Sivilceli Ciltler Sivilcelere karşı ROACCUTANE kullananlar

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Arkadaşlar ben ne yapıcam peki ? Doktor enzim değerlerim yüksek çıktığı için günlük 40 mg dan 10 mg a indirdi ve 15 gün sonrası için tekrar tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi. Eğer yine yüksek çıkarsa birgün içip birgün içmeyebilirmiişim ya da hiç içmiycem gibi geliyo bana. Korkuyorum valla karciğerletime bişey olacak diye. Aynı sorunu yaşayan birileri var mı ? Varsa lütfen bana bu konuda yardımcı olsunlar. Hem karaciğerlerime bişey olacak diye hem de sivilcelerden kurtulamıycam diye ço korkuyorum. :KK43:

merhaba hocam(ayşe elekzade) çok çok geçmiş olsun.bende tetradox kullandım 4 kutu ama işe yaramadı roaccutane kullanıorum şimdide siyah noktalarım azldı allahıma şükür yüzümün beyazlığı ortaya çıkıo yavaştan yavaştan:) strese sokmayın kendinizi doktorunuzla konuşun o size uygun yolu göstericektir siyah noktalarınız artmadan işe koyulun ve roaccutane a başların derim ben.o siyah noktalar başka şekilde çıkmas kanımca.sağlıklı günler.öğrencilerinizin dedinide kafanıza takmayın onlar çokmu güzel yada yakışıklı sallayın hocam yaaa.umudunuzu yitirmeyin.sağlıklı günler

bugün öğrencim dediki:" hocam sizin bende geçen yıla ait fotoğrafınız var. O fotoğrafta yüzünüz pürüzsüz, okula geliyorum...ne oldu size?" kötü amaçlı sormuyor..ama ben ağladı ağlayacaktım. çok kötü oldum..öğrenciler fark etti: hocam siz her halinizle güzelsiniz..cümleleri..ama doğru söylüyor çocuk, kızamam ki.aynaya ben de bakmak istemiyorum..haklı..arkadaşlar sizden yardım istiyorum? ben tetradox, tretin ve aknılox kullanıyorum. Bu ilaçları yaklaşık bir aydır kullanıyorum..sivilce artık çıkmıyor ama siyah noktalar gitmiyor, en önemlisi yüzümde bol bir kızarıklıklar oluştu.. ellerimde kızarıklıklar var..neler oluyor bana? bunları yaşayanlar var mı? kendimi çok kötü hissediyorum..

Şİmdi bilmeden ilaç krem vs tavsiye etmeye karşıyım ama; vichy nin normaderm diye bir ürünü var. yüz yıkama jeli,yeşil renkli. o siyah noktaları falan baya geçiriyor. sadece siyah nokta varsa bunu kullanabilirsin. izleri makyajla falan kamufle edebiliyoruz ama bazı siyah noktalar makyajlada kapanmıyor

arkadaşlar roaccutane 2. günüm ve şu anda dudaklarım kurumaya başladı.. ama nedense yüzüm pırıl pırıl herhalde ilerleyen günlerde fırlıycak sivilceler dışarı...

allah herkese sabır versin, en güzel ciltler bizimki olucak kızlar :):)

merhaba aaynur, benim dermotologum benide çok iyi tanıdıgı için, ilacı bırakmayayım diye önlem aldı, çünkü benim vücudum çok hassas ilacın neredeyse tüm yan etkilerine cvp veriyor.. şöyle sölim roaccutaneyi 2. denememde bütün bacaklarımda eklem agrısı oluşmaya başladı ilerleyen günlerde, bacaklarım tutmadı, hissizleşmeye başladı, yürümekte zorlandım ve o zaman ilacı bıraktım şimdi doktor dozunu düşürdü... ayrıca yüzüm o kadar kurudu ki yüzümden bile kan akmaya başladı çatlaklardan düşün artık...

doktorumun verdigi tedavi şöyle;

20 mg sabah
20 mg akşam roaccutane içiyorum

avene clean-AC günde 1 kez gündüz sürüyorum
avene diacneal günde 1 kez gece yatmadan önce sürüyorum
avene stick dudaklarımçatladıgı için ihtiyaç oldukça sürüyorum
la roche-posay temizleyici köpükle sabah uyandıgımda, gece yatmadan önce yüzümü yıkıyorum..

