• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Bu ilaci kullanirken cildi nemlendirmek onemlidir. Hem icten su icerek, hem de bol nemlendiriciyle. Yuze hergun nemlendirici surmek lazim, ayrica gunes koruyucu da.

arkadaşlar bişey sormak istiyorum...
öncelikle bende bu illacı 2007 de kullandım 6 ay sonunda daha da çıkmadı sivilceler..ama yüzüm hep hassas.üzerinden bir kat alınmış gibi...
neyse
sorum ise ; bu ilacı kullandıktan sonra evlenip hamile kalan,,yada doğum yapan varmı????
ben geçenlerde düşük yaşadım ve tahlil yaptırınca pıhtılaşma sorunum olduğu çıktı..bu hastalık karaciğerle ilgili ve bu sivilce ilacıda en çok karaciğeri etkiliyor..aklıma bu ilaç geldi..kesin demiyorum ama aklıma geldi sormak istedim....
bu ilaçtan sonra sağlıklı bebek doğuran ya da pıhtılaşma gibi sorun yaşayan oldumu aranızda????
daha sonra yazarsanz cevap göremem belki beğeni yaparsanız ya da mesaj atarsanız sevinirm cevap yazınca...

Geçen sene 5 ay boyunca kullandım. İlaç bittikten yaklaşık 3 buçuk ay sonra da hamile kaldım. Şimdi 4 aylık Allahıma çok şükür sağlıklı da bir kızım var.

benim 5 gün sonra bitiyor inşallah. Hastalandım ve gittiğim hastanede antibiyotik verdiler nette de antibiyotikle kullanmayın yazıyordu diye hatırlıyorum bilgisi olan var mı ?

Konuyu tesadüfen gördüm, ben de Roaccutane kullanıyorum, tedavimin azaltma safhasındayım. Deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Öncelikle doktor kontrolü olmaksızın kesinlikle kullanmamanızı tavsiye ederim. Yan etkileri olan bir ilaç ve etkiler kişiden kişiye değişiyor. Tedavimin başından itibaren düzenli kan tahlilleri ile değerlerim kontrol ediliyor. Şu ana kadar ağır bir yan etki yaşamadım.

Doktorum tedavi sürecinde hamile kalma ihtimalim olup olmadığını sordu. Olmadığını söyledim, ancak ihtimal varsa ilaç kullanmaya başlamadan en az bir ay önce ve tedavi bittikten bir ay sonraya kadar korumak gerekiyormuş. Ama kesinlikle kısırlık yapma gibi tehlike yok, rahat olun :16:

Benim yüzümde, göğsümde ve sırtımda az sayıda ancak belirgin ve dirençli aknelerim vardı :50: Daha önce denenen harici ilaçlardan ve kozmetik malzemelerden hiçbir sonuç alamamıştık. Sonuçta doktorum fazla sivilcem olmadığı için 10 gün ilaç - 20 gün ara şeklinde bir tedavi önerdi. Şubat ayında ilk kez ilaç kullandım. İlk 3 sefer kullanımda özellikle dudaklarda ve burunda ciddi kuruluk ve biraz moral bozukluğu yaşadım :43: ama psikolojik etkileri çabuk geçti. Hiç aklıma gelmeyen bir etki saçlarımda oldu, kendiliğinden sağlam ve parlak olan saçlarım keçeleşti :14: ama sampuanımı değiştirip, hafif yağlı bakımlar uygulayarak telafi ettim sayılır. Son 1 ay kadardır da yine kuruluktan dolayı tuvalete çıkarken biraz zorlandım. Bepanthen iyi gelir demişlerdi, onu da yine doktoruma soracağım, bakalım.

Sivilce artışı olabileceğini söylemişlerdi ancak öyle bir durum olmadı. Kullanmaya başladıktan sonra çok hızlı sonuç aldım diyebilirim. İlk başlarda tek tük çıkan sivilceler de azaldı ve 2 ayı aşkın süredir ne sırtımda ne göğsümde ne de yüzümde tek bir sivilce bile yok :nazar: Hatta ilk başta "Neden ilaç kullanıyorsun? Hiç gerek yok ilaca milaca." diyerek bana kızan annem bile geçen gün yanağımı okşayıp "Bebek cildi gibi oldu maşallah." dedi :3:

