• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Yüzde 32 çıktı. Ankara Memorialde bakmislardi. 4 aydır vitamin kullanıyor. Imprly, quenzim Q10, ACE plus selenyum, keçiboynuzu kürü falan. Değişiklik olmuştur diye düşündük ama bir değişiklik olmadı. Belkide benim yumurta kalitem iyi değildir. Kesibir şey soyleyemiyorum
2 test arasında bir fark olmadı mı? İkiside mi 30 larda çıktı? Yumurta kalitesi için d vitamini OMEGA ve Q10 kullanabilirsin. Bana çok olası gelmiyor milyonlarca spermden hasarsız olan mutlaka bulunur. Kaan Aydos düzelmeyen hastalarını tüp bebeğe yönlendiriyor ve çocuk sahibi oluyorlar. Hiç döllenme olmamasının altında labaratuvar yoksa mutlaka başka bir neden vardır. Yol uzun ve uğraştırıcı bizde varikoselle başladık ameliyattan sonuç alamadık. Bir dr gittik ameliyat iyi olmamış dedi sonra tekrar gittik ameliyata gerek yok dedi tatmin olmadım başka bir Dr gittik yine olmadım Kaan Aydosa gittik tedavi görürken ben Dr gittim birçok test vs yaptırdım. Kaan Aydos da tekrar ameliyata gerek yok dedi tüp bebeğe başladık he bu arada alternatif tıp da denedik hacamat sülük takviye bal polen neler neler. Neden anlatıyorum umudunu kesme diye. Eşin Kaan Aydosa da gitsin aklınızda kalmasın onun önerdiği yerde yaptırın hasar testlerinizi. Kk da sayı hız morfoloji düşükküğü diye bir sayfa var eskiden çok aktifti ben de başlarda oradaydım binlerce sayfa okudum bir sürü kişilerle konuştum. 1 tanesi anlamsızca herşey yolunda gidiyor ama hamile kalamıyordu çok iyi embriyolarla. Şehir dışından Ankaraya git gel yapıyordu. 4-5 negatif denemesinden sonra başka bir hastane denemeye karar vermişti aslında kendisinde de sorun varmış geçici menopoza soktular sonrasında transfer oldu ve ikizlerini doğurdu. Bazen negatifler olumsuzluklar bizleri zafere götürmek için olabiliyor. Yaş daha fazla ilerlemeden toparlanıp devam etmek lazım. 🙏

Yaşta ilerledi aslında. Kesin eşimden dolayı döllenme olmuyordur da diyemiyorum. Belki bende yumurta kalitesizliği vardır. Doktorlarda sebebini anlamadılar henüz. Bir kere test yaptık aslında. Zaten Erzurumda DNA hasar testi yapan bir yer yok. Yani onemsemiyorlarda.

Yaşta ilerledi aslında. Kesin eşimden dolayı döllenme olmuyordur da diyemiyorum. Belki bende yumurta kalitesizliği vardır. Doktorlarda sebebini anlamadılar henüz. Bir kere test yaptık aslında. Zaten Erzurumda DNA hasar testi yapan bir yer yok. Yani onemsemiyorlarda.
Opu sonrası yumurta şekli içindeki sıvı gibi şeylerden yumurta kalitesi anlaşılıyor. Şişli bu konuda bana çok yumurtan olduğu için kaliteleri düşük bazıları iyi durumda demişti. Semra hoca bu konuda beni bilgilendirmişti. Ankara'da ki tedaviniz sonucunda kimse birşey demedi mi? Mutlaka iyi içinize sinen bir yerde tekrar deneyin. Hasar testini de tekrar yaptırın. Bir sürü takviye kullandınız bazen ters etki ettiği durumlarda oluyor. Hasarı çoğaltıyor size göre tavsiyem tekrarlamadan tedaviye başlamayın. İst. Düzen lab. Biz burada yaptırmıştık.

Eşimi ikna edebilirsem inşaallah iyi bir ürologa görünsün tekrar. 6 tane olgun yumurta toplamdiktan sonra Aygül hoca bize gozunuzaydin falan dedi. Embriyolari dondurucaz biz sizi ararız falan. Çok emindi olacağından. Biz döndük Erzuruma işte 2 tane dollendi dediler ama ikinci gün gelişmedi. Sebebini anlamadık dedi embriyolog. Sperm kalitesi de iyiydi yumirta kalitesi de. Belki genetik bir bozukluk vardır dedi. Ama bugün Tansel kaplancani dinledim. Yüzde 32 çok fazla diyo. Yüzde 10'a düşmeden denemeyin. Embriyologlar spermin iç yapısını göremez. O yüzden hasarsız olanları secemezler falan dedi.

