• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sistitten kurtulma yolları hakkında yorumlarınız

Farkında değiliz ama hastalıktan dolayı depresyondayız zaten.Mesaneye asit etkisi yapan iki şey var bence;biri stres,ikincisi yiyecekler.İslamda kıskançlık,fitne gibi şeylerden niçin uzak durmamız söyleniyor?Hepsi vücudu zehirleyen şeyler,asit etkisi yapıyor bana kalırsa.İşimiz zor,diyeti yapmak,stresi azaltmak o kadar ulaşılmaz ki haliyle iyileşmek de zor gibi.Antibiyotikler bir gün böbrekleri,karaciğeri iflas ettirecek diye korkuyorum.

Sevgili ema,arpa suyunun tansiyonu yükselttiğini de ekleseydin bu kadar sıkıntı çekmezdim.Tansiyonu olanlar lütfen arpa suyu içmesin.

Farkında değiliz ama hastalıktan dolayı depresyondayız zaten.Mesaneye asit etkisi yapan iki şey var bence;biri stres,ikincisi yiyecekler.İslamda kıskançlık,fitne gibi şeylerden niçin uzak durmamız söyleniyor?Hepsi vücudu zehirleyen şeyler,asit etkisi yapıyor bana kalırsa.İşimiz zor,diyeti yapmak,stresi azaltmak o kadar ulaşılmaz ki haliyle iyileşmek de zor gibi.Antibiyotikler bir gün böbrekleri,karaciğeri iflas ettirecek diye korkuyorum.

Canım, çok haklısın.
Ben de bu yıl Eylül ayında bir şeye çok üzüldüm. Ondan sonra sabahları kahvaltı yapamamaya başladım. Mide asidi midemi bulandırıyordu. Haklısın, kötü düşünceler ve kaygılar vücutta asit yapıyor.

Ben dün doktora gittim. Sanırım senin sistit türünde (intersitiyal demiştin sanırım, doğru yazamamış olabilirim.) sorun mesanedeki bakteri değilmiş. Bakteri olmayınca antibiyotik doğru bir tedavi olmuyormuş. O çok önemli bir ayrım.

Yani sana da mı intersistiyal sistit dediler?Tedavi için ne önerdilerse lütfen yazmaya devam et.Hangi doktora gittiğini de yazarsan sevinirim.Bu hastalık beni resmen çıkmaza soktu.Kendi kendine başa çıkmak zorunda olduğun,doktorların bir şey yapamadığı bir hastalık olması strese sokuyor beni.Sende enfeksiyon sıklığı nedir,diğer sıkıntıların nelerdi?

Sevgili intikam,
Bir türlü çözüme ulaşamayınca intersistiyal olabilir dedi doktor. Ama tekrar test istedi. Sonuç çıkınca belli olacak.
Aynen doktorlar bir şey yapamıyor. Bana 6 adet Bacterim verdi en son doktor. Ya 6 adet hapla bu sistitten kurtulunur mu Allahaşkına? Çekmeyen bilmiyor, doktorlar da anlamıyorlar o acıyı bence.
Enfeksiyon sıklığı için her hafta diyebilirim.
Ama biliyorsun, intersistiyalde enfeksiyon yok aslında. İdrar torbasının duvarlarında sıkıntı var. Enfeksiyon olmadığı için antibiyotikler de boşuna.
Antibiyotik seni iyi yapıyor mu yoksa hemen ertesinde tekrarlıyor mu?

Çok sağol intikam88'cim,
Valla bu web sitesi ilginç. Demişler ki "Tekrarlayan sistiti önlemek için kadınların yapabileceği şeyler vardır. Her şeyden önce, idrar ihtiyacı hissedene kadar ilişki sonrası idrar yapmayın, bir kaç damla mesaneyi ve vajinayı etkili bir şekilde temizlemez."
Bana defalarca söylediler: "İlişkiden hemen sonra idrara çıkmalısın" diye.
Hatta ilişkiden önce de mesane tamamen boşaltılmalı diye biliyorum.

Nasıl yapmak lazım acaba, farklı uçlarda bilgiler var her yerde.

İdrar yolu enfeksiyonum için kullandığım multivitamin işe yarıyor.Bağışıklık korunduğu için enfeksiyon olmuyorum artık heralde.Cranberry'ler hiç işe yaramadı boş yere para kaybı.Nerdeyse üç günde bir enfeksiyon geçiren ben 10 gündür temizim,inşallah böyle gider.

İdrar yolu enfeksiyonum için kullandığım multivitamin işe yarıyor.Bağışıklık korunduğu için enfeksiyon olmuyorum artık heralde.Cranberry'ler hiç işe yaramadı boş yere para kaybı.Nerdeyse üç günde bir enfeksiyon geçiren ben 10 gündür temizim,inşallah böyle gider.

Harika! Çok sevindim! :)
Aman aman nazarlar değimesin arkadaşım :)
Neydi multivitaminin adı?

Yazıştığımızda özel mesajda yazmıştım,şimdi de psikiyatriye gideceğim,doktorun biri yönlendirdi.

Arkadaslar gecmis olsun. 3 haftadir bitmeyen sistit belirtilerim var benim de. Idrar tahlilinde enfeksiyon yok. Intersistiyel sistitten suphelendim ama kan da cikti. Surekli surekli idrar hissi var. siz de nasil oluyor belirtiler? Delirmek uzereyim.

