sırılsıklam aşık değilim onun gibi:S

Sevgilinize saygı duymuyorsunuz.Sevgilinizin arkadaşları sizin için böyle yorumlar yapsaydı nasıl hissederdiniz? Yazık değil mi adama,o size bu kadar değer verirken,siz başkalarının onu küçük düşüren yorumlar yapmasına izin veriyorsunuz.Duysa kim bilir ne kadar üzülür. Sizin için evlilik doğru bir karar olur mu bilemem ama sevgiliniz için çok doğru bir karar olmayacak.İnsan sevgilisinin eleştirilmesine nasıl müsade eder aklım almıyor.Kişilik haklarına,gururuna saygı duymuyorsunuz.Ayrılın madem iyi bir insan değerini bilen,saygı duyan biriyle karşılaşma şansını elinden almayın.

sırf iyi diye tip olarak yanınıza yakışmayacak erkeklerle birlikte olmayın kızlar sevemiyorsunuz dışarıdan da iğreti duruyor sorunlar çıkıyor..

tatlımm yazdıklarını okurken kendımı buldum desem cok büyük aşkla evlenıp ayrılanlarda var aldatılanlarda , o yuzden önemli olan sana gercekten ne kadar degeer verdigi bunu sana hissettirdigi ve gercekten evlenmeye degecek bir insan olup olmadıgı, aşk zamanla bitiyor inan buna arada sevgi saygı kalıyor. yüreginin sesini dinle arkadaslarnı degill

Bu arkadaşa aynen katılıyorum..şunu da eklemek isterim; siz gerçekten seviyor olsanız insanların lafına takılmazdınız bu kadar..herkes kendi hayatını yaşar kimse kimseye kendi özgürlük sınırları dahilinde açıklama yapmak zorunda değil..sen seviyosan dünya umrunda olmamalıydı..aşık olmak tabiki önemli ama evlendikten sonra sadece aşkla yürümüyo işler malesef..sevgi, saygı ve vefa daha önemli bir hale geliyo..halbuki sen daha şimdiden erkek arkadaşına sevgi ve saygı beslenmiyosun bence..kız arkadaşlarının lafına bu kadar takıldığına göre..bence erkek arkadaşınla ilgili değil kız arkadaşlarınla ilgili topik açsan daha iyi olurdu esas onlarla ilişkini gözden geçirmen lazım..insanın gerçek dostları, sadece dostunun mutlu olmasını ister..ay o yakışıklıymış ay o tipsizmiş sana yakışır yakışmaz gibi insanları eleştirmek hiç hoş değil..Allah korusun insanın başına her türlü kaza bela gelebilir o zaman senin başına bir kaza gelse bu arkadaşların tipsizsin yaralısın diye seninle de mi görüşmeyecek enteresan yani..benim fikrim böyle..

sizinki ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bence yani tamam iyi erkek ama çirkinse dışarıdan öyle görünüyorsa ne yapsın bu kız?

neden yakışıklı ve iyi erkek olmuyor da hep tersi oluyor ki.. yani yakışıklı erkeklerle evlilik yapılmıyormu?

sevmeden yapılan evlilikte mutlaka gönül kayar yaşanmayan duygular yaşanmak istenir..

Kişiyi seviyor ama aşık değil genelde aşk ilk zamanlarda sevgiye dönüşür zamanla yitirilir ve sonrasında ıkı kısı arkasında saygı dan sonra sevgı kalır
gunumuzde asktan ziyade cıfler bırbırlerıne saygı duyucak bır es adayı aradıklarını unutmamanı ısterım

kuzenım 6 sene bırıyle cıktı cok sevıyordu asıktı.ama mantıgı ıle hareket ettı
ask ne karın doyurur nede mutlu eder ben kendı fıkrımı soyledım
tabıkı asık olup evlenırsın ne guzel ama sen onu bulmussun

arkadaşlarınızn ne dedıgınden cok bence aıle uyumunuza vs bunları degerlendırın .arkadaslarının fıkrı soylerken ki durumu eskiden birinden sanırım baya kazık yemiş olabılır onun gorusu budur ona altınıda göstersen begenmez ben bunu anladım olumsuz olucakcek durumlaı varsa bence onları tartısalım

Bu kızlar adamın neyini beğenmedi acaba ,kel mi,göbekli mi, kısa mı, çok esmer mi,adam var konuştukca insanı cezbeder ama bazısıda sussa keşke dersin ama sen zaten adamı benimsemiş olsan bize sormazsın , sanırım
kaygıların var ama tam olarak hangisi onu bize yazmadın ,
cinsel birliktelik esnasında adamdan tiksinmiyeceksen hayalindeki adamsa evlen ama tiksintili yönleri varsa hemen ayrıl tabi

