Sipaydi ye Yardım lütfen

anladim canim insallah Rabbim saglikli evlatlar nasip eder hepimizede, isteyen herkese...
Ee nasil gecti pazar günü piknik yaptiniz mi?
Annenlere gittin mi naptin?

dünden tavuk pilav var esime, bende eve baya gec gidicem zaten 1 bardak süt içer yatarim sanirim :KK36:
aksam tupperware çalisanlarin toplantisina katilicam bakalim neler yapiyorlarmis illa gel dediler :KK31:
isten sonra kizlarla gidicez bakalim :KK8:

sali ne yapsam acaba :26: yada carsamba :26: aklimda yemek kalmadi, uzun zamandirda yeni bisey deneyemiyorum :KK31:
Aminnn canım aminnnn:KK31:
Pazar günü süperdi canım yaa, piknik yaptık arkadaşlarla. Akşam da kuzenimle eşi bize uğradı, yeğenimi sevdim :KK16:
Onlar gittikten sonra da eşimin bi akrabası uğradı, onlar gittikten sonra da ortalığı toparlayıp duş alıp yattım, pestilim çıkmış resmen, hala dinlenemedim :KK1:

Pırasalı bulgur pilavı nasıl? ben severim heralde ama eşim sevmez. Ama olsun, kendime yaparım ki :KK9:

günaydın kızçeler
dün cok yoğundum

nassunuzzzz

ufff:KK31:havalar cok kötü benımde hıc iş yapasım yok yemek dahı yapmıyorum bugunlerde:KK14:ne bulursak o an kolay onu yapıp yıyoruz valla
günaydın böcükcüm, hava buzzzzz buzzzzz:2::18::26:
Ben de akşam temizlik yapcaktım, canım istemedi hiç, yattım yalan dünyayı izledim :KK1:

günaydınlar tatlım, ellerine sağlık :KK56: nefis görünüyorlar :KK34:

Akşam oğmaç çorbasıyla köfte yedik biz, fikir olur belki size :KK34:
Bu arada çılbıra bayılırım :KK56:

günaydın böcükcüm, hava buzzzzz buzzzzz:2::18::26:
Ben de akşam temizlik yapcaktım, canım istemedi hiç, yattım yalan dünyayı izledim :KK1:

aynen nisan ayını ortaladık hala buz gıbı sankı şubat ayındayız
bu hafta plan yapıyorum sonra kendımde o enerjıyı bulamıyorum:KK37:bahar temızlığı yapım dıyorum bu seferde havalar cok kötü:KK37:haftaya ınşallah düzelır artık
bende ızledım bayılıyorum yaa:KK1:her karakter ayrı harıka özellıkle vasfıye teyze ve zerrın:KK1:

sipidim ellerıne sağlık cnm harıka olmuşlar

sağol canım :KK54:

bir bilen çıktı valla ne güzel :KK53: oğmaç çorbası hiç içmedim :KK36:
oğmaç çorbasını teyzemden öğrendim ben. Teyzem yayla çorbası yapar gibi yapıyor, pirinç yerine un ve suyla yapılmış küçük hamurlar yapıp koyuyor. Çok az da yeşil mercimek.
Kv. ise çok farklı yapıyor. Yine o küçük hamurlar var ama çok minik ve azcık taze soğan ve domates ya da salça koyuyor.. Ama cidden lezzetli oluyor

oğmaç çorbasını teyzemden öğrendim ben. Teyzem yayla çorbası yapar gibi yapıyor, pirinç yerine un ve suyla yapılmış küçük hamurlar yapıp koyuyor. Çok az da yeşil mercimek.
Kv. ise çok farklı yapıyor. Yine o küçük hamurlar var ama çok minik ve azcık taze soğan ve domates ya da salça koyuyor.. Ama cidden lezzetli oluyor

HIMMM hatuırladım hazır olarak içmiştim bi ara knorr dan :KK34: tadi güzeldi.
bizde dün kazdağı içtik oda güzeldi :KK16:
doktora ne zaman gidiyorsun bugüne aldın mı randevu

böcük teşekkür ederim :KK55:

