Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Geçmiş olsun canım maalesef olabiliyor böyle şeyler özellikle tüp bebekte. 12. Haftaya kadar progestan eksikliğinden de olabiliyor yerleşme kanamasıda olabiliyor. İnşallah hiçbir sorun olmadan kesilecek. 11 haftayı bitirmek üzereyim ve 10 gündür kanama ve lekelenmem var bitmiyo. Her hafta başka bi sebepten kanama lekelenmeler olabiliyor. İnşallah sorun olmayacak olumlu düşün.
Yaaa size de çok geçmiş olsun . Çok tşk ediyorum . Keşke olmasa şu kanamalar ,lekelenmeler ama oluyor demek ki...

Ah canım geçmiş olsun, üzülme hemen, değerin güzel başlamıştı, sorun yoktur inşallah 🙏 5 haftalıksın sanırım şu an. Karından görünür mü bilemiyorum, vajinal görünür heralde. kendini hiç yorma, gerekirse rapor al yat uzan. Kanamaları takip et, kırmızılaşıyormu kahverengileşiyormu.
Cok tşk ediyorum . Vajinal baktırmak da istemiyorum şu an aslında geçmişten gelen bir anlamsız bir fobi sanırım :) Kanamayı takipteyim dün akşamda beri bir daha görmedim . İki tane progesteron vurunca mi kesildi yoksa doğal birşey miydi anlamadım. Umarım bir daha olmaz. Bir kaç gun sonra doktora gitmeyi düşünüyorum zaten.

• Beğen
Reactions: sbf
Benimde sürekli lekelenmemem oldu bazen kahverengi gibiydi bazen kırmızı mı kahverengi mi anlamıyordum. Hatta 17. Gün baya kahverengi silince geliyordu korkmuştum bende. Bende şuan 8+4 günlüğüm dün hafif pembe gördüm mesela doktora da gittim kanama alanı yok herşey normal görünüyor dedi. Sanırım bu fitil süreci bitene kadar ara ara lekelenme görmek normal. Aşırı olmadığı sürece problem etmiyor doktorlar. Hatta bugün yine biraz pedimde gördüm. Sağlıkla gelsin bebişler inşallah.
Çok tşk ederim. Evet , kanama alanı yoksa lekelenmeleri normal kabul ediyorlar. Ama keşke olmasa da insan tedirgin olmasa...

Kızlaaaar bi konuda firlilerinize ihtiyacım var bu sayfada transferi kimyasal ile sonuçlanıp daha sonra nasıl bir yol izlenip sonraki transferinde herhangi bir değişiklik yapılıp pozitif olan varmı bide bağışıklık serumu hakkında bilgisi olan kullanıp bir etkisi olduğunu düşünen varsa lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim
Benimde ilk transferim kimyasal ile sonuçlandı.2. denemede ekstra bişi önerir misiniz diye sorduğumda herhangi bi değişik işlem olmayacağı yine aynı şekilde yapılacağı söylendi yaşım 28 benimde

Geçmiş olsun canım maalesef olabiliyor böyle şeyler özellikle tüp bebekte. 12. Haftaya kadar progestan eksikliğinden de olabiliyor yerleşme kanamasıda olabiliyor. İnşallah hiçbir sorun olmadan kesilecek. 11 haftayı bitirmek üzereyim ve 10 gündür kanama ve lekelenmem var bitmiyo. Her hafta başka bi sebepten kanama lekelenmeler olabiliyor. İnşallah sorun olmayacak olumlu düşün.
Merhaba geçmiş olsun şuan bendr 17 haftalığım çeşitli yerlerde aralıklar la kanama alanlarım oluştu şuan da da plesenta nin arkasında kanama alanım sizin bir yorumunuzu okudum normal hayatına devam et demiş doktorunuz doktorum da bana yatalak gibi olma zorlama.dedi burda bazı arkadaşlar tuvalet dışında kalkma diyor kan görmek beni çok yıpratti napacam blmyrm üzülmemeye çalışıyorum ama tüp bebek zor bulunca korkuyorum

