Şişkinlik!!!

Seso35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
2.485
2.431
133
34
Başım belada bu problemle. Kilolu bi insan değilim kilom 52 (1.65) ancak karnım bazen o kadar şiş ve gergin oluyor ki sanki 3 aylık hamileyim Ve bu da beni inanılmaz rahatsız ediyor.
2 gün yemek yemesem anında düzleşir ama düzenli beslenmeye başladığımda o karın yine şişer gerilir.
Napabilirim yani nedir bunun ilacı
Şişkinlik olayını kökten çözmenin bir yolu var mı acaba?
Not: Tuvalet konusunda da genel olarak bir problemim yok onu da belirteyim

Canım yeşilçay çok iyi gelio bana. Her sabah aç karnına şeker atmadan içiyorum.

yediginiz gıdalar size gaz yapıyor olabilir
en güzeli yürüyüş yapmak en kolay en güzel aktivite
hemde tüm kasları çalıştırıp kas kitlenizi de koruyor

yediginiz gıdalar size gaz yapıyor olabilir
en güzeli yürüyüş yapmak en kolay en güzel aktivite
hemde tüm kasları çalıştırıp kas kitlenizi de koruyor
Hangileri o gaz yapanlar acaba
Evimizde muhakkak sulu yemek tüketilir hergün. Öyle sağlıksız beslenmek pek aslında. Tükettiğim bakliyatlar mı şişkinlik yapıyor ki

Yediginiz yemeklerin bazilari siskinlik yapiyordur.
Neler yediginize dikkat edin

Hangileri o gaz yapanlar acaba
Evimizde muhakkak sulu yemek tüketilir hergün. Öyle sağlıksız beslenmek pek aslında. Tükettiğim bakliyatlar mı şişkinlik yapıyor ki
bakliyatların üzerine biriken köpügü atmanızı tavsiye ederim.
meyveler gaz yapar özellikle turunçgiller
bazen de her meyve sebze her insana iyi gelmez şu kan gurubu beslenme tarxına bir bakın derim
bir ara süt şişkinlik yapar denildi yogurt da bakteri çoklugu sindirime iyi geliyor denir.
ama marketde satılan kefir içecekleri içmeyin.onlar da mayalanma süresi raf da durdukça alkollenmeye sebep oluyor (alkol almak sizin için sıkıntı ise belirtmek istedim)
evde kefir yapmak daha iyi saglıklı cam şişede ki sütlerle

Doktora gittiniz mi? Ne olur ne olmaz bir doktora görünün bence. Besin alerjiniz de olabilir. En azından test yapılır, öğrenirsiniz. Süt ve süt ürünleri, buğday ve türevleri, patates, yumurta.. Bunların hepsi şişkinliğe neden olur.

Mayalı gıdalar dan, karbonhidrat tan bir süre durun eğer geçerse sebebi belli olur.Banada glüten li gıdalar yaramıyor.Bırakınca karnım dümdüz oluyor.

Ay ben gebeyim ama bu şişkinlik beni de çok rahatsız ediyo. Üstelik de mide bulantısından adam gibi bi şey yiyememe rağmen. Meyve kuruyemiş eğer şanslıysam bi de midem o gün iyiyse kahvaltı edebiliyorum.. bana ne iyi gelir ki?

Bende de var aynı dert. Ne yiyeceğimi şaşırdım; bakliyatları önceden suda bekletip o suyu süzüyorum sonra ilk haşlama suyunu da süzüyorum yoksa aşırı şişkinlik yapıyor. Çiğ soğanla bulgurun tadını zaten unuttum lahana brokoli Brüksel lahanası pırasa deli şişkinlik yapar. Portakal ve avokado da öyle. Soğuk şişirir stres şişirir. Haşlanmış ıspanak ve kuşburnu kiraz sapı gibi bitki çayları iyi geliyor. Bi de düzenli karın egzersizi özellikle mekik baya azaltıyor

Ne kadar sağlıklı beslenirseniz beslenin besinlerin faydaları insan vücuduna göre farklılık gösterir. Bence bir test yaptırın nelere alerjiniz var yok öğrenin. Bu şişliklerin başlıca sebepleri besin alerjileri, stres sıkıntıdan kaynaklanan şişlikler, ödem toplaması. Bitkisel çaylar tüketin sıkıntı stresten uzak durun.

Arkadaşım çok sağlılıklı beslenmesine rağmen yediği besinler karnını şişiriyordu. Yediklerimiz hoca onayından geçiyordu ikimizinde ona şişlik yapıyor bana yapmıyordu. Diyeceğim o ki bir doktora görün testlerden geç.

Yemeği yapış şekliniz tükettiğiniz gıdalar yapabilir.
Soğanı tam kavurmuyosanız ( pembeleşene kadar) salçayı kavurmuyosanız yada 1-2 çevirip bırakıyosanız enkötüsü suda eritip tencereye koyuyosanız sebep olabilir.

Turp yumurta bakliyatlar gaz yapar.
Bakliyatların gazını alıyo musunuz?

Bende bu derdi cekiyorum ve üstelik benim gazlar sIkisiyor ve cok agri yapiyor, hatta belime vuruyor agrisi. Cok doktora gittim ama Laktoza karsi alerjim var galiba, onunla ilgili test yapmaliyim. Artik laktulozsuz süt tüketiyorum...
Burda benzer bir konu acilmisti ve orda arkadaslar cörek otu yagin iyi geldigni yazmislardi...acikcasi denemedim.
Ama gercekten spor iyi geliyor

Hayır gitmedim doğrusu bunun için doktora gitmek hiç aklıma da gelmedi. Ben çok yemek seçen bi insanim süt tüketmem bazı ürünlerini yiyorum yumurta zaten kokusunu aldım mı mahvoluyorum Siz böyle söyleyince kafama takıldı teşekkür ederim haftaiçi dediğinizi dikkate alicam bi kontrole gidicem

Mayalı gıdalar dan, karbonhidrat tan bir süre durun eğer geçerse sebebi belli olur.Banada glüten li gıdalar yaramıyor.Bırakınca karnım dümdüz oluyor.
Bunları sık ve çok tüketirim ama enteresan olan şu ki bunlara rağmen kilo almam sadece karnım gergin bi şekilde şişer ayıptır söylemesi tuvalete çıksam da şiştir ama 2 3 gün yemek yemeyi keseyim karnım anında içine çöker çok sınır bozucu bi durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…