• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
roaccutane'nı 2013 yılı şubat ayında kullanmaya başladım ve yaz tatilinde tedavim bitmeden bıraktım yan etkilerinden dolayı, bıraktıktan sonra acayip zayıflamaya başladım. İlk başlarda seviniyodum aa iyi güzel kilo veriyorum filan ki zaten kilolu biri değilim ama gitgide erimeye başladım 10 kilo verdim 57 den 47 ye... o kadar moral bozucu ki kıyafetlerim çuval oluyo resmen ciddi manada sinirim bozuluyo artık neyse çok doluyum arkdşlr kendinize iyi bakın :((((((

Belki başka bir probleminizden kaynaklanmıştır bana bayağı fazla geldi :/

Merhaba arkadaşlar.Gerçekten yardımınıza en azından fikir alışverişine ihtiyacım var.Şimdi 21 yaşındayım heralde 10 yaşından beri sivilcesiz bi yüzüm olmamıştır.Fakat en azından liseden sonraki kısım için inanılmaz hiç geçmeyen ya da agır bi sivilce sorunum olmadı.yani hiç pürüzsüz bi tenim olmadı ama özellikle 1 yıldır düzgün sayılır cildim adet dönemlerinde özellikle agız çevresinde boyna yakın kısımlarda nadiren kaş çevremde çıkıyor ama iltihaplı sayılmaz nadiren iltihaplı oluyor.

Sorun şu ki ben heralde çok küçükken bi kez gittim doktora bunun için o zaman zoratenin verdi lens kullandıgım için istemedim kullanmadım.şimdi lazer oldu gözüm ve bu derdim yok.kendi duyduklarımdan nadixa imex gibi ilaçlar kullandım ama geniş çaplı bi tedavi bir çok yol denedim kesinlikle diyemem.
Şimdi üni.3 sınıftayım ve usandım artık jelle temizlemeler maske gece uyumadan tonikler bakıyorum cildime ama çıkıyo yine de ve pürüzsüz olan insanlara imreniyorum kapatıcılardan bıktım.

Sizce başlamalı mıyım bu ilaça özellikle ilk iki ay için mayın tarlası gibi olacagını duydum cildimin ve bu psikolojiyi kaldırabileck bi insan mıyım bilmiyorum.Başka bi tedavi mi denemeliyim yoksa zor olsa da kesin çözüm mü diyosunuz

Çok teşekkür ederm şimdiden :))

Merhaba arkadaşlar.Gerçekten yardımınıza en azından fikir alışverişine ihtiyacım var.Şimdi 21 yaşındayım heralde 10 yaşından beri sivilcesiz bi yüzüm olmamıştır.Fakat en azından liseden sonraki kısım için inanılmaz hiç geçmeyen ya da agır bi sivilce sorunum olmadı.yani hiç pürüzsüz bi tenim olmadı ama özellikle 1 yıldır düzgün sayılır cildim adet dönemlerinde özellikle agız çevresinde boyna yakın kısımlarda nadiren kaş çevremde çıkıyor ama iltihaplı sayılmaz nadiren iltihaplı oluyor.

Sorun şu ki ben heralde çok küçükken bi kez gittim doktora bunun için o zaman zoratenin verdi lens kullandıgım için istemedim kullanmadım.şimdi lazer oldu gözüm ve bu derdim yok.kendi duyduklarımdan nadixa imex gibi ilaçlar kullandım ama geniş çaplı bi tedavi bir çok yol denedim kesinlikle diyemem.
Şimdi üni.3 sınıftayım ve usandım artık jelle temizlemeler maske gece uyumadan tonikler bakıyorum cildime ama çıkıyo yine de ve pürüzsüz olan insanlara imreniyorum kapatıcılardan bıktım.

Sizce başlamalı mıyım bu ilaça özellikle ilk iki ay için mayın tarlası gibi olacagını duydum cildimin ve bu psikolojiyi kaldırabileck bi insan mıyım bilmiyorum.Başka bi tedavi mi denemeliyim yoksa zor olsa da kesin çözüm mü diyosunuz

Benim cildimde tıpkı seninki gibi.Bende 20 yaşından sonra sivilce çıkmaya başladı.O zamanlar Monodoks kullandım geçirdi ama bitince yine çıktı.Şu anda 35 yaşındayım ve belirttiğin gibi hiç pürüssüz bir cildim olmadı ve 5 ay önce Roaccutane kullanmaya başladım.Şu anda çok iyi maşallah.Son 1,5 aydır hiç sivilce çıkmadı.Ama öyle senin korktuğun gibi mayın tarlası olmadı benim yüzüm,tek tük çıktı.İnşallah bidahada çıkmaz.Benimde öyle aman aman sivilcem yoktu ama gözümü kararttım ve doktor tavsiyesiyle başladım kullanmaya.Sende bir dr git,zaten dr uygun görürse kullanmanı önerecektir.

