• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

yani yapacak birşey yok sanırsam en azından daha bilgili aylin hanım diyelim:)ilk tedavi de böyleydi 2.de çare bulunup değişir die tahmin ediyordum fakat değişen birşey yok...inşallah bunlar iyi olsun ....bugünlerde neler yemem gerekir peki arkadaşlar

maydanoz, soğan, sarımsak dan uzak dur.. bitki çaylarından, asitli içeceklerden uzak dur canım..
bunların hep söktürücü özelliği var vücuduna çok yüklersen embriyoyu dışarı atabilirler..
onun dışında içinden geleni ye..

Canım ben 29 yaşındayım ve amh 0.8 bu durumda bana iki embriyo transferi yaparlar mı???yani ben rica edeceğim ama nasıl bir cevap alırım merak ediyorum.yaşdan dolayı bir mi transfer etmek isterler acaba???

özel olarak doktorunla konuşup rica edersen büyük ihtimalle kabul ederler canım..
diğer merkezler olsaa yaşa bakmayıp üçer beşer transfer ediyorlarda memorialda herşey biraz daha protokollü ilerliyor o yüzden etme ihtimalleri var diyebilirim..

maydanoz, soğan, sarımsak dan uzak dur.. bitki çaylarından, asitli içeceklerden uzak dur canım..
bunların hep söktürücü özelliği var vücuduna çok yüklersen embriyoyu dışarı atabilirler..
onun dışında içinden geleni ye..
yumurtaların iyi olması için özellikle yiyebileceğim birşey var mıı

yumurtaların iyi olması için özellikle yiyebileceğim birşey var mıı

iğnelere başlamışsın, tedavinin ortasında yediğin hiçbirşey bu süreci çok değiştirmez canım..
genelde yumurta kalitesi için 2 ay önceden hazırlıklar yapılıyor.. gerçi oda herzaman işe yaramıyor.
düzenli beslen her sabah 2 tane suda pişmiş yumurta ye canım,hergün ağzına fındık ceviz at sağlıklı gelişirler..

özel olarak doktorunla konuşup rica edersen büyük ihtimalle kabul ederler canım..
diğer merkezler olsaa yaşa bakmayıp üçer beşer transfer ediyorlarda memorialda herşey biraz daha protokollü ilerliyor o yüzden etme ihtimalleri var diyebilirim..
Tamam canım çok saol.inşallah kabul ederler.yumurta toplama dan sonra konuşuruz artık.transfer için de semra hanımı rica edicem bakalım inşallah uygun olur da semra hanım girebilir transferime.

Merhaba arkadaslar,
Uzun suredir uye olmama ragmen ilk kez yorum yaziyorum.
Ben de sisli memorial da aylin hn ile tup bebek denemesi yapanlardanim. Yasim 31. Tup bebek yapma sebebimiz sebepsiz infertilite ve bu da ilk denememiz. Dun itibari ile transferimiz de oldu. Artik ayin 17sini bekliyoruz kan testi icin. Allah hepimize gonlumuze gore cocugumuzu kucagimiza almayi nasip eder insallah.

Bu surecte neler yasadim memorialda onu aktarmak istedim. Karsilastirma sansim olmadigindan sadece yasadiklarimi anlatacagim.

Biz merkez secerken iki yer arasinda kaldik. Jinemed ve memorial. daha bildik oldugundan, forumlarda daha kapsamli bilgi bulabildiginden ve basari oranlari nedeniyle memorial dedik. Suan pisman da degilim. Yaklasik 2 gunde 1 muayeneye cagirdilar. Yumurtalatimdan 2 tanesi digerlerinden onde buyudugu icin son donemde hergun muayeneye gittim. (11 gun surdu) 2 olgun yumurta beklerken son 1 gun daha sans verdiler ve 10 yumurtam olustu. 7si dollendi, blastosist asamasina 5 tanesi geldi ve 5AA grade de 1 adet transfer edildi. Biz aslinda ikiz istiyorduk ama o esnada daha cok gencsiniz, ikiz gebelik risklidir falan filan muayene masasinda ikna ettiler beni. O an cok tuvaletim oldugu icin direnemedim :) transferimiz oldu.(5.gun)

Ultrasonda onu ilk kez rahmimde gordugumde bogazim dugumlendi. O ara icimden yarim yamalak fatiha okuyordum. Bir yandan da aglamayayim, kendimi kasmayayim diye dusunuyordum.

