En sevdiğim kadın sorunlarından biri :) Sevgili arkadaşım sana öncelikli tavsiyem hiçbir zatın hissi hakkında bu kadar keskin fikirlere sahip olma. "Sırılsıklam aşık değilim onun gibi" demişsin ya, yüksek ihtimalle o da sırılsıklam aşık değil sandığın gibi. Yakışıklı olmaması ve senin güzel olman, aşkın miktarını belirlemiyor ne yazık ki. Egonu bir kenara bırak ve seni terk ettiğinde hissedeceklerini düşün.
Bir arkadaşım var benim. Allah için harika bir hatundur. Güzelliğin vücut bulmuş hali. Neyse bu hatun bir adamla birlikte olmaya başladı. Adam çirkin, bildiğin çirkin. Yanına yakışmıyor değil yani kendi başına çirkin :) Bizim hatun havalarda uçuyor tabi. İşte ben onu beni sevdiği kadar sevmiyorum. Vay efendim benim için ölüyor. Ay efendim kimse onu bana yakıştırmıyor. Tabi bu düşünceleri adam bir şekilde hissediyor. Zira ego gizlenebilen bir şey değil. 2 yıl boyunca "sen bana çok da layık değilsin ama işte sen kadar olmasa da seviyorum ben de seni" fikriyle yürüdü ilişki.
Sonra ne mi oldu? Adamın canına tak etti. Başlarım lan güzelliğine diyerek kızı terk etti. "Senden soğudum" cümlesi ile birlikte. Kızımız yataklara düştü. Adam kendisini çoook seven bir kadınla nişanlandı ve inanılmaz mutlu. Zira bir ego dağı ile değil bir kadınla birlikte şu anda. Yüzü gülmeye başladı adamın la. Benim arkadaş da "keşke değerini bilseydim" diyerek nikotin tüketiyor, hala yalnız. Demek ki neymiş sanıldığı gibi adam sırılsıklam aşık değilmiş. Aşkın soğukluğa dönüşmesi anlık bir halmiş. Sırf ego ve çevre etkisi dolayısıyla "ondan daha az seviyorum" düşüncesi bir yanılgıdan ibaretmiş.
Çevre etkisini güzelliği çirkinliği boş ver de şunu düşün. Bu adam beni bir anda terk ederse ben ne hissederim?