Siteye yeni gelenler ve hamile kalmayı bekleyenler yeni hayatımıza beraber başlayalım

canım benimde bu ay ilk defa olmuştu kızlar belki yerleşme kanamasıdır demişlerdi ama 1 - 2 saat sonra adet oldum ama sen olmayabilirsin tabi herkesin farklı olabilir

inşallah sen olmazsın hamişlerden gelen olursa onlara soralım olumunekankayizsmile

hee pardon gönülcüm sen yazmışsın,tatlım ama ben 21.de adetim bitti.22.sinde eşimle birlikte oldum,ve bu akıntıda dün gece olduolumunekankayizsmile

kızlar sabah bunu yazdım bide eklama yapıyim,iç çamaşırımı deiştirdim wc ye gidip geldim peçeteyle sildim bişey yoktu sonra 2 saniye sonra iç çamaşırıma yine busefer çok az akmtı,ve daha sonra bu saate kadarda bişey olmadıı...nedir sizce canlarımmm..bekliyorum cevaplarınızıboshayallersmile

canım yumurtlama günleriyse çatlama kanaması olabilir eğer yumurtlama günleri baya geçtiyse yani bir hafta falan inşallah öyledir yerleşme kanaması olabilir
regl tarihin ne zaman canım?

kızlar sabah bunu yazdım bide eklama yapıyim,iç çamaşırımı deiştirdim wc ye gidip geldim peçeteyle sildim bişey yoktu sonra 2 saniye sonra iç çamaşırıma yine busefer çok az akmtı,ve daha sonra bu saate kadarda bişey olmadıı...nedir sizce canlarımmm..bekliyorum cevaplarınızıboshayallersmile

adetin geciktimi canım

canım senin 18 temmuz değilmi beklenen adet hastanamamışmıydın bu ay sen

canım yumurtlama günleriyse çatlama kanaması olabilir eğer yumurtlama günleri baya geçtiyse yani bir hafta falan inşallah öyledir yerleşme kanaması olabilir
regl tarihin ne zaman canım?

ohoo yok tatlım ya daha adetime çok var 18 temmuz,ama nete girdik arkadaşlarla düzensiz olduğum için 14 temmuz diyo...bilmiyorumkismile

ama adetin yeni bitmiş daha acaba yumurtlama dönemi olabilirmiki bugün kaçıncı günün senin?

canım adet günün geçti ise ,bhcg testi yaptır kahverengi akıntı düşük tehdidi olabilir ben kendimden biliyorum ve erken dr gitmek önemli ,umarım hamilesindir

canım belki yardımı olur

1. Doğurganlık Belirtilerine Dayalı Yöntemler

Adet döngüsü boyunca doğurganlık dönemlerinde rahim ağzından (serviks) gelen akıntının tipi ve miktarı, rahim ağzının biçimi ve kıvamı ile vücut sıcaklığında değişiklikler olur.

- Rahim ağzından gelen akıntının tipi ve miktarı değişir

Vajinada (hazne) çok kıvamlı olmayan, bol, şeffaf, kaygan ve iki parmak arasında uzayan bir akıntı olduğu günler (mukus uzaması), gebelik için elverişli günlerdir.

- Rahim ağzının biçimi ve kıvamı değişir

Adet günlerinin bitiminde sert olan rahim ağzı yumurtanın olgunlaşmasından 4 - 5 gün önce yumuşamaya başlar, parmakla dokunulmak istendiğinde vajinanın üst bölümünde hissedilir, yumurtlama olduğu günlerde rahim ağzı iyice yumuşar ve zor ulaşılacak derinliktedir.

Akıntının Niteliğini ızlemeye Dayalı Yöntem

Adet kanaması tam olarak bitince, birkaç gün vajinadan akıntı gelmez. Bu günler “KURU” günler sayılır.

Kuru günlerden sonra yapışkan, koyu kıvamlı ve pürtüklü az miktarda bir akıntı hissedilir. Rengi sarı ya da beyazdır. Bu akıntı bazen fark edilemeyebilir.

Yumurtlama günleri yaklaşırken akıntı artar, kıvamı incelir ve görünümü berraklaşır. ıki parmak arasında uzayabilir. Vajinada “ISLAKLIK” olarak hissedilen bu ortamda spermler rahatlıkla 3 - 5 gün yaşayabilir, rahim içine geçer ve yumurtayı dölleyebilirler.

ISLAK GÜNLER DOĞURGAN GÜNLERDıR. GEBELıK ıSTENıYORSA DÜZENLı CıNSEL ıLıŞKıDE BULUNULUR, ıSTENMıYORSA ıLıŞKıYE GıRıLMEZ.

