Kız İsteme sırayla kız isteme olayını anlatabilir misiniz :)))

gmzvrn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2011
102
0
46
Sakarya
cmt geliyorlar ve ben nasıl olcak bilmiyorum

kahveyi ne zaman yapayım

isterken yanlarında mı durayım

yüzük ne zaman takılcak, yüzüğü kim takıcak vs vs

tek dileğim kahveleri dökmemek

başınızdan geçenleri anlatırsanız çok sevinirim, hiç tanık olmadım daha önce malesef hiç fikrim yok (

hayırlısı olsun cnm
en önemlisi eve kahve almayı unutma ben unutmuştum :))
bizimkiler başka bir şehirden gelmişlerdi önce tanışma oldu sonra kalabalık sebebiyle kadın erkek ayrı oturuldu yemek yenildi çay içildi sonra kahve içildi ama kayın peder her 15 dk bir beni babamdan istedi ama bizimki uzak mesafe olduğu için yemek faslı oldu normalde olmaz ama görmeliydin bende başka şehirden gelip hazıra kondum canım annem enfes bir sofra hazırlamıştı baklava bile vardı ve benim eşim hiç çekingenlik yapmadan sanki senelerdir o evdeymiş gibi herşeyden yedi
gel görki düğün için eşimin şehrine gelen ailem ve akrabalarım kayınvalide den bir çay bile görmeden geri döndüler okadar misafiri canım babam gelirkende giderkende kendi ağırladı

hayırlısı oolsun canım.
ben kısaca benimkini anlatayım.
önce erkekler babamın iş yerine gidip konuştular aynı zamanda kadınlarda eve anneme geldiler.
sonra eşim annes,iyle annemin yanına geldi tanıştı.

sonra bir akşam hem istemeye geldiler hemde söz kesildi.
ben yanlarında değildim arka odada oturduk eşimle yüz takılacağı zamn cagırdılar. onlar istediler kahve içildi yüzük takıldı el öpüldü ikramlar yapıldı börek nişan pastası çay meyve suyu çikolata vs gibi

çok güzel heyecanlar bunlar :) ben önce erkek arkadaşımın annesini bize davet ettim. annem ablam oturduk kaynaştık. sonraki hafta da aileler tanıştışsın diye ailecek davet ettik oturmaya geldiler.sonraki hafta da annemler gittiler ama beni götürmediler.sonra isteme haberi geldi 3-4 hafta bekledik babamın karar vermesini .istemeye geldikleri gün annem babamkapıda karşıladı misafileri ben hiç çıkmadım herkez oturdu el öpmeye girdim içeriye sırayla öpüştük koklaştık :) çıktım odadan mutfağa geçtim zaten başladılar kahveyi pişirmeye tepsiyi hazırladılar elime verdiler dağıttım. önce kayın babam verdim.sonra onların aile büyüklerine sonra benim aile büyüklerime en son kendi babama damada vermedim.gittim onun tuzlu kahvesini getirdim.o sırada kız istedindi verildi.babam kızım çikolatayı dağıtın dedi. aldım tepsiyi elime dağıttım.sonra el öptük herkezin.çay pasta çörek sonra gittiler. haftaya da söz yüzüklerimiz takıldı. her şeye gül geç tebessüm et. ben her şeyimi kendim tek başıma yapmak zorunda kaldım.temzilikti pasta çörekti.bütün hazırlıkları tek yaptım.eve geldiklerinde ben daha üstümü giyiniyordum.ben hazırlamayınca kimse ne kahve almış ne cezve ayarlamış ne bde fincan vardı ortada ne de tepsi bunlar ufak ama önemli detaylar

seni çok iyi anlıyorum çok benzerini ben de yaşadım. 9 aylık evliyim evlendikten sonra kayınvalidemlerle annemlere ziyerete gittik resmen döktürmüşlerdi bi kuş sütü eksik derler ya aynen öyle aradan aylar geçti hala annemleri evlerine davet etmediler. çok üzücü bi durum çok da ayıp bence. ama eltimin ailesi ne zaman gelse hemen hazırlıklar davetler gelip gitmeler... anlamıyorum bu ayrımcılığı yaaaa

Merhaba canım,öncelikle hayırlı olsun. Bunlar tatlı güzel heyecanlar. Benimde Mayıs ayında olacak canım, şimdiden heyecan sardı beni. Bizimkiler uzak yerden gelecekler, önce aileler tanışacak, sonra biz iadeyi ziyaret yapacağız. Daha sonra kız isteme ve nışan olacak. İnşallah herşey yolunda gider..

