- Konu Sahibi mazosistin_mutlulugu
Artık evlenmeye bile korkar olduk, sonu gelmiyecek diye...Hassas kişiliğin olduğu sürece nerde olsa üzülcek birşeyler bulursun...Bugüne kadar kafam rahat olsun diye birçok şeyi erteledim: ilişki, evlilik, bazı gelecek planları.. Tek yaptığım okul ile işi aynı anda idare edip (etmeye çalışıp), sevdiğim arkadaşlarımla, akrabalarımla vakit geçirmek. Böylesi daha rahat belki ama bazen rahatlığın verdiği monotonluk insanı öyle yoruyor ki hiç ipe sapa gelmeyen şeyleri kafaya takıp gereksiz şeyleri kaale alabiliyorum. Orada burada gördüğüm haberleri kafama takıp kendim yaşamışım gibi dert edebiliyorum mesela. Tv programında gördüğüm ilişkileri gün içerisinde sürekli takip edip başkasının mutluluğuyla avunup mutsuzluğuyla canımı sıkabiliyorum...
O yüzden bazen diyorum ki hayatı erteleyerek hata mı ediyorum aslında? Risk alsam çok mutsuz olsam huzursuz olurum belki ama en azından daha anlamlı şeyler için üzülmüş olurum ve daha hareketli bir hayatım olur. Ama hatalı bir ilişkinin, bir evliliğin, kariyer planının dönüşü zordur onu da biliyorum kaldırabilir miyim, yapabilir miyim hiç bilmiyorum galiba cesaretim yok. Siz hangisini tercih ederdiniz; en büyük dert, dertsizlik mi aslında?