• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar bende 2. ayıma girdim :) herkes yüzümde gelişme oldugunu söyluyor cok byuk dudak kurulugum olmadı henüz :) ve saclarımm hep kuru hep temiz yagdan eser yok :))) Buraya kadar hersey normal ta ki bilegimde cıkan küçük putur putur sivilce tarzı egzama benzeri kızarıklıklar gittikce yayılıyor gittikçe çıldırtıcı kaşınıyor ne yapmalıyım :50:

O küçük kırmızılıklar bendede sürekli çıkıp geçiyor.Ama bi ara gerçekten görüntüsü çok kötüydü.Kazağımın içine saklıyordum ellerimi.Sonra dr Advantan diye bi krem verdi düzeldi.Şimdide her fırsatta kremliyorum.O zamanki kadar olmasada arada hafif hafif kızarıp sonra düzeliyor.Geçmiş olsun.

O küçük kırmızılıklar bendede sürekli çıkıp geçiyor.Ama bi ara gerçekten görüntüsü çok kötüydü.Kazağımın içine saklıyordum ellerimi.Sonra dr Advantan diye bi krem verdi düzeldi.Şimdide her fırsatta kremliyorum.O zamanki kadar olmasada arada hafif hafif kızarıp sonra düzeliyor.Geçmiş olsun.

Tesekkürler öneriniz için :) kacıncı ayınızdasınız siz

kızlar geçen gün doktora gittim 4.ayım bitti.doktor tahlil yapmadı önümüzdeki ay yapıcaz dedi.ben roaccutane değil de acnetrent yazsanız olur mu dedim.kızlar çünkü roaccutane alınca 55tl veriyorum eczaneye.acnetrent alınca ise 8 tl verdim.arada fark var neticede.doktor da olur dedi içindeki maddeler aynı dedi.
ama şimdi acaba diyorum arasında fark var mıdır?benim gibi roaccutane kullanırken sonra acnetrente gecen oldu mu?olumsuz bir etkisi olur mu kızlar?

Kızlar bende 2. ayıma girdim :) herkes yüzümde gelişme oldugunu söyluyor cok byuk dudak kurulugum olmadı henüz :) ve saclarımm hep kuru hep temiz yagdan eser yok :))) Buraya kadar hersey normal ta ki bilegimde cıkan küçük putur putur sivilce tarzı egzama benzeri kızarıklıklar gittikce yayılıyor gittikçe çıldırtıcı kaşınıyor ne yapmalıyım :50:

aynı sorun bende de vardı 2 gün önce gittim doktora gösterdim elimin üstünü doktor DERMABEL isimli bir krem verdi sürdüm çok iyi geldi.2 günde düzeldi elimin üstündeki kırmızı egzama gibi şey gitti.doktor heyecan yapma önemli bir şey değil dedi bu, ilacın yan etkisiymiş ellerimizi devamlı nemlendirmek gerekiyormuş.

kızlar geçen gün doktora gittim 4.ayım bitti.doktor tahlil yapmadı önümüzdeki ay yapıcaz dedi.ben roaccutane değil de acnetrent yazsanız olur mu dedim.kızlar çünkü roaccutane alınca 55tl veriyorum eczaneye.acnetrent alınca ise 8 tl verdim.arada fark var neticede.doktor da olur dedi içindeki maddeler aynı dedi.
ama şimdi acaba diyorum arasında fark var mıdır?benim gibi roaccutane kullanırken sonra acnetrente gecen oldu mu?olumsuz bir etkisi olur mu kızlar?

Ben ilk 2 aydan sonra aknetrent kullanmaya başladım çünkü roaccutane zor bulunuyor öğrendiğime göre hiç bir farkı yok farkı fiyatı mesela 10mg Aknetrent 9 tl civarında roaccutane çok pahalı boşuna fazla para vermeyin bence etkileri aynı.

Kızlar bugun 5. Ayıma girdim kolesterolüm ve trigliseridim yüksek çıktığı icin doktor 30 mg düşürdü :/ ben hic yediklerime içtiklerine falan dikkat etmiyorum ondan oluyor herhalde :(

kizlar bnde kapali komedonlarim icin kullayorum 20.gundeyim 5 tane sivilcem cikti toplamda. Dudaklarim nerdeyse hic kuru degil surekli nemlendiriyorum decubal isimli bi dudak balm i verdi doktor cidden cok iyi kimse zoratenin kullandimi anlamiyo bile.Vucudumdaki sivilcelerde gitti nerdeyse ama su yuzumdeki beyaz komedonlar hala bi gelisme yok.Gecsinn yaa insallah hepimiz yeni dogmus bebek gibi oluruz=))

