Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Kızlar merhabaaa
Roaccutane tedavimin 6.cı ayımdayım ve cildim tabiri yerindeyse mermer gibi :) önümüzdeki ay kontrole gidicem yüksek ihtimal bitecek tedavim sadece şuan kızarıklıklarım var bikaç yerde oda elimin rahat durmayışından kaynaklandı hem oynadım malesef...!

Size tavsiyem ilaçtan korkmayın! Doktor gözetimi altında pes etmeden kullanın sonuç mükemmel
Herkese acil şifalar diliyorum

1 sene önce 5 ay kullandım.sırtımda ki sivilceler tamamen geçmişti yüzümde çok yoktu tek tük ama iz bırakıyordu. şimdi sırtımda bir kaç tane tekrardan çıkmaya başladı ,yüzüm daha kötü. çıkanlar çok değil ama iz bırakıyor. ne yapacağım bilmiyorum.

Gecen hafta 7.ayım bitti ilaç da bitti ama hala çıkıyo ben anlamadım bu isten bi sey bıktım artık resmen yanagım yine kızardı kabardı sivilce çıkıcak belli

Kızlar merhaba ben 3. ayımı bıtırdım doktora gıttım suan hıc sıvılcem cıkmıo artık bana aynen devam dedı ben sabahlar 20 mg alıodum sadece sonra eczaneye gıttım bana ıkı kutu verdı sabah aksam 20 mg dedı acaba doktorun dalgınlıgına mı geldım de yanlıs yazdı yoksa bu aylarda doz artırılıyormu

bu arada 45 kıloyum

doktorla konustum evet gunde 2 doz alıcakmısım ama benım hep içimi yien bir konu varkı içim hiç rahat etmıo kısırlık yaparmı demıcem ama yapma ıhtımalı varmı?

yıllardır kullanmadığı ilaç kalmayan ben son olarak roaccutane başladım evli olmama rağmen bunu denicem dedim suan 6.ayımdayım o kadar temiz ki suan yüzüm pudrasız dışarı çıkamayan ben suan yüzümü yıkayıp dışarı çıkabiliyorum.hatta dün eski fotoğraflarıma baktım inanılmaz bir degisim var..

eski ve yeni fotoğraflarnzı paylaşırsanız bizim için çok daha iyi olur arkadaşlar

Gecen hafta 7.ayım bitti ilaç da bitti ama hala çıkıyo ben anlamadım bu isten bi sey bıktım artık resmen yanagım yine kızardı kabardı sivilce çıkıcak belli

aynı durumdayım

1hafta önce yer imlerimden sildim bu sayfayı gelmicem yazmıcam ilaçla ilgili bişey dedim ama duramadım açtım yine :) :)
İlaca 6 ay kullanıcam diye başlamıştım 8 ayı buldu. doktora kaprislerim yüzünden mi bıraktıracaksınız dedim hayır yeterli dedi geçen ay.

Gamzecim ben ultrasona girdim yine 2hafta önce ve değişme yok hala duruyolar kistimşi şeyler küçük küçük. Ve bu ay reglimin ilk günü Qlairista diye bi doğum kontrol hapına başlıyorum. Yeni nesil doğum kontrol hapı, buna başla dedi bi anda fikir değiştirdi doktor. normalde diane vericekti. neyse 6ay bunu kullanıcam bakalım 2ayda bir ultrasona giderim gelişme var mı diye.

İzlere gelince; Roac bittikten tam 20 gün sonra tretin kullanmaya başlıcam nette baktım artık satışı yok falan yazıyordu eczaneye sormak lazım. Yani tam anlamıyla soyulmaya başlayacağım yazın ortasında.

kaç aydır bi tane sivilcem çıktı geçenlerde o da sanırım fondotenden kaynaklandı yada yediğim şeylerden olabilir ben artık bunlara bağlıyorum. Sizde de çıkıyosa hala ya benim gibi cildiniz sivilceler için çok müsait yada hormonel bişey bu. Benim hem hormonel dengem normal değil hemde derim herşeye açık durumda. Bakalım umarım bu doğum kontrol hapı iyi gelir..

