Şırnakta’ki asker-polis eşleri

Merhabalar kk. Bayanları. Uzun süredir takip ettiğim bu foruma bugün böyle bir derdimi açmakta varmış kaderde. Çok şükür çok büyük bir dert değil burada ki birçok derde göre ama yine de beni oldukça düşündürüyor. Sizleri hiç yormadan, sıkmadan, başlıktan da anlaşılacağı üzere bilgi edinmek adına rahatsız ediyorum. Benim derdim şu ki eşimin tayini Şırnak’a çıktı. Dolayısıyla hakkında hiç birşey bilmediğim bir şehir olduğundan oldukça endişeliyim. O yüzden Şırnak’ta yaşayan asker polis eşlerinden; Şırnak’ta yaşam-ortam nasıldır?, güvenlik açısından nasıldır?, biz kısmetse büyük şehirden geleceğiz o yüzden çok aklıma takılan şeyler var. Kişisel bakım için kuafördü, güzellik merkeziydi vs. var mıdır? Orada yaşayan hatunlar biraz anlatıp, beni aydınlatırsınız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, mutlu günler hepinize..
Başından okuduğumda bence buradaki bir çok konudan daha önemli bi derdiniz var diyecektim ki kişisel bakım kuaför vs. sorana kadar.

Allah yardımcımız olsun. Askerimizi polisimizi korusun Allah.

• Beğen
Reactions: H E
Şırnaktayım ben ama neresi olduğu önemli. Merkez mi ilçe mi? Eşiniz asker sanırım uzman falansa işiniz zor. Göreve gidip günlerce gelmedikleri oluyor. Öyle bir sosyal hayat beklemeyin. Yasak kalktığı için eskiye göre biraz daha iyi ama diğer yerlerle kıyaslanamaz. Kuaför falan var iyi kötü idare ediliyor. Mecbur kalınca tabi bu arada şu an terör açısından sorun yok ama buralarda böyle sessiz dönemler pek hayra alamet değildir. Baharda kudurmaya başlarlar Allah hepimizin yardımcısı olsun

Siz merkez mi ?

Şırnaktayım ben ama neresi olduğu önemli. Merkez mi ilçe mi? Eşiniz asker sanırım uzman falansa işiniz zor. Göreve gidip günlerce gelmedikleri oluyor. Öyle bir sosyal hayat beklemeyin. Yasak kalktığı için eskiye göre biraz daha iyi ama diğer yerlerle kıyaslanamaz. Kuaför falan var iyi kötü idare ediliyor. Mecbur kalınca tabi bu arada şu an terör açısından sorun yok ama buralarda böyle sessiz dönemler pek hayra alamet değildir. Baharda kudurmaya başlarlar Allah hepimizin yardımcısı olsun
Sakinliği kötüye yormayın. İtlafın çoğu basına yansımıyor. Yıkım büyük.

Bundan bu 4 sen önce dayimlat sormakta 6 sene görev yaptı.ve yengem normal olduğunu sokağa çıkıldığını kuaför bakım herşeyin olduğunu şöyle hatta sevdi hala görüştüğü kişiler var bence korkacak bişey yok

Allah güvenlik güçlerimizi korusun, size de kolaylık versin
Bizim de doğu görevimiz var
Ben küçükken doğuda kaldık ama ozamanla şimdi çok farklı galiba,??
Nasıl oralar eşiniz olmadan dışarı çıkıyomusunuz markete filan?
Çok teşekkürler amin hepimizi korusun inşallah. Biz lojmanda kalıyoruz emniyet müdürlüğüne çok yakın bir mesafe. Gidilebilen yerler de sadece emniyetin karşısında kısıtlı bir alan. Hastane eczaneler bir tane büyük market kuaför falan var allahtan bu alan içinde. Onun dışında şehir içine çok fazla girmiyoruz burası zaten şehrin çıkışında kalıyor. Yani istesen gidersin tabii ki şehrin merkezine doğru ama pek güvenli bulunmuyor. İşin düşerse halledip geliyorsun sadece. Ne zaman ne olacağı belli değil çevredeki herkese potansiyel terörist gözüyle bakmak zorundasın kendi güvenliğin için. Esnaftan da yüzüne gülüyorlar onda bir sorun yok ama en ufak bir kıvılcımda düşüncelerini belli ediyorlar. Mesela geçen gün bir polisi darp etti esnaf bir olup. Onun dışında genelde ev hanımları memnun ortamdan çünkü çay sohbet muhabbet güzel arkadaşlıklar ediniliyor:KK50:

Merhaba canim
Sirnak merkezde kaldim.
Ogretmenim ben merkezi buyük zor bir okulda çalistim eşim asker.
Heryerini bikurim ilceler hariç zaten küçücük bir yer.
Öncelikle tekser lojmanlati ve toki var cok buyuk. Ev bulma sikıntisi yaşamazsin. Tokiyi tercih et çünkü tekser loj hem eski hem küçük ve masraf ister içıne girerken.
Tokinin karsisinda buyuk ciftciler market var. Istefigin her urünu bulursun. Manavi ve zuccaciyesi de mevcut. Yine tokinin hemen karsisinda devlet hastanesi var.
Merkez dedigin yer tokiye 5dk mesafede.
Metkezde alisveris yapacagin magazalar var . Birkac tane gidilebilir restoran var. Ögretmenevi var. Bankamatikler var.
Kuaför bir iki tane bulabilirsin fakat riskli secimler yapma. Sadece kaş biyık icin git. Yani oyle rofledir filan pek yapamiyorlar.
Cocuk var ise okullar ciddi sıkıntı. Askeri personel nereui tercih ediyorsa oraya gönder.
Sosyal hayat anlayißiniz nedir bilmem ama sinemaya gitmek bile sikıntılı onu soyleyebilirim.
Halk iyidir. Sivile dokunmaz. Rahat edebilirsin o konuda fakat yine de dikkat .
Kücük bi pazar bile kuruluyordu tazecik sebze meyve satiliyordu.
Acik süt sakin alma inekler ot degil çöp yiyor sirnakta:işsiz: zaten heryerde basiboş geziyorlar.
Sormak istedigin herseyi sorabilirsin :KK14:ayrintili anlattigimi düşünüyorum

1 yil kalacaksan evi getirme bence.
Şehri nuh otelde kalan cok aile vardi. Arkadaslarimin coğu orda kaldi. Memur kesim asker polis orda kaliyordu.

