Anket şırdan mumbar yermisiniz

şırdan mumbar severmisinz

• evet bayıla bayıla yerim

OY: 48 38,4%
  • hayır asla yemem

OY: 38 30,4%
  • o da ne ki?

OY: 30 24,0%
  • yemem yanımdakinede yedirtmem

OY: 9 7,2%

• Ankete Katılan
    125

AzRASILAM

Nirvana
Pro Üye
26 Nisan 2008
21.009
7.623
773
39
belki bazılarınz ismini ilkkez duyacak ama şırdan mumbar seven varmı şimdi tam zamanı belki içini temzileyip yiyen vardır
örneğin bnm babam mumbarın müptelasıydı rahmetlik çok severdi
o ne diyenler içinde görüntüsünü koyayım

sirdan.jpg

images

şırdan bu
mumbar_dolmas.jpg

mumbarda bu

Son düzenleme:
Şırdan Nedir:Sığırın midesinin 4 bölümünden biridir. latince adı: abomasum'dur
Adanaya özgü bir yiyicektir.içinde pilav vardir görüntüsü insanlari ürkütsede tadına ancak yiyenler varır.

(4 Kişilik)

4 adet şırdan
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

TEMİZLENİŞİ:

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice
temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir

YAPIMI:

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

harbi yemek işte parmaklarınızı yersiniz haa ama sakın unutmayın bu bol kimyon ve acı biberle yenir..

Mumbar Tarifi
4 adet koyun mumbarı,

300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,

2 su bardağı bulgur,

2 çorba kaşığı domates salçası,

2 yemek kaşığı pulbiber,

1 orta boy ince doğranmış soğan,

10 diş ezilmiş sarımsak,

2 su bardağı et suyu.

yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın

Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir

Son düzenleme:
bu sirdani bi arkadasim tarafindan ögrendim
tadi cok güzelmis cünkü kendisi adanali gamyoncuiremsu
ama görünüsü bir tuhaf oldugu icin, aman almayayimkafamçokkarıştı
..

yemem yiyemem. mumbarı biliyomda şırdanı ilk kez duydum ve gördüm o neden yapılıyokiiiii?
ama onuda yemem tabi:)

mumbar dolmasına bayılırım ama şırdanı yiyemiyorum
görüntüsü bana acayip :jeyyar:geliyor içim almıyor niyeyse
eşim adanalı olduğu için adanada yemiştim cokacimcoook

Yaw allah rızası için biri anlatsın bu nedir neyden yapılır..
resimlerden bi fikir sahibi olamadım...
:uhm:

mumbari yemedim ama biliyorum, sirdani ilk defa duyuyorum ne ve nasil oldugu hakkinda daha aciklayici bilgi lütfen...

mumbari yemedim ama biliyorum, sirdani ilk defa duyuyorum ne ve nasil oldugu hakkinda daha aciklayici bilgi lütfen...

cnm ilksayfaya yazdım tarifini
bn görünüşünden öte koyunun kullanıldığı yerlerden dolayı yiyemiyorum tiksiniyorum

ama tabii işin ehli yada bi tanıdığınz gözünüz önünde yaparsa gönül rahatlığla yiyebilirsinizi

adanalı olup da bunları bilmemek :mymeka:ayıp zaten de...:kızgın:
ben şırdanı çok sevmiyorum.:1no2:
eşim ve kızlarım seviyor,bende arada bir tadına bakarım.naniknanik
ama mumbar olacak,hihoyyyt hele birde tanıdığım birisi yapmış olacak,,,,:lepi:
hiç affetmem....cokacimcoook harika ötesi bir tadı var...
bence yemeden karar vermeyin...a.s.

Back