- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
En kotusu bebek sakat dogabilir diyoruz kafaniz basmiyor sanirimNasil kalbi kirilacak acaba? En fazla bir iki deneyecek vazgecek. Ama tutarsa benim gibi dua edecek iyi ki denedim diyecek. Ne kaybedecek baska rahmimini bozacak vajinasimi kuruyacak? En kotu ne olabilir?
Bebegin sakat olmasi anne ve babanin dnasina baglidir bu yontemlerle ilgisi yok. Kaldi ki gebelik boyunca bebegin herhangi bir olumsuzlugu var mi yok mu bir suru test yapiliyor.En kotusu bebek sakat dogabilir diyoruz kafaniz basmiyor sanirim
Kalp kırmaktan bahsettiğim bu değildi zatenNasil kalbi kirilacak acaba? En fazla bir iki deneyecek vazgecek. Ama tutarsa benim gibi dua edecek iyi ki denedim diyecek. Ne kaybedecek baska rahmimini bozacak vajinasimi kuruyacak? En kotu ne olabilir?
Hamilelik icin bilime inanmayipBenim kalbime gore ilerle
Bebegin sakat olmasi anne ve babanin dnasina baglidir bu yontemlerle ilgisi yok. Kaldi ki gebelik boyunca bebegin herhangi bir olumsuzlugu var mi yok mu bir suru test yapiliyor.
O kadar kolay enfekte olunabilseydi ben olurdum çunku uçuk vardi yazimda da belirttigim gibi. Enfeksiyon kocanizdan da bulasbiliyor onunla da birlikte olmayin mademBurada defasizca binbir cesit deneme yapmis, umudunu yitirmemis "aslanlar" var, ondandir size cevabimiz...
Mucize dediginiz yontemle birilerinin enfekte olmalarina yol acabilirsiniz, ama nasil olsa sizden baska herkesin kalbi kotu, kendisi cahil, geri kafali ve anlama problemi yasadigina gore konusmak kabil degil... Kendiniz icin en dogrusunu siz bilirsiniz, elestiriye tahammulunuz yok ise konu acmasaydiniz cunku toplumda her turlu fikre sahip insan olabiliyor
Aynı şeyleri bende düşündüm. Evet bunu bir doktor uygulayabilir belki kendilerince bir yöntemi vardır ama bu yöntem sağlıklı olsa onca insan niye bu kadar uğraşsın bebek sahibi olmak için ? Yine hayırlı olsun diyelim ama bence denenmemesi gereken bir şey. Kendi kendinize tavsiye vermeniz de bir acayip …Vajinismus bi problem aşmadan neden hamile kalsın insanlar saçma sapan önerilerinizi kendinize saklayın. Ve evet sperm yapısinı bozabilirsiniz engelli olabilir.
Bilime inanmayip derken? Nerden çikardin onu? Tup bebek deneyecektik diyorum.Sadece bir ay ucuk yuzunden birlikte olamadik diyorum. Yumurtam catlamak uzereydi son bir umut denedik diyorum. Mecburen denedik ama oldu diyorum. Ortam pisse sevismeyin o zaman da bulasabilirHamilelik icin bilime inanmayip
Hamile kaldiktan sonra doktorami gideceksiniz yani ?
Eh onuda kendiniz dogurtun ne gerek varki
Sperm enjekte ederken ortam pisse bozulursa bu neye yol acar biliyormusunuz ?
Sizin bir tup bebek ucretinin fiyatinin ne oldugundan haberiniz var mi?Böyle konuların önerisi olmaz.
Ben yaptım oldu sizde yapın, bu kadar basit mi?
Niye insanlar bu kadar tedavi görüp, her türlü zorluğu yaşıyor, doktorlar da manyak zaten bir şırıngalik meseleler için türlü türlü tedavi uyguluyorlar.
Bebeğiniz sağlıkla doğsun inşallah ama yaptığınızı marifet gibi anlatmayın sağda, solda, bu kadar aymazlık olmaz.