Arkadaslar oralar da anam babam il. Orda da yasayan binlerce insan var, memur var. Su anda merkezde savas yok. Guvenlik tehlikesi de yok. Biz burda dev sitelerde oturup cayimizi yudumlarken orayi biraz afrika gibi görüyoruz da oyle degil. 'Sehir' kavramini doldurdukları pek soylenemez tabii. Siz ilce gibi düşünün oralari. Gelismislik yok. Olan da savas zamani yok oldu zaten. Kuafor vardir tabii ki. Avm yoktur ama. En büyük illerinden olan Van'da bile yeni yapilmis. Bunun dışında sehre giriş çıkışlar biraz zaman alabiliyor, yine Hakkari'den iyidir ama bu konuda.
Tez zamanda bitirir donersiniz umarim. Dogu gorevinden beklenti bence para birikimi olmali. Bunun disinda da bir kazanci yok ne yazık ki.

Çok teşekkürler amin hepimizi korusun inşallah. Biz lojmanda kalıyoruz emniyet müdürlüğüne çok yakın bir mesafe. Gidilebilen yerler de sadece emniyetin karşısında kısıtlı bir alan. Hastane eczaneler bir tane büyük market kuaför falan var allahtan bu alan içinde. Onun dışında şehir içine çok fazla girmiyoruz burası zaten şehrin çıkışında kalıyor. Yani istesen gidersin tabii ki şehrin merkezine doğru ama pek güvenli bulunmuyor. İşin düşerse halledip geliyorsun sadece. Ne zaman ne olacağı belli değil çevredeki herkese potansiyel terörist gözüyle bakmak zorundasın kendi güvenliğin için. Esnaftan da yüzüne gülüyorlar onda bir sorun yok ama en ufak bir kıvılcımda düşüncelerini belli ediyorlar. Mesela geçen gün bir polisi darp etti esnaf bir olup. Onun dışında genelde ev hanımları memnun ortamdan çünkü çay sohbet muhabbet güzel arkadaşlıklar ediniliyor:KK50:
Zaten çocuklugumdan hatırlıyorum canım , biz doğudayken annem hiç boş kalmazdı gelen giden owww bayramda bile misafirden gezemezdikk çok iyi dostluklar edinmiştik lojmandaydık dışarı çıkmıyorduk pek, ne varsa lojman içinde vardı ordan hallediyoduk
Şimdi eşimin doğu görevi var ne zaman gelir bilmiyorum ama umarım lojman çıkar bide hep evde misiniz eşiniz izinliyken ne biliyim oralarda gezmeye avmye filan çıkılmıyo mu

Hepinize çok teşekkürler. İşte olduğumdan hemen cevap veremiyorum. Eşim polis. Ben şu sn çalışıyorum evet ama orada ilk etapta zor sanırım benim iş olayım. Bu arada denildiği gibi evet oraya gidince hayat devam ediyor. Herşey gerekli. Kuaförü de marketi de. Sadece bilgi edinmek adına sordum. Bu kimi için önemli olmayabilir onlara da saygı duyuyorum.

Merhabalar kk. Bayanları. Uzun süredir takip ettiğim bu foruma bugün böyle bir derdimi açmakta varmış kaderde. Çok şükür çok büyük bir dert değil burada ki birçok derde göre ama yine de beni oldukça düşündürüyor. Sizleri hiç yormadan, sıkmadan, başlıktan da anlaşılacağı üzere bilgi edinmek adına rahatsız ediyorum. Benim derdim şu ki eşimin tayini Şırnak’a çıktı. Dolayısıyla hakkında hiç birşey bilmediğim bir şehir olduğundan oldukça endişeliyim. O yüzden Şırnak’ta yaşayan asker polis eşlerinden; Şırnak’ta yaşam-ortam nasıldır?, güvenlik açısından nasıldır?, biz kısmetse büyük şehirden geleceğiz o yüzden çok aklıma takılan şeyler var. Kişisel bakım için kuafördü, güzellik merkeziydi vs. var mıdır? Orada yaşayan hatunlar biraz anlatıp, beni aydınlatırsınız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, mutlu günler hepinize..
bir arkadaşım siirtte yaşıyor eşi asker, gayette dışarıda takılıyorlar . sosyal medyadan gördüğüm kadarı ile hiç evde durmuyor ... o orada mutlu

Benimde ablamin yedek atamalarda atanmasi cikti sirnak merkeze kendisi kimya ogretmeni bizde napicaz ne edicez bilemiyoruz o_O gitme diyoruz ama kndisini cok istiyor kesinlikle gidicem diyo korkuyorum bende

Benimde ablamin yedek atamalarda atanmasi cikti sirnak merkeze kendisi kimya ogretmeni bizde napicaz ne edicez bilemiyoruz o_O gitme diyoruz ama kndisini cok istiyor kesinlikle gidicem diyo korkuyorum bende
Hayirli olsun.
Kimya ögretmeni olupta atanmasi mucize cunku alim cok cok az.
Ögretmenler icin terör yönunden sıkıntı yok

X