Sistitten kurtulma yolları hakkında yorumlarınız

arkadaşlar sişit diye şüphe ediyordum sanırım teşhis yine candiasis yani mantar

Benlacivert selam,
Eşin o mikrobu ne zaman almış?
Benim eşim de 15 yıl önce almış. Ama tedavi oldum geçti diyor. Tedaviden sonra sana bulaşmaz diyor.
Acaba yıllar sonra tekrar çıkabilir mi? Ne diyorsun?

Jinekoloğa gittim ben de benlacivertin mesajından sonra.Klamidya testi pahalıdır,ben sana antibiyotik yazarım varsa da yoksa da kullanırsın dedi.Bir de bunu deneyelim bakalım belki de sorun budur.

Benlacivert selam,
Eşin o mikrobu ne zaman almış?
Benim eşim de 15 yıl önce almış. Ama tedavi oldum geçti diyor. Tedaviden sonra sana bulaşmaz diyor.
Acaba yıllar sonra tekrar çıkabilir mi? Ne diyorsun?
Bu kolay bi mikrop otel klozetlerinden fln filan geçiyomuş .Seminerden seminere koşar.Test mest yaptırmadım zaten kendim araştıra araştıra uzman oldum nerdeyse direk gittim ilacını kullandım.Antibiyotik manyağı olmuştum bide özel dr du ozamanlar ilacıda kendim alıyodum 50 -60 liralık töbe tööbe yine kızdım biri proftu.Dayanacak halim yok 2 günsonra test çıkar ilaç veririm dedi bida gitmedim.Su ve sık tuvalete gidilecek.

Jinekoloğa gittim ben de benlacivertin mesajından sonra.Klamidya testi pahalıdır,ben sana antibiyotik yazarım varsa da yoksa da kullanırsın dedi.Bir de bunu deneyelim bakalım belki de sorun budur.

Intikam'cim,
Antibiyotik öyle süper bir sey degil. Her seferinde mikrobu daha da dayanikli hale getiriyor. Ayrica vucuttaki diger yararli bakterileri de öldürüyor.
Ben antibiyotik aldikca daha da cikmaz bir yola saplandim. Neredeyse kisir döngü oldu. Her antibiyotikten sonra 2 gun iyilesiyorum, ucuncu gun yine hastayim. Ama bu sefer antibiyotik yuzunden hastayim.

Her antibiyotigin etki mekanizmasi baska. Bakteri varsa baska antibiyotikle tedavi ediyorlar, klamidya varsa baska antibiyotikle.
Oyle genis spektrumlu antibiyotikler sadece gecici cozum ve kalici hasar veriyor.

Ben klamidya testi yaptirdim. Bir ay önce negatif cikti. Bu doktora da beni nasil tedavi etmesi gerektigi yönünde yönlendirici oldu.

Yerinde olsam bir sekilde para biriktirir testi yaptirirdim.
Kac liraymis test?

Allah sabir versin hepimize. Ben gunlerdir kipkirmizi kan isiyorum. Artik takatim kalmadi.

Bilmiyorum çare olur mu ama kisaca anlatayim ben de sık sistit oluyorum her seferinde antibiyotik alınca geçiyor
Fakat son seferde hamilelik olasılığından dolayı antibiyotik alamayacağım için doktora sordum. Içinde sadece parasetamol olan bir ilaç icebilecegimi soyledi.Yani Parol tb (dikkat edin plus olanindan değil ) ya da minoset tb alabilecegimi söyledi
Ağrı kesici olduğunu bildiğim ve evde bulunan Parol kullandım şak diye 2 saate geçti yalnız bende yanma filan çok çok azdı
Kronik sistit farklı olabilir ama sistit icin antibiyotik dışında bir çözümün olması sadece hamilelik olasılığı için değil antibiyotik kullanmak istemeyenler için de faydalı bir bilgi olabilir

Sevgili lale haklısın aslında fiatı hakkında bilgim yok,doktor öyle söyledi ben de üstelemedim.Özel hastane olduğu için fiat yüksek olabilir.Bende iki gün geçmiyor enfeksiyon yineliyor.Benim kültürde üreme olmadı diyor.Sen kültür yaptırdın mı?JazzBand keşke yöntemin işe yarasa ağrı kesici içmenin zararı olmazdı hiç olmazsa.Bilgi için teşekkürler JazzBand.

kızlar hepinize acil şifalar diliyorum. ben her sabah sıcak suya yarım limon sıkıp içiyorum. bin şükür şikayetlerim azaldı. deneyebilirsiniz,bir zararı yok :) gün içinde de en az iki litre su ile sık sık tuvalete gitmek de rahatlatıyo.

Sevgili Lale şekerli besinleri kesinlikle tüketme,unlu,mayalı,etli besinlerden de uzak dur.Et suyu,balık tüket.Sütden de uzak dur.Kanaman için faydalı olabilir.Yoğurt yiyebilirsin.Ben özellikle şekerli yediğimde çok yanma yapıyor.Bir dene bakalım.Ben bazen diyeti bozuyorum,baktım yanma var yeniden başlıyorum.

