• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ben kullanmadan önce test yaptırdım normal çıktı.aslında benim sivilcem çok yok genelde çene biölgesinde ama yıllardır çeneme kremler sürdüm hiç fayda etmedi.bir çekirdek yediğim anda çıkıyordu.doktor sadece 10gün kullancan dedi.ama ben 1 ay kullanmak istiyorum ya.gecen yıl ablam kullandı bu ilacı o kadar güzel oldu ki yüzü.

On gün mü kullanacaksn çok az değil mi ya kilona göre vermedi mi dozunu en az dört ay kullanman gerekiyor diye biliyorum birdaha çıkmaması için

kızlar umarım yazımı birileri görüp bir an önce yazar.ben 1.5 aydır acnegen kullanıyorum günde 40 mg. burun kanamam bir defa oldu bir dafeda gece körlüğü yaşadım.bunlar beklediğim şeylerdi.ama yaklaşık 10 gündür gözlerimde kaşıntı batma ve şişme var.gözlerimi kapasamda batıyor açsamda.ama dayanılacak gibi değil.çok çok fazla.şu anda gözlerime dokunamıyorum bile.her gören ne oldu gözlerine ne kadar şişmiş diyor.çok sinirim bozuk.2-3 tane sivilce için gözümden olucam nerdeyse.bu sorunu yaşayan yada yaşamış olupta çözüm bulan varmı?yarın doktorumla görüşücem gerekirse tedaviyi bitiricem.çünkü inanın bu ağrı sivilceden beter etkiliyor beni.:(

kızlar umarım yazımı birileri görüp bir an önce yazar.ben 1.5 aydır acnegen kullanıyorum günde 40 mg. burun kanamam bir defa oldu bir dafeda gece körlüğü yaşadım.bunlar beklediğim şeylerdi.ama yaklaşık 10 gündür gözlerimde kaşıntı batma ve şişme var.gözlerimi kapasamda batıyor açsamda.ama dayanılacak gibi değil.çok çok fazla.şu anda gözlerime dokunamıyorum bile.her gören ne oldu gözlerine ne kadar şişmiş diyor.çok sinirim bozuk.2-3 tane sivilce için gözümden olucam nerdeyse.bu sorunu yaşayan yada yaşamış olupta çözüm bulan varmı?yarın doktorumla görüşücem gerekirse tedaviyi bitiricem.çünkü inanın bu ağrı sivilceden beter etkiliyor beni.:(

Canım henüz ben yaşamadım ama araştırırken okumuştm sanırım sende ilaca bağlı göz kurulugu olmuş bi eczaneye de danışıp refresh yapay gözyaşı damlası almanı öneririm ben eskiden beri kullanıyorum kuruluga çok iyi geliyor ama ilk önce eczacına sonra niye olmuş olabilir diye o sana yardımcı olur canımm geçmis olsun

canım saol cvp verdiğin için suni göz yaşı damlası kullandım dünden beri kullanıyorum ama hiç azalma olmadı.yarın doktora bir danışıcam belkide bu ilaca vücudum tepki gösteriyordur.ağar geliyor olabilir.böyle bir kaşıntı batma olamaz kaşırken gözümü çizmekten zarar vermekten korkuyorum:(

bugün bıyığımı sirle almaya calış sirle almaya calıştım derimi kaldırdı biraz cok yandı ya :( dudak kuruması henüz yapmadı ama derimi hassaslaştırdı.

bu ilacı kullanırken aynı zamanda doğum kontrol hapı kullanan var mı biliyor musunuz bir sıkıntı olur mu acaba?

bir de sunu soracagım.ben ilacı su ara bırakıp ekim gibi tekrar baslamayı düşünüyorum suana kadar daha 10 gün olmadı ilacı kullanalı.

yorum yaparsanız sevinirim.

sir yaptıgım derimin kalkan yerine de imex kremini sürdüm.3 gün kabuk bağlayıp sonra kendiliğinden gececek inş :(

bu ilacı kullanırken aynı zamanda doğum kontrol hapı kullanan var mı biliyor musunuz bir sıkıntı olur mu acaba?

bir de sunu soracagım.ben ilacı su ara bırakıp ekim gibi tekrar baslamayı düşünüyorum suana kadar daha 10 gün olmadı ilacı kullanalı.

sir yaptıgım derimin kalkan yerine de imex kremini sürdüm.3 gün kabuk bağlayıp sonra kendiliğinden gececek inş :(

doğum kontrol hapı ben kullandım kistlerim için ama doğum kontrolü amaçlı değildi. Bildiğim kadarıyla bir etkileşimi yok ama yine de doktorunuza sorun içiniz rahat etsin.

