Sistit

Nesliy1

Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2013
33
2
18
35
Diğer
merhaba arkadaşlar,neredeyse 3 -4 günden beri çektiğim inanılmaz ağrı,yanma (küçük wc yaparken ) vardı.ve teşhisi ise Sistit olduğunu söyledi doktor.İlaç olarak monorıl verdi.Fakat akşam içilmesi gerekiyormuş.Malum dün akşam yenş yıldı ve bende antibiyotikle ile bu ilacı almadım.Lakin sabah 9-10 gibi içtim .Sizce yararı olmaz mı

merhaba arkadaşlar,neredeyse 3 -4 günden beri çektiğim inanılmaz ağrı,yanma (küçük wc yaparken ) vardı.ve teşhisi ise Sistit olduğunu söyledi doktor.İlaç olarak monorıl verdi.Fakat akşam içilmesi gerekiyormuş.Malum dün akşam yenş yıldı ve bende antibiyotikle ile bu ilacı almadım.Lakin sabah 9-10 gibi içtim .Sizce yararı olmaz mı

Merhaba Hateme,
Umarım sistitin geçmiştir, çok geçmiş olsun.
Monurol'un neden gece alınması gerekiyor? Çünkü birkaç saat idrar kesesinde bekleyip, bakterileri öldürüyor. Sistit olduğumuzda gün içinde çok sık tuvalete gidebiliyoruz. O zaman ilaç idrar kesesine etki etmeden ilacı idrarla boşaltmış oluyoruz. İlaç idrar kesesini tedavi etmeden vücuttan çıkmış oluyor.
Eğer Monurol'u aldıktan sonra çişini 3-4 saat tutabiliyorsan, gece alacaksın diye bir şart yok.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Merhaba endulus,
İlacı aldıktan sonra 1,5 gün sonra geçti Sistit,Fakat yine tekrarladı,bu sefer doktor Cıpro verdi.Cıproyu 2 kez alıyorum ve hemen etki etti.Yalnız anlamadığım şey şu böbreklerimin olduğu taraf çok ağrıyor

Sistit çok sıkıntılı ya enfeksiyondan çok daha ağır oluyor ve en ufak birşeyde tekrarlıyor :(

merhabalar, sistit 7 aydır başıma bela oldu.. denemediğim ilaç kalmadı.. vicks ve iki ilaç çok fayda etti.. ilaç ismi buradan veremeyeceğim ne yazıkki..

merhabalar, sistit 7 aydır başıma bela oldu.. denemediğim ilaç kalmadı.. vicks ve iki ilaç çok fayda etti.. ilaç ismi buradan veremeyeceğim ne yazıkki..
Bende çok sık aralıklarla oluyorum lütfen bana bu ilaçların ismini verirmisiniz şimdiden teşekkür ediyorum

Tahlil sonuçlarıma göre antibiyotik kullandım. Bu çok önemli çünkü bakteri bazı antibiyotiklere karşı dirençli. . Hassas olduğu antibiyotikleri kullanmak gerekiyor. Ben azitro ve piyeloseptyl kullandım. Ayrıca vicks kremi pamuklu bir beze (ben geniş makyaj temizleme pamuğu kullandım) az miktarda sürüp çamaşırıma koydum. O da yanmaya iyi geldi. Ve sıcak su torbasini bacaklarımın arasına koydum. İdrar yaparken yoğun yanma olduğu zamanlarda da vicks kremi sıcak su dolu bir kabın içine koyup üzerine oturdum. Yalnız suyun sıcaklığı dayanabileceginiz kadar olsun. Soğuk iyice kötü yapıyor çünkü.. Allah şifa versin..