Erkek arkadaşınız iyiliğinden düzgünlüğünden bahsetmişsiniz ne güzel. Ama yazınızı okuduğumda aklıma Manganın çok sevdiğim şarkı söz geldi
SEVİLMEK İÇİN AŞK İÇİN İYİ OLMAK YETMİYOR

Bende aşksız olmaz diyenlerdenim. Tmm sevgilin iyi biri saygılı biri ama sende heyecan yaratmıyor buluşmaya giderken heyecanlanmıyorsun seni öptüğünde nefesin kesilmiyor. Hadi bunlar neyse peki evlendiğinde aşık olmadığın bi adamla aynı yatağa girebilecek misin? Bi zmn sonra onun her hareketi sana batmaya başladığında ne olacak?
Herşeyi geçtim ya tekrar aşık olacağın biriyle karşılaşırsan.
Bu dünyaya bir kez geliyoruz ve ben ömrümü dolu dizgin bi aşkla geçirmezsen boşa geçirmiş sayarım.
Bunlar sadece benim fikrim mantık evliliği bana göre değil

3aydır cıkıyor olup da bu soruyu sorsanız aklınıza boyle seyler geliyor ve cevrenin etkisinde kalıyorsanız icinize sinmemiş derdim.
ama kimseye aldırıs etmeden 3yıl boyunca sorunsuz guzel bir iliski yurutebilmisken evlilikler yürür mü vb korkunuzu baskalarının doldursa getirmesiyle birlestirmeye luzum yok bence.

ayrıca size saygı duyabilselerdi arkadaslarınız ilk 1yıldan sonra susarlardı, susturabilmeliydiniz.
diger insanlara bu kadar soz hakkı vermeniz bana dogru gelmedi.
ya da sizin farkedemeyeceginiz kadar kotu bir ozelligi var, gormediginiz icin uyarmaya calısıyorlar diyecegim ama gormemek de asık olmak gerektirir sonucta.

Arkadaslariniz kafanizi cok karistiriyorlar saniyorum. Ya da siz de gercekten sevgilinizi fiziksel olarak yeterli bulmuyorsunuz ki, onlarin etkisi altinda kaliyorsunuz.

3 yil cok güzel bir iliskiniz olmus, yüregi güzelmis, size deger veriyormus. 3 yil cok uzun bir süre, bunu basaramayan o kadar cok cift var ki disarida.

Güzellik kesinlikle cok önemli bir faktör degil. Basimiza her an ne gelecegi belli mi? Bir saglik sorunu olur, yüzümüz yanar, yag sicrar, ne bileyim binlerce derdi hastaligi var. Gider o güzellik... O zaman? Terk edip gidenlerden mi olmali?

Sevgiyle ask arasindaki bocalama da bir noktaya kadar gereksiz. Evlenince mesela her öpüsünde heyecanlanmiyorsunuz ki, ya da her aksam eve geldiginde kalbiniz küt küt carpmiyor, sürekli tabiri caizse "leyla" modunda ayaklariniz yerden kesilmis rüyalarda ucmuyorsunuz ki. Ama seviyorsunuz, cok seviyorsunuz.

Fakat merak ettigim bir nokta var. Tensel uyumunuz nasil? Yani ona dokunmak, onu öpmek sizi heyecanlandiriyor mu? Yoksa insallah yaklasmaz bugün modunda misiniz? Zorla mi öpüyorsunuz? Ayni yatagi paylasabileceginizi düsünebiliyor musunuz?

Eger bu sorularin cevaplari olumsuzsa, evet cinsellik ve cekim de evliligin bir parcasidir. Bu olmadiginda da iliskiniz yürür belki ama siz fedakarlik yapmak zorunda kalirsiniz.

hiç böyle şeyler düşünmedim umarım bana yaklaşmaz diye bişey hiç aklımdan geçmez.Ondan hiç tiskinmedim de.Aslında yazılanlara çok hak veriyorum zaten bu düşüncelerle başladm onunla ilişkime...