Merhaba geçmiş olsun şuan bendr 17 haftalığım çeşitli yerlerde aralıklar la kanama alanlarım oluştu şuan da da plesenta nin arkasında kanama alanım sizin bir yorumunuzu okudum normal hayatına devam et demiş doktorunuz doktorum da bana yatalak gibi olma zorlama.dedi burda bazı arkadaşlar tuvalet dışında kalkma diyor kan görmek beni çok yıpratti napacam blmyrm üzülmemeye çalışıyorum ama tüp bebek zor bulunca korkuyorum
İlk çocuğumda böyle olsaydı doktor normal hayatına devam et dese bile asla yerimden kalkmaz yatardım neden tecrübesizdim neyin ne olduğunu bilmiyordum. Kanama alanı yeri ölçüsü vs hepsi çok önemli kişiye özel ama şuan bana yat desede yatabilecek durumum yok 4 yaşında bir kızım. Ama zaten doktorum da bebiş gayet iyi keyfi yerinde kanamalar plasentadan kaynaklı ilişki dışında çok ağır hareketler kaldırmalar yapmadan hayatına devam et dedi ediyorum bende lekelenmelerim devam ediyo. Ben sürekli yatmayıda doktorların asla doğru bulacağını düşünmüyorum. Çünkü genelik pıhtılaşmayı arttıran bir şey sürekli hareketsiz kalmak pıhtı atma riskini arttırır. Siz yine içiniz rahat etsin diye yatıyorsanızda muhakkak saat başı 10-15 dk ev içinde yürüyüp hareket etmelisiniz.

Benimde ilk transferim kimyasal ile sonuçlandı.2. denemede ekstra bişi önerir misiniz diye sorduğumda herhangi bi değişik işlem olmayacağı yine aynı şekilde yapılacağı söylendi yaşım 28 benimde
Genetikli embriyo olunca insanın aklına böyle şeyler gelmiyor tabi benim değerim 38 çıkmıştı daha baktirmadım çokta yükselmedi yani siz bir sonraki transferi ne zaman yaptınız acaba

Meraba kizlar dondurulmus embriyo transferimde bugun 6 gün gogus hassasiyeti disinda hic belirtim yok kafam cok karisik acaba olmadimi 5 gun embriyosuydu ilk denemem

Benim ilk kızımda kalp atışından sonra başlamıştı 7. Hafta gibi. Ama bunda keseyi görür görmez başladı tansiyonum benimde çok düşüyodu yeni yeni toparlamaya başladım. 8. Haftam dolana kadar bulantı içinde ilaç içemedim. Organlar oluşuyo diye. Ama 8. Hattadan sonra başladım yoksa dayanamıyorum gittikçe artıyo çünkü bulantılar.
2.transferinizdeki doktorunuz kimdi

Benim ilk kızımda kalp atışından sonra başlamıştı 7. Hafta gibi. Ama bunda keseyi görür görmez başladı tansiyonum benimde çok düşüyodu yeni yeni toparlamaya başladım. 8. Haftam dolana kadar bulantı içinde ilaç içemedim. Organlar oluşuyo diye. Ama 8. Hattadan sonra başladım yoksa dayanamıyorum gittikçe artıyo çünkü bulantılar.
2.transfer icin once kan testi verdiniz degil mi adetin 2.günü. test verdikten sonra kacinci gun transfer oldunuz

herkese yeniden merhaba. bugün semra hoca ve gönül hoca ile ön görüşmemiz vardı. yaklaşık 1 saat sürdü görüşmemiz. tüm test sonuçlarımız incelendi. görüşme esnasında ne kadar doğru bir merkezde olduğunuzu anlamanız çok uzun sürmüyor. herkes çok profesyonel.

eşimin morfolojisi yüzde 1 olmasına rağmen, genel değerlendirme ile spermiogram testinin çok iyi olduğunu söylediler. ultrasonla muayene oldum ve rezervimin çok iyi olduğunu, hiç bir problem göremediklerini söylediler. ancak 1 yıl boyunca deneyip bebek haberini alamadığımız için psikolojik olarak ciddi etkilenmiş olmamız sebebiyle, süreci uzatmak istediğimizi söyledik. her iki hekimin ortak görüşü doğal yolla rahatlıkla gebe kalabileceğimi, ancak ''kendinizi yorgun hissediyorsanız, beklemek istemiyor olmanızı anlayışla karşılıyoruz'' dediler.

eşimle ben 33 yaşındayız. biz temmuz ayında tedaviye başlamaya karar verdik. ancak embriyo için pgt tavsiye ettiler. aranızda pgt konusunda tecrübesi olanlar var mı acaba? çünkü bildiğimiz kadarıyla ailelerimizin öyküsünde genetik bir rahatsızlık durumu söz konusu değil. pgt yaptırmak ne kadar doğru tam olarak emin olamıyoruz.

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
sevgiler.