Eşimi ikna edebilirsem inşaallah iyi bir ürologa görünsün tekrar. 6 tane olgun yumurta toplamdiktan sonra Aygül hoca bize gozunuzaydin falan dedi. Embriyolari dondurucaz biz sizi ararız falan. Çok emindi olacağından. Biz döndük Erzuruma işte 2 tane dollendi dediler ama ikinci gün gelişmedi. Sebebini anlamadık dedi embriyolog. Sperm kalitesi de iyiydi yumirta kalitesi de. Belki genetik bir bozukluk vardır dedi. Ama bugün Tansel kaplancani dinledim. Yüzde 32 çok fazla diyo. Yüzde 10'a düşmeden denemeyin. Embriyologlar spermin iç yapısını göremez. O yüzden hasarsız olanları secemezler falan dedi.
Siz o konudan Emin olmadan tekrar tüp bebeğe başlamayın hem zaman hem emek hem de para kaybı. İlk önce problemleri çözüp sonra başlamak en iyisi.

Herkeee merhaba sevgili anneler ve anne adayları, Ocak ayında tedavi için gittiğimde sadece 1 yumurta 2 tanede af gördü doktor tedaviyi iptal edelim istersen dedi . Ve iptal ettik. Ama 2 adet öncesi 6 yumurtam vardı sizce bir ayda sayının bu kadar düşmesi normal mi? Şuan çok endişeliyim bir daha hep böyle mi olacak diye. Başına böyle birşey gelmiş güzel kadınlar tecrübelerinizi bizimle paylaşabilir misiniz ❤️
Yumurtalar değişkenlik gösterebiliyor ilkte 16 yumurtam vardı sonrasında 13 bu sayılardan çok kalite önemli genetik yaptırmadıysanız yaptırın derim histereskopi ihtiyaç varsa onuda yaptırın bende 37 yaşında bebek sahibi oldum bizim yaşlar yakın zamandan yana sıkıntımız var o yüzden her şeyi denemeliyiz maddi manevi zorlayıcı ama inşallah sağlıklı bir gebelik elde edersiniz 🙏

Merhaba 🥰 2 olumsuz opu sonrasi 3.opu icin adet bekliyorum 2. Si buruksel tup bebekte yapilmisti. simdi nasipse sisli memorialde devam edecegiz. Bir sorum olacak basina gelen varsa yardimci olabilir mi. Opu sonrasa 13.gunde normal adetimi oldum 5 gun surdu bitti ve suan uzerinden 4 gun gecti ara kanama basladi dun geceden beri leke seklinde ped doldurmayacak sekilde damla damla lekelenme neden acaba. Onceki opularimdan once hep fsh yuksekligi icin 2ser ay cyclo progynova kullandim yumurtalarimi baskiliyor olabilir diye kullanmiyorum suanda biraktim ama 2 ay kullandim 1.opu sonrasinda 2 ay kullandim 2 opu seklinde 4 ay bu ilaci kullanmis oldum ilacla alakali olabilir ilaci birakmamla .Basina boyle bir sey gelen var mi? 🌸

Ben pcos olduğum için yumurtam çok oluyor 26-27de çıktım bu yola 34 oldum 33 de hamile kalabildim. Bizde sorun hareketsiz sperm sadece %1-2si hareketli buna rağmen 2 opu oldum ve 2sinde de döllenme oldu. 18 olgun yumurtadan sadece 5 tanesi 5. Güne onun da 2 tanesi iyi kalite olmuştu ilk tedavim de kalite daha yüksekti ama benim için döllenme olması bile iyiydi hem morfoloji 0 hem hareket yok. Deneyimlerime göre vazgeçmeyen kazanıyor. İnanın bunu senelerin tecrübesiyle söylüyorum. Kimi hemen kimi daha geç ama imkansız birşey yoksa sonu güzel oluyor.
Merhaba, sizde hangi yöntemle seçildi sperm, hangi teknikler eklendi ..

Benim de sizin gibi 6 yumurtam vardı 5i döllendi fakat 2.günden sonra gelişimleri yavaş dedi ve 5.güne gidemedi hiçbiri bana da yumurta ve sperm kalitesinde sorun gözükmüyor dendi daha önce general test ve eşim ve kendim için kromozom analizi yaptırmıştım onlar da normal sperm dna hasar testi önerdiler bana da herşey yolunda gözüküyordu niye gelişim olmadığını anlayamadık diyorlar

Selamlar,

Tecrübeli arkadaşlara sormak isterim.
Biliyorsunuz yumurta toplama ve döllenme sonrası günlük olarak telefonla bilgilendirme yapılıyor.