Arkadaşlar merhaba, Ben de başımdan geçeni anlatmak istedim belki bir arkadaşa faydam dokunur. Yaklaşık 6 senedir çeşitli sebeplerle sistitim tekrar ediyor. Artık hassas olduğumu biliyorum ve dikkat ediyorum. 2 ay önce tekrarlamıştı ve önemsemeyip kendi kendime cipro antibiyotik aldım. Başta geçti tabi ki ama iki hafta önce fena şekilde tekrarladı ve bu sefer ciddi kanamalı oldu. Doktora gidip mutlaka idrar tahlili yaptırın, kendi başınıza ilaç almayın sakın benim yaptığım gibi. Kanamalı olunca doktorda ne kadar ilerlediğini söyledi ve bu sefer mg'ı daha fazla antibiyotik kullandım. Ve en önemlisi antibiyotik bitince tekrar gelmemi istedi. Sakın antibiyotiğim bitti, tedavi de bitti demeyin. vücudunuzdan mikrobun tamamen uzaklaştığını bilemezsiniz. Bugün tekrar verdiğim idrar tahlili sonucuma baktılar ve mikrop olmamasına rağmen idrarımda kan görüldü. Bu ciddi hastalıklara da sebep olabilecek bir şey. Hemen böbreklerim hem ultrason hem de röntgenle kontrol edildi ki allahtan taş, kum gibi bir şey göremedi. Enfeksiyonun tamamen bitmediğini düşündüğü için tekrar 10 günlük bir antibiyotik verdi. Bu da bitince yine kontrole gidip kültür yaptırıcam. Peşini bırakmayacağım ve bir daha aynı sıkıntıyı yaşamayacağım. Acısı çok fena kimse çekmesin..

Tüm bunların yanı sıra karnıbahar suyu içmeye başladım. Cezveden biraz daha büyük bir sütlük içinde iki avcumu dolduracak kadar karnıbaharı kaynatıp sabah ve akşamları yeşil çay niyetine içiyorum. Hem ödem attım, kilo kaybettim hem tadını çok sevdim hem de iltihabımdan kurtuldum. 7 gün sabah akşam içip 3 gün ara veriyorsunuz. 21 gün devam edin. Ayrıca bu tarz detoks kürleri yılda bir kez bakım gibi uygulamakta fayda var. İnsanı yeniliyor.

Temizlik, pamuklu çamaşır, bol su içemek bunları yazmayacağım artık, hepimiz biliyoruz. Günlük ped kullanmayın, havasız kalıyor ve bakteriye ortam hazırlıyor. Gün içinde çamaşırınızı değiştirin daha iyi. Umarım bu illeti bir daha hiç birimiz yaşamayız. Herkese acil şifalar dilerim..

Merhaba hanımlar, sistit kontrolü nasıl oluyo bilgi alabilir miyim? Biraz cekiniyorum açıkçası. Genital bölge mi kontrol ediliyor yoksa idrar tahlili mi alıyorlar ilk başta? Teşekkür ederim şimdiden.

İlaç isimlerini banada özelden atabilir misin canım çok zor durumdayım

merhaba daha önceleri de çok sistit olurdum ama hayatımı etkileyecek derecede değil 1 ay önce wc ye gittikten sonra kasıklarımda ciddi anlamda ağrı ve arada böbreklerime bıçak saplanması,dışarı çıktığımda acil tualet arama ve giremessem patlama hissiyatı gibi şikayetler yüzünden doktora çıktım.Kum döktüğüm ve enfeksiyonum olduğu söylendi cipro yazıldı.Kullandım fakat şikayetler devam edince tekrar başka doktora çıktım tahlil ve kültür sonucumun temiz olduğu fakat kumun devam ettiği bikaç güne idrarımın kırmızı olup dökülceği söylenip tekrar cipro yazıldı.Fakat ilaç bitmesine rağmen şikayetler azalmayınca bu sefer özele çıktım.Kan ve idrar tahlili verdim.Bu sefer de doktor kum olmadğını enfeksiyon yani sistitimin olduğunu söyledi.Bu sefer Bactrim yazdı.Penisiline alerjim olduğu için kullanabileceğim haplar sınırlı.Bu illeti geçirmek için ne yapmak lazım bilen nolur söylesin kaç kutu hap bitirdim su içiyorum bi türlü geçmiyor.1 ayda hayatım felç oldu dışarı çıkınca tualet aramaktan gına geldi ve en önemlisi her tualete hijyenik olmadığı için girmek istemiyorum ama mecburum.Bitkisel tedaviyle geçirebilen var mı bu illeti?

Back
X