Aylin hn ve memorial a gelirsek hemsireler ve yardimci personel cok iyi, randevularda gecikmeler olabiliyor. Ben bu karda kista boludan sabah 5 otobusune binip yetisiyordum oyle dusunun. Hasta olarak acikcasi kendimi bu kadar para verdim ama kendimi ozel hissettim diyemem. Ama semra hn hakkinda duyduklari , ekip calismasi olmasi ve laboratuarina olan guvenim sebebiyle cok ariza cikartmadim. Bana ulasamadiklarinda yana yakila esimi aradilar, ulastilar, bunlar da guvende hissettirdi.
Yumurta toplama ve transferde oda tahsis ettiler, iyiydi.

Odemelerimiz: yumurta toplama oncesi 1800TL + yumurta toplamada 3500TL + 4 embriyo dondurma ve baki 1400TL + ilaclar (3 gobal f 450 lik+2cetrotide+1ovitralle) 850TL.
Toplam:7450TL
Tup bebege uygundur raporu getirin 1500TL duseriz dediler ama biz ugrasamadik onunla, sonra batti balik yan gider dedik:)

Bakalim hayirlisiyla pozitif cikar da kucagimiza da aliriz. Dua edin. Allah hepimizin yardimcisi olsun...

eşim 6 ay önce varikosel ameliyati olmuştu ama sayı,marfoloji,hızliliği düşüktü. Sayi ve hizliligimizda baya artis olmus ama morfolojimiz 0 a düşmüş. Sorunumuz morfolojiydi. Bende herşey normal değerindeydi. Adetimin 3. Günü tedaviye başladık özellikle semra hanimi istedigimi belirtmistim bunun biraz zor oldugunu o gun semra hanimin ameliyatta oldugunu arada denk gelirse ve beklersem 10 dk gorusebilcrgimi soylediler. Tam beni ilk kontrollere hazirladilar semra hanim geldi ve ilk teşhisi ölçumleri semra hanim yapti. İlaclarimizi aldik gonal f günlük 250 bide aksamlari folbiol. 3 gün sonrasi tekrar bi randevu ölcüm oldu sonra yine 3 gün sonrasinda randevu bu 6 günde devam 250 ganal f kullandim.
6. Günden itibaren gonal f 250 ve cetrotide adinda koriyucu igne kullandim.bu 6 günden itibaran randevular sıklaştı 7. Gü. Tekrar randevu vardı ve 9. Gün yum toplama işlemi oldu. 7. Gün akşam telefonla çatlatma iğnemi vurmami söylediler saati saatine yaptım. Ve 9. Günde sabah aç karnina yumurta toplama işlemim gerceklesti. 8 yumurtam toplandi ve 7 si kaliteliydi.
O günden sonra heyecanla gelecek telefonu bekledik
Hergün yumuşlarin kalitesini, nasil gelistiklerini bilgi verdiler :) baxi gunler dayanamayip biz erkenden aradik :) ve istedigimiz gibi 5. Gune geldi yumuslar. Ve o gün semra hanimin hastanede oldugu gündü ve transferi semra hanım yapti :)biz şehir disindan gittik geldik, aşa yukari 2-3 saatlik yoldan geldik gittik. Transfer gunu 1 saat yattiktan sonra eve geri döndük... Çok uzun oldu galibaa. İnş yardimci olabilmisimdir. Sorulari her zamn yanitlayabilirim arkadaslar, ben de başlamadan önce çok merak ediyodum çunku

Canım burda yazmıştım, bi yazıma daha paylaşcam burda :*)

