Amh ile ilaç dozu arasında bağlantı varmı bir bilgim yok. Folikül büyümesine göre ve kan değerlerine göre belirleniyor sanırım. Bu yola girdikten sonra az ilaç taraftarı olmak, olmamak, yada o ilacı uygulamak zor vs gibi hareket etmek bence doğru değil, ne dedilerse harfiyen yaptım. Ama tedavi şeklini 3. Tedavide değiştirmek gerçekten benim de aklıma yatmıştı. Benim 2. Tedavimde onu öncesi 1 yumurtam da çatlamış ziyan olmuştu. 3. Tedavimde en az 13 yumurta toplanmasını umut etmiştim, çünkü folikül en az 13 taneydi ama dediğim gibi opu yu yapan doktor çok çok önemli. 8 toplanınca çok moralim bozuldu, 5 taneyi küçük diye umursamadı. Oysa ilk opu da 2-3 folikül ile girip 5 olgun yumurta ile çıkmıştım.
Pgt yi kimse önermedi, ben direk istedim en başından beri. Benim de düşüğüm vardı, düşükler genellikle sağlıksız gebeliklerden olur. Benim bir arkadaşım pgt siz çift yumurta transferi ile biri down ikiz bebekleri oldu. Bu kadar yumurta ürettiriyoruz vücuda, sağlıklı yumurta ihtimalin kadar sağlıksız yumurta ihtimalin de yükseliyor.
Pgt sonucu kromozom sayısında anormallik olup olmadığını, hangi kromozomda eksiklik vs olduğunu söylüyor, hastane sizi bilgilendiriyor. Mozaiklik varsa başarı şansını söylerler, ister transfer olursunuz, ister yeni bir tedaviye başlarsınız. Benim 1 tedavimde pgt den biri mozaik geldi, araştırdım, o kromozomlardaki mozaiklik yaşamla bağdaşabiliyor, yani hasta bir çocuk doğurma ihtimali olabiliyordu. Semra hanım transfer önerdi ama ben uygun bulmadım.