Son düzenleme:
aynen nisan ayını ortaladık hala buz gıbı sankı şubat ayındayız
bu hafta plan yapıyorum sonra kendımde o enerjıyı bulamıyorum:KK37:bahar temızlığı yapım dıyorum bu seferde havalar cok kötü:KK37:haftaya ınşallah düzelır artık
bende ızledım bayılıyorum yaa:KK1:her karakter ayrı harıka özellıkle vasfıye teyze ve zerrın:KK1:

sipidim ellerıne sağlık cnm harıka olmuşlar
yaa ben de bahar temizliğine girişcem ama havalar ısınaydı da kaloriferler sönseydi iyiydi. Perdelerim is oldu sanki kaloriferden. Ama koca evi dip bucak temizleyecek gücü kendimde bulamıyorum walla. Bi yardımcı çağırsam süper olacak ama, bakalım...

Evet yaa zerrin bomba bomba :KK60: Nurhayat'ı da seviyorum ben :KK1:
Vasfiye teyze de bazen çok bayıyo ama genelde komik :KK1:

En çok Rıza'ya " Ne işerdin be Rıza, 9 yaşına kadar altına yaptın, senin altına serilen naylonlar burdan Ankara'ya yol olur be oğlum" deyişine koptum :KK60::KK60::KK60:

HIMMM hatuırladım hazır olarak içmiştim bi ara knorr dan :KK34: tadi güzeldi.
bizde dün kazdağı içtik oda güzeldi :KK16:
doktora ne zaman gidiyorsun bugüne aldın mı randevu

böcük teşekkür ederim :KK55:
kazdağı nasıl peki, onu da ben hiç içmedim.
Bugün 3ten sonra randevu için arayacağım işte, bakalım ne güne verirse artık, kısmet :KK1:

kazdağı nasıl peki, onu da ben hiç içmedim.
Bugün 3ten sonra randevu için arayacağım işte, bakalım ne güne verirse artık, kısmet :KK1:

oda hazır çorba yöresel çorba hepsini tek tek denedik :KK1:
randevu işi bursa da ne ağır ya ist. bile bu kadar yok he :KK19: kalabalığa rağmen :KK16:

bahar temizliği için 27.04. te kısmetse tanıdık birisi gelecek rahat rahat birlikte yaparız :KK16:

yaa ben de bahar temizliğine girişcem ama havalar ısınaydı da kaloriferler sönseydi iyiydi. Perdelerim is oldu sanki kaloriferden. Ama koca evi dip bucak temizleyecek gücü kendimde bulamıyorum walla. Bi yardımcı çağırsam süper olacak ama, bakalım...

En çok Rıza'ya " Ne işerdin be Rıza, 9 yaşına kadar altına yaptın, senin altına serilen naylonlar burdan Ankara'ya yol olur be oğlum" deyişine koptum :KK60::KK60::KK60:

evt
camlar silincek. gerçi benım camlarıma yağmur gelmıo ama mesela yorgnlarımı ve battanıyelerımıde verıcem halılarımla o yüzden sımdı versem donarız:KK1:vermesem içim rahat etmez öle bırazının ver bırazı kalsın bana göre değil yanı
koltuklarımın hepsının kılıflarını yıkanıo makına halleder eşimde takar ben beceremıyorum
perdeler yıkanıp ütülencek
ban 1 günde yaparım hepsınıde işte havada güneşi görmeden vermek ıstemıyorum işte

evt yaa hepsı harıka en bomba bana göre zerrın bıde salak arkadaşı yok mu
akşam dıyor ya hamıleyım:KK1:negarıf çıktı muhabbetı öldüm yaa:KK1:

hahah orasıda harıkaydı

oda hazır çorba yöresel çorba hepsini tek tek denedik :KK1:
randevu işi bursa da ne ağır ya ist. bile bu kadar yok he :KK19: kalabalığa rağmen :KK16:

bahar temizliği için 27.04. te kısmetse tanıdık birisi gelecek rahat rahat birlikte yaparız :KK16:
hımm hazır çorba çok uzun zamandır almıyoruz biz, ama kaz dağını merak ettim, deneyelim bi :KK34:
Diğer hastanelerde randevuda çok sıkıntı olmuyor ama benim gideceğim yer onkoloji hastanesi. Sadece 1 tane var bursada ve o hastanede de hematoloji uzmanı sadece 1 tane var. Hatta koca bursada 1 elin parmağını geçmez hematoloji doktorları (buna üniversitedekiler de dahil).
Dahiliyeden randevu alsam hemen bugüne alırım ama yandallarda bence her ilde aynı sorun vardır.
Özel hastanelere de baktım ama hematoloji doktoru yok maalesef :KK50:

evt
camlar silincek. gerçi benım camlarıma yağmur gelmıo ama mesela yorgnlarımı ve battanıyelerımıde verıcem halılarımla o yüzden sımdı versem donarız:KK1:vermesem içim rahat etmez öle bırazının ver bırazı kalsın bana göre değil yanı
koltuklarımın hepsının kılıflarını yıkanıo makına halleder eşimde takar ben beceremıyorum
perdeler yıkanıp ütülencek
ban 1 günde yaparım hepsınıde işte havada güneşi görmeden vermek ıstemıyorum işte

evt yaa hepsı harıka en bomba bana göre zerrın bıde salak arkadaşı yok mu
akşam dıyor ya hamıleyım:KK1:negarıf çıktı muhabbetı öldüm yaa:KK1:

hahah orasıda harıkaydı
kızzz 1 günde o kadar işi nasıl bitircen? :KK53: pek bi hamarat gördüm seni. Benim bu dediklerini yapabilmem için 1 haftaya ihtiyacım var... Evin büyük mü nasıl?
Bana da yardıma gelsene bitirince işlerini :KK9:

kızzz 1 günde o kadar işi nasıl bitircen? :KK53: pek bi hamarat gördüm seni. Benim bu dediklerini yapabilmem için 1 haftaya ihtiyacım var... Evin büyük mü nasıl?
Bana da yardıma gelsene bitirince işlerini :KK9:

bıterkı nolcak yanı ben bıtırırım herkesın enerjı durumu farklı
halılarm için bı yer ıle görüştüm 3 günde verıyolar aslında ben bu hafta kesın vermem lazım h sonu ctesı günü bütün işlerı yapıp pazar dnlenmek ıstıyordum haftayada annemler cumadan gelıp kalcaklardı ay sonu memlekete dönuyolar kımbılır kaç ay göremıycem:KK5:ama şimdı öle kararsızımkı
halılarımda cok kirlendı:KK17:süreklı gözüm takılıo hatta süreklı aklımda uyyamıycam nerdeyse:KK37:

yarın versem dıyorum halılarımı ctesı gelır bende sabah erken kalkar tüm işlerı hallederım ama bı güneşı görseydım yeterdı:KK31:o da yok
3 odam var cnm bıde hol büyük değil ama küçükte değil normal

gelırım bayılırım temızlık yapmaya kardeşlerıme yakın olsam herhalde onlara kalmaz ben yaparım h sonları gıdınce yengemın işlerını yapıyorum sonra cok sevınıoo o çalışıyor ya ctesı
hiç sorun yapmam yeterkı kafa dengı bı arkadaşım olsun

hımm hazır çorba çok uzun zamandır almıyoruz biz, ama kaz dağını merak ettim, deneyelim bi :KK34:
Diğer hastanelerde randevuda çok sıkıntı olmuyor ama benim gideceğim yer onkoloji hastanesi. Sadece 1 tane var bursada ve o hastanede de hematoloji uzmanı sadece 1 tane var. Hatta koca bursada 1 elin parmağını geçmez hematoloji doktorları (buna üniversitedekiler de dahil).
Dahiliyeden randevu alsam hemen bugüne alırım ama yandallarda bence her ilde aynı sorun vardır.
Özel hastanelere de baktım ama hematoloji doktoru yok maalesef :KK50:

biz genelde çorba içmiyoruz :KK1: aslında en önemli öğün y6a içmek lazım ama abzen tek çeşit ile doyuyuruz falan gerek kalmıyr ancak misafir gelirse bende çorba yapıyorum.
eşim işe yemek götürmek isterse hazır yapıyorum uğraşamam normal çorba ile :KK20:
yan dalları çok bilmiyorum canım burada var mıdır yvarsa kaç kişdir falan neyse sen al rwndevunu hallet işini önemli olan bu:KK49:

dün unutmuşum evde çorba ile kremalı makarna vardı zaten birazda kuru patlıcan ile yaprak sarma vardı :KK54::KK54:

çılbır yeterli oldu yani :KK1::KK1::KK1:

sonra da şeker hamuru ile kurabiye yaptım.

