- 9 Ağustos 2016
- 2.485
- 2.431
- 133
- 34
Yaaa bunlar benim hiç aklıma gelmediBence bi Çölyak testi yaptırın .

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaaa bunlar benim hiç aklıma gelmediBence bi Çölyak testi yaptırın .
Kelin ilacı olsa başına sürermişAy ben gebeyim ama bu şişkinlik beni de çok rahatsız ediyo. Üstelik de mide bulantısından adam gibi bi şey yiyememe rağmen. Meyve kuruyemiş eğer şanslıysam bi de midem o gün iyiyse kahvaltı edebiliyorum.. bana ne iyi gelir ki?
O saydiklarinizin hiç birini yemem ben zatenBende de var aynı dert. Ne yiyeceğimi şaşırdım; bakliyatları önceden suda bekletip o suyu süzüyorum sonra ilk haşlama suyunu da süzüyorum yoksa aşırı şişkinlik yapıyor. Çiğ soğanla bulgurun tadını zaten unuttum lahana brokoli Brüksel lahanası pırasa deli şişkinlik yapar. Portakal ve avokado da öyle. Soğuk şişirir stres şişirir. Haşlanmış ıspanak ve kuşburnu kiraz sapı gibi bitki çayları iyi geliyor. Bi de düzenli karın egzersizi özellikle mekik baya azaltıyor
Teste muhakkak giricem teşekkürler :)Ne kadar sağlıklı beslenirseniz beslenin besinlerin faydaları insan vücuduna göre farklılık gösterir. Bence bir test yaptırın nelere alerjiniz var yok öğrenin. Bu şişliklerin başlıca sebepleri besin alerjileri, stres sıkıntıdan kaynaklanan şişlikler, ödem toplaması. Bitkisel çaylar tüketin sıkıntı stresten uzak durun.
Arkadaşım çok sağlılıklı beslenmesine rağmen yediği besinler karnını şişiriyordu. Yediklerimiz hoca onayından geçiyordu ikimizinde ona şişlik yapıyor bana yapmıyordu. Diyeceğim o ki bir doktora görün testlerden geç.
Annem yapıyor yemekleri :) evet dediginiz işlemden geçiriyor annemYemeği yapış şekliniz tükettiğiniz gıdalar yapabilir.
Soğanı tam kavurmuyosanız ( pembeleşene kadar) salçayı kavurmuyosanız yada 1-2 çevirip bırakıyosanız enkötüsü suda eritip tencereye koyuyosanız sebep olabilir.
Turp yumurta bakliyatlar gaz yapar.
Bakliyatların gazını alıyo musunuz?
O gaz sıkışması bende de oluyor bazen öyle bir batar giriyor ki oturduğum yerden sıçratıyorBende bu derdi cekiyorum ve üstelik benim gazlar sIkisiyor ve cok agri yapiyor, hatta belime vuruyor agrisi. Cok doktora gittim ama Laktoza karsi alerjim var galiba, onunla ilgili test yapmaliyim. Artik laktulozsuz süt tüketiyorum...
Burda benzer bir konu acilmisti ve orda arkadaslar cörek otu yagin iyi geldigni yazmislardi...acikcasi denemedim.
Ama gercekten spor iyi geliyor
Hamileyseniz çok normal ama şakın bitki çayı doktora danışmadan içmeyin ben ilk haftalardan beri çekiyorum hiç bi fayda etmiyor sadece sıcak tutun kendinizi ayaklarınızıBaşım belada bu problemle. Kilolu bi insan değilim kilom 52 (1.65) ancak karnım bazen o kadar şiş ve gergin oluyor ki sanki 3 aylık hamileyimVe bu da beni inanılmaz rahatsız ediyor.
2 gün yemek yemesem anında düzleşir ama düzenli beslenmeye başladığımda o karın yine şişer gerilir.
Napabilirim yani nedir bunun ilacı
Şişkinlik olayını kökten çözmenin bir yolu var mı acaba?
