Sitedeki yeniler ve hamile kalmayı bekleyenler,yeni hayatımıza beraber başlayalım -2-

Benim kistim basit kist pco değil ben ilk öğrendiğimde her ay gitmiştim doktor üç kutu doğum kontrol vermişti normalde ilaçlar bitince gidilir ebnim eşim hastanede çalıştığı için ben ultrasona rahat girdim gerçi doktor kontrolle ilgili bişey dememişti.

ne için uygulanıyr bu kür ben bimiyorum

reyyan canım bu kür pcos u olanlar için ideal saraçoğlunun sitesinde okumuştum ve birçok kişi yorum yazmıştı bu kürden sonra hamile kaldıklarını söylüyorlar ama pcos gibi bi sorunun yoksa incir kürü nü öneriyorlar soğan kürü kistler için incir ise yumurtaları geliştirmek için

Sayfaları okuyordum ceylin benim umudum yok hamile kalcacağıma inanamıyorum sorunum yoksa bile bu düşünce yüzünden hamile kalamıycam ben,ebrar 2,5 senelik evliyiz iki aydır deniyoruz daha öncede denemelerimiz oldu ama hep doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hapı bırakınca vücut kendini üç ayda toparlıyormuş,bizim mesele biraz karışık ilk hapı bıraktıktan sonra eşim korunmaya başladı bir sene kadar sonraydı sanırım dedik bir deniyelim üç ay kadar korunmadık bebek falan olmadı bende doktora gideyim hem hamilelik öncesi kontrollerimi yaptırmamıştım yaptırayım dedim o zaman akıntı makıntı ilaç falan verdi folik asit demir hapı sonra ultrasona girmemiştim girince kist çıktı hemen doğum kontrol hapı yazdı tabi bizim bebek hayalimiz suya düştü üç kutu kullandım kist tam erimemişti eşimde askere gidecekti dedim ben daha hap kullanmam gidene kadar korunmayalım olması pek ihtimal değil ama belki hamile kalırım iki ay korunmadık eşim askere gitti tabi hamile kalamadım şimdi geleli iki ay oldu yine korunmuyoruz,bir hafta önce doktora gittim rahimim sağa dönük dedi birde kistim büyümüş böyle işte vücudum sürekli kist üretiyormuş,Çok uzun oldu mesele öyle karışık ki benim bile kafam karışıyor yeni bir doktora gidip herşeye sıfırdan başlıycam.

canım sıkma canını üzülme dr una güvenmiyorsan iyi bir dr araştır onlarda bizi etlikiyor ilk gittiğim dr beni çok korkutmuştu ama sonra gittiğim dr korkulacak bişey olmadığı söyledi cesaerlendirdi hatta biz hemen olsun istedik ilaçla tedavi olmadan ilk denememizdi negatif olduğunu öğrendiğimde dr umun faydası oldu cesaretlenmemde aceleci davranmamız gerektiğini söyledi zamanla herşey yoluna girer canını sıkma dedi günümüzde her şeyin mümkün olduğundan bahsetti üzme tatlı canını ben eminim en kısa zamanda meleğin sana gelecek:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım çok geçmiş olsun üzülme lütfen benimde pcos um var ama doktorum gebeliğe engel olmadığını söyledi ama benim yumurtalarım istenilen kadar büyümüyordu iki ay yumurtaları geliştirmek için ilaç kullandım ve hamile kaldım ama ne yazıkki kötü bi şekilde sonlandı rabbim hakkımızda hayırlı olanı bizden daha iyi bilir sende üzme kendini lütfen

Sağol canım ah benim yapım herşeyi aşırı derecede takıyorum kafaya herkes öyle diyor yani artık psikolağa gitmeyi düşünüyorum hayatı kendimede eşimede zehir ediyorum,doktor bana yumurta kontrolü falan yapmadı zaten vajinal ultrasonlada bakılmadı evine gitmemi bekliyor anlıycan,yumurta kontrolü nasıl yapılıyor, ben diyorumki kist oluştuğuna göre benim yumurtalarım çatlamıyor çünkü kist çatlamayan yumurtalardan kaynaklanyor kafam çok karışık bayramda memlekete gidicez ve ben gitmeden hamile kalmak istiyordum şimdi herkese sorucak orda:KK43:((

reyyan canım bu kür pcos u olanlar için ideal saraçoğlunun sitesinde okumuştum ve birçok kişi yorum yazmıştı bu kürden sonra hamile kaldıklarını söylüyorlar ama pcos gibi bi sorunun yoksa incir kürü nü öneriyorlar soğan kürü kistler için incir ise yumurtaları geliştirmek için
hmmm incir kürü nasıl peki biliyormusun,biziö bahçede incir ağacı bol bol incir veiryor zaten..bilelim yani

hoşgeldin canım aleyküm selam

ya hadi aranızda pıkolular var bana ne demeli hem çocuğum var hem hiç sorunum yok hem bebeğim olmuyor acaba yaş mı ne dersiniz 31 oldum