Merhaba Kızlar,
Ben de çok yağlı bir cilt yapısına sahiptim. yüzümde aşırı sivilce yoktu ama en ufak bir sıkıntımda falan aşırı derecede kötü görüntülü sivilceler çıkıyordu. Geçen ay doktora gittim. cildin kronik yağlı bu sivilceler her daim çıkacaktır ben roaccutane öneririm dedi. o arada ilaç yazdırmaya gelen kişilerden ilaç hakkında olumsuz tepkiler duyduğumdan bazı sorular yonelttim, ben olsam kullanırım deyince kullanmaya karar verdim. boylu poslu bir kız olduğumdan sabah 20 akşam 20 toplam 40mg içiyorum. Bugün 21. gün ama arada 3 hap içemedim, doktor randevum dolayısı ile. yan etkileri okuyunca bende mi bir terslik var diyorum. ilacı aldığım ilk günden beri dudaklarıma sürekli bakım uyguluyorum. kuruluk var ama gözle görülen birşey değil. ellerimin üstünde kırmızı 5-6 nokta oluştu ama sürekli krem sürerek 1 haftada yok ettim. onun dışında gayet normal geçiyor hayat. hiç bir yan etki yok. hee sivilceler hiç olmadığı kadar çoğaldı ama şuan inmiş şekildeler bu konu biraz sıkıyor beni ama işe giderken makyaj yapmak durumunda kalıyorum. yüzümde ki yağlanma şu an 0. hiç yağlanma yok. öyle ki yüzümü zor yıkıyorum ellerim kaymıyor :23: şirkette daha önce kullanmış 4 arkadaşım var. üçünde sonuç tam manası ile olumlu olmamış. birinde muazzam bebek gibi ki yaraymış cildi, bana sen kullanma bence bile dedi. bence bakalım ısrarla kullanıyorum. doktorda çok sorun yok 3-4 ay sana yeter dedi ama bakalım. bir şey daha farkettim. her ay çok ağrılı regl dönemi geçiren ben bu ay hastamıyım değilmiyim anlamıyorum. hiç bir şekilde ağrı yok. bende bunu ilaca bağladım. deride dökülme ise hiç mevcut değil. bakalım neler olacak. gelişmeleri paylaşacağım :16: Sevgiler.

Canim bnmde cok sorun yoktu banada 4 ay yeter dedi ama bu ilac kilona gore belli bir doz alman8 gerektirmiyomu..Ya tedavimiz yarim kalmis olursa.Doktora soruyorum yeter sana diyo benim aklima yatmadi 4.ayda baska bi doktora gidip sorucam..

Ya sac dokulmen ne alemde kacinci gundesin kac mg kullaniyorsun? Ben cildiricam artim sac dokulmesinden! Bi durdu dedim artarak yine basladi. Gidenler yerine gelmezse yanmisim.

Sacim arada bi hala dokuluyo arada bi duruyo. Cok az sacim var su an eskisiyle karsilastirilmaz allahtan sacimi kestirmistim daha fazla dokulurdu o sekilde diye dusunuyorum. Saclarim kivircik cok belli olmuyo o yuzden ama yeni saclar heryerden cikiyo topladigimda sanki sacim elektriklenmis gibi gozukuyo.

Dokulur ama bi sure sonra sac toparlar kendini diye dusunuyorum su an cok kuru oldugu icin sac kokleri saclari besleyemiyo yapabilcegimiz bisey yok :50: ilaci bitirdikten sonra bile bikac ay alir toparlamasi ilacin etkileri devam edecek cunku. Cildimiz iyilessin o da duzelir insallah tatlim uzulme (ben bi 8 yil once de zoretanin kullanmistim sanirim ondan dolayi dokulmustu sacim cok az diye uzulurdum duzelmeyecek saniyordum ama sonra eskisi gibi olmustu :23:)

Ne güzel peki bişey sorcam izlerin var miydi ve 4-5 ayda yüzünde degisim oldu mu :)

Evet izlerde var.Tamamen geçmesede biraz hafifledi.Ama zaten ilaç bitince dr ayrıca iz tedaviside yapıcakmış.Heyecanla onu bekliyorum :)) Bu arada C.tesi kontrolüm vardı,kolesterolüm yüksek çıktığı için dr dozumu 30 mg'a düşürdü :((( 5.aya başlamış bulunuyorum.Hadi hayırlısı...

Benimde mg düşünce moralim bozuldu.Tedavinin süresi uzuyo düşük doz kullanınca.Neyse bu ay çok dikkat edicemde belki birdahaki ay tekrar yükseltir.

Arkadaşlar benim 5. ayım biticek sivilcelerimde baya baya azalma var hatta hıç kalmadı diyebilirim ama fazlasiyla kırmızı leke var yuzume bakinca sivilce gibi duruyo yani anlasilan izlerde hicbir gelisme yok bole olmasi da morelimi bozuyor 6. ayina gelip yuzu tertemiz olanda var sizce duzelir mi yuzum ya

kızlar bende tam tamına 110.günümdeyim. 45.günden sonra kusma dönemi yaşadım ta ki 90. günüme kadar sonra kesildi birden. tam sevindim bitti artık derken ama 2 gündür böyle küçük 2-3 sivilce çıktı,çok takmıyorum ama bazıları son aya kadar çıkıyor diyor.. acaba bende de mi öyle olacak?
20 mg sabah 20 mg akşam kullanıyorum bu arada ben

roaccutane'nı 2013 yılı şubat ayında kullanmaya başladım ve yaz tatilinde tedavim bitmeden bıraktım yan etkilerinden dolayı, bıraktıktan sonra acayip zayıflamaya başladım. İlk başlarda seviniyodum aa iyi güzel kilo veriyorum filan ki zaten kilolu biri değilim ama gitgide erimeye başladım 10 kilo verdim 57 den 47 ye... o kadar moral bozucu ki kıyafetlerim çuval oluyo resmen ciddi manada sinirim bozuluyo artık neyse çok doluyum arkdşlr kendinize iyi bakın :((((((

Back