Bu konu hakkinda arastirma yapmistim onceden ve acikcasi diger merkezlerde ticari odakli bu testi pazarladiklarini dusunuyorum. Yani rahim dinlendirme, prp, gebelik asisi vs gibi bilimsel olarak kanitlanmamis baska bir tedavi turu. Hatta hem Semra Hocaya hem de Yucel Bey'e sormustum, onlar da bu testi onermediler ve ancak rahimden parca alinirsa belki dogru bir sonuc verebilecegini soylemislerdi, ama kandan bunun anlasilamayacagini belirtmislerdi. Ben her iki transfer oncesi isi sansa birakmak istemedigim icin tanisal histereskopi yaptirdim. Zaten bildiginiz gibi vucut embriyoyu yabanci hucre olarak gormesin diye bagisikligi frenlemek icin prednol de kullandiriyorlar. Bu arada intralipid serum Memorial'da uyguluyorlar, ben her iki gebeligimde de transferden bir hafta once baslayarak 10. haftaya kadar uygulattim. Bir de doktorunuza kullanmadan once mutlaka danisin ama son bilimsel calismalara gore Lactobacillus probiyotik turu de rahim florasini duzenleyerek tutunmaya faydali oluyor. Eczanelerde bulabileceginiz vajinal bir probiyotik turu.