Arkadaşlar, cildimdeki hatta bütün vücudumdaki sivilceler için bi kaç doktora gittim... İlk gittiğim doktor ikinci kontrolde bu ilacı önerdi ama bilindiği gibi çok fazla zararı var... İntahara kadar götürdüğü söyleniyo ama benim çevremde kullanan çok insan var hala yaşıyolar..
Neyse, ben kullanmayı reddedip başka doktorlara gittim ama tedavimin sonu hep bu ilaca çıkıyo..
Aranızda kullanan var mı? Öneren- önermeyen....

merhaba adım Fatoş ben hala bunun pişmanlığını yaşıyorum neden bu ilacı daha önce kullanmadım. 1.5 yıl oldu 6 aylık tedavim biteli ve inanılmaz memnunum. Bana da çok zararlı olduğunu söylüyorlardı hatta okuduğum yorumlardan çok etkilenerek tedavi sürecini uzatmıştım. Yıllarca bu sorunu yaşadım iri iri ve köklü sivilceler çıkıyordu sürekli artık bunalmıştım kullanmadığım ilaç kalmamıştı son çare olarak roaccutane kullanmaya karar verdim ve başladım. daha ilk aydan etki etmeye başladı ve daha tedavimin yarısında bebek gibi bir cildim oldu soyuluyor yenileniyor cildin... söylenecek çok şey var ama şunu aklınızdan çıkarmayın akne ve sivilce problemine kesin ve kalıcı bir çare ....sağlıklı günler dilerim

Bitirenlerden saclari dokulup tekrar yerine cikanlar var mi? Veya yuzunde tedavi suresince tuylenme olanlarin yuzleri de eskiye dondu mu?

Arkadaşlar benim 5. ayım biticek sivilcelerimde baya baya azalma var hatta hıç kalmadı diyebilirim ama fazlasiyla kırmızı leke var yuzume bakinca sivilce gibi duruyo yani anlasilan izlerde hicbir gelisme yok bole olmasi da morelimi bozuyor 6. ayina gelip yuzu tertemiz olanda var sizce duzelir mi yuzum ya

Doktor en son krem verecektr veya baska bi sey yapacaktr . Onlar en son gidiyor. Bende iz cok kalmadgi icin ben istemedim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ya ben başlayalı 1.5 ay oldu ve kusma dönemı yasamadım sızce normalmı yoksa sonradan mı yaşıycam aknetrend kullanıyorum bu arada:44:

Kusma doneminden korkuyorsun galiba . Kusma donemi herkeste olmuo .sende de olmaz belki . Kullanmasi cok zor.gunese cikarken güneş kremi surmek zorundasin mesela. Hatta kışın bile surmek zorundasin. Bence rahatszsan baslamalisin.yksa gecmio o sivlceler .basla derim ben

Bitirenlerden saclari dokulup tekrar yerine cikanlar var mi? Veya yuzunde tedavi suresince tuylenme olanlarin yuzleri de eskiye dondu mu?

Saclarim döküldü biraz ama saclarim cok uzun benim. Tekrr cikma olmadi malesf.tuylerim dokulmedi ne dokulmesii . Su anda o hap yüzünden yuzumde favori bolgeme igneli epilasyona gidiyorum

ya ben başlayalı 1.5 ay oldu ve kusma dönemı yasamadım sızce normalmı yoksa sonradan mı yaşıycam aknetrend kullanıyorum bu arada:44:

Hayr yasamazsin sonradan . Normal bi sey .herkeste olmaz kusma donemi. Benm de olmamsti . Tedavm biteli 4 ay oldu hala adet donemlerimde bile svlce cikmio maşallah :)

Hayr yasamazsin sonradan . Normal bi sey .herkeste olmaz kusma donemi. Benm de olmamsti . Tedavm biteli 4 ay oldu hala adet donemlerimde bile svlce cikmio maşallah :)

tesekkur ederım bılgıler ıcın sanada maşallah:):nazar:

arkadaşlar roaccutane ile tedavimin 4.ayı bitmek üzere, 4 günüm kaldı.
güneş kremi arayışındayım, doktorum la roche posay önerdi ama önerdiği kremi hiçbir yerde bulamıyorum ne yaızk ki ancak haziranda gelirmiş,internette de tükenmiş. ben de başka marka alıcam mecburen.
benim düşündüklerim BİODERMA, CLİNİQUE, SOLANTE. Açıkçası bana bioderma daha mantıklı geliyor, ne biliyim Clinique biraz daha kozmetik markası gibi ama memnun kalan ve roaccutane ile kullanan da olmuş. Solantenin sanırım bu tedavi için özel kremi varmış ama nedense bu markaya hiç ısınmıyorum. E bioderma alacaksam hangisi? KAFAMDA DELİ SORULAR :))) Tavsiyelerinizi bekliyorum mutlaka spf50 olmalı ama