Benim kistim basit kist pco değil ben ilk öğrendiğimde her ay gitmiştim doktor üç kutu doğum kontrol vermişti normalde ilaçlar bitince gidilir ebnim eşim hastanede çalıştığı için ben ultrasona rahat girdim gerçi doktor kontrolle ilgili bişey dememişti.

dr a ilk gittimde horman tahlilleri istedi yapıldı lh yüksek dedi başka bişi demedi adet 3 günü gel test tekrarlansın dedi gittim yaptırdım hastanede ilgilenmedi başka dr a gitmek istemedim tedavi yeniden başlayacak diye özeline gittim usg yaptı ve pko olduğumu söyledi moralimi bozacak şeyler söyledi ve doğum kontrol hapını 1 yıl kullanmamı söyledi yok ilerleyen yıllarda bebeğim olmazmış falan filan bizde o korku ile ilaça başlamadan korunmasız ay geçirdik geçenlerde gebelik testi için başka dr gittim durumu anlattım içim rahatladı adamla konuşunca cesaretlendirdi beni yaş sınırı 35 yaş üzeri için çok zor oluyormuş gebe kalmak kıslarrr dr çok önemli bu konularda moralimiz sıfırın altında olunca bebişte olmuyor tabikiiiii

Sağol canım ah benim yapım herşeyi aşırı derecede takıyorum kafaya herkes öyle diyor yani artık psikolağa gitmeyi düşünüyorum hayatı kendimede eşimede zehir ediyorum,doktor bana yumurta kontrolü falan yapmadı zaten vajinal ultrasonlada bakılmadı evine gitmemi bekliyor anlıycan,yumurta kontrolü nasıl yapılıyor, ben diyorumki kist oluştuğuna göre benim yumurtalarım çatlamıyor çünkü kist çatlamayan yumurtalardan kaynaklanyor kafam çok karışık bayramda memlekete gidicez ve ben gitmeden hamile kalmak istiyordum şimdi herkese sorucak orda:KK43:((

ya canım herkesi boşver ya bu hayatta önemli olan sensin senden daha değerli bişey yok sorarlarsa istemiyorum dersin hiçbişey senden önemli deil inan bana ben vajinal muayeneyi kabul etmedim benim tek avantajım hastanede çalışıyor olmam dr saolsun kendisi bana yumurta takibini önerdi ama şu an ara verdim gitmiyorum bu aralar dr çünkü daha regl olmayı bekliyorum

ya hadi aranızda pıkolular var bana ne demeli hem çocuğum var hem hiç sorunum yok hem bebeğim olmuyor acaba yaş mı ne dersiniz 31 oldum

Hoşgeldin canım,ne diycem stres canım stres pcoymuş kistmiş vs bunlar bahane herşey kafada bitiyor,ben ne yapıyorsam kendim yapıyorum kendime bunu yendiğim an herşey yoluna girecek.

canım sen kendini düşün rabbim hayırlısı neyse onu eyler takma kafana zaten nişanlanırsın düğün ne zaman evlenirsin bebek ne zaman 1 . bebiş olur kısmetse 2.si ne zaman niye sorarlar canım o yüzden halkımız soracak bir soru mutlaka bulur dert etme içinden geçen cevabı verirsin herkes herşeyi bilmek zorunda değil o yüzden takma kafana cancağazım her şey yoluna girer

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’dan Yumurta sayısı yeterli olmadığı için hamile kalamayan bayanlarda yumurta sayısını artırarak hamile kalınmasını kolaylaştıran kuru incir kürü:

Yarım litre (2,5 bardak) kaynayan klorsuz suyun içine onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ederek yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Yirmi dakika dolduktan sonra ılıması için bekleyin. Ilıdıktan sonra süzün. Üçe ya da ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına için.

Bu kürün uygulama şekli:

Kuru incir kürü, iki kez yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığı zaman yedi gün ara verilir. Toplam uygulama süresi kırkiki gün olmalıdır.

Uygulama sürelerine yedi gün verilen aralar dahil edilmez. Her seferinde günlük olarak hazırlanması gerekmektedir.

Kuru incirleri ikiye kestikten sonra kaynamakta olan suya ilave edin. Kuru incirlerin üzerlerinde beyaz pudrası varsa, önce soğuk su altında yıkadıktan sonra ilave edin.

Kuru İncir kürünü yumurta çatlatmak için kullanmak isterseniz:

Önce kuru incirleri 6 dakika kaynattıktan sonra içine orta boyda,taze ve gevrek bir havucu dilimleyerek içine atarak 4 dakika daha kaynatın. Bu şekilde hazırlandığında yumurtaların kolay çatlamasına yardımcı olacaktır.

*** Bu kürün etkisini artırmak için yumurta büyüklüğünde beyaz kuru soğanı (Mor-kırmızı soğan olmaz) ince ince kıyıp üzerine 1 yemek kaşığı sumak serperek yemekten 10-15 dakika önce yiyin.Bunu haftada 4 kez tekrar edin.Bu sizi yumurtalık kisti-polikistik over ‘den de koruyacaktır.

X