Zaten adamla öpüşme olduysa az çok bilirsiniz ilerki dönemde
tiksinti olup olmayacağı eğer var ise zaten ayrılmalısın , adamın iyi karekteri evlilik için yeterli olmayacak

Zaten adamla öpüşme olduysa az çok bilirsiniz ilerki dönemde
tiksinti olup olmayacağı eğer var ise zaten ayrılmalısın , adamın iyi karekteri evlilik için yeterli olmayacak

oldu elbette. ben bu düşünceleri bırakmalıyım bgün sayenizde zaten yürümez mi acaba diye düşünceleri attım kafamdan.Nankör olmamak lazım ortada üç yıl var ve birdaha arkadaş dediğim insanlarn o knuşmaları yapmalarına da izin vermem

Cok güzel o zaman, kimsenin doldurusuna gelmeden, iliskinize sahip cikarak, nice güzel yillariniz olsun!
Bazen sevip sevildigimizin kiymetini anlamaya ihtiyacimiz oluyor, sanirim hersey kafanizda oturmustur artik.

O halde mutluluklar dilerim

Konu sahibi konuyu çözmüş lakin ben birkaç şey daha eklemek istiyorum. Arkadaşlarınızdan etkilenmeyin ancak "sorguluyorsan aşık değilsin. Aşık olsaydın sorgulamazdın" diyenlerden de etkilenmeyin. Ben bayılıyorum bu aşka çok mana yükleyen zatlara. Aşk nedir allasen? Ölüp bittiğiniz, iddia ettiğiniz ve benim inanmadığım üzere zerre sorgulamadığınız ilişkiler bitince ne oluyor? Ben dağı delene rastlamadım henüz. İnce hastalıktan mendile kan püskürteni de görmedim. Gayet de unutup bir başka ilişkiye yelken açılıyor. E hani ayakları yerden kesen aşk? Midede kelebekler falan. Piyüüv kaybolmuş hepsi.

Sorgulama hayatın her alanında vardır. Tüm hislere de tecavüz eder bu hal. Aşk da sorgulanır sevgi de. Aşık insan da sorgulanır, salt sevgiye sahip kişi de. Düşünen varlıklarız ve düşünmeye devam edildiği sürece sorgulama hali de vuku bulacaktır her alanda. Sevgilisini yahut eşini sorgulayan, ilişkinin devamı hakkında endişe eden, daha da basite indirgeyecek olursam sevgilinin tipini de karakterini de irdeleyen kişiler gayet de normal insanlardır. He bunu itiraf edip dillendirirsin yahut "ehehe öl dese ölürüm huleynnn. Hele tipe bak adeta dünyanın 8. harikası" dersin. Lakin senin bunu demenle o adam daha yakışıklı olmaz. Çirkinse çirkindir. Çirkin olduğunu düşünmen onu daha az sevdiğin anlamına gelmiyor. Bunu düşünürsün dile de getirirsin ancak bir virgül eklersin yanına "Çirkin olsa da bu onu sevmeme engel değil". Arkadaşlarının senin sevgilin hakkında olumsuz yorum yapma mevzusu apayrı bir konu. Hiçbir şartta bu kabul edilemez. Çevreden etkilenme konusuna değinecek olursam emin ol her hatun çevreden etkilenir. İstisnasız hepsi. Lakin biri de egosuna iğne batırıp "evet ya ben de zamanında etkilenmiştim" demez. Hepsi güçlü hepsi on numara :) Bir de aşık tabi.

Vay efendim neymiş "aşık isen dünyanın en yakışıklısı odur" sakın sorgulama. Seni çılgın hadi oradan! Aşkın tanımı tek değildir. Kişiye göre şekillenir. Ben aşık olmadığınızı da düşünmüyorum ayrıca. Aşk, sizin yaşadığınız ve hissettiğiniz kadardır. Daha fazlası değil. Ayrıca hayatına giren ve girecek olan her zata daha farklı bir aşk sunacaksın. Bu yüzdendir ki aşk kıyas kaldırmaz.

Bence icinize sinseydi baskalarinin sozlerini hic onemsemezdiniz. Eksik biseyler var gibi. Ben olsam isi resmiyete dokmezdim emin olmadan

13-15 yaşındaki kızlar gibi konuşuyorsunuz kaç yaşındasınız merak ettim
Olabilir mi diye sormuşsunuz ben çok üzüldüm beraber olduğunuz insana, gerçekten...

Son düzenleme:
Biraz argo olacak ama dayanamadım, yemişim arkadaşlarımnı, sen mutlu musun huzurlu musun ondan haber ver bana

ben mantığa inanan biri olarak, ilerde bir gelcek görüyorsan devam et derim, etraftaki herkes herşeyi der, milletin ağzı torba değil ki büzesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…