Şimdi dozu azaltarak aynı 10 gün ilaç - 20 gün ara periyoduna devam edeceğiz. Bu dönem yağlanmanın geri gelmemesi için koruyucu etki yaratıyormuş. Şu anda yüzümde kuruluktan dolayı yüzümde kızarıklıklar olabiliyor :17: ama hem yüzüm hem dudaklarım için -doktor tavsiyesiyle- bepanthol ve bepanthen krem, vücudum için excipial lipo kullanıyorum, gayet memnunum. Ha bir de güneşe mutlaka koruyucu sürerek çıkmak gerekiyor. Yoksa hem leke yapabiliyor hem de kuru bölgeleri kızartıyor. Doktorum La Roche Posay'in bir ürününü önerdi ama çok memnun kalmadım. Başka bir güneş kremi isteyeceğim.

Bunların dışında ilaç veya benzeri bir şey (vitamin bile) kullanırken mutlaka doktorunuza danışın. Bol bol su için :130:

Yazım biraz uzun oldu ama ilaca başlarken merak ettiğim şeyleri paylaşmak istedim. Umarım herkes istediği cilde kavuşur :16:

İlacımm bitiyorrr sonunda son 10 günüm :D Yüzüm çok iiyii durumda tabi sadece yüzüm :S diğer her yerim kuruduu gözlerim, dudaklarım, kulaklarımın içi, ellerim ayaklarım hep soyuluyo. Yüzümde sadece çok az bi leke var hatta sadece çok yakından bakınca belli oluo. İlacı bitipte lekeleri kalanlar var mı? Neler yaptınız acaba ?

bu ilacı kullanan arkadaşlar yiyeceklerden neleri yemeye dikkat ettiniz?

canım benim tadavim nisanda bitti.ben hergün 2 3 adet ceviz yedim kolestrolüm çok yükselmesin diye çok faydasını gördüm aşırı bi yükselme olmadı hatta düştüğü bile oldu onun dışında eminim herkes biliyodur ama su çok önemli...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar ben de yaklasık 4 aydır roaccutane kullanıyorum ancak ben de ne yan etki yaptı ne de cildimi iyi yönde etkiledi. dozum düşük 20 mg kullanıyorum cunku benım sıvılcem azdı sadece adet donemınde cıkıyordu lekelerim vardı cildiyeye gittim ve bunu kullan yüzün kağıt gibi olacak dedi.Ancak nafile hiç bi etki yok ne dudagım kurudu ne de başka bi şey..

aybalam öncelikle yorum yazdığın için teşekkür ederim.tedavin bitmiş ya nasıl memnun musun sonuçtan?ben de bugun ceviz alayım internetten arastırdım sen söyledikten sonra, ceviz iyi kolestrolü arttırıp, kötü kolestrolü düşürüyormuş.bu yönden çok iyiymis.fındık da aynı şekilde.
benim de 3.günüm bitti.henüz kuruluk falan yok.

bu ilacı kullanan arkadaşlar yiyeceklerden neleri yemeye dikkat ettiniz?

Canım öncelikle bol sıvı tüketmeni tavsiye ederim. Bir de ilaç kabızlık yapabiliyor, onun için kahve, kola gibi içeceklerden, muz, patates gibi yiyeceklerden biraz uzak durman iyi olur. Ben ilaç kullanırken günde 2-3 tane kuru kayısı yedim, tavsiye ederim.

Tedavi sürecinde de kolestrol yükselebildiği için bu tip gıdalara dikkat etmekte fayda var. Şarküteri, sakatat ya da yağlı-derili tavuk gibi, zaten normalde de fazla tüketilmemesi gereken şeyler :1:

aybalam öncelikle yorum yazdığın için teşekkür ederim.tedavin bitmiş ya nasıl memnun musun sonuçtan?ben de bugun ceviz alayım internetten arastırdım sen söyledikten sonra, ceviz iyi kolestrolü arttırıp, kötü kolestrolü düşürüyormuş.bu yönden çok iyiymis.fındık da aynı şekilde.