ilerleyen günlerde dudaklarımdan zaten kan gelicek, bari yüzümün yarılmasını şimdiden engellemeye çalışıyorum...

ayaklarım yine tutmazsa ilacın dozunu dahada düşürücek bakıcaz..

fisfisfis fisfisfis fisfisfis

canımm harbiden çok ciddi yan etkileri olmuş yaaa bak şimdi korkmaya balşladım haaa şimdilik bişey yok bizlerde ama aman olmasındaa umarım isteğine kavuşursun canımm demekki doktorun bi bildiği varmış kii kremleri ondan vermiş olmalııı neyseeeeee görüşrüzz dikkat et kendine öptüm seni..

arkadaşlar roaccutane 2. günüm ve şu anda dudaklarım kurumaya başladı.. ama nedense yüzüm pırıl pırıl herhalde ilerleyen günlerde fırlıycak sivilceler dışarı...

allah herkese sabır versin, en güzel ciltler bizimki olucak kızlar :):)

canım 2 günde etki görmen biraz zor :KK70: psikolojiktir belki ve sivilcelerin fırlıcak diye düşünme, bende hiç öyle kusma gibi bişe olmadı, ilaca başladım 1 hafta sonra cildim tamamen temizlendi.extradan 2 sivilce dışında yüzümde hiç sivilce çıkmadı. bu ikinci tedavim, ilkinde de böyleydi ama bu seferkinde yan etkilerini daha fazla gördüm. inşallah sen çok yan etki görmezsin..

yaa kizlar ben artik dayanamiyorum tam geciyo dedim daha once boyle buyuk sisen bi yer vardi tekrar sismeye basladi buyuk bi sivilce olucak yani yine bitmiyo bu seyler artik dayanamiyorum 4 u aya giricem artik yeter ya valla biktim dr umu aradim herkesin cilt yapisi ayri kiminde ilk aylarda duzelme baslar dedi kimindede uzun surer bunlari biliyodum zaten ama dayan sonunda mukemmel olucak dedi bilmiyorum ya umudumu yitiriyorum bazen :KK43:

mi amor bence hiç endişelenme bende kullandım roaccutane benim tedavim 5 ay sürecekti sonradan doktor cildim geç tepki verdiği için 1 ay daha uzattı seninde öle olmuş sanırım hiç endişelenme sonunda bikaç ay sonra geçicek bunu bil :) son aya kadar çıkabilir yani sen aynı şekilde doktorun dediği gibi devam et canım :)

slm niye bu kadar kendini geriyorsun ya biraz rahat oll bunlar normal şeylerr tabiki olacakk ama düzeleceğini biliyorsun demii onun için bence bu kadar üzülmenin anlamı yokk sen tetradox u roaccutane la birliktemi kullanıyorsunn? bana doktorum ksinlikle roaccutane la birlikte tetra grubu antibiyotik kullanmamamı sölemişti şaşırdım valla ... .. ama bu kadar üzme derim kendini normal hepimiz içinn sabretmeliyizz .. hep beraberr dudaklarımın kurumasından inan konuşamıyorum hatta yediğim hiçbişeyden zevk alamıyorum valla ama bütün bunlara katlanırım yeterki şu illet sivilcelerden kurtulayımm .. yalnız değilsinn üzülme tamam ...görüşrüzz

merhaba aynur..ben daha roaccutane adlı ilaca başlamadım..Şu anda sadece tetradox, tretin ve aknilox'u kullanıyorum.ve daha bir ay yeni olacak..haftaya doktora gideceğim ve roaccutane adlı ilacı kullanıp kullanamayacağımı soracağım. Çok merak ediyorum neler söyleyecek?inşallah iyi şeyler söyler..

merhabalr..roaccutane bu iş için bence kesinlikle tek çozum.24 yasındayım ve orta okuldan beri sivilcelerimle uğraşıyorum tetradox kullandım defalarca hiç bir faydasını gormedım.şuan 3. ayıma yeni girdim ve emin olun yuzumde inanılmaz bir puruzsuzlesme var.Yıllardır burnumun uzeri siyah nokta doluydu ve hiç bir şekilde kurtulamadım bunlardan.Fakat roaccutane kullanmaya başladıktan 1.5 ay sonra siyah noktalarım geçti şuan bir tane bile yok yuzumde sivilcelerde gun geçtikçe azalıyor.Kızlar bence sizlerde sabretmelisiniz ilac bu sonuçta etkisini herkeste hemen gostercek diye bir şey yok.Excipial nemlendirici ellerdeki çatlaklara ve yuze çok iyi geliyor doktorum verdi bana fiyatıda çok ucuz.Bendeki en buyuk yan etkisi kabızlık oldu 3 haftadır ölüyorum desem abartmış olmam herhalde.Sizlerede kabızlık yaptımı merak ediyorum?

