• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Tedavim bitmek üzere :3: Doktor "biraz zaman geçince yağlanma hafif olarak geri dönecek, o senin genetiğin, değiştiremeyiz ama sivilceler gitti artık." dedi :nazar:

Şimdi kendime hep şunu soruyorum; neden ilaç kullanmak için bu kadar bekledim ki? :9:

Keşke üniversite yıllarımda halletseymişim, o kadar zaman problem yaşamaya, hiç bir sonuç vermeyen kozmetiklere para dökmeye, sabahları makyajla kırmızılıkları kapatmaya çalışmaya, sağdan soldan "o kadar sivilce olur, zamanla geçer, yok portakal suyu içme, şunu yeme, bunu kullan..." gibi telkinler duymaya hiç gerek yokmuş.:27:

kızlar evli olup da bu ilacı kullanan var mı?ben bu ilacı yaklaşık 3 hafta önce bıraktım ve sadece 10 gün kullandım.ama kışın tekrar kullanmaya başlayacağım.bu ilacı kullandık diyelim tedavi bittikten ne kadar zaman sonra hamile kalmak doğru olur?

kızlar evli olup da bu ilacı kullanan var mı?ben bu ilacı yaklaşık 3 hafta önce bıraktım ve sadece 10 gün kullandım.ama kışın tekrar kullanmaya başlayacağım.bu ilacı kullandık diyelim tedavi bittikten ne kadar zaman sonra hamile kalmak doğru olur?

Doktorumun bana verdiği bilgi kitapçığına baktım şimdi, aynen yazıyorum "Çocuk doğurma çağında bir bayan iseniz ve tedavi süreci boyunca hamile kalma olasılığınız varsa Roaccutane kullanımından bir ay önce başlayarak, kullandığınız süre boyunca ve bu sürenin bitimini izleyen bir ay boyunca hamilelikten korunmalısınız."

ilacı 10 gün kullandım bıraktım ya başka bir doktora gittim.doktor azax diye bir hap ve clıodny di sanırım bir krem verdi.yahu 2 haftadır kullanıyorum hiç etkisi yok.cildimi temiz tutuyorum yok arkadas o sivilce yine bir yerden cıkıyor özellikle çenemde...yani keske su gectiğimiz kıs bu ilacı kullansaymısım diyorum :(

mairuj tesekkür ederim bilgin için.doktor bana bir kitapçık vermemişti.tabi ben bir güzellik salonuna gitmistim oradaki doktor da dermotologdu.senin tedavin nasıl gidiyor, kacıncı aydasın?normal bir hastaneye mi gittin sen ?

mairuj tesekkür ederim bilgin için.doktor bana bir kitapçık vermemişti.tabi ben bir güzellik salonuna gitmistim oradaki doktor da dermotologdu.senin tedavin nasıl gidiyor, kacıncı aydasın?normal bir hastaneye mi gittin sen ?

Rica ederim :) Ben özel bir hastanedeki dermatoloğa gidiyorum Ankara'da. Benim 5 ay oldu başlayalı ama aralıklı bir tedavi uyguladı doktor, sivilcelerim dirençli ama az sayıda olduğu için. İlaç kullanmam için ilk kan verdiğimde bana Roaccutane'ın bilgi kitapçığını vermişti. Sonuçlar çıkınca ilk ilacı reçete edecekti, "siz de okuyun, süreçle ilgili bilginiz olsun" demişti, hala duruyor elimin altında :)

Benim tedavim bitiyor, son 5 ilacım kaldı :) Sonuçtan çok memnunum. Hatta doktor 2 ay kadar azaltma dozu verecekti, son muayenede gerek yok dedi. Yüzüm, göğsüm ve sırtımda hiç sivilce kalmadı :nazar: Biraz meşakkatli bir süreç ama değiyor, ben kendime dert ediyordum çünkü sivilcelerimi :1: darısı hepimizin başına...

Selam arkadaşlar. Ben de bugün başlayacağı Roacutane kullanmaya. Günde 1 tane 20 mg kullanacağım. Doktora sormayı unuttuğum veya emin olamadığım birkaç sorum olacak,

-İlacı tok karnına alıyoruz değil mi? Yemekten hemen sonra mı yoksa biraz bekleyip mi?
-Malum yaz ayında başlamak zorunda kaldım. Güneşe çıkarken yüzüme kollarıma vs. güneş kremi sürmem gerekecek. Hangi markayı önerirsiniz?
-Doktor ilk başlarda kızarıklık vs. yapabileceğini söyledi. Peki ben mevcut sivilcelerimi ve o kızarıklıkları neyle kapatacağım? İlaçla birlikte kullanabileceğim zarar vermeyecek kapatıcı-fondoten tavsiyeleriniz var mı?