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana canım.çok şükür memnunum ben canım sadece hafif izler kaldı onlr içinde yarın doktora gidicem iz tedavisine başlamak için.herşey normale döndü vücudumda tek sorun biraz saç dökülmesi yaşadım ama eski haline döner dedi doktor bakalım..seninkide hemen biter inşallah zaman çok hızlı geçiyor nasıl başladım nasıl bitirdim hiç anlamadım..sormak istediğin şeyler olursa cevaplarım seve seve...

benim de bugün bitti tedavim. tam tamına 8 ay kullandım tüm sonbahar kışım ilkbaharım bu sitede geçti :) Sonuçtan memnunum Allah' a şükürler olsun gördüm bugünleri de.. Sadece ufak izler var onlar için de tretin adında bi yüz soyucu kreme başlıcam 20 gün sonra. yazın zor olacak ama buna da katlanırız :)

bugün 5. günüm hala bir değişme yok ne dudağım kurudu ne başka bir şey.bu ilaç bana tesir etmiyor sanırım :) sadece 2.gün 2 sivilce daha cıktı sonra yavaş yavaş iyileşiyor gibi.güneşe çıkmamaya çalışıyorum.temiz bir cilt bizlerin olsun kızlar :)

merhaba
öncelikle herkese sabırlar diliyorum:) gerçekten çok zor bir süreç ama sabırlı olun geçecek tüm sivilceler ve izler
ben 2 yıl önce kullandım (roaccutane ile aynı olan zoretanin kullandım) 7-8 ay kadar süren bi tedaviydi

5. günüm halen geçmedi diyen arkadaşım, hiç bırakmadan ümitsizliğe kapılmadan devam et 2.aydan itibaren tam etkisini görüyorsunuz:)
3.ayda artık dudaklar mahvoluyor ama 7/24 dudak nemlendirici sürün hiç bişy olmaz sadece şişiyor biraz dudaklar ama çatlamaz kanamaz sürekli nemlendirici.....

olumsuz etkisi..
saçları ve tüm cildi kurutuyor,ama bitince ben 1 yıl sonra tekrar yağlı saçlarıma döndüm :))
kilo veriyosunuz herkes ne oldu sana diyor:)) ve sonra tekrar normal halinize dönüyosunuz:)
sinir yapıyor,çok gergin bi dönem oluyor,rahat olmaya çalışın,
benim 2 kere burnum kanamıştı önemli bişey değil

olumlu etkisii...süper hayal ettiğiniz gibi bir cilt...değmezmi bence değdi :)

sadece sabır...

merhaba kızlar benimde 5.günüm şu an hiç bi değişiklik yok sadece siyah noktalarım belirginleşti sanki bide ilk iki gün yüzümde bi kaşıntı olmuştu ama şu an geçti . Sabırsızlıkla bekliyorum yeni halimi olumlu yorumları okuyunca mutlu oluyorum. Bide doktorum 10 mg ile başlattı test yapmadı öbür ay yapacağız dedi başka böyle olan varmı ilk aydan test yapılmayan ?

merhaba kızlar benimde 5.günüm şu an hiç bi değişiklik yok sadece siyah noktalarım belirginleşti sanki bide ilk iki gün yüzümde bi kaşıntı olmuştu ama şu an geçti . Sabırsızlıkla bekliyorum yeni halimi olumlu yorumları okuyunca mutlu oluyorum. Bide doktorum 10 mg ile başlattı test yapmadı öbür ay yapacağız dedi başka böyle olan varmı ilk aydan test yapılmayan ?

hayatbubellimiolur, seninle aynı gün başlamışız burdan yazısırsak durumumuz nasıl gibi fikrimiz olur.bende de kaşıntı olmuştu gecti şimdi sadece dudagımın sağ kenarı kaşınıyor.

Son düzenleme:
hayatbubellimiolur, seninle aynı gün başlamışız burdan yazısırsak durumumuz nasıl gibi fikrimiz olur.bende de kaşıntı olmuştu gecti şimdi sadece dudagımın sağ kenarı kaşınıyor.

Evet zencefilimsi gelişmeleri birbirimizle paylaşalım destek oluruz birbirimize:) sen kaç mg kullanıyorsun ?

ben 20 mg lık kullanıyorum.doktorum istersen sabah akşam al istersen yatmadan önce 2 taneyi üst üste iç farketmez dedi.yani günlük 40mg kullanmış oluyorum.ben akşam 2 taneyi üst üste içiyorum.

ben kullanmadan önce test yaptırdım normal çıktı.aslında benim sivilcem çok yok genelde çene biölgesinde ama yıllardır çeneme kremler sürdüm hiç fayda etmedi.bir çekirdek yediğim anda çıkıyordu.doktor sadece 10gün kullancan dedi.ama ben 1 ay kullanmak istiyorum ya.gecen yıl ablam kullandı bu ilacı o kadar güzel oldu ki yüzü.

Back