İlk çocuğumda böyle olsaydı doktor normal hayatına devam et dese bile asla yerimden kalkmaz yatardım neden tecrübesizdim neyin ne olduğunu bilmiyordum. Kanama alanı yeri ölçüsü vs hepsi çok önemli kişiye özel ama şuan bana yat desede yatabilecek durumum yok 4 yaşında bir kızım. Ama zaten doktorum da bebiş gayet iyi keyfi yerinde kanamalar plasentadan kaynaklı ilişki dışında çok ağır hareketler kaldırmalar yapmadan hayatına devam et dedi ediyorum bende lekelenmelerim devam ediyo. Ben sürekli yatmayıda doktorların asla doğru bulacağını düşünmüyorum. Çünkü genelik pıhtılaşmayı arttıran bir şey sürekli hareketsiz kalmak pıhtı atma riskini arttırır. Siz yine içiniz rahat etsin diye yatıyorsanızda muhakkak saat başı 10-15 dk ev içinde yürüyüp hareket etmelisiniz.
Anladım çok geçmiş olsun bende yatalak gibi yatmiyorum genel anlamda iş yapmıyorum bende doktorumda o konuda hem fikir ağır iş yapma dedi. Sadece aklıma plesenta nin arkasında kanama olması aşağı tarafta dedi ama küçük mus bilmiyorum insan tedirgin oluyor kanama alanlarının sebebi de yok plesenta da aşağı ds çıkar mı yukarı bilmiyorum durumlar bu şekilde insan üzülüyor teşekkür ederim yorumunuz için

herkese yeniden merhaba. bugün semra hoca ve gönül hoca ile ön görüşmemiz vardı. yaklaşık 1 saat sürdü görüşmemiz. tüm test sonuçlarımız incelendi. görüşme esnasında ne kadar doğru bir merkezde olduğunuzu anlamanız çok uzun sürmüyor. herkes çok profesyonel.

eşimin morfolojisi yüzde 1 olmasına rağmen, genel değerlendirme ile spermiogram testinin çok iyi olduğunu söylediler. ultrasonla muayene oldum ve rezervimin çok iyi olduğunu, hiç bir problem göremediklerini söylediler. ancak 1 yıl boyunca deneyip bebek haberini alamadığımız için psikolojik olarak ciddi etkilenmiş olmamız sebebiyle, süreci uzatmak istediğimizi söyledik. her iki hekimin ortak görüşü doğal yolla rahatlıkla gebe kalabileceğimi, ancak ''kendinizi yorgun hissediyorsanız, beklemek istemiyor olmanızı anlayışla karşılıyoruz'' dediler.

eşimle ben 33 yaşındayız. biz temmuz ayında tedaviye başlamaya karar verdik. ancak embriyo için pgt tavsiye ettiler. aranızda pgt konusunda tecrübesi olanlar var mı acaba? çünkü bildiğimiz kadarıyla ailelerimizin öyküsünde genetik bir rahatsızlık durumu söz konusu değil. pgt yaptırmak ne kadar doğru tam olarak emin olamıyoruz.

sevgiler.
Merhaba.eşimin morfolojisi de 1 di.bende de bir problem yoktu. Bizden eşimden genetik test istediler yaptırmadı.muhtemelen sonrasında bizden de pgt isteyeceklerdi biz maddiyattan dolayı sıcak bakmadık.sonuçta iki sağlıklı çocuğum oldu. Pgtyi sizden neden istediler hiç anlamadım.hamile kaldıktan sonra ikili test vs bunları yaptırmak istemeyip stres yaşamak istemiyorsanız pgt yaptırın.burda bir arkadaşa sana kesinlikle pgtye gerek yok dediler bebeği Malesef down sendromlu doğdu.pgt bebeğin sağlığı açısından garanti bir yöntem.yoksa pgt yaptırdıktan sonra kesin tutacak diye bir durum yok.durum bundan ibaret canım karar verecek olan sensin.umarım herşey çok güzel olur.bu arada benim her iki tedavideki doktorum da gönül hanımdı