merhabalar kzlar bnde aranıza yenı katılmıs bulunuorum ve sıznle paylasmak ıstıorum..hayatım boyunca hıcbı zaman sıvılce problemı yasamamıstım..taki bu sene eylul ayına kadar..ama bastan solemem lazım bunlarında nedenı bndim.yanı tek tuk cıkardı hemen sıkardım koparırdım..senelerden beri bu boyleydi ve ertesi gun duzelrdı sankı skınca gecıolardı..ama bu sene heralde tum senelerın patlaması oldu..brden bire beyaz byeaz noktalar cıkmaya basladı sıvlce gbıde deıl baya bayada cktılar..ve ben yine oynadım=( daha beter oldular..nede olsa gecer dıe dusununcee..snraa taby hemen dr a gttımm.fazla bısı yoktu ama yınede içten kesilmesi lazımdı..dr da bana zoretainin yazdı..ve 3 hafta fln kullandm..taby bılgılendırdı bnii..kurumalar vs vs olcak dedı ama tabykıde beklemıodum yan etkılerını bu kadar fzla..ve 3hfta kllandktan snra braktm..cnku cok asabydım ve bel agrılarm cok oldu..tamda hepsı dışarı cıkmısken..nyse ondan snra..ısotrexin ve aksil kullandım oda yuzumu tahriş etti kıpkırmızı oldu ..ııce umudum tukenmstı gecmıcek dıe..ama aradan 2 3 hfta gectkten snra..şimdi kullandıım kremı aldm dr tavsıyesıyle taby..adı imex..gerçktn bnm için ck etkili oldu ..ve taby ılacı kullandıım ıcın izlerimde baya oldu.hala gecmedıler ama baya azaldılar.ımex ve ızler ıcınde dıacneal dıe baska bı krem kullanıorum..3 hafta oldu ıkısını bırlkte kullanalı ve suan cok ıı durumda.yanı gecıolr..ama taby hepsnın gecmesı ıcın 2 3 ay duzenlı kullanmk lazm bnde skmadan koparmadn sabredıorum..yanı aklınızda bulunsun ılac kullanmak ıstemıosanz ve cok cıddı boyyutta deılse sıvılcelerınz..bnce bı doktorla konusun ve ona göre bu ıkılıyı deneyin.ve taby sabır..ıste en onemli ilaç sanırım bu.bn hc deıldım ama artk baya bi sabrlı olmayı ogrendım bu sayede..bıde aklınnıza asla takmayın cunku daha da umutsuzlasıosuunuz..bu arada bunlar bnde ıse yaradı sızde yararmı onnuda bılmıorum ama umarımm hepımız en yakın zamanda kurtulurz bu illetten:KK70: hepımıze gems olsun arkadaslar..

yahu çoğumuzun sonradan çıkmış bi iş var bunun içinde ama ne...ve çoğumuzun sonbahar aylarında başlamış :S:S:S:S:S

benim çıkmayan yerlerimdede çıkmaya başladı boyun tarafımda falan. bakalım yaza kadar inşallah düzeleceğiz...