Bir de konu açmıştım ama cevap veren olmadı. Lazer epilasyon tecrübeniz olduysa yorumlarınızı bekliyorum:
http://www.kadinlarkulubu.com/lazer-epilasyon/637883-lazer-epilasyon-amp-roaccutane.html

:34:

Selam arkadaşlar. Ben de bugün başlayacağı Roacutane kullanmaya. Günde 1 tane 20 mg kullanacağım. Doktora sormayı unuttuğum veya emin olamadığım birkaç sorum olacak,

-İlacı tok karnına alıyoruz değil mi? Yemekten hemen sonra mı yoksa biraz bekleyip mi?
-Malum yaz ayında başlamak zorunda kaldım. Güneşe çıkarken yüzüme kollarıma vs. güneş kremi sürmem gerekecek. Hangi markayı önerirsiniz?
-Doktor ilk başlarda kızarıklık vs. yapabileceğini söyledi. Peki ben mevcut sivilcelerimi ve o kızarıklıkları neyle kapatacağım? İlaçla birlikte kullanabileceğim zarar vermeyecek kapatıcı-fondoten tavsiyeleriniz var mı?

Bir de konu açmıştım ama cevap veren olmadı. Lazer epilasyon tecrübeniz olduysa yorumlarınızı bekliyorum:
http://www.kadinlarkulubu.com/lazer-epilasyon/637883-lazer-epilasyon-amp-roaccutane.html

ilacı tok karına alıyorsun.yemekten hemen sonra ya da biraz sonra farketmez
hamııton sportblock marka su bazlı güneş kremini tavsiye ederim yüz için.
fondoten ya da kapatıcı kullanmanı tavsiye etmem cünkü gözeneklerini kapatır, biraz sabredersen daha güzel sonuç alırsın.

Doktor bana güneş kremi olarak SOLANTE irrita 50+spf güneş kremini yazdı eczanelerde bulabilirsin fakat herhangi bir farklı markada kullanabilirsin dedi yüz kızarıklığına gelince herkesde öyle bir olmuyor mesela bende tam aksi oldu kızarık olan bölgeler soyuldu çok hızlı iyileşme oldu daha yolun yarısındayım fakat cildim yüzde 95 düzeldi..l:8:

Bende 6 7 yil once 6 ay kullandim bu ilaci ve Allah nazardan korusun bidaha hic sivilcem cikmadi muthis bi ilac yuzum bebek gibi oldu siyah nokta bile kalmamisti simdi sivilcem yok ama cok az siyah noktam var dudaklarimin catlamasi disinda hic bir yan etkisini gormedim biraz sabredin arkadaslar sonuc mukemmel olucak;)

Çok sağ olun. Evet doktor da öyle söyledi. Yan etkileri değişkenlik gösterebiliyormuş veya dudak kuruması dışında hiç olmayabiliyormuş. Umarım problemsiz bir şekilde atlatırım bu süreci :)

Çok sağ olun. Evet doktor da öyle söyledi. Yan etkileri değişkenlik gösterebiliyormuş veya dudak kuruması dışında hiç olmayabiliyormuş. Umarım problemsiz bir şekilde atlatırım bu süreci :)

bende 24.günüm internetteki yorumları görünce insan korkuyo şuana kadar bi yan etkisini görmedim çok az dudaklarm kurudu sadece. güneş kremi diye doktorm banada solante acnes verdi çünkü akneli ciltlere özel bi güneş kremi canım ben kullanıyorm memnunum :)

canım çok haklısın gerçekten ilaca başlamadan önce aynısını banada yaptı yok soğan suyu iç bilmem ne o kadar sivilcen yok falan insan kendisinde olmayınca o duyguyu bilmiyor gerçekten yaşamaları lazım.. canım tecrübelerini paylaştığın içn çok teşekkürler peki sivilcelerin tamamen geçtimi artık çıkmıyorlar değilmi en büyük korkum ilacı kullandıktan sonra tekrar etmesi:(

canım biraz geç oldu cwvp kusura bakma pek girmiyorum evet tamamen geçti arada çıkıyolar ama normal insanlarınki gibi adet dönemimde merak etme geçicek..ben ilacı kullanırken doktorum kremde veriyodu ama

Yan etkileri kafanıza fazla takmayın derim ben, ne de olsa ilacı doktor kontrolünde kullanıyoruz, başedemediğimiz bir durum olursa doktor gerekli olanı yapacaktır.

