10 mg almam gerektiğini bu aydan sonra tedavinin biteceğini söyledi.. kiloma göre almam gereken minimum dozu kendim de hesaplamak istiyorum ama bir türlü nasıl hesaplanacağını bilemedim.. herkes farklı bir şeyler söylüyor bu konuda. kilom 60-61 olarak çıkıyor.. Bana yardımcı olur musunuz?:26::26:

Merhaba kızlar, ben ilacı kullanmaya 29 Ekim'de başladım.. İlk ay 30 mg sonraki aylarda da 40 mg kullanmaya devam ettim.. 12 Mayısta doktora kontrole gittiğimde birkaç hesaplama yaptı, kilomu sordu ve bu ay sadece 10 mg almam gerektiğini bu aydan sonra tedavinin biteceğini söyledi.. kiloma göre almam gereken minimum dozu kendim de hesaplamak istiyorum ama bir türlü nasıl hesaplanacağını bilemedim.. herkes farklı bir şeyler söylüyor bu konuda. kilom 60-61 olarak çıkıyor.. Bana yardımcı olur musunuz?:26::26:

Bende seninle aynı kilodayım.İlaca 10 Kasımda başladım ve 8 Mayısta bitti tedavim.Ama hesaplama kısmını bilmiyorum.DR her ay çarpıp bölüyodu bişeyler :)))

Insanın kılosuna gore bellı oluyor mg hesabı.belirli ay sayısında mesela 6 ay veya 12 ay kullanacaksın dıyor.kılona gore tmamlaman gereken bır doz var.atıyorum 10000 mg kullanacaksın dıyor,ve sen 20 mg kullanıyorsun,ayda kullandıgın mg hesaplanıyor ve zamana yayılarak doz tamamlanıyor boylece.dediğim gibi kişinin kilosu cok onemlı aynı sekılde cıldının bozuklugu da oyle.dozun yuksek olması ıyılesme surecını hızlandırmazmıs aynı zamanda tedavının kalıcı olmasını da saglarmıs en azından doktroumun yalancısıyım yanlısım varsa :))

💟

Arkadaşlar lütfen cevap verirseniz sevinirim .

Arkadaşlar 10 gündeyim ve yüzümde önce sivilce çıktı sonrada kurudu .Öyle duruyor .Bunlar geçer mi ?

Ayrıca bunun üstüne krem felan sürmek gerekiyor mu ?

Yüzüm pul pul oldu dökülcek mi yoksa biz mi soyacaz ?

Arkadaşlar bir de neleri yemeliyiz neleri yememeliyiz .Dikkat etmemiz gereken yiyecekler nedir ?

Ayrıca bazen öyle bi kaşınıyor ki çok fena oluyor .Normal mi .

Umarım cevap yazarsınız

Back