merhabalar kzlar bnde aranıza yenı katılmıs bulunuorum ve sıznle paylasmak ıstıorum..hayatım boyunca hıcbı zaman sıvılce problemı yasamamıstım..taki bu sene eylul ayına kadar..ama bastan solemem lazım bunlarında nedenı bndim.yanı tek tuk cıkardı hemen sıkardım koparırdım..senelerden beri bu boyleydi ve ertesi gun duzelrdı sankı skınca gecıolardı..ama bu sene heralde tum senelerın patlaması oldu..brden bire beyaz byeaz noktalar cıkmaya basladı sıvlce gbıde deıl baya bayada cktılar..ve ben yine oynadım=( daha beter oldular..nede olsa gecer dıe dusununcee..snraa taby hemen dr a gttımm.fazla bısı yoktu ama yınede içten kesilmesi lazımdı..dr da bana zoretainin yazdı..ve 3 hafta fln kullandm..taby bılgılendırdı bnii..kurumalar vs vs olcak dedı ama tabykıde beklemıodum yan etkılerını bu kadar fzla..ve 3hfta kllandktan snra braktm..cnku cok asabydım ve bel agrılarm cok oldu..tamda hepsı dışarı cıkmısken..nyse ondan snra..ısotrexin ve aksil kullandım oda yuzumu tahriş etti kıpkırmızı oldu ..ııce umudum tukenmstı gecmıcek dıe..ama aradan 2 3 hfta gectkten snra..şimdi kullandıım kremı aldm dr tavsıyesıyle taby..adı imex..gerçktn bnm için ck etkili oldu ..ve taby ılacı kullandıım ıcın izlerimde baya oldu.hala gecmedıler ama baya azaldılar.ımex ve ızler ıcınde dıacneal dıe baska bı krem kullanıorum..3 hafta oldu ıkısını bırlkte kullanalı ve suan cok ıı durumda.yanı gecıolr..ama taby hepsnın gecmesı ıcın 2 3 ay duzenlı kullanmk lazm bnde skmadan koparmadn sabredıorum..yanı aklınızda bulunsun ılac kullanmak ıstemıosanz ve cok cıddı boyyutta deılse sıvılcelerınz..bnce bı doktorla konusun ve ona göre bu ıkılıyı deneyin.ve taby sabır..ıste en onemli ilaç sanırım bu.bn hc deıldım ama artk baya bi sabrlı olmayı ogrendım bu sayede..bıde aklınnıza asla takmayın cunku daha da umutsuzlasıosuunuz..bu arada bunlar bnde ıse yaradı sızde yararmı onnuda bılmıorum ama umarımm hepımız en yakın zamanda kurtulurz bu illetten:KK70: hepımıze gems olsun arkadaslar..

merhaba bende roaccutana iki kere başlayıp, agrılarımdan ve yan etkilerinden dolayı bırakmıştım.. 5 gün önce dermotologuma gittim ve roaccutaneye tekrar başladım doktor 6 ay düzenli kullanıcaksın dedi.. bende bu sefer sabır sabır diyerek inşallah tedavimin sonunu getiricem 3-4 gün oldu roaccutaneye başlayalı hafif bir dudak kuruması var, onun dışında şimdilik iyiyim gerçi daha çok yeni ama olsun..

bu arada o dedigin diecneal kremde çok iyiymiş doktorum önerdi, çünkü roaccutane yüzünden iz kalabilirmiş, diecnealda kullanırsam o izleri en aza indirebilirmişim..

gerçegi söylemek gerekirse diecnealı her gece yatarken sürüyorum, 4 gün gecedir kullanıyorum, gerçekten azda olsa bişiler hissediyorum... diecneal en az 2 ay düzenli kullanım sonucunda izleri en aza indiriyormuş.. tabi bakıcam 2 ay kullandıgım da gerçekten iyi geliyorsa, roaccutane tedavim 6 ay sürücek, bu durumda diecnealade 6 ay devam edicem...

şimdilik denemelerdeyim sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey

Arkadaşlar ben şu an çalışmıyorum ve birşeyi çok merak ediyorum. Yeni bir işe giricem ve bu tedavim bir aksilik olmazsa devam edicek. Ancak bildiğiniz gibi ilaç bittikten sonraki günün sabahı hemen tahlil yaptırmak lazım ve sonuçlar da öğleden sonra veriliyor. Bu durumu işyerinizle nasıl ayarlıyorsunuz? bu tedaviyi uygularken tedaviye yeni başlamış bir arkadaşımız oldu mu hiç ?

ben öğrenciyim hep derslerimle falan çakışmasından korkuyodum tahlillerin falan ama doktorumla konuşup durumu anlattım en azındanda biraz vakit ayırdım sende doktorunla ve işyerinle konuşarak uygun bi zaman yaratırsın bence sonuçta sağlığın daha önemli :)

merhaba bende roaccutana iki kere başlayıp, agrılarımdan ve yan etkilerinden dolayı bırakmıştım.. 5 gün önce dermotologuma gittim ve roaccutaneye tekrar başladım doktor 6 ay düzenli kullanıcaksın dedi.. bende bu sefer sabır sabır diyerek inşallah tedavimin sonunu getiricem 3-4 gün oldu roaccutaneye başlayalı hafif bir dudak kuruması var, onun dışında şimdilik iyiyim gerçi daha çok yeni ama olsun..