Yabancı sitelerden takip edersen interstisyel sistit diyeti var.Başarı öyküleri de çok,ama orada kullanılan doğal ilaçlara ulaşmak biz türkiye'dekiler için çok zor.

Intikam'cim cok tesekkurler.
Testlerimi yaptirdim bu hafta. Bel soguklugu, gonerea, klamidya cikmadi. Doktor bakteriye bagli bir durum dedi ve antibiyotik verdi. Idrar testi sonuclari cok korkunc.
Ürolojiden randevu aldim. 2 ay sonraya randevu verdiler. Bakalim, o zaman belli olacak her sey.

Bu arada, ben hakikaten her hafta bu aciyi 3 gun ceken biriyim. Fakat bir sure sistit olmadim. Su karnabahar kürünü yaptim. Onun etkisi mi bilemiyorum ama o beni birkac hafta hastaliksiz kurtardi. Organik karnabahar buldum. Kürü öyle yaptim. Sanki cok faydasini gördüm gibi.

Sonra da asiri ciddi bu sistit vurdu beni. Sadece kan isedim gunlerce. Ama uzun bir aradan sonra oldugu icin, (uzun dedigime bakma bir iki hafta yani o da) saglik olsun diyorum, Allah beterini vermesin.

Bu duruma stres oluyorum o ayri. Esimin buna sinir olmasina da stres oluyorum. Hakli adam. Evde sersefil bir kadin görüyor. Ama yani bilerek mi yapiyorum sanki kendime?

Arkadaşlar ben yildim artık bu yanma beni mahvediyor bir senelik evliyim evlensigime pişman oldum diyebilirim.Hergün bu acıyı yaşıyorum en ağır iğneleri vuruldum iliskiye girince yine hemen idrarimin kokusu değişiyor hergün antibiyotik iciyorum banamisin demiyor napim ben bi yol gösterin.eşim bıktı artık bu sorunumdan

Aynen Tubtub. Evliligin %70'i cinselliktir diyor iliski uzmanlari.
Gel gör ki, ben sürekli iliskiden kacar hale geldim. Cok net söyleyeyim, kocam baska kadina giderse bu sistit yuzunden olur.

Ciddi anlamda hayat kalitem dustu. Yok yani cozum bulamiyorum.
Herkes ne guzel sevisiyor, evliliklerini ayakta dinc tutuyorlar. Benim gunahim ne anlayamiyorum!
Kadinlarin %50'si hayatlarinda 1 kere bile sistit olmuyormus. Ben niye her hafta sistit oluyorum?!!!! Biktim inan!

Önce karnabaharı yapayım. Sonra dediğin gibi soğana geçeyim.

Karnabahar küründen bir tek biz Türkler bahsediyoruz sanırım. Yabancı dillerde hiçbir kaynakta karnabahar kürüyle ilgili bir şey okumadım. Sadece bir amerikan sitesinde gördüm, onu da bir Türk yazmış zaten. Bir ürologa sordum, "Karnabahar kürü denen şey Saraçoğlu'nun şarlatanlığından başka şey değil. Onu kaynat bunu kaynat diye insanlara umut veriyor. Hiçbir sistit ilacının içinde karnabahara dair bir özüt yok" dedi. O yüzden haklı olabilirsin, hakikaten işe yaramıyor da olabilir. Valla bilemiyorum bir umuttur yaşatan insanı :) Ben yine de bir deneyeceğim :) Eğer işe yararsa sana mutlaka haber veririm canım.[/QUOTE]

Arkadaslar,
Oyle caresiz kaldim en sonunda Italyan bir doktora gittim.

Onerileri cok guzel. Sizinle paylasmak istiyorum.

Sistite neden olan bakteri e.coli bakterisi sadece diskida var. Idrarda e.coli yok. Peki nasil oluyor da bizim idrarimizda e.coli cikiyor ve sistit oluyoruz?

Cunku makattaki e.coli idrar deligimize kadar yavas yavas yayiliyor.

Yani vajinayi, idrar deligini cok temiz tutmak bir ise yaramiyor. Makattan e.coli gelmeye devam ediyor. Demek ki makattaki e.coli yayilimini kesersek sorun yayilmadan onlem almis olacagiz.

Buyuk tuvaletimizi her yaptigimizda makat etrafinda e.coli kaliyor. Sonra bu yayiliyor. E.coli makat icin zararsiz. Ama idrar deligine dogru hareket etmesini engellememiz lazim.

Nasil engelleriz e.coli'nim bu seyehatini?
E.coli surtunme ile yayiliyor. Yani kilo buyuk etken. Ayni camasiri ikinci gun giyiyorsaniz, bir onceki gunun butun e.coli'leri yayiliyor. Dar pantalonlarla yayiliyor.