Not: Tuvalet konusunda da genel olarak bir problemim yok onu da belirteyim![]()
Yok hayır değilim :) hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inşallah:)Hamileyseniz çok normal ama şakın bitki çayı doktora danışmadan içmeyin ben ilk haftalardan beri çekiyorum hiç bi fayda etmiyor sadece sıcak tutun kendinizi ayaklarınızı
O gaz sıkışması bende de oluyor bazen öyle bir batar giriyor ki oturduğum yerden sıçratıyorspora gitmeyi düşünüyorum ara ara ama ancak söyle bi durum var daha öncelerde de spor yapıyordum mesela ve karnım yine şişiyordu bazen
bu ne biçim bi karin yaa valla yemek yemekten soğudum
Şükür tabi Allah dermansız dert vermesin canım. Olsun sorun değil en azından yalnız değilmisim bunu görüp biraz olsun rahatladım sana da çok geçmiş olsunYalniz degilsin, bende kac senedir cekiyorum ve doktorlar bir sey bulamiyor. Tabi sükür etmek gerekiyor ama bunun adini koyamayincada insan caresiz hissediyor kendini.
Gecmis olsun canim, fazla yardimci olamadim malesef :/
3 aylık deyince yanlış okumuşum pardon :) geçmiş olsunYok hayır değilim :) hayırlısıyla alırsınız bebeğinizi kucağınıza inşallah:)
Annem yapıyor yemekleri :) evet dediginiz işlemden geçiriyor annem![]()
Yemeği yapış şekliniz tükettiğiniz gıdalar yapabilir.
Soğanı tam kavurmuyosanız ( pembeleşene kadar) salçayı kavurmuyosanız yada 1-2 çevirip bırakıyosanız enkötüsü suda eritip tencereye koyuyosanız sebep olabilir.
Bakliyatların gazını alıyo musunuz?
Neyapıyor anneniz anlamadım?
Soğanını salçasını sormuştunuz ben de kendim yapmadigim için annem yapıyor yemekleri dedim.Yemeği yapış şekliniz tükettiğiniz gıdalar yapabilir.
Bakliyatların gazını alıyo musunuz?[/QUOTE
:)) inşallah çok teşekkür ederim..Kelin ilacı olsa başına sürermiş
Bu arada sağlıkla hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah :)
Soğanını salçasını sormuştunuz ben de kendim yapmadigim için annem yapıyor yemekleri dedim.
Bakliyatlarin gazini aliyor musunuz dedim ben de annemi yaparken gördüğüm kadarıyla dediginiz işlemden geçiriyor yani aliyor dedim :)
Bi kişi daha söylemiş biberiye çayını. Temin edicem onları muhakkak. Bi önerisi olursa doktorunuzun bana da söyleyin lütfen:)) inşallah çok teşekkür ederim..
Siz bi kayısı çayı denesiz ya.. hani şu formların kayısılı olanları bana epey iyi geliyodu bi de biberiye çayı iyi geliyo ödeme.. bu gittiğimde bende sorucam doktoruma.. gerçekten çok rahatsızlık verici bi şey..
Kavururken basında beklemiyorum annemin ama pembelesene kadar soğanı kavuruyordur herhalde. Salçayı da aynı şekilde kendo çiğ tadını vermesin diye iyice kavuruyordur diye tahmin ediyorum :)Salçayla soğan ?
Yaşınız kaç bilmiyorum ben 37 yaşındayım 2-3 yıldır yaşıyorum bunu özellikle market ekmeği yediğimde çok oluyor.Ben bir yıldır ekmeği hamuru şekeri kestim sadece arada kaçamak yapıyorum.Karatay usulü besleniyorum.Hiç bir şikayetim kalmadı.Gastritim bile geçti.Bunları sık ve çok tüketirimama enteresan olan şu ki bunlara rağmen kilo almam sadece karnım gergin bi şekilde şişer ayıptır söylemesi tuvalete çıksam da şiştir
ama 2 3 gün yemek yemeyi keseyim karnım anında içine çöker çok sınır bozucu bi durum
![]()
26 yaşındayım. Evet ekmek çok tüketirim ben de o gerçekten şişiriyor insanı onu ben de farkettim. Ama onu yemeyince de yari ac kalmış gibi hissediyorum. O ekmek illa yemeğin suyuna bandirilacakYaşınız kaç bilmiyorum ben 37 yaşındayım 2-3 yıldır yaşıyorum bunu özellikle market ekmeği yediğimde çok oluyor.Ben bir yıldır ekmeği hamuru şekeri kestim sadece arada kaçamak yapıyorum.Karatay usulü besleniyorum.Hiç bir şikayetim kalmadı.Gastritim bile geçti.