Eğer yeni başladıysanız bırakın. Arada bırakırsanız cildiniz biraz daha coşuyor..

Kızlar yaklaşık 1 haftadır sürekli burnum kanıyor. İçerisi kabuk kabuk oldu canım yanıyor dokunurken.

Bir doktora gittim adam anlamadan dinlemeden bir ilaç yazdı. Eczacılık mezunuyum, eczanem yok, akademisyenim. Yazdığı ilacı da biliyorum itiraz ettim. "Haa pardon ya dikkatsizliğime verin" dedi doktor çok irite oldum zaten. Sonra başka bir ilaç yazdı. Sinirlendim çok hiç birşey demeden çıktım doktordan. E-reçete olduğu için de neymiş diye bakamadım.

Şans bu ya eczaneye girerken tekrar burnum kanamaya başladı. Neyse eczacı baktı ilaca "sizin zaten burnunuz kanıyor bu ilaç epiteli daha da inceltir ve şiddetlenir kanamalarınız bence bunu hiç kullanmayın siz" dedi. Bende şarteller attı haliyle. Geri zekalı doktor. Dinlemedi bile doğru düzgün... Eczacı da bir ilaç öneremedi KBB'ye gidin dedi. İşim dolayısıyla gidip de görünemedim.

Kendim bepanthen sürmeye başladım içine. Ama sonra koku duyumda azalma farkettim. Bepanthen mi yaptı yoksa içi kabuk bağladığı için mi oldu bilmiyorum ama onu da bıraktım ve sürekli burnum kanamaya devam ediyor.

Sizlerde bu şikayeti olup da bu tip ilaçlar kullanan var mı? Burun için? Yardımcı olur musunuz? :43:

Ekleme: Ya benim cildim kötüleşti yine çok güzeldi bayadır. Kızarıyor tekrar tekrar sivilceler çıkmaya başladı. Ramazan geldi su içemiyorum çok ondan mı oluyor acaba? Çok moralim bozuk kızlar aynı şeyi yaşayan var mı?

Son düzenleme:
Kızlar yaklaşık 1 haftadır sürekli burnum kanıyor. İçerisi kabuk kabuk oldu canım yanıyor dokunurken.

Bir doktora gittim adam anlamadan dinlemeden bir ilaç yazdı. Eczacılık mezunuyum, eczanem yok, akademisyenim. Yazdığı ilacı da biliyorum itiraz ettim. "Haa pardon ya dikkatsizliğime verin" dedi doktor çok irite oldum zaten. Sonra başka bir ilaç yazdı. Sinirlendim çok hiç birşey demeden çıktım doktordan. E-reçete olduğu için de neymiş diye bakamadım.

Şans bu ya eczaneye girerken tekrar burnum kanamaya başladı. Neyse eczacı baktı ilaca "sizin zaten burnunuz kanıyor bu ilaç epiteli daha da inceltir ve şiddetlenir kanamalarınız bence bunu hiç kullanmayın siz" dedi. Bende şarteller attı haliyle. Geri zekalı doktor. Dinlemedi bile doğru düzgün... Eczacı da bir ilaç öneremedi KBB'ye gidin dedi. İşim dolayısıyla gidip de görünemedim.

Kendim bepanthen sürmeye başladım içine. Ama sonra koku duyumda azalma farkettim. Bepanthen mi yaptı yoksa içi kabuk bağladığı için mi oldu bilmiyorum ama onu da bıraktım ve sürekli burnum kanamaya devam ediyor.

Sizlerde bu şikayeti olup da bu tip ilaçlar kullanan var mı? Burun için? Yardımcı olur musunuz? :43:

harmoni kacıncı ayındasın, benim ablam 2 ay kullandı bu ilacı hiç burun kanaması olmadı.burnunun içini yumusak tutacak seyler kullanman ve rüzgarda durmaman (burnunu kurutmasın diye) fayda dokunabilir.

ya benim durumum farklı.ben biraz da acele ettim.1 ay sonra düğünüm var cenemde sivilceler vardı ama bu sivilceler her yıl cıkıyordu ben de kökten cözüm olsun diye bu ilacı kullanmaya basladım tabi doktor gözetiminde.ama simdi keske düğünden sonra baslasaydım diyorum.hem kıs olurdu, malum düğün öncesi agda da yapmam gerek :( bakalım suan bıraktım.kışın duruma göre...