Cinsel iliskiden sonra sistit olmamizin nedeni esimiz degil. Bizim kendi e.coli'miz surtunme ile idrar deligine dogru yol aliyor.

Makati cok temiz tutucaz. Ben simdi her buyuk tuvaletten sonra alkollu suya batirdigim pamukla siliyorum. Sadece makati. Alkol ilk gunlerde birazcik azicik yakmis 5 saniyede gecmisti. Simdi hic yanmiyor bile.

Tanga, gstring, tampon, cok dar giysiler, kilo, bisiklet gibi sporlar bunlari bir sure yapmayin. Onemli olan e.coli bakterinin yayilmasini engellemek.

Bir tek hayata dokunabilirsem ne mutlu bana! Hepimize saglikli gunler.

Lale101 arkadaşım sık antibiyotik kullanımından dolayı bağırsak ve mesane florasını mahvetmiş olabiliriz.Bağırsak ve mesane sıkıntısı çekenler diyet ve probiyotiklerle belki çözüm bulabiliriz.

Merhaba
Foruma sizin mesajlarinizi okuduktan sonra tecrubemi paylasip kimilerinizin acisini dindirebilme dilegiyle yazildim. Aylarca hemem hemen hergun bu acilari yasadim ve sonucta okuyarak arastirarakfarkli doktorlara danisarak birkas aydir tekrar normal haytima donebildim, hepiniz icin de ayni sonucu dilerim. Tecrubem ve tavsiyelerim su sekilde:
-Idrarda yanma iki ana sebeple olabilir: idrar yollari ve ya vajinada enfeksiyon. Dolayisiyle once jinekologa gidip vajinanizdan alinan bir ornegin tahlil edilmesini isteyin. Ayrica dis kisimda da bir anormallik olup olmadigina bakacaktir. Bu ihtimali kesinlikle elemeniz lazim.
-Eger sorun idrar yollarinda enfeksiyosa idrar tahlilinde bulunup ona gore antibiyotik veriliyor. Her antibiyotik aldiginiz alti ay boyunca probiotik almaniz lazim arkadaslar. Vucudumuz florasinin nasil isledigini anlatip uzatmak istemem ama kullanma talimatina uyarak en az uc ay, degilse alti ay probiyotik almalisiniz.
-Benim yaptirdigim onca idrar testinden yalnizca bir tanesinde E.coli cikti, digerlerinde bakteri bulamadilar ama ben hep yaniyordum. dolayisiyla bu teshisten sonra antibiyotik tedavisinin ardindan su onlemelri aldim, hepsini birden yaparsaniz sizin de sorununuzun cozulecegine inaniyorum:

-Birinci ve en onemli nokta D-mannose adli seker. Bunu bir sekilde internetten vs. bulmalisiniz. Ben internetten aliyorum ama yurtdisinda yasiyorum. E coli icin kesinlikle ise yariyor. diger bakterilerin bir kismi icin ise yariyor. Isterseniz listeyi bulabilirsem yollarim. Idrar enfeksiyonlarinin %80 i Ecoli deniliyor. Bunlar bagirsakta yasayan ve floramiz bozuldugunda baska yerlerde de cogalmaya baslayan bakteriler. Vucut D mannose sekerini sindiremiyor, idrara aynen giden bu maddeye Ecoli bakterileri yapisiyor ve vucuttant idrarla atiliyor. Kullanma talimatina gore kriz ve onlem dozlarina uyarak alabilirsiniz.
-Probiyotik (halen devam ediyorum)
-Gunde en az iki litre su
-Sebze ve salata agirlikli saglikli beslenme, bira, sampanya, cok sekerli yiyecekler ve eti en aza indirme, bunlari yiyince suyu daha da cok icme. Sabah portal suyu icmemelisiniz. Ayrica tum islemis kimyasal icecek ve hazir soslari asla yemeyin, icmeyin. Ben pazardan koy sebzesi vs yemeye calisiyorum surekli olarak.
-Cranberrry dedigimiz bitkinin hapi ve ya suyu (hergun aliyorum ve cok faydasini gordum).
-Her iliskiden sonra (ama ilk bir iki dakika icinde) iki damla da olsa tuvalete gitme.
-Gunluk olarak ph derecesi uygun sabunla yikama.
-Asla kabiz olmamaya calismak (kuru kayisi vs ise yariyor). gun asiri tuvalete cikilmadigi donemlerde acil cozum bulmak, gece yatmadan ve sabah yikanmak ve camasir degistirmek.
-Tuvaletini tutmamak, herseferinde sakin sakin tum idrar kesesini bosaltmak ve mumkunse yatmadan yarim litre su icmek.

Umarim uygulayabilir ve benim gibi faydasini gorebilirsiniz. Sevgiler ve hayatin tadini cikarabildiginiz saglikli huzurlu gunler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…