2 yıl 20 günde bir sistit olup üniv hastanesinden sonuçlar 2 gün sonra çıkınca ilaç yazacağını söyleyen profa saydırarak gelirken ben ....Şimdi hamdolsun iyiyim .Sistite sebep olan kalamidya diye bir mikrop olduğunu vede ilişkiyle bulaşıp erkekleri hasta etmeyip bizi hasta ettiğini öğrenip ilacını eşimede kullandırıp epeydir iyiyim.

2 yıl 20 günde bir sistit olup üniv hastanesinden sonuçlar 2 gün sonra çıkınca ilaç yazacağını söyleyen profa saydırarak gelirken ben ....Şimdi hamdolsun iyiyim .Sistite sebep olan kalamidya diye bir mikrop olduğunu vede ilişkiyle bulaşıp erkekleri hasta etmeyip bizi hasta ettiğini öğrenip ilacını eşimede kullandırıp epeydir iyiyim.
Cok gecmis olsun. Bi daha gelmesin ins. Clamidya negatif cikmisti bende bi sure once rutin kontrolde. Simdi bi daha baktirmak lazim heralde. Her iliski sonrasi boyle. Ama ilk defa antibiyotikler ise yaramadi. Bitmiyo. Surekli cisim var ama yok;(

Yazıştığımızda özel mesajda yazmıştım,şimdi de psikiyatriye gideceğim,doktorun biri yönlendirdi.
Sizin sikayetleriniz neydi acaba? Iliski sonrasi mi basladi? Bu intersistiyel sistiti cok arastirdim ben. Bu konuda dr larin degisik tedavi yaklasimlari varmis. Kimisi psikolojik oldugunu bile soyluyormus ama kesinlikle degilmis. Ingilizce akademik yazilar okudum. Mesane duwarindaki sorun neyse, tahrip, ulser vs, onu duzeltmek icin ilaclar hatta antibiyotikler veriliyor imis. Normal sistit icin verilenlerden farkli. Eger sorun mesane kaslari ile alakali ise de, antidepresan veriliyor fakat bu bizim depresyon yahut anksiyete icin kullandiklarimizdan degil. Biraz kas gevsetici gibi. Umarim artik iyisinizdir. Hepimize sifa versin Allah.

Cok gecmis olsun. Bi daha gelmesin ins. Clamidya negatif cikmisti bende bi sure once rutin kontrolde. Simdi bi daha baktirmak lazim heralde. Her iliski sonrasi boyle. Ama ilk defa antibiyotikler ise yaramadi. Bitmiyo. Surekli cisim var ama yok;(
Rezene alın aktardan kaynatıp için bolsu için..Antiseptikler var onlar iyi oluyo Bide ben karbonatlı su içiyordum mesane temizlensin diye .Sıcak su torbasıda iyi geliyo.Geçmiş olsun .Ben test yaptırmamıştım.Ecoli baktılar temizdi.Peynir hiç yememişim.Kendi çabalarımla dikkat ettim.

Bende endometriosis varmış,laporoskopi oldum.Sıkıntılarım sık idrar,enfeksiyon,sol kasıkta sürekli ağrı.Gençliğimde adetlerim çok ağrılı oluyordu.Rahim iç organlara yapışabiliyormuş.

Çok üzüldüm. Sanırım aynı mikrop bel sokukluğu hastalığına da neden oluyor.
Umarım şimdi her şey yolundadır. Çok geçmiş olsun.

Ben yine delirecek gibiyim. İçtiğim suyun haddi hesabı yok. Allahım diyorum, benim günahım ne!

Çok üzüldüm. Sanırım aynı mikrop bel sokukluğu hastalığına da neden oluyor.
Umarım şimdi her şey yolundadır. Çok geçmiş olsun.

Ben yine delirecek gibiyim. İçtiğim suyun haddi hesabı yok. Allahım diyorum, benim günahım ne!
İyiyim hamdolsun diyorum korkumdan.İnşallah sende iyi olursun :KK19:.Kanın bazik olması işe yarıyormuş bi araştır istersen .Limonlu su vs...Bide ben :KK53:dışarda tuvalete gitmem titizliğim kurusun tut tut hasta ediyoruz kendimizi.

bir ara sişit oldum galiba mikrobu eşimdendi ilişkide ağrı yanma kaşıntı idrarda da öyle başka ağrım yoktu o sıralar grip oldum doktora gitmedim.anem eczane gibi bi sürü ilaç var.fulcef ve cempes kullandım bir süre ,kaşıntım geçti gribim geçmeye başlayınca birde dışkımda yumuşaklaşma ve çok iğrenç bir çürük kokusu oldu.geçmişte antibiyotik ters tepmesi yaşadığım için.cempesi bırakıp bi gün daha fulcef içtim ilaçları bıraktım. dışkımdaki çürük kokusu bir süre devam etti.ilaçları bırakınca azaldı(acaba antibiyotik bağırsaklarımda başka mikrop mu üretti diye düşündüm) bu süreçte anüs deli gibi kaşınmaya başladı.tuvalete çıktığımda ara ara da kaşınmaya devam ediyor.yararlı mikroplarım antibiyotikle ölmüştür diye probiyotik yoğurt yedim bir seferlik.kaşındığında silerim kıl kurdu ve pislik yok. ne olduğunu bilmiyorum.ilişkiden de tırstım bu yüzden

Endometriozisten dolayı laporoskopik ameliyat oldum.Ameliyatta 5 yıldır çektiğim sol kasık ağrısına neden olan hafif endometriozis odakları temizlenmiş.Ama bu da enfeksiyonu ortadan kaldıramadı.Şimdi de benlacivertin yaptırdığı klamidya testi yaptırıcam bakalım sonuç ne olacak.Bu illet enfeksiyonun nedenini öğrenmezsem antibiyotik içmekten öleceğim yakında.

Back