Kızlaar ben kullandım 1 yılım doldu bitelii :) söz wermiştim başımdan geçenleri yazıcam diye nitekim yazdım da ama belki görmeyenler olmuştur. Ilk 2 ay herşey normaldi daha sonra biraz siwilceler çıkmaya başladı we kurumaya başladım dudaklarımdan burnumun içine kadar kurudu..ellerimde minik minik benekler olmuştu kaşınıyolardı. Ben 4 ay kullandım ilacı siwilcem çok azdıı çok memnun kaldım.tedawi boyunca bol su içtim meywe yedim şimdi canım ne isterse yiyip içiyoruz cips çekirdek çikolata bira... :)) tek bir siwilce yok benim tedawi boyunca 2 3 siwilcem kusmuştu o yüzden yüzümde izimde yok iz mutlaka oluyo eğer siwilceniz çoksa malesef :// doktor ilaç tedawisi bitince gerekli görürse izler için krem werir..ha unutmadan ilk ay güneşe çıkmadım cilt fazla hassas oldugu için lekelenmeyim diye.. Sorularınız olursa cewaplarım hepinize sabır diliyorum geçmş olsun..

harmoni kacıncı ayındasın, benim ablam 2 ay kullandı bu ilacı hiç burun kanaması olmadı.burnunun içini yumusak tutacak seyler kullanman ve rüzgarda durmaman (burnunu kurutmasın diye) fayda dokunabilir.

ya benim durumum farklı.ben biraz da acele ettim.1 ay sonra düğünüm var cenemde sivilceler vardı ama bu sivilceler her yıl cıkıyordu ben de kökten cözüm olsun diye bu ilacı kullanmaya basladım tabi doktor gözetiminde.ama simdi keske düğünden sonra baslasaydım diyorum.hem kıs olurdu, malum düğün öncesi agda da yapmam gerek :( bakalım suan bıraktım.kışın duruma göre...

benim 3. ay bitiyor canım. işte o yumuşak tutacak şeyler neler :(

Hamile kalma ihtimali olanlara zaten ilaçla birlikte doktor öneriyor doğum kontrol hapını :) Ben kontrol hapı kullanmadım ama adet geciktirici kullanmam gerekmişti, doktorumu arayıp sormuştum emin olamadığım için, "hiçbir sıkıntı olmaz, zaten hep kulanıyoruz" dedi. Ama sen yine de emin olmadığın hapı kullanma canım bence, ne olur ne olmaz :34:

Bana doktor "dudak üstüne ağda yapmayın, yara olur" demişti. Zaten hep cımbız kullanıyordum, yine cımbız kullandım, sıkıntı olmadı.

Bu arada tuvalette zorlanma durumu için doktor bepanthen önerdi, "sorunu olmayanı kabız yapar, kabızı daha kabız yapar" diye bir özlü söz söyledi hatta :1: Güneşten korunmam için de 50 faktörlü bioderma photoderm verdi, henüz pek güneşe çıkmadım, kullandığımda deneyimlerimi yazarım :34:

kızlar benim ilacım gecen ay bitti bu ay bana peeling ve losyon verdi yalnız dcl marka sordum ikisi 200 tl yapıyo cok pahalı sordum aynı etkide ürün varmı ordaki bayan hayır yok dedi napmalıyım sizce hangi marka önerirsniz?

kızlar dokuzuncu günümdeyim bi değişiklik yok yan etkiside yok henüz günde 10 mg kullanıyorm ondan heralde sadece burnumun kenarında bi sivilce çıktı acıyo bide yanaklarmda çıktı iki üç tane normalmi bunlar:(

kızlar dokuzuncu günümdeyim bi değişiklik yok yan etkiside yok henüz günde 10 mg kullanıyorm ondan heralde sadece burnumun kenarında bi sivilce çıktı acıyo bide yanaklarmda çıktı iki üç tane normalmi bunlar:(

canım merhabalar, inşallah en kısa sürede toparlar yüzün. Öncelilkle sabırlı ol çünkü en düşük dozdan başlamışsın. Ben 3. ayımdayım. Direkt olarak 20'den başlamıştım ve ilk ayın sonunda deri altındaki tüm birikmiş yağlar yok olmuştu. Ama burada okuduğuma göre herkeste aynı olmuyor. Bazı ciltler önce kusuyor sanırım.

Daha çok başındasın bir ay geçsin yavaş yavaş azalmaya başladığını göreceksin. Zaten en önce az sivilceli olan alanlar düzeliyor. Mesela benim alnım ve burun çevremde minik minik vardı onlar hemen düzeldi bebek gibi oldu. Sadece yanaklarımda kaldı kırmızı kırmızı... Moralin bozulacak , bazen üzüleceksin ama gör bak düzeldikçe nasıl gaza geleceksin :)

Bir de benden sana tavsiye her ay ya da 15 günde bir fotoğrafını çek yüzünün. Değişimi göreceksin :) İlacın depresif etkisini azaltmaya çok yardımcı oluyor. Ben öyle yapıyorum ve depresyon yanıma bile uğramadı :)

Back