Çok uzun yazdım ben ehehe.. canınızı sıkmayın başa gelen çekilir ne yapalım umarım kısa sürede çözüm bulursunuz öpüyorum ..

tam sıcaklarn başladığı bu mevsimlerde roaccutane başlamak sizce zararl mı? Adana da yaşyorum haliyle fazla sıcak ve guneşli =S

Kıyamam sana yazmıs bi de uzun uzun :) aman senin yuzunde bir sey yok zaten gorduk fıstık gibisin, benim de bi tane çok kucuk cıktı daha cıkmıycak ama biliyorum, oyle umuyorum benim cok az izim var o yuzden daha bi sey kullanmıycam doktor yeni yuz yıkama kopugu, aksam kremi falan yazdı suan gecis donemindeyim cunku çok kuru degil normala yakın cildim bakalım artık hayırlısı :) 7 ay kullandım bitti gitti çok sukur

6 aylik tedavim bu ay basinda bitti. Benim tedaviye baslamadan once merak ettigim ama dogru duzgun cevap bulamadigim bazi sorulara cevap vericem kendi yasadiklarim dogrultusunda.

Oncelikle bende sivilce kusmasi filan olmadi. Zira sivilce kusmasi denilince benim aklima normalde bulunan sivilcelerden cok daha fazla, yani alisilmisin disinda sivilce cikmasi geliyor. Benim sivilcelerim sadece eskiden oldugu gibi cikmaya devam etti, cildim asiri birsey kusmadi yani.

Sivilceler 1-1.5 ay icinde gecmeye basladi. Ilk 1 ay sanki hicbirsey kullanmiyormussun gibi sivilce cikmaya devam ediyor. Ne bi eksik, ne bir fazla, hicbir degisiklik olmuyor yani.

Kuruluk en buyuk sorunum oldu. Alti ay boyunca burnumun ici asiri kuruluktan dolayi kaniyordu. Oyle musluk gibi akmiyor ama burnumu her sildigimde kan da geliyordu. Dudak kurulugu bilindigi gibi hat safhalarda. Ama nemlendiricilerle filan azami duzeye indirilebiliyor. Onun disinda vucudumun her yerinde asiri kuruluk ve deri incelmesi oldu. Kollarimda, ellerimde egzema gibi asiri kuruluktan kizarikliklar olurdu. Yaralar cikardi. Ben isim geregi cok eldiven takip cikaririm. Eldiveni cikarirken elimin derisi de eldivenle birlikte gidiyordu, o kadar asiri bir deri incelmesi mevcuttu. Yuzumde de bu sebepten ara ara yara gibi seyler cikardi, deri kalkardi. Simdi anliyorum neden agda yapmayin diyorlar, dusunemiyorum o halde bir de agda yapmayi. Yuzumu yikarken, kurularken ayni guneste yanmisim gibi aciyordu, asiri derecere hassas oluyor yuz. Cabuk kizariyordum filan.

Ilacin sivilce lekelerine sebep oldugu filan yok. O lekeler sizde zaten bulunan, ama onceden sivilce yuzunden goze carpmamis, simdi sivilcesiz ciltte hemen goze carpan eski lekeleriniz.

Yanlis bilinenlere de degincem. Bu ilac kisirliga yol acmiyor, o kulaktan dolma, asli astari olmayan uydurmalardir. Bu "ilaci kullanirken hamile kalmayin" uyarisinin bilgisiz insanlar tarafindan "kisirliga yol aciyormus" gibi cevirmesidir. O yuzden hemen gaza gelmeyin.

Yuzumden cok memnunum, puruzsuz oldu, pudra, fondoten gibi seylere hic ihtiyacim yok, kullanmiyorum artik. Ama birkac renksiz leke kaldi eskiden. Dermatologum cildinin derisi 6-12 ay boyunca hala ince ve cok hassas olacak, o yuzden cilt soyma, lazer vb tedaviler olmaz, hepten leke olur dedi. Siz de hemen ilaci birakir birakmaz cilt soyucu tedavilere yonelmeyin, zira daha cok basinizi yakarsiniz. En azindan baska bir doktora daha danisin.

