Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
uzun bi aradan sonra yanağımda sivilce çıkıyor gibi :S haftaya 7.ayım bitiyor 1ay daha uzamasın ya siyah noktalarımda var burun üstümdeee
önerebileceğiniz yöntemler var mı
Merhabalar :)
Benim Roaccutane'ı kullanmaya başladığım günden itibaren 5,5 ay geçti.Başlasam mı diye düşünenlere ya da henüz tedavinin başında olup sabırsızlananlara, gidişatı merak edenlere bir şeyler söylemek istiyorum.Çünkü ben başlamadan önce bu tarz yorumları mumla arardım ve yazanlara da duacı olurdum.Deneyimlerini paylaşan herkese buradan teşekkür ediyorum.
3. ayın bitimi ile ben fark edilebilir iyileşme sürecine girdim.Çevremden de bunun dönüşlerini aldım.Fakat ister istemez aynanın dibine geçip bakıyorsunuz ve kendinize hiçbir şey değişmediğini dikte ediyorsunuz bu süreçte.Açıkçası ilk 3 aydan sonra iyileşmeye başlar yazılarını gördüğümde anında bir yok olma bekledim sivilcelerde, tabii ki olmadı.
4. ve 5. ayımda toplam çıkan sivilce sayısı 1 ya da 2 oldu.Onun dışında her gün içeriden iltihaplı yağlar dışarı çıkıyordu fakat bu beni üzmüyor aksine sevindiriyordu.
Şuan arkadaşlarım eskiye göre büyük düzelme olduğunu söylüyor.3. aydan farklı olan ise artık bunu ben de görebiliyorum.Eski fotoğraflara bakınca kendime acıyorum.Çünkü ben yaklaşık 1 yıl boyunca alternatif çözümler denedim hep.Aktar ilaçlarından, aknilox, nadixa, topikal ve oral antibiyotiklere kadar ve bu durum bana büyük zarar verdi.Sivilcelerin çıkmamasını geçtim çıkanların da izleri kaldı bu ilaçlar yüzünden.Yüzüm yanık yanık geziyordum.Aptallık ettim.Suç benim ve aynı zamanda herkesin.Ailemden doktorlara kadar.Yan etkilerini fazla abartıyorlar ve insanların gözünü korkutuyorlar.
Yan etkiler demişken hep iyileşme döneminden bahsettim.2. aydan itibaren kurumaya başlıyorsunuz.Aslında ben kuruduğunu görünce şükretmiştim çünkü çok zor durumdaydım ve ilacın tesirini ki bu yan etki bile olsa görmek beni mutlu ediyordu.Ne kullandın ve kullanıyorsun derseniz; gündüzleri parlamaması için Bepanthene krem kullanıyorum ve 2-3 saatte bir yeniliyorum.Yalnız sadece dudaklara ve çevresine, yüze değil.Evdeyken ve biz bizeyken ise Bepanthene merhem kullanıyorum.O yağlı ve parlıyor fakat asıl etkiyi o gösteriyor.Krem olan sadece gündüz idare etmenizi sağlar.Ellerde de kızarıklıklar oluşabilir.Onun için Bepanthene krem hafif, Bepanthene merhem ise ağır kaçar.Neutrogena, Vazelin kullanabilirsiniz.3-4-5. aylarda hem elde hem dudaklarda aşırı derecede çatlama oluyor.Onun için gece yatarken Bepanthene merhem sürmeyi sakın unutmayın.Yoksa ertesi gün krem ile idare edemezsiniz.
Şuan aktif sivilcem yok.İçerideki yağlar ise hala çıkmaya devam ediyor.Merak etmeyin sabah yüzünüzü yıkadığınızda hepsi gidiyor zaten.Akşam evdeyken fazla dokunmayın.Sabah yüzünüzü yıkayın sadece suyla.Giderler.Su fazla soğuk veya sıcak olmasın.Sonra kırmızılıklar belirginleşince üzülürsünüz.
Bende hala sivilce izleri yani şu kızarıklıklar var, olacaktır da aynı zamanda geçeceğine inanıyorum.Bu kadarı için bile Allah'a şükrediyorum, çünkü psikolojik olarak yıkımdaydım başlamaya karar verdiğimde.Dedem, annem, babam, anneannem, teyzem anlayacağınız tüm ailenin içinde bağıra bağıra ağladığımı biliyorum.Bayramda insan içine çıkamadım.Herkesin yüzüme bana acıyarak bakmasını hissettim, bunu ben bilirim, bunu yaşayan bilir.Allah düşmanıma dahi sivilce gibi sağlık açısından sorun olduğundan daha çok insanı psikolojik olarak bitiren bir rahatsızlık vermesin.
Umarım bir faydam dokunmuştur.Atladığım yerler olduysa herkesten özür diliyorum çünkü bu benim bir sorumluluğumdu.Ben nasıl bilgi edindiysem buralardan, sizi de bilgilendirmek benim sorumluluğumdur.
5,5 ayım bitti.3 ay daha kullanacağım.Günde 40mg alıyorum başladığımdan beri.İlk 3 ay kan verdim.Sonra 5. ayda kan verdim ve bir sonraki kanı da 7. aya başlarken Haziran başında vereceğim.Kontrollerinizi aksatmayın, kafanız rahat olsun her şeyden önemlisi.
Henüz başlarda olanlara biliyorum ki bu günler hayal gibi geliyor ama geçecek.Boşverin diyemem çünkü boşveremezsiniz biliyorum.Sadece umut edin.Hepinize acil şifalar diliyorum, her şey gönlünüzce olsun.Kimse böyle bir rahatsızlık çekmesin, sürçi lisan ettiysem affola.Hoşçakalın :)
Benim de 7.ayım bitti biliyosun aynı anda :) ve yanağımda iltihaplı ama küçük sivilce çıktı artık görmek istemiyoruuuuuuum:)) Allah kimseye bir daha sivilce yüzü göstermesin
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum 2. Ayımı bitirdim yalnız sınavlardan dolayı 3 gündür doktora gidip tahlil yaptıramadım yani 3 gündür içemiyorum ilacı,korkuyorum tedavide ya başa döndüysem diyeöyle bişe olur mu bu konuda bir bilginiz var mı???:18:
siyah noktalarda tamamen geçti mi ben 6. haftadayım sivilcelerdeki değişimin farkındayım ama siyah noktalarım duruyor.
Bende önce siyah noktalar geçti.2. ayın sonunda hiç yoktu.
Amin... sen ne yaptın gittin mi kontrole? doktor ne dedi
Haftaya çarşamba gidicem kısmetse şehir dışındaymış doktor, bakalım dün uyandığımda sinek ısırığı gibi iki kırmızı kabarcık çıktı ama sivilce değil, minik de iz bıraktılar çok yakından belli olan, bazen derimin altında neler dönüyo anlayamıyorum :)