Cnm tupbebek tedavisinde morfolojinin pekde onemi olmadigini soylediler bizdede imsi yapildi. Bende bi sorun gormediklerini soylediler AMH 2,99 FSH 7,6 semra hanim ilk ölçümü yaptiğında bendeki bir degerin yasima göre sınırda olduğunu ama bu degerle iyi sonuclar alabilcegimizi ona takilmamami soylemisti. Ama ilk kontrolde okadar heycanliydimki hangi deger oldugunu tam anliyamadim, sorun olmadiğı için tekrardanda sormadım. İlk gün çok heyecan,korku,endise oluyo oyüzden not almak gerekiyo sorulmasi gerekenleri.sonraki randevulardada hep heyecan oldu bende, acaba buyudulermi igneler yaradimi.... Kontrollere hangi doktorun girdiğine pek takılmadım. İlk kontrol ve transfer benim icin en önemlisiydi. Hande hanım çok motive etti 3 randevum hande hanıma verdiler. Espirili ve samimi bir doktor.

Birde bu yazismamiz vardi :)
Başka sorularin varsa rahatlikla sorabilirsin cnm.

Kızlar da ben de önceden yazdıklarımı okuyanlar hatırllarlar, Ayşe hanıma muayene olmuştum ilk, rahim filmime bakarak Semra hnm ve Ayşe hanım laparoskopi'nin olması gerektiğine karar verdiler. Laparoskopi tarihimiz belli olduuuuu, ama ben hala hem heyecanlı hem kuşkuluyum...

Ön görüşmeye gittiğim 2 farklı merkezdeki doktor rahim filmine zaten hiç bakmak istemedi, ama 4 olumsuz sonucu görünce histereskopiyi önerdiler.... Laparoskopi diyen hiç olmadı.... Bilmiyorummm ki doğru birşey mi yaptırıyorummmm, siz ne dersiniz?.. Bide burda laparoskopi olup sonraki tüp bebek denemesinde pozitif sonuç alan var mı aranızda?..

Kizlar bugun tedavim basladi.sukurler olsun bu zamana kadar cok zordu. Ne olur nasil olur diye.sukur basladik.bisi sorcam ama gonal-f 450ui aldik 3 kutu ilk dozim 212.5 ui yaptm.dozu 3 kutuyu asan oldumu tekrar almamiz gerekir mu acaba

tedavin hayırlı olsun.. güzel haberlerin gelsin.. 1 kutu daha alman gerekebilir.

Canım ben 29 yaşındayım ve amh 0.8 bu durumda bana iki embriyo transferi yaparlar mı???yani ben rica edeceğim ama nasıl bir cevap alırım merak ediyorum.yaşdan dolayı bir mi transfer etmek isterler acaba???
Canım bana ve yanındaki arkadaşların hepsine iki adet transfer yapıldı.sen istediğini söyle o zaman yapıyorlar

evet geçen sefer enson güne 1 tane kaldı ve o da tutunmuştu öle düşünüyorum ama yine de moral bozukluğu oluyor

geçmiş deneyimlerin şimdiyi esir almasına izin verme..ilk tedavinmiş gibi düşün.hakkında hayırlısı güzel haberlerini bekliyoruz :)

35 Yaşın altına yönetmelik gereği 2 embriyo transferi yasak. Hatta Semra hoca 35 yaş üzeri bile olsanız bir tane transfere sıcak bakıyor. 35 yaşın üzerinde tutunma ihtimali daha zayıf olduğundan şansın yükselsin diyerek transfer ediyor. Israr etseniz de çift embriyo transfer edeceklerini sanmam.