İlaç kullanırken çevremden de olumsuz şeyler duymuştum, "Bir arkadaşım kullandı, yüzü çok fena oldu." gibi... Hatta birisi "arkadaşımın da senin gibi geçmişti ama sonra hemen eski haline döndü cildi, çok kötü oldu" gibi şeyler anlatmıştı da sinir olmuştum:41: pek dinlememek lazım :36: Neden böyle şeyler anlatıp insanın moral bozarsın ki? Başarı oranı yüksek bir ilaç. Bilinçli kullanıldığı sürece ben şahsen tavsiye ederim.

Tam 1 yıl oldu bırakalı bu ilacı.Yüzümde o kadar sivilceli değildi follerın orda ıkı taraftada 3 er 4 er vardılar. Doktorum 6 aylık tedavı vermişti fakat ben iyileşme görup 4 aydan sonra gitmedim aksattım öylece kaldı.İlk ay çok feciydi yüzüm sivilce dolmuştu hayatımda suratımda o kadar sivilce görmemiştim.Dudaklarım patladı çatladı hata yapıp agdayla bıyık aldırdım yara oldu :))ama 2 ayın sonuna dogru iyileşmeye başladılar.Ben dudaklarıma bepanten kullandım faydasınıda gördm.Yüzüme öyle arada aklıma gelince 2 3 gunde bir nemlendırıcı surdum ki yaglandırmayım çok diye.Şuan yenı yenı başladı çıkmaya oda adet dönemı öncesi bir tane falan hemen kuruyor.Çok hafif kızarıklıklar kaldı onuda Madecassol krem sürüp sadece kızarıklıkların üstüne yüzüme yaymadan önüne geçtim.Cildim şuan çok güzel :32: İlk iki ay zorluklarını çekerseniz eger çektiginize degicek.Tabı bu arada aylık kan kontrolunuzu aksatmayın.Gerci benım doktor degerlerım hiç cıkmadı dıye bazen 2 ayda bir bakıyordu.Cildim hariç bir etkisi olmadı şükür.Çok arastırdım herkez aman şöyle böyle bılmem ne dedı korktum.Psıkolojımı bozdum sınırlı gecırdım 2 ayımı ki oda okuduklarımdan psıkolojık etkılenmemdı bence :47: Her bünyeye göre değişir zaten doktorunuz olumsuz bişey gördugunde durdurur tedaviyi. Alkol alınmaz kesinlikle denıldı.Ama ben kullandım haftada 2 3 defa kullandıgım bile oldu ama kanım iyiydi beni pek etkılemedı.Karacigerımde gayet iyi durumda.Darısı tüm şikayetcilerin basına.Bu arada iyileştikten sonra ve tedavi sırasında kesinlikle ek sabun dogal caylar fondoten pudra sıradan nemlendırıcıler kullanmadım.Allık kullanmaya bile Daha yeni yeni basladım.Göz damlası v.s kullanmadım gerek görulmedı sanırım.Tedavıdeyken denıze gıttım güneşlendim bendekide ne cesaretmiş bilmem ama birşey olmadı garnıerın 50 faktor yuz için gunes koruyucusunu kullandım.Çok su içtim ama bunların yanında belkıde o yuzden fazla etkılenmedım ki normladede cok ıcerım 4 5 litreyı bulur içtigim.

Son düzenleme:
Slm

Ben bu ilacı 13 yıl önce kullandım. Yani 20 yaşındayken. Bıraktıktan sonra bir daha ufak bazı çıkmalar dışında hiç sivilcem olmadı.

Sizleri aydınlatmak istedim :

** 13 yıl içinde farklı nedenlerden gittiğim her cilt doktoruna bu ilacı sordum ve daha bir tane bile hakkında kötü birşey söyleyen duymadım.

** 13 yıldır bu ilaçtan dolayı hiçbir sorun yaşamadım.

** Kullanırken cildim çok kurudu, dudaklarım feci kuruydu ve bir dönem sivilcelerim arttı. Fakat sonrasında o kadar güzel ve sivilcesiz bir cildim oldu ki onun getirdiği kendine güveni hiçbirşeye değişmem.

** Her ay kan aldırmak sadece garanti olsun diye. Bu ilaç yanlış hatırlamıyorsam yüksek oranda A vitamini içeriyor. O nedenle karaciğere yükleniliyor. Fakat gittiğim ve çok güvendiğim bir cilt doktorum bana "Bu ilaç kullandığın diğer ilaçlara kıyasla çok masum ve kalıcı hiç bir etkisi yok" demişti.

Kısaca ben doktor değilim ama kendi deneyimlerime göre bu ilacı güvenle kullanabilirsiniz. Güvendiğiniz bir doktorunuz olduğuna emin olun ama. Herşeyden önemlisi.

Back