Yumurtlamadan sonra akıntı yine değişir. Azalır, pürtüklü ve yapışkan olur. Vajina da yine KURU hissedilir. Bu ortamda spermlerin hareketleri güçleşir, rahim ağzından geçemezler ve yaşayamazlar.
BU BULGULARI ıZLEYEREK GEBELıKTEN KORUNMAK ıSTEYENLER, ÜÇ AY SÜRE ıLE YALNIZCA AKINTILARINI GÖZLEYEREK VE BULGULARINI KAYIT EDıP GÖZDEN GEÇıRDıKTEN SONRA, KORUNMAYA BAŞLAYABıLıRLER. BU SIRADA, MUTLAKA BU KONUDA EĞıTıM ALMIŞ BıR SAĞLIK PERSONELıNıN REHBERLıĞı GEREKLıDıR. CıNSEL ıLıŞKı, SIVILARIN NıTELıĞıNıN DEĞıŞMESıNE YOL AÇAR. BU NEDENLE ıLK AYDA CıNSEL ıLıŞKıYE GıRıLMEZ. AKINTI ıZLENEMEYECEĞıNDEN, ADET KANAMASI SÜRERKEN DE CıNSEL ıLıŞKıYE GıRıLMEMELıDıR.

Adet sonrası hiç akıntı olmayan KURU GÜNLERDE GÜNAŞIRI ıLıŞKı OLABıLıR. DAHA SIK ıLıŞKı OLURSA GEÇERLı ıZLEM YAPILAMAZ.

· Vajinada ISLAKLIK hissedilince cinsel perhize başlanır. ıNCE KIVAMLI, UZAYAN, BERRAK GÖRÜNTÜLÜ AKINTIDAN SONRAKı DÖRT GÜN, EN TEHLıKELı GÜNLERDıR.

· Tehlikeli günler geçince adet görene kadar olan cinsel ilişkilerde artık gebelik riski yoktur.

· Arada kanama olursa, bu günlerde ve kanamanın en az üç gün sonrasına kadar yine ilişkide bulunulmaz.

Yalnızca vücut ısısını ya da rahim ağzının değişimini izleyerek gebelikten korunma da olasıdır. Ancak bunlar etkililiği daha az olan yöntemlerdir.

Pratik ancak daha uzun süreli cinsel perhizi gerektiren ve takvime dayalı bir yöntem olan Standart Günler Yöntemi’nde adet sıklığı 26 ile 32 gün arasında değişen kadınlar adet başlangıcından itibaren 8 (sekiz) ile 19. (ondokuzuncu) günler arasında cinsel ilişkide bulunmayarak ya da bu günlerde kondom kullanarak da gebelikten korunabilirler. Bu yöntem eskiden önerilen takvim yönteminin daha geçerli bir uygulamasıdır.

tatlım tam bilgim yok nette bunu buldum umarım yardımı olur yada olmuştur

olmazsa dr a git veya ara sor canım

evet yerleşme kanaması için çoook erken ama yine yumurtlama dönemin olabilir bence bugünü değerlendir canım ne olur ne olmaz sen hiç şans falan verme

amin canım güzel duaların için kız valla sende mi düşük yaptın burda neredeyse herkes iilkini düşük yapmış
canım sen nezamn düşük yptın kaç ay ara verdin

canım ben ilk bebeğimi aldırdım hiç sorun yoktu 7,5 haftalıktı mafoldumben ve vicdan azabı bana yettı sonra 2 düşüğüm oldu en sonucusu 9 ay önce umarım bu tutar tabi hayırlısı ise tutsun o kadar eminim ki buradaki anneler dünyanın en iyi en mükemmel anneleri olacaklar çünkü bakıyorumda birçogumuzun ha deyince olmuyo,olunca da tutmuyor

canım ben ilk bebeğimi aldırdım hiç sorun yoktu 7,5 haftalıktı mafoldumben ve vicdan azabı bana yettı sonra 2 düşüğüm oldu en sonucusu 9 ay önce umarım bu tutar tabi hayırlısı ise tutsun o kadar eminim ki buradaki anneler dünyanın en iyi en mükemmel anneleri olacaklar çünkü bakıyorumda birçogumuzun ha deyince olmuyo,olunca da tutmuyor

moralini bozma canım iyi düşün iyi olsun inşallah sağlıkla alırsın kucağına olumunekankayizsmile

evet yerleşme kanaması için çoook erken ama yine yumurtlama dönemin olabilir bence bugünü değerlendir canım ne olur ne olmaz sen hiç şans falan verme

evet tatlım bugünü değerlendiricem zaten.
hafta sonu misafirlerim var....
ama belkide yapmam bu eşlerin bu aralar menopoz günleri galiba:eek:klava:

X