Bu bilgilendirmelerde direkt embriyo kalite sınıflandırma kodlarına göre (örneğin 4aa, 5ab, 3ab vs.)mi haber veriliyor yoksa daha genel şekilde iyi kalite orta kalite şeklinde mi söyleniyor.
Bu gelişim durumları son beşinci güne ulaşanlar için yazılı bir rapor çıkarılıyor mu yoksa sadece laboratuvardan alınan sözlü bilgi ile mi geçiliyor?

Diğer bir soru olarak da pgt olacak ve eğer embriyolar yaşıyor ise 6. Ve hatta 7.gün sabaha kadar embriyolar bekletilip son durum gözlemlenebiliyormuş. Memorial laboratuvarında da böyle bir süreç var mı yoksa pgt olsa dahi 5.günle sınırlandırılıyor mu ?

Teşekkürler şimdiden..

Merhaba 🥰 2 olumsuz opu sonrasi 3.opu icin adet bekliyorum 2. Si buruksel tup bebekte yapilmisti. simdi nasipse sisli memorialde devam edecegiz. Bir sorum olacak basina gelen varsa yardimci olabilir mi. Opu sonrasa 13.gunde normal adetimi oldum 5 gun surdu bitti ve suan uzerinden 4 gun gecti ara kanama basladi dun geceden beri leke seklinde ped doldurmayacak sekilde damla damla lekelenme neden acaba. Onceki opularimdan once hep fsh yuksekligi icin 2ser ay cyclo progynova kullandim yumurtalarimi baskiliyor olabilir diye kullanmiyorum suanda biraktim ama 2 ay kullandim 1.opu sonrasinda 2 ay kullandim 2 opu seklinde 4 ay bu ilaci kullanmis oldum ilacla alakali olabilir ilaci birakmamla .Basina boyle bir sey gelen var mi? 🌸
Bir arkadaşım opu sonrası dediğiniz gibi kanaması olmuş doktora gitmiş adet değiş demiş. Ama siz yine de gidin doktora

Benim de sizin gibi 6 yumurtam vardı 5i döllendi fakat 2.günden sonra gelişimleri yavaş dedi ve 5.güne gidemedi hiçbiri bana da yumurta ve sperm kalitesinde sorun gözükmüyor dendi daha önce general test ve eşim ve kendim için kromozom analizi yaptırmıştım onlar da normal sperm dna hasar testi önerdiler bana da herşey yolunda gözüküyordu niye gelişim olmadığını anlayamadık diyorlar
Hangi hastanede oldu bunlar

Selamlar,

Tecrübeli arkadaşlara sormak isterim.
Biliyorsunuz yumurta toplama ve döllenme sonrası günlük olarak telefonla bilgilendirme yapılıyor.

Bu bilgilendirmelerde direkt embriyo kalite sınıflandırma kodlarına göre (örneğin 4aa, 5ab, 3ab vs.)mi haber veriliyor yoksa daha genel şekilde iyi kalite orta kalite şeklinde mi söyleniyor.
Bu gelişim durumları son beşinci güne ulaşanlar için yazılı bir rapor çıkarılıyor mu yoksa sadece laboratuvardan alınan sözlü bilgi ile mi geçiliyor?

Diğer bir soru olarak da pgt olacak ve eğer embriyolar yaşıyor ise 6. Ve hatta 7.gün sabaha kadar embriyolar bekletilip son durum gözlemlenebiliyormuş. Memorial laboratuvarında da böyle bir süreç var mı yoksa pgt olsa dahi 5.günle sınırlandırılıyor mu ?

Teşekkürler şimdiden..
Pgt bilmiyorum ama embriyolar için ilk gün bu kadar yumurta toplandı diyorlar ertesi günü hatırlayamadım ama 3. Gün ve 5. Gün aradılar şu kadar embriyonu vardı 3. Gün hücrelerini söylüyorlar ve 5. Gün ise kalitelerini 5ab 3bb yavaş olanları da 6. Güne bırakıyorlar

Östrojen yükselmesi veya çikolata kistinden dolayı olabiliyor

Siz nerede yaptırdınız tüp bebek?

Östrojen yükselmesi veya çikolata kistinden dolayı olabiliyor
Cok tesekkur ederim cevap icin cikolata kisti yok ama opudan kalan kuculmus bir kist var demisti doktor o yaparmiki acaba birde ostrojen yukselmemistir sanirim cunku yumueta yoktu bu ay ☹️ acaba yumurtlamadigim icin kanama olmus olabilie mi

Back