Merhaba.eşimin morfolojisi de 1 di.bende de bir problem yoktu. Bizden eşimden genetik test istediler yaptırmadı.muhtemelen sonrasında bizden de pgt isteyeceklerdi biz maddiyattan dolayı sıcak bakmadık.sonuçta iki sağlıklı çocuğum oldu. Pgtyi sizden neden istediler hiç anlamadım.hamile kaldıktan sonra ikili test vs bunları yaptırmak istemeyip stres yaşamak istemiyorsanız pgt yaptırın.burda bir arkadaşa sana kesinlikle pgtye gerek yok dediler bebeği Malesef down sendromlu doğdu.pgt bebeğin sağlığı açısından garanti bir yöntem.yoksa pgt yaptırdıktan sonra kesin tutacak diye bir durum yok.durum bundan ibaret canım karar verecek olan sensin.umarım herşey çok güzel olur.bu arada benim her iki tedavideki doktorum da gönül hanımdı
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. pgt yaptırmanız şart değil ancak gebelik ihtimalini bu şekilde yükseltebiliyoruz dediler. çünkü bazen genetik teste gitmeyen, ancak 5. gün embriyosuna ulaşan embriyolar arasında düşüğe sebep olacak embriyolarda olabiliyormuş. özetle en iyisi ve en sağlıklısı seçiliyormuş. kararı bize bıraktılar. evet maddi açıdan oldukça yüksek rakamlar çıkıyor. ancak pgt'ye göndermezsek, sağlıksız yani düşüğe sebep olabilecek bir embriyo transfer edilirse, dondurulmuş başka bir embriyonuz varsa bile hastane sizden 2. transfer için 22.000 tl ücret istiyor. her iki durumda da maliyetli oluyor aslında. hepimiz için en iyisini diliyorum.

sevgiler.
Bende sizin gibi 33 yaşındayım. Bizde de genetik hiç bir problem yoktu hatta doğal yolla hamile kaldım ama düşük oldu malesef. Birde benim vücudum myom üretiyor. İki kere ameliyat oldum. Bizde ne istedilerse yaptırdık. Hatta pgt için kendimiz ısrar ettik. Bir çok arkadaşımdan da duymuştum böylesi en garanti olur diye. İçiniz rahat olsun istiyorsanız yaptırın derim. Böylelikle ikili tarama testi falanda yaptırmazsınız. Tabi maddi açıdan insanı zorlayan birşey ama sonrasında en azından insanın kafası rahat oluyor. Tutunma aşamasına gelince o tamamen şans. Çok sağlıklı embriyoların tutunmadığını da okuduk burda ama yaş faktörünün de rolü var diye düşünüyorum. Sizin anladığım kadarıyla çok büyük sıkıntılarınız yok umuyorum ki en güzeli olsun sizin içinde.

sevgiler.
Pgt sağlıklı bir gebeliğe giden süreyi kısaltıyor. Pgt siz bir embriyo ile kendini 10 haftalık hamile sanarken 10 gün önce düşük yaptığını öğrenip kürtaj olmak zorunda kalabiliyorsun. 1 ay da iyileşme süreci derken 3-4 ay boşa geçmiş oluyor. Pgt ile de hamilelik elde edilemeyebiliyor, düşük olabiliyor ama araştırmalara göre Pgt sağlıklı 2 embriyo ile başarı oranı %85 lerde, 3 transfer ile %100e yaklaşıyor. Yani sizin yaşınız için bir opu ile 3 sağlıklı embriyo elde edilebilir ve başka sağlık sorununuz yoksa da belki ilk belki 3. Transfer ile sağlıklı bir gebelik olabilir. Kürtaj da riskli bir operasyon. Yapışıklık kalabiliyor, onun için de yeniden operasyon gerekiyor. Ben bir düşük ve kürtaj yaşadım, can sıkıcı, üzücü bir süreçti.

2.transfer icin once kan testi verdiniz degil mi adetin 2.günü. test verdikten sonra kacinci gun transfer oldunuz
2. Transferimi gönül hoca yaptı. Transfere karar verdiğimde merkeze yazdım onlar bir takım tahliller istendi yapıp gönderdim. Tahlillerde sorun yok 2. Günü ultrason çektirin dediler. Regl 2. Günü ultrason çektirdim çikolta kisti hastasıyım kistlerimde olduğu için bazı tahliller daha istediler. Tahliller normal gelince sürece devam ettik. 2. Transferim biraz erken oldu reglinin 17. Günü transfer olmuş oldum. O ay erken yumurtlamışım. Tahlillerle ölçüyorlar bu durumu zaten

Anladım çok geçmiş olsun bende yatalak gibi yatmiyorum genel anlamda iş yapmıyorum bende doktorumda o konuda hem fikir ağır iş yapma dedi. Sadece aklıma plesenta nin arkasında kanama olması aşağı tarafta dedi ama küçük mus bilmiyorum insan tedirgin oluyor kanama alanlarının sebebi de yok plesenta da aşağı ds çıkar mı yukarı bilmiyorum durumlar bu şekilde insan üzülüyor teşekkür ederim yorumunuz için
İnşallah çıkacak ben öyle dua ediyorum inanıyorum sizde pozitif düşünmeye çalışın. Bu haftalarda herkeste aşağıda olurmuş 24. Haftalara kadar vakti var. İnşallah güzel olacak

X