Sitede sağlıkçı var mı?

Bu şikayetlerle acile giderseniz doktorun yaklaşımı şu şekilde olacaktır:
Bir bakayım bu gece ölmesine neden olacak bir şey var mı?
Bu geceyi atlatmasına ve sabaha kadar idare etmesine yardımcı olacak tedaviyi vereyim.
Gündüz detaylı muayene ve tetkik için polikliniğe yönlendireyim.

Mesela poliklinikte çarpıntınız için 24 saat kalp atışınızı ölçen cihaz takıp ritim bozukluğu var mı araştırma şansları var. Acilde bu şans yok. Acilde en fazla ekg çekip kalp krizi geçiriyor musunuz ona bakarlar.

ACİLLER RANDEVU BULAMAYINCA GİDİLEN YERLER DEĞİLDİR.

Normal poliklinik yerine acile giderek kendinize kötülük yapmayın. Adam gibi araştırılsın neyiniz varsa.

Tamam anladım teşekkür ederim de kalkıp acile kosmadim zaten. Buraya danıştım durumum acillik değil ama çokta yan gelip yatmalik bir durumda değil. Sağolun fikriniz için.

Şikayetim ne kadar ciddi acaba çok panik oldum. Bazen kalp krizi filan da diye korkudan dolanıyorum. Ya da kötü bı hastalık Allah korusun

Merhaba, bunlar panik atak belirtileri olabilir mi acaba? Isterseniz arastirin. Panik atak geciren insanlar da "kalp krizi veya ciddi bir hastalik mi acaba" diye korkuyorlar genelde. Bunun icin nefes egzersizleri, kas gevseme teknikleri, meditasyon, telkin vb. uygulamalari deneyebilirsiniz. Not: saglikci degilim, sadece bazi psikolojik durumlari arastiriyordum ve konunuz dikkatimi cekti. Kacirdigim bir sey varsa kusuruma bakmayin. Umarim iyilesirsiniz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için Genel anlamda anksiyete ve panikatak hastasıyım. Fakat fizyolojik belirtilerde yaşayınca korkmaya başlıyorum.Mesela buradaki yorumları okuyunca bile ellerim terlemeye başladı ve ağladım. Ama yaşayan anlar diye düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler yorumunuz için

Panik atak yaşıyorsunuz bence ama tabi ihmal etmeyin bunlar panik atak belirtileri. Poliklinik den randevu almak için hangisini seçip bekliyorsunuz.
İç hastalıkları dahiliye bölümü için bekliyorum. Yani durumuma göre en azından farklı poliklinige yonlendirir diye düşünüyorum.

Kardiyolojiye randevu alın orda detaylı tetkikler yapılır. Acilde sürünmenizi gerektirecek rahatsızlık değil çünkü zaten arada olan birşeymiş aniden başlamamış. Ya özel kardiyolojiye ya da randevu alarak gidin daha net sonuç alırsınız.

Teşekkür ederim.

Malesef kaçırıyorum o randevuları. Dikkatli olacağım. Teşekkür ederim.
Internetten randevu almaya calisirken bazen soruyor iptal edilen randevu olursa bilgilendirilmek istermisiniz diye.. kabul ettiginizde birisi randevusunu iptal ederse hemen sms geliyor. Ben kac kez o sekilde aldim.

Internetten randevu almaya calisirken bazen soruyor iptal edilen randevu olursa bilgilendirilmek istermisiniz diye.. kabul ettiginizde birisi randevusunu iptal ederse hemen sms geliyor. Ben kac kez o sekilde aldim.
Evet randevu talebini biliyorum,bakalım bekliyorum en kısa sürede neresi çıkarsa gideceğim insallah.

Bu şikayetlere acilde hiç bir şey yapılmaz en fazla elg çekilir kan bakılır sonra plk e gidin denir boş yere acilde bekleyip risk aldığımızda kalırsınız mhrs üzerinden randevu açılan maç haber ver şeklinde yaparsanız daha rahat alırsınız

Daha önce yaşamış mıydınız ankisiyeteniz var mı

Daha önce yaşamış mıydınız ankisiyeteniz var mı
Merhaba,evet anksiyete rahatsızlığım var. Yaklaşık 2 senedir mücadele veriyorum. İlaç kullanmak istemiyorum çünkü psikoloji haplarının bağımlılık oluşturan etkisini biliyoruz. Bu durumdan ötürü hap kullanma taraftari değilim. Su sıralar nefes ile ilgili rahatsızlığım oldu fizyolojik olarak ve doktora gitmem gerektiğini duruma göre eğer ki psikolojikse psikologa gitmeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim. Acile gitmeye kesinlikle cesaret edemiyorum. Çünkü durumun farkındayız. Oldukça riskli.

2 senedir bu kadar sıkıntı yaşamak yerine düşük dozda bir ilaçla çözebilirdiniz. Bağımlılık oluşturan etkisini bilmiyoruz ayrıca, gayet de iyileşince bırakabiliyorsunuz. Kişisel tercihiniz tedaviyi reddetmek olsa da insanları yanlış yönlendirecek, kötü etkileyecek bu yorumu yapmanızı doğru bulmuyorum sonuçta burada yazdıklarımızı herkes okuyabilir. İlaç kullanmam gerektiği halde bu tarz yorumlar yüzünden bir süre ilacı reddetmiş ve sonrasında ilaç kullanarak rahatlayınca boşuna kendime eziyet etmişim demiş biri olarak bunu yazıyorum. Bir de naçizane fikrim anksiyete ve panik atakla yıllarca mücadele etmektense bir ilaca bağımlı olmak (siz böyle düşündüğünüz için bu örneği veriyorum) bana daha mantıklı geliyor. İlaçların hepsinin yan etkileri var bu bir gerçek ve haklısınız bu noktada fakat kötünün iyisi diyoruz ya hani, bizi mevcut durumumuzdan daha iyi hissettirecek tedavi yöntemlerini de yok saymamalıyız diye düşünüyorum.
Nefes probleminiz için acilde çözüm bulacağınızı sanmıyorum. Bana kalırsa panik ataktan dolayı bunları yaşıyorsunuz gibi. Baş dönmesi ben de çok sık yaşıyorum şu sıra, bence sıcaklardan olabilir. İhmal etmeyin, geçmiş olsun

Bu belirtileriniz panik ataga benziyor dicektim soyleyenler olmus e sizde zaten panik atagim diyorsunuz yorumlari okurken bile agladiysaniz baska secenek goremiyorum umarim korona degildir.. ilaclar bagimlilik yapmiyor bunu ilaci aniden birakmaya calisip yan etkisini yasayanlar soyler inanmayin. Donem donem panik ataktan oturu ilac kullanmis ve gayet guzel birakmis bi insanim 6-12 aylik tedaviler ile panik ataginizi minimuma indirebilir rahatlayabilirsiniz iyi bir doktora gidin lutfen

Korona olduğumu düşünmüyorum açıkçası yani bilemiyorum ama bakalim
Düşünmüyorum ile değil.. olabilir dikkat edip.önlemimi alayım kimseyle temasm olmasın diye tedbirle hareket edin bence.. İnşaALLAH basit bir rahatszlıktır.. Allah şifa versin.. durumunuz kötüyse gidn acile.. devletin aciline güvenmiyorsanız özele gidin hem belki orda sırada bulabilirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…