• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sitede sağlıkçı var mı?

Mesela pandemi için yeni hastaneler açıldığından dolayı oraya yönlendiren hastaneler vardır belki diye düşündüm. Ama aslında acillerin durumu her zaman kalabalık ne yazık ki. İşin sinir bozucu tarafı poliklinik randevusu alamıyorum. Bekliyorum mecbur 🤦
Özele gidin aciller tabi çok doludur

Nefes problemim var. Göğsümde baskı hissi var bazen terleme eşliğinde zor nefes alıyorum.Arada oluyor fakat olduğunda çok kötü oluyorum. Bunun yanında carpintimda var. Ayağa aniden kalktığımda baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum.
Tüm bunlara rağmen hala devlet hastanesinde sıranın size gelmesini mi bekliyorsunuz?

Nefes problemim var. Göğsümde baskı hissi var bazen terleme eşliğinde zor nefes alıyorum.Arada oluyor fakat olduğunda çok kötü oluyorum. Bunun yanında carpintimda var. Ayağa aniden kalktığımda baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum.
Merhaba arkadaşım ben de sağlık çalışanıyım. Bahsettiğiniz şikayet alerji alerjik astımda veya panik atak da hissedilir. İlk etapta göğüs uzmanına gitmeni tavsiye ederim. Sonra psikiyatrik. Aciller yoğun haklısın ama gitmen gerekiyor tebbirlere uyup gitmen gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun

Merhaba arkadaşım ben de sağlık çalışanıyım. Bahsettiğiniz şikayet alerji alerjik astımda veya panik atak da hissedilir. İlk etapta göğüs uzmanına gitmeni tavsiye ederim. Sonra psikiyatrik. Aciller yoğun haklısın ama gitmen gerekiyor tebbirlere uyup gitmen gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun
Teşekkür ederim 🙏

Düşünmüyorum ile değil.. olabilir dikkat edip.önlemimi alayım kimseyle temasm olmasın diye tedbirle hareket edin bence.. İnşaALLAH basit bir rahatszlıktır.. Allah şifa versin.. durumunuz kötüyse gidn acile.. devletin aciline güvenmiyorsanız özele gidin hem belki orda sırada bulabilirsiniz..
Yaşadığım fiziksel belirtilere dayanarak o tarz bir tahminde bulunmuştum. Tabiki her zaman onlemimi alan biriyim ve evden bile çok zor durumda kalmadıkça çıkmıyorum. Teşekkür ederim 🙏

Bu belirtileriniz panik ataga benziyor dicektim soyleyenler olmus e sizde zaten panik atagim diyorsunuz yorumlari okurken bile agladiysaniz baska secenek goremiyorum umarim korona degildir.. ilaclar bagimlilik yapmiyor bunu ilaci aniden birakmaya calisip yan etkisini yasayanlar soyler inanmayin. Donem donem panik ataktan oturu ilac kullanmis ve gayet guzel birakmis bi insanim 6-12 aylik tedaviler ile panik ataginizi minimuma indirebilir rahatlayabilirsiniz iyi bir doktora gidin lutfen
Aslında bahsettiginiz düşüncede çok fazla insan çıktı karşıma. İlaçlar bağımlılık yapıyor,kullanmayın bence gibisinden. Bende takıntılı biri oldugum için ilaç kullanma durumunda çok kararsız kalıyorum. Çünkü herhangi bir yan etki gördüğüm an tekrar birakicam bunuda biliyorum. Keza hastalık takıntım var bu da cabası. Umarım herkes atlatır bu zalim hastalığı. Düşünceniz için teşekkür ederim.

2 senedir bu kadar sıkıntı yaşamak yerine düşük dozda bir ilaçla çözebilirdiniz. Bağımlılık oluşturan etkisini bilmiyoruz ayrıca, gayet de iyileşince bırakabiliyorsunuz. Kişisel tercihiniz tedaviyi reddetmek olsa da insanları yanlış yönlendirecek, kötü etkileyecek bu yorumu yapmanızı doğru bulmuyorum sonuçta burada yazdıklarımızı herkes okuyabilir. İlaç kullanmam gerektiği halde bu tarz yorumlar yüzünden bir süre ilacı reddetmiş ve sonrasında ilaç kullanarak rahatlayınca boşuna kendime eziyet etmişim demiş biri olarak bunu yazıyorum. Bir de naçizane fikrim anksiyete ve panik atakla yıllarca mücadele etmektense bir ilaca bağımlı olmak (siz böyle düşündüğünüz için bu örneği veriyorum) bana daha mantıklı geliyor. İlaçların hepsinin yan etkileri var bu bir gerçek ve haklısınız bu noktada fakat kötünün iyisi diyoruz ya hani, bizi mevcut durumumuzdan daha iyi hissettirecek tedavi yöntemlerini de yok saymamalıyız diye düşünüyorum.
Nefes probleminiz için acilde çözüm bulacağınızı sanmıyorum. Bana kalırsa panik ataktan dolayı bunları yaşıyorsunuz gibi. Baş dönmesi ben de çok sık yaşıyorum şu sıra, bence sıcaklardan olabilir. İhmal etmeyin, geçmiş olsun
Merhaba,yorumunuz için teşekürler. Psikoloji haplarının öyle bir etkisi olduğunu genelde çevremden duymaktayım. Soyledikleriniz bir nebze olsun beni rahatlattı açıkçası. Çünkü genel anlamda çevremdeki kişiler kullanma taraftari degildi ve ben bu konuda cesaret edemiyordum. Bu süreçte durumum açısından tedaviyi kabul edebilirim,kesinlikle olumsuz anlamda karşı çıkma gibi bir durumum yok. Tekrardan sağolun,iyi günler.

Tüm bunlara rağmen hala devlet hastanesinde sıranın size gelmesini mi bekliyorsunuz?
Aslında haklısınız. Acil olarak bir şeyler yapmam gerektiğinin bende farkında ve bilincindeyim. Fakat insanın elinde bazı imkanlar olamayabiliyor. Şu şekilde;
1. Acillerin durumunun hepimiz farkındayız ve katıldığım bir düşünce var ki burada da bircok kişi soyluyor acillerde pek bir şey yapılmaz rahatsızlığım konusunda,sadece kalp riskimin olup olmadigi konusunda bir araştırma yapılır.
2. Olarak özel hastaneler ayrı bir seçenek. Fakat maddiyat açısından sadece muayene ile kalmayacağımi düşündüğümden maddiyati da hesaba katıyorum. Bu durumda devlet hastanesi mantıklı geliyor.
3. Olarak devlet hastanelerinde randevu sistemi var ve bu durumda randevu alarak hastalığım konusunda randevu talebinde bulunarak ancak bir tedaviye baslayabilirim. Kısaca özetlemek gerekirse randevu almak,yahut beklemek durumundayım.
Fikriniz için teşekkür ederim..

Back