Sana gelince kahveyi, onlar geldikten bir süre sonra, sohbet koyulaştığı zaman yaparsın. Seni istediklerinde orada ama şöyle köşe bir yerde, dikkatleri çekmeyecek şekilde durabilirsin, bende öyle yapmayı düşünüyorum Yüzükleride genelde aile büyüğünden biri varsa o takar canım.Hani benim duyduğum, gördüğüm bunlar

bizim de tanışma 2 nisanda oldu.. beklediğimden çok sıcak geçti.. ben normalde pek iş yapmam ama o gün arı gibiydim :))

umarım her şey güzel geçer.. düşündükçe mideme kramp giriyor.. gerçi belli gençler anlaşmış bize evet demek düşer ama öyle olmuyor işte aile büyükleri olunca dede babane anane iyice panik oluyor insan..

anlaşılan tek panik olan ben değilmişim :)

olsun canım senin ailen olması gerekeni yapmış.. önemli olan sizin anlaşmanız mutlu olmanız.. kayınvaliden çay verse nolcak

cnm bnm geçen hafta oldu. aynı telaş içindeydim. ne zmn kahve verilcek ne zmn yüzük takılcak nasıl olcak derken geldiler... önce oturuldu. bir iki sohbet. 15 dk sonra kolonya dağıttım sonra arkasından bizim aldığımız çikolataları ikram ettim. sonra gidip çayı ocağa koydum. kaynayınca daha önceden yaptığımız ikramlıkları tabaklara yerleştirdim. toplam 7 kişi gelmişlerdi bizde 4 kişiydik. sonra kardeşimle dağıttık ikramlıkları. 2. çayı da dağııtıktan sonra içeri girdim bi baktım Allah'ın emri diye başlamışlar
şaşırdım kaldım. kahve ikram edip öyle istenmez miydi diye düşünürken istediler gitti
sonra babam surat asar gibi yaptı ama çok güzel şeyler söyleyip verdi beni :) herkes ayağa kalktı birbirini öptü. hemen ardından kahveleri yaptım. onlar bitince de yüzükleri taktık. meğerse çok heyecanlanmışlar. annesi habire dürtüp duruyormuş hadi isteyin artık diye :) ondan kahve beklenememiş. bu arada anneannesinin tansiyonu o gece 24 e çıktı. çok korktuk. gecenin sonu hastanede bitti maalesef meğer çok heyecanlanmış.. en ayrıntısıyla anlattım umarım faydası olur. şimdiden tebrik ederimmm

bu arada unutmuşum. isteme faslı bitip eller öpüldükten sonra onların getirdiği çikolata açılıp ikram ediliyor :)

kızlar istemeye geldiler... ben acayip heyecanlandım :)) herşey çok güzeldi .. tuzlu kahve yaptım :)) herkes tuz olmadığını sandı ama acı gerçek tuzluydu :)) onun dışında isteme kahve faslından sonra ikramlar başladı vs vs zaman su gibi akıp geçti.. darısı sıradakilerin başına.. :))

bende kahveyi istedikten sonra yaptım.. sizinki çok atraksiyonlu geçmiş cnm.. saol detaylı anlatımın için.. Allah tamamını erdirsin..

