• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sıradan ve monoton bir hayat mı yoksa dertli tasalı ama hareketli bir hayat mı?

Bugüne kadar kafam rahat olsun diye birçok şeyi erteledim: ilişki, evlilik, bazı gelecek planları.. Tek yaptığım okul ile işi aynı anda idare edip (etmeye çalışıp), sevdiğim arkadaşlarımla, akrabalarımla vakit geçirmek. Böylesi daha rahat belki ama bazen rahatlığın verdiği monotonluk insanı öyle yoruyor ki hiç ipe sapa gelmeyen şeyleri kafaya takıp gereksiz şeyleri kaale alabiliyorum. Orada burada gördüğüm haberleri kafama takıp kendim yaşamışım gibi dert edebiliyorum mesela. Tv programında gördüğüm ilişkileri gün içerisinde sürekli takip edip başkasının mutluluğuyla avunup mutsuzluğuyla canımı sıkabiliyorum...
O yüzden bazen diyorum ki hayatı erteleyerek hata mı ediyorum aslında? Risk alsam çok mutsuz olsam huzursuz olurum belki ama en azından daha anlamlı şeyler için üzülmüş olurum ve daha hareketli bir hayatım olur. Ama hatalı bir ilişkinin, bir evliliğin, kariyer planının dönüşü zordur onu da biliyorum kaldırabilir miyim, yapabilir miyim hiç bilmiyorum galiba cesaretim yok. Siz hangisini tercih ederdiniz; en büyük dert, dertsizlik mi aslında?
Artık evlenmeye bile korkar olduk, sonu gelmiyecek diye...Hassas kişiliğin olduğu sürece nerde olsa üzülcek birşeyler bulursun...

Güzelim daha dur yolun başındasın.21 yaş ne ki?.senin şu an (ileride rahat yaşamak kafaya takmamak için)deli gibi ders çalışıp kariyer planlaman,kendini geliştirmen gerek.
Haklısınız bazı şeyler için üzülmeyi bırakıp derslerime ve hayatıma yoğunlaşsam iyi olacak galiba :)

Yanlislarin yanlis oldugunu bilerek secmediyseniz o da kader yalniz,uzgunum :KK66: ancak yanlisi yasadiktan sonra fark edip de cark edemeyecek kadar yavas bir yapiniz varsa veya cark edemiyorsaniz o sizin seciminiz oluyor esas. 21 yasinda risk almaya daha baslayamazsiniz zaten,universite bitecek sonra riske girebileceksiniz. Mesleginiz olunca calisacaginiz yeri siz sececeksiniz,daha iyisini elde etmek icin ugrasacaksiniz. Es secimi icin de ayni sey gecerli, ha baktiniz yanlis,yanlisinizdan doneceksiniz. Cok zor degil. Yanlisa yapisip yasamayin o yeter size
Her şeyi kadere bağlamayı sevmem açıkçası yanlışlarımın tercihlerim sonucu olduğunu bilmek ondan ders çıkarmam için daha iyi bir seçenek

21 yaşındasın, hem okuyorsun hem çalışıyorsun, daha ne olsun güzel kardeşim.

Kaçırdığın fırsatlara üzülüyorsan, sandığından daha hırslısın, daha planlısın. Güzel bir gelecek senin olur inşallah.

Ben gidip kendi halime ağlayayım :KK70:
Hiç hırslı değilim aslında maalesef çok çabuk pes ediyorum her seferinde :)

Artık evlenmeye bile korkar olduk, sonu gelmiyecek diye...Hassas kişiliğin olduğu sürece nerde olsa üzülcek birşeyler bulursun...
Evet çok haklısınız insanın en büyük düşmanı hassas kişiliğiymiş ne yazık ki. Değişmek, gelişmekte o kadar zor ki.

nerede adrenalin varsa orada ben varım.
piknik yapanları korkutmak icin ormanda köpegimle kosuya cıktık ben de elimde su tabancasıyla kosarken dustum ayagımı kırdım falan :D
böylesi daha zevkli, buna gece kılık degistirip ex sevgiliyi takip etmek, pusuya yatmak, taksiye binip öndeki arabayı takip et demek de dahil :)

Back