Saclarim döküldü biraz ama saclarim cok uzun benim. Tekrr cikma olmadi malesf.tuylerim dokulmedi ne dokulmesii . Su anda o hap yüzünden yuzumde favori bolgeme igneli epilasyona gidiyorum

Saclarinin dokulmesi ne zaman durdu peki?

arkadaşlar roaccutane ile tedavimin 4.ayı bitmek üzere, 4 günüm kaldı.
güneş kremi arayışındayım, doktorum la roche posay önerdi ama önerdiği kremi hiçbir yerde bulamıyorum ne yaızk ki ancak haziranda gelirmiş,internette de tükenmiş. ben de başka marka alıcam mecburen.
benim düşündüklerim BİODERMA, CLİNİQUE, SOLANTE. Açıkçası bana bioderma daha mantıklı geliyor, ne biliyim Clinique biraz daha kozmetik markası gibi ama memnun kalan ve roaccutane ile kullanan da olmuş. Solantenin sanırım bu tedavi için özel kremi varmış ama nedense bu markaya hiç ısınmıyorum. E bioderma alacaksam hangisi? KAFAMDA DELİ SORULAR :))) Tavsiyelerinizi bekliyorum mutlaka spf50 olmalı ama

Bioderma sensibio ar kullaniyorum. Hafif renkli kirmizilik giderici serisinin urunu zaten. Icinde parabrn var dert etmezsen oneririm.

Bu arada ben de yazayim durumumu yardimci olabilmek adina. 6. Ayim bitmek uzere ki tedavim de biticek 20 gun kadar sonra. Benim 3 aydir falan hic sivilcem cikmiyor cok sukur ki. Allerjik sivilcelerim icin basladim tedaviye ve ameliyat sonrasi Burnumdaki asiri yaglanmanma icin. 20 gun kusma donemi yasadim ilk ayda onlarin hafif pembe izleri sakaklarimda hala duruyor ama cok kizarik degiller. Bir de cenemde bi de yanaklarimda bazen isik vurdugunda yuzeysel cukurluklar varmis gibime geliyor. Ama inanin hic biri gozume batmiyor.

2 aydir herkes cildimin guzelligiyle ilgili iltifatlara boguyor. Lisenin basindan beri duymadigim seyler bunlar :) sokakta bile tanimadigim ibsanlardan cildimin ne kadar temiz ve berrak olduguna dair seyler duymaya basladim.bu beni inanilmaz mutlu ediyor . izlerim dedigim gibi sakaklarimda oldukca hafifler saclarim acikken zaten kapaniyor tedavi sonrasi buyuk ihtimal tamamen silinirler ama contractubex kullanmayi dusunuyorum son ayimda.
22 yasindayim bu arada.
Cektim mi 6 aydir evet cektim. Hala da cekiyorum. Sarisinim ben. Kaslarimi aldirmazdim dudak ustumu de. Kollarimda falan zaten cok az sari kisa tuyler vardir. Ilaca basladiktan bikac ay sonra ilk fark ettigim uzamis dudak ustu tuylerim oldu sonra bi baktim sakaklarim favorilerimden ceneme dogru tuylenme baslanmis. Kollarimda daha uzun ve kalin tuyler belirmis.
Saclarimsa cok gurdu herkes ne yaptigimi sorardi 400 500 tel dokuluyor artik dustan sonra. Oncesini saymiyorum bile. Kalcamdaki saclarimi gogus hizamda kestirdim bi yarari olmadi pek. Hala dokuluyor. Kucuk kucuk cjkan saclar var ama uzarlar mi bilmiyorum. Eskiden sacimi ordugumde bilegim kalinliginda bir orgu olurdu. Simdi onun yarisindan biraz az kalinlikta fotograflarla karsilastiriyorum. Bazi kaynaklar hormon problemi yoksa tuylenme ve saclarin 1 yil kadar sonra normale donecehini yaziyor inanmaya calisiyorum.
Ozetle deger mi derseniz cildim icin duydugum onca guzel seye ragmen bir durur dusunurum iyi mi yaptim kullanmakla diye.
Baslayacak olanlar lutfen cok iyi dusunun tedavisi devam edenlere de sabir diliyorum.

Bioderma sensibio ar kullaniyorum. Hafif renkli kirmizilik giderici serisinin urunu zaten. Icinde parabrn var dert etmezsen oneririm.

Parabensiz güneş koruyucu bulmak ve güvenmek cok zor zaten, mecburen parabenli olucak galiba :) suan sensibio ar ve Photoderm sensitive arasında kaldım gerçekten kırmızılığa etkisi oluyor mi bir de cok parlıyor mu :)

Back