Hayırlısı olsun canım.biraz dinleyip martta da başlayabilirsiniz aslında.hem vücut hem ruh dinlenmiş olur.benim ilk tedavim olmazsa ikinciyi yaz tatilinde denerim herhalde.o da olmazsa bir daha ne zaman düşünürüm bilmiyorum.sen çok güçlü ve çok cesaretlisin maşallah...
Yani güç cesaret demeyim çareszlik diyelim canım :KK43: çünkü yumurta yok denecek kadar az o yüzden sık sık denemem lazımmış... Amh ın dipte değilse çok sık deneme ama şunu tavsiye edebilirim her ay fsh 6 ayda bir de amh ölçtür Allah korusun bir terslik kötü bir süpriz olmasın.. Tabi inşallah bunlara hiç gerek kalmaz ve bu tedavinde sağlıklı bir gebelik elde edersin
Hayırlısı olsun canım.biraz dinleyip martta da başlayabilirsiniz aslında.hem vücut hem ruh dinlenmiş olur.benim ilk tedavim olmazsa ikinciyi yaz tatilinde denerim herhalde.o da olmazsa bir daha ne zaman düşünürüm bilmiyorum.sen çok güçlü ve çok cesaretlisin maşallah...

canımm özel değilse kaç yaşındasın.. yinede şükrediyorum şu konuda şanslıyım çoğu kişinin 9-10 tane yumurtası toplanıyor eşlerindede sorun olmadığı halde hiç döllenmeleri olmuyor..
ama benim 1-2 yumurtam eşiminde ağır faktörüne rağmen zorla dölleniyor zorla 4. 5. güne gidiyor hatta kimyasala kadar çıkıyorlar.. yazık ne çektiler ya benden bu yumurtalar:))
ama ben her tedavi öncesinde çok yoğun ön hazırlıklar yapıyorum onunda çok etkisi oluyor..
pgt yaptıracağım canım artık tüm tedavilerimde.. tedavi iptallerini göze alacağım çünkü 35 yaş üstünde embriyoda kromozon bozukluğu oranı %50 üzerinde..
Canım 28 yaşındayım. Aynı durumlar benim içinde gecerli :) öncesinde yoğun bir ön hazırlık. Ama şükür faydasını gördüm hep 5. Güne gitti (aman nazar değmesin) dediğin gibi dış gebelik ve kimyasal da olsa gebelik elde edildi bir kez negatif oldu o da 4.5 gün 2. Kalite bir embriyoydu.keşke pgt şansım olsa ama ne yazıkki şimdiye kadar olmadı.. Artık kaderimde ne varsa onu yaşıcam el mahkum

Yani güç cesaret demeyim çareszlik diyelim canım :KK43: çünkü yumurta yok denecek kadar az o yüzden sık sık denemem lazımmış... Amh ın dipte değilse çok sık deneme ama şunu tavsiye edebilirim her ay fsh 6 ayda bir de amh ölçtür Allah korusun bir terslik kötü bir süpriz olmasın.. Tabi inşallah bunlara hiç gerek kalmaz ve bu tedavinde sağlıklı bir gebelik elde edersin
Canım benim çaresizlik olarak düşünme lütfen. Sadece hayırlı zaman henüz gelmemiş diyelim.Derdi veren allah mutlaka dermanını da verecektir.bak en azından hamile kalabiliyorsun. Vakti zamanı geldiğinde inşallah yavrun sana tutunacak ve hiç bırakmayacak inşallah...

Canım benim çaresizlik olarak düşünme lütfen. Sadece hayırlı zaman henüz gelmemiş diyelim.Derdi veren allah mutlaka dermanını da verecektir.bak en azından hamile kalabiliyorsun. Vakti zamanı geldiğinde inşallah yavrun sana tutunacak ve hiç bırakmayacak inşallah...
Amin canım cümlemize inşallah...canım geçmiş yorumlarda sen sormuştun galiba yumurta kalitesi için yemem gereken bişey varmı diye.yurt dışında iğnelere başlayınca proteinli yiyecekleri arttırmanı öneriyorlarmış..yani ekmek makarna pilav vs azaltıcaksın. Şahsen ben balık et ceviz badem bal yumurta...faydalı ne varsa yiyorum ekmeği şekeri dışarıdan pasta böreği kestim alkol sigaram yok zaten.adaçayı aslanpençesi ve hayıt çayı mutlaka içtim..ha bunlara rağmen hala bir tane :D

Back