Öncelikle diyetisyene gitmeyin çünkü türkiyede kalifiye diyetisyen yok 5 dk araştırıp internette bulabileceğiniz bilgiyi kopyalayıp size günde 20 öğünlük abuk subuk listeler veriyorlar.ben üninin ilk 1.5 senesinde sürekli dışarıdan beslenerek 40 kilo aldım hiç dert etmedim kilomu çünkü vermek isteyince verebileceğim biliyordum. Koyuldum araştırmaya 45 günde 14 kilo verdim nasıl mı şöyle öncelikle dışarıdan yeme içmeyi kestim öncesinde gece 3 de 2 litre ice tea 1 pizza yiyordum bunları falan kestim. Azcık yürüyüş yaptım hergün 1 saat kadar, asansör kullanmadım vs. Bi baktım ödeme birlikte hızlı gidiyor neyse Aralıklı oruç yaptım akşam 18 den sonra su, sade soda harici yemedim. Kendimi o kadar zinde hissediyordum ki yemek yemedikçe farkettim ki yemek yedikçe kan şekeri yükseldiği için hantallaşıyormuşuz. Neyse yeme düzenimi oturttum çoğu gün tek öğün yiyordum tüm gün ayakta olmama rağmen çünkü yetiyordu bana yetmiyor diyenler iradesizdir zayıf olmayı haketmiyordur zaten. Aralıklı orucu (IF) yaşam biçimi haline getirdim şuan turp gibiyim. Diyetisyenler falan boş iş yok kibrit kadar peynir yok 3 zeytin yok 8 ara öğün saçma sapan işler zaten adına "diyet'' denilince psikolijikmen 2-0 geridesiniz ve devam etmek istemiyorsunuz ama sağlıklı beslenmeyi hayat biçimi haline getirirseniz kilolar zaten gidiyor kendiliğinden. Kilo verdiğim süreçte araştırmadığım makale, video, youtube videosu kalmadı.. Ayrıyetten kilo vermenin mantığı basittir bunun için fix bir diyet yoktur herkes kendi çözümünü yaratabilir. Kalori açığı oluşturucaksın bu kadar amerikayı yeniden keşfetmiyoruz yani.. He tiroid sorunun varmış tiroid sorunu olanlar normal insanlardan 2 kat belki 3 kat daha zor kilo verirler ama bu yine verirsin yani azmetmek mesele.. Şunuda ekliyim 35 kilo için intihar edicekseniz buyurun edin lütfen dünyada insan fazlalığı var zaten endişe etmeyin size göre mezar kazılır. Helvanızı iyi kavursunlar sağlıcakla