Kızlar ikinizede hayırlı olsun, tuzlu kahve ikramı adettendir ama geçen gün sevgilimle konuşuyorduk, kızdı, sakın tuzlu kahve getirme, ayıptır, bana yakışmaz dedi deli ayol iyi aman dedim, sade kahve vereceğim artık

canım bende sade getiririm diyodum sonra kardeşi koyalım tuz falan diyince tuz koyduk.. bence tuzu koy çok eğlenceli oluyor :)) tavsiye ederim.. hemde çok güzel bir anı

canım bende sade getiririm diyodum sonra kardeşi koyalım tuz falan diyince tuz koyduk.. bence tuzu koy çok eğlenceli oluyor :)) tavsiye ederim.. hemde çok güzel bir anı

Kızar canım ya, bay asabi olur kendileride aman uğraşamam onunla, sade yaparım içsin

Kızlaaar aynı heyecanlar bende de vaar.. Haftaya bugün benimde tanışma, isteme bir arada olacak.. 1 ay sonrasında da kısmetse nişan:) ama heyecan vaar gibi gbiii ya şimdiden bakalım, heyecanlanmıcam diyorum çünkü öyle olunca elim ayağım birbirine dolanır bide diye istemiyorum korkuyorum!. Bizim birde mutfak açık yani salonda direk herkez beni görüyor olacakk mecbur kahveyi de tek başcağızıma yapıcam ikram edicem o yüzden de dezavantajlıyım birazcıık kardeşim vs de yok zaten, aynen tek tek yaniii:))) hayırlısı artık bakalım heyecan filan yapmadan halletmem lazım, neyse ki tek tesellim onun annesi ve babasını önceden tanıyorum yani bayaa tanışıyoruz zaten ve 3'ü gelecekler o yüzden heyecanlanacak bişey yok diyorum içimden ama galiba beni daha çok heyecanlandıran bizimkiler, yani anneannem dedem dayım vs olacak onlar yeni tanışacağı için tepkilerini merak ediyorum heycanlandırıyor bu beni. Herkeze mutluluklarrrr...

hadi hayırlısı o zaman..

mutfak açık olması cidden zor bir durum.. kahveleri ben kendim yapmadım :)) ama erkek arkadaşımınkini ben yaptım en tuzlusundan :))

heyecana gelince ben de tanıyordum ama acayip gerildim.. fakat isteme olayı bittikten sonra bütün gerginliğim gitti üstümden :))

umarım çok güzel geçerr.. tekrar hayırlı olsun..

tatlım hayırlı olsun öncelikle allah yüzünüzü güldürsün inşallah. benim nişanım evde oldu öncesinde kayınvalidem ve kayınpederim annem dayımla tanışmaya geldi yengem de vardı hemen hemen 2 hafta sonra nişanlım işten izin alıp geldi ve ayağınn tozuyla geldiği gün akşam elinde bembeyaz çiçekerle anemle tanışmaya geldi 2 gün sonra da istemeye geldiler sandık ve gül buketi geldi 27 adet kırmızı 2 tanede biz i temsil eden beyaz güldü dedesi içeri girdi hoşgeldiniz dedim be mutfağa döndüm daha montunu çıkarmadan beni istedi ve o günden sonra adı jet dede oldu bizde geldim eller öpüldü mutfağa döndüm canım annemle sarılıp ağlaştık off off çok kötüydü o an... sonraaaa kahveleri getirdim herkese verdim en sona nişanlım aldı ve ennnnnn tuzlusundan ikram ettim canım aşkımaaaa kayınvalidem herkes anladı tuzlu olduğunu afiyetle içti sonra dayanamadı lavaboya kalktı elini yüzünü yıkamaya tuzdan içi yanmış kocişimin yaa kıpkırmızıydı yüzü sonra çayla birlikte benim yaptığım kırmızı ve beyaz gül tatlıları ve börek ikram ettik meyve çerez sohbet muhabbetvs istemenn ertesi günü alışverişe çıkıldı yüzükler kıyafet vs alındı akşamı da yüzüklerimiz takıldı böyle işte biraz uzun oldu ama

Son düzenleme:
sizinki de benimkine benzer olmuş.. bende ağladım.. baktım göz yaşları geliyor koştum mutfağa.. millet kahve pişiriyor bana tepsiyi verecekler ben ağlıyorum :)) neyse sonra toparlandım doğruuu kahveleri vermeye :)) söz oldu bizim akşam işte .. haziranda da nişan olacak inşallah.. ama ben hala sözlendiğime inanamıyorum.. resimlere bakıyorum tuhaf geliyor gülüyorum falan :))

hyırlı olur inşallah çk farklı ve güzel bi duyguymuş rabbim nasip etsin herkese inş hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…