İçeri boşalamıyormuş.ohaa yaa böyle bişeyi hayatımda ilk defa duydum :) diyelim ki böyle birşey var doğal yolla içeri bırakılan sperm dölleyecek olsa döller şırınganın albenisi ne burda
Ne zamandan beri yabancı literatüründen çeviri yapıp tıp bilginizle de bunu yorumlar hale gelecek eğitim aldınız merak ettim doğru…Engelli olmasi dnayla ilgili bir durum anne ve babadan alinan dna . Evde yapilan bu uygulamayla spermi bozman mumkun degil. Bozulursa hic tutmaz.Gebelik olusmaz. Senin normal bir iliskiyle elde ettigin gebelikle bu yontem arasinda engelli olma olasiligi arasinda hicbir fark yok. Bak ben yabanci kaynaklardan da aratabilirsiniz dedim. Siz yarim yamalak bilginizle birseyi red edemezsiniz. Denedik oldu iste 3 yildir olmayan doktorun yaptigi asilamayla tutmayan. Hatta en son tup bebrk icin gorusmemizde bu sperm degeriyle normal gebelik olmaz hatta tup bebekte de mikroenjeksiyon uygulanmasi lazim denirken oldu. Neyi inkar etmeye calisiyorsunuz?
tedavi olabilir böyle saçmalık mı olur . spermin dna sı ileoynanıyor resmen . aklıma başka şeyler geliyor :) tövbe tövbe . şimdi hayvanlarda da sperm var oldu olacak deneme yapsın labaratuvarlar. insanlar hayvan hayvanlar insan doğurmaya çalışsın öyle şey mi olur :)İçeri boşalamıyormuş.
Herkes sacmalik deyip reddettigi icin uygulamiyordur belki. Muhtemelen ben de ucuk problemi yasamasam asla denemezdim. Kimsenin zannetigi gibi cocuk delisi biri degilim kocam da degil. O binbir cesit sey deneyenlerden hic degilim doktor tavsiyesi dısinda. Sadece bir ay cinsel iliskiye giremeyecektik ve sonraki ay da tup bebek planliyorduk. Bir hemsirenin doktor onerisi uzerine yaptigini duyunca denedim. Ve ben de tuttu kimseye %100olur demedim. Sanildigi kadar tehlikeli olmadigini soyluyorum sadece. Adet gunum gectiginde once ben de enfeksiyon kapmismiyimdir diye korktum. Ultrasonda gorene kadar korktum ama oldu olani paylasip ayni sorunu yasayan birine umut olmam nedrn birilerini zoruna gitti anlamadimAynı şeyleri bende düşündüm. Evet bunu bir doktor uygulayabilir belki kendilerince bir yöntemi vardır ama bu yöntem sağlıklı olsa onca insan niye bu kadar uğraşsın bebek sahibi olmak için ? Yine hayırlı olsun diyelim ama bence denenmemesi gereken bir şey. Kendi kendinize tavsiye vermeniz de bir acayip …
Tüp bebek tedavisi pahalı diye herkes alsin eline şırınga o zaman. Bu mudur yani?Sizin bir tup bebek ucretinin fiyatinin ne oldugundan haberiniz var mi?
Deneyen için nasil bir sorun olacak açar misin? Engelli olur sacmaligina girme lutfen. Spermin giris yontemiyle cocugun engelli olmasinin hicbir alakasi yok cunkuTüp bebek tedavisi pahalı diye herkes alsin eline şırınga o zaman. Bu mudur yani?
Kendiniz yapmışsınız tamam Allah bir sıkıntı vermesin ama başkalarının aklını bulandirmayın.
Biz dalga geçeriz ama zor durumda, kendini çaresiz hisseden birinin aklına yatar. Kendinize saklayın muhteşem yönteminizi.
Hala umut olmak mı diyorsunuzHerkes sacmalik deyip reddettigi icin uygulamiyordur belki. Muhtemelen ben de ucuk problemi yasamasam asla denemezdim. Kimsenin zannetigi gibi cocuk delisi biri degilim kocam da degil. O binbir cesit sey deneyenlerden hic degilim doktor tavsiyesi dısinda. Sadece bir ay cinsel iliskiye giremeyecektik ve sonraki ay da tup bebek planliyorduk. Bir hemsirenin doktor onerisi uzerine yaptigini duyunca denedim. Ve ben de tuttu kimseye %100olur demedim. Sanildigi kadar tehlikeli olmadigini soyluyorum sadece. Adet gunum gectiginde once ben de enfeksiyon kapmismiyimdir diye korktum. Ultrasonda gorene kadar korktum ama oldu olani paylasip ayni sorunu yasayan birine umut olmam nedrn birilerini zoruna gitti anlamadim
Kitaplarda pahali diye okumuyorsunuz sanirimSizin bir tup bebek ucretinin fiyatinin ne oldugundan haberiniz var mi?