Anket şırdan mumbar yermisiniz

şırdan mumbar severmisinz

• evet bayıla bayıla yerim

OY: 48 38,4%
  • hayır asla yemem

OY: 38 30,4%
  • o da ne ki?

OY: 30 24,0%
  • yemem yanımdakinede yedirtmem

OY: 9 7,2%

• Ankete Katılan
    125
Mumbar mıymış o fisfisfis ben onu bumbar sanıyordum :1rolleyes: dolmasını çok severim ve kurutup kızartılıyor veya doldurmadan kızartılıyor bayılırımm :)) Her türlü gideri var yani sırnaşık şey

sirdani anladimda mumbar ne halen anlamis degilim koyunun tam olarak neresi oluyorkafamçokkarıştı

heşmerim zaza yorma kendini canım bizim oralarda Aksaray'da yani hala koyunun karın bagırsak kısmını gömerler yenir mi pis diye 40yıldır Adana'dayız ;ama daha da alışamadık amaniiin b.ku hypoya(çamaşır suyu) yatırsan temizlenir mi anacım o bakteriler neyse yiyenlere de afiyet gül bahar olsun saygılar....

cnm ilksayfaya yazdım tarifini
bn görünüşünden öte koyunun kullanıldığı yerlerden dolayı yiyemiyorum tiksiniyorum

ama tabii işin ehli yada bi tanıdığınz gözünüz önünde yaparsa gönül rahatlığla yiyebilirsinizi

göördüm simdi yazmissin,ay benimde aklimdan neler gecti ayol,
yok yiyemem aklima fena seyler gelir ,
yinede bunun nasil bir yemek oldugunu burdaki adanali arkadaslara sorayim.

Son düzenleme:
bikeresinde hazir corba alirken yanlislikla iskembe almistik üzerinide okumadan annem öylece pisirmis kokusu burnuma gelince midem kalkti kimse icmedi corba hoop cöpe gitti
kizlar kusura bakmayin ama bunlari benim midem almiyor düsüncesi bile deli etmeye yetiyor ne kadar temizlersen temizle hic olurmu yaaa

walla zazacım burda adana da bunu sokakta tezgah kuarlar
millet ölür biter
şuan böle cafe gbi yerleri bile var hatta
hatta hadi reklam
şırdancı cemil baba :jeyyar:

Valla kim ne derse desin,tadından yenmez bu caanıım lezzet.Şırdan ve karın mumbar ahhh olsada yesem şimdi.Eşim ölsemde bana hiçbir kuvvet bunu yediremez derdi şuan müptelası oldu.Adana ya gittiğimizde ilk işi oluyor şırdan yemek.Birde Adana da sokak başlarında ve akşam kurulur şırdan tezgahları.Ayrı bir lezzet ayrı bir kültürdür aslında şırdan dolması.
Neyden yapıldığını düşünmeyin arkadaşlar,yeyin:)))
İstanbul da oturanlar için söyleyeyim şişlide lüksbir restaurantta çok güzel olmasada benzer lezzette şırdan yapılıyor...

bence hayvanın bu bağırsak,işkembe gibi yerleri limon sirke tuzda bekletilip sonra yıkanıp,belki ancak öyle yenilebilir.

ben bayıla bayıla yerim valla, şirdanı adanada yemiştim, kuzu şirdan çok seviyorum, mumbarı da temiz olursa severek yerim.

bir doğulu olaraktan nasıl sevmem yavv:)
hergün yesem bıkmam...
belki inanmıyacaksın daha bu gece bi tabak yedim...:)ohh afiyet olsun bana:)

şırdan dediğiniz işkembe ise yerim eşim çok güzel yapar çorbasını
ama mumbar asla yemem dokunamam bile

Hiç yemedimCADIARZUAslında değişik tadları denemeyi severim,ama bu görüntüyü aşıp yemem çok zor görünüyor...

Back