• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lekeler, Çiller Sivilce ve izleri

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

ua12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2012
158
1
26
Bursa
evet arkadaşlar uzun bir süredir düşünüyordum hatta ağlamak bile istiyordum sürekli cildimde kızarıklıklarla gezerdim ve birgün okulda sıradayken bir çocuk gördüm sürekli gülüyor hayata küsmemiş benim gibi ve yüzüne baktığımda sağ sol yanak ve çene kısmı tamamen sivilcelerle kaplı birde kendime baktım yüzümde bir kaç tane sivilce izi var diye hayata küsmüş tamamen bağını kopartmış birini gördüm neden bu kadar kafama taktığımı hiç bilmiyordum aradan biraz zaman geçti önceden kayısı sabunu felan kullanmıştım iyi gelmişti ama çevremdeki insanlara bakıyorum bende sivilce yokken onların yüzü sivilce kaplıydı ve hiç birşeyde kullanmıyordu sadece boş su ile yıkayıp bırakıyorlardı bende denedim ne zararı olur ki sonra hiç kafama takmadım sadece yüzümü günde 3 defa ılık su ile sabah öğle 4 gibi bide gece yatmadan önce 1 hafta böle geçirdim aynalara bakmadan hiç kafama takmadım eskisi gibi piskolojim düzelmişti sürekli gülüyordum gezdim sadece haftada 2 defa kil maskesi yapardım oda sürekli çalıştığım için yüzüm hep tozun kirin içinde ne kadar yıkasanda gözeneklerde birikip tıkanıyordu aradan 1 hafta geçti sivicle izlerim pembeleşmiş yavaş yavaş azalmıştı birde eskiye baktım gitmediğim aktar kullanamdığım lif sabun tonik maske yağ krem aksine aslında sivilce izlerim pembeleşmişken iyice koyulaştırmış ve geçmesini engellemiş evet arkadaşlar 6 yıldır sivilce ve izleriyle uğraşan biri olarak size tavsiyem şu asla ama asla kafaya takmayın benim piskolojik sorun haline getirdim her bulduğumu yüzüme sürdüm açtığım konulardanda anlarsınız aslında okuduğum bir yerde anladım ki yüzümüzü kendi haline bırakıcaz belkide bu kadar şey kullanmasaydım yüzüm daha güzel olucaktı çok pişmanım verdiğim paralara giden zamanıma şimdi yüzümü sadece boş su ile yıkıyorum ve haftada 1 veya 2 defa kil maskesi kullanıyorum sizde zamana bırakın belirli bir yaştan sonra geçicek sürekli kafaya takarsanız benim gibi takıntı haline gelir elbette güzel ve bakımlı olucaksınız ama herşeyi dozunda yapmak lazımmış bunuda yeni yeni anlıyorum

aktardan lavanta alıyorsun..1 bardak suyu (benim olcüm bira bardagı) cezvede kaynatıyorsun.kaynayan suya iki tatlı kaşıgı dolusu lavanta koyuyorsun..kaynamaya devam ediyor sakın ateşi kapatma..en fazla 5 dk.kaynatıyorsun..altını kıs ama lavantayı koyunca..çok önemli, kesinlikle 6 dk olmayacak..çünki kaynadıkça içindeki bileşenleri değişim geçiriyor..aç karnına içersen en iyisini yaparsın..ben çalıştığım için iş çıkışı içiyordum..sabırla 15 gün iç..7.gün değişimi farkediceksin..aynı zamanda mide problemin var ise onuda düzeltiyor..benim bazı tanı konulamayan ağrılarım vardı çok şükür kesti..denemediğim ve sonuç alamadığım hiçbirşeyi tavsiye etmem;) 15 günün sonunda regli döneminde cıkan sivilcelerin dahi çıkmıyor:) azıcık suyundan yüzüne sürersen sivilce izlerinde gidiyor buda süprizi;)
ayrıca lavanta kaynarken buharını yüzüne tutarsan tüm mikropları kırıyor..bir havlu yardımı ile yapabilirsin..

dr.ibrahim adnan sarçoğlu tavsiyesi;)

bu arada kesinlikle hazırladığın küre şeker felan katıyım deme;)

Son düzenleme:
Back