Sonuc olarak, iyi ki kullanmisim diyorum. Tek pismanligim bu ilaca daha once baslamamis olmam ve bunca zaman gereksiz ilac ve sacma sapan maskelerle zaman ve para kaybetmis olmam. Ilerde birgun yine gerekirse, ki insallah gerekmez, seve seve tekrar kullanirim. Kronik sivilce sorunu icin Roaccutane'dan baska cozum tanimiyorum ve inanmiyorum artik.

merhabalar, benim yüzümde sivilce sıfır ancak sırt gogus ve omuz bolgemde çıkıyor. askılı giyemiyorum mesela 21 yaşındayım bu lanet ergenlik bitmedi mi hala yahu :/ doktor yazın güneşlen geçmezse roaccutane yazarız dedi sizce değer mi kullanmaya? yüzümde gözeneklerde falan sorun yok ilaca başladıktan sonra yüzümdede çıkmasın ? bu arada sivilce ve izleri için deniz suyu ve güneşlenmek yararlı mı sizce? yoksa izleri dahada belirginleştirip yarardan çok zarar mı açarım ?

benimde 1 hafta önce bitti ama minik minik fısıltı gibi bişiler cıktı sanırım geçicidir 1 ay sonrada son kontrolüm var peeling falan vericem demişti kullanan varmı kızlar ve tedavi bittikten sonra sivilce cıkma ihtimali varmı

en uzun ben kullandım sanırım 8 ay :) 12 gün sonra bitiyor şükür

anlım küçük pütürleerle kapli genellikle irili ufaklı 3 5 svilcem ve epeyde siyah noktam var ama zamanında gittiğim doktor benzamycyn verip yollamıştı diğer tedavilerle geçmeyenlere kullanıyoruz 3 5 sivilcesi olup cildim bebek gibi olsun diyenlere vermiyoruz igibi bi yorum yapmıştı.
Benzamycyn kullandığımda acayip kızarttı resmen yaktı cildimi tekrar kullanmak istemiyorum sivilcelerimde yanaklarıma doğru kaydı ve epey kızarık acılı bir hal aldı uç yok ama içi dolu dolu
Bu ilacı kullanmak için diretmelimiyim bilemiyorum

kızlar yüzünüze nemlendirici sürüyo musunuz?

benim de 15 gün kaldı. çok kuruyo yüzüm. nemlendirici sürüyorum. bu seferde küçük küçük sivilce gibi şeyler çıkıyo. ne yapsam bilemedim.

benim bazen geçiyor gibi oluyor sonra bi bakıyorum yine aynı. sivilcelerde oyle aslında tam geçecek farkediliyor diyorum sonra yine çıkıyor, bi kızarıklıklar falan moral bozuyor işte.. tedavin bitti mi peki senin ?

7. aydayım.1 ay daha var.Ayda 1-2 sivilce çıkıyor, ertesi gün yok oluyor.3 ay önce de bu durumdaydım fakat 3 ayda şu değişti; kızarıklıklarım azalmaya başladı.Dediğiniz gibi bazen çok fazla görünür oluyorlar, yapacak bir şey yok.Onlar da geçer umarım, fakat buna da şükür.Allah düşmanımın başına vermesin.

Bu arada tüm yüze nemlendirici sürmenizi tavsiye etmem.Belki ayda 1-2 kere önemli bir yere gidiyorsanız sürebilirsiniz fakat onda da abartmamak lazım zira kızarıyorsunuz.Fakat dudaklar ve çevresine sürmeyi ihmal etmeyin.Gece yatarken yağlı bir nemlendirici(Bepanthol kullanıyorum şuan) sürün.Gündüz de su bazlı(Bepanthene olabilir) nemlendiricilerle idare edersiniz.Onun dışında gece ellere de vücut için olan nemlendiricilerden sürebilirsiniz, ben neutrogena kullanıyorum mavi kutulu olandan.Yalnız onu dudak çevresine kullanmayın yakıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…