bu arada o dedigin diecneal kremde çok iyiymiş doktorum önerdi, çünkü roaccutane yüzünden iz kalabilirmiş, diecnealda kullanırsam o izleri en aza indirebilirmişim..

gerçegi söylemek gerekirse diecnealı her gece yatarken sürüyorum, 4 gün gecedir kullanıyorum, gerçekten azda olsa bişiler hissediyorum... diecneal en az 2 ay düzenli kullanım sonucunda izleri en aza indiriyormuş.. tabi bakıcam 2 ay kullandıgım da gerçekten iyi geliyorsa, roaccutane tedavim 6 ay sürücek, bu durumda diecnealade 6 ay devam edicem...

şimdilik denemelerdeyim sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey

dudak kurulugu gbı etkılerı nysde bel agrıları eklem agrıları olması gercektn kotuyydu ama sanırm buda ılaca bellı bı sure devam ettıkten snra gecıodur..ama bn goze alamadım..ızler ıcınde kesınlıkle bna ıyı gelıo ..en azından buyuk bı azalma oldu..umarım sndede oyle olur ..ama dedıım gbı sabır..bu olduktan snra gercekten ıllakı bı zaman snra gecıcek..allah yardımcımıs olsunnn cnmmm yerimseniben

ya arkadaşlar tahliller konusunda doktor bana bişe demedi "nezaman istersen tahlil yaptırabilirsin" dedi hatta. Geçen tahlilimi okulumun musayit olduğu bi gün yaptırdım hapta daha bitmemişti bitmesine 3 gün kalmıştı.Doktorunda k-haberi vardı.

ben ikinci tedavimde tahlil yaptırmadım.. hiç yaptır falan da demedi..

merhaba arkadaslar

ben de roaccutane a yeni basladım.bugun 5.gunum.ergenlik donemimde hic sivilce problemi yasamadım benimkiler de sonradan cıktı.24 yasındayım.bu zamana kadar kullanamadıgım ilac kalmadı.tetradox,cleocin-t,benzamycin,differin...

en son doktora gittigimde iki hafta sureyle azax 500mg,aknilox %2 jel,benzac %5 krem,vivatinell acnecinemide exfoliative tissue kullandım.temizlik icin la roche posay effaclar jel ve effaclar k krem verdi.azax sivilceleri gecirmesi gereken bir ilacmıs ama ben de daha cok cıkardı.2 hafta sonunda doktorum roaccutane ı verdi.ben hemen itiraz ettim hayır o cok agır bir ilacmıs istemiyorum,intihar ettiriyormus,gece kuruluktan burnun kanıyormus,yuzun felaket oluyormus falan dedim.doktorum daha once psikolojik tedavi goren kisilerde intihar egilimi olabilecegini,ama onlarında dikkatli bir sekilde kullanabilecegini soyledi.ben zaten psikoojik bir tedavi gormedigim icin yani boyle bir sorun yoktu.yuz kuruması icin pentanol verdi bu da bepantene mavi olanın esdeginde bir krem.burun icin de rinopanteiana krem verdi.dudaklarım icin de novidermin stick ini verdi.

ben yine de korkup baslayamaıstım ilaca.sonra bu sitede tuliş isimli uyenin sivilceler icin yazdıgı bir formul vardı.onu okudum o sıralarda ben de roaccutane ı erteledim ve eczaneye bu solusyonu yaptırıp kullanmaya basladı.o da guzel fakat benim derdime pek care olmadı.sivilceleri kuruttu ama cok uzun suruyor koruması.haa bu arada az sayıda olmakla birlikte kistik yapıdaki sivilcelere sahibim genelde.ve cok acık tenliyim yuzumde izler var ve cok belli oluyorlar hatta izler sivilce gibi duruyorlar.

su an hem roaccutane ımı iciyorum hem de bu bahsettigim solusyonu kullanıyorum.daha bir gelisme olması icin cok erken tabii ki.

haa bi de gunde 40 mg olmak uzere sabah 20 aksam 20 kullanıyorum.

hepimize sivilcesiz gunler dilerim

X