Günaydın......................

Günaydin canim bayada varmis cidden yemeklerin :KK31:

Gördüm seker hamurlarini harika gözüküyordu :KK9::KK9::KK9:

Aminnn canım aminnnn:KK31:
Pazar günü süperdi canım yaa, piknik yaptık arkadaşlarla. Akşam da kuzenimle eşi bize uğradı, yeğenimi sevdim :KK16:
Onlar gittikten sonra da eşimin bi akrabası uğradı, onlar gittikten sonra da ortalığı toparlayıp duş alıp yattım, pestilim çıkmış resmen, hala dinlenemedim :KK1:

Pırasalı bulgur pilavı nasıl? ben severim heralde ama eşim sevmez. Ama olsun, kendime yaparım ki :KK9:

pazariniz ne güzel geçmis valla iyi yapmissiniz canim :KK17:

pirasalari yagda ayri bi tavada kavuruyorsun sonrada normal bulgur pilavini pisirdikten sonra icine katiyorsun zor biseyi yok canim..
sadece tereyagi kullan pilavina.. pirasalarida iyi pisir agzini kapatip o kadar.. baska bi zorlugu yok :KK1:

KOPTUMMMMM yaaaaaa :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ayyyyy inanmiyorum kuzenimi hatirlatti bana, simdi bu yazdigimi görse üstüme atlar dövmek için hahahahahahahahahah bu yaz bu espriyi ona yapmam lazim :KK52::KK52::KK52::KK52:

-------

kizlarrrrrr ben resmen tupperware saticisi olcammmm persembe kontratimi imzalicam 4 mayistada kendi ilk atölyemi düzenlicem evimde insallah :KK52::KK52::KK52::KK52:
dün aksam toplantilarina katildim nerdeyse 300 kisi vardi megersem ne kadar cok yapan varmis... cevrem kalabalik adimi duyurup bu isi yapmak istiyorum insallah yaaa :KK52:

bıterkı nolcak yanı ben bıtırırım herkesın enerjı durumu farklı
halılarm için bı yer ıle görüştüm 3 günde verıyolar aslında ben bu hafta kesın vermem lazım h sonu ctesı günü bütün işlerı yapıp pazar dnlenmek ıstıyordum haftayada annemler cumadan gelıp kalcaklardı ay sonu memlekete dönuyolar kımbılır kaç ay göremıycem:KK5:ama şimdı öle kararsızımkı
halılarımda cok kirlendı:KK17:süreklı gözüm takılıo hatta süreklı aklımda uyyamıycam nerdeyse:KK37:

yarın versem dıyorum halılarımı ctesı gelır bende sabah erken kalkar tüm işlerı hallederım ama bı güneşı görseydım yeterdı:KK31:o da yok
3 odam var cnm bıde hol büyük değil ama küçükte değil normal

gelırım bayılırım temızlık yapmaya kardeşlerıme yakın olsam herhalde onlara kalmaz ben yaparım h sonları gıdınce yengemın işlerını yapıyorum sonra cok sevınıoo o çalışıyor ya ctesı
hiç sorun yapmam yeterkı kafa dengı bı arkadaşım olsun
walla güneşi zor görcez gibi böcükcüm ya, hava durumuna baktım da bi gün açık bi gün kapalı gidiyor hava bu hafta. İstersen annenler kalıp gittikten sonra başla işlerine, hem hava da baya ısınır 2 haftaya kadar.
Ben de halılarımı ve battaniyemi vereceğim yıkamaya, ama yorganımı makinada yıkarım. Perdeler desen, oturma odamınki çok zor geliyor çıkarıp takması, mekanizmalı kruvaze çünkü :26: bide zebralarla storları silmek çok gözümde büyüyor:KK50:
Evim büyük benim, 5 oda 1 salon, salondan daha büyük 2 holum var (2 salona bedel :KK50:) , 2 banyo+wc, 1 alaturka wc :KK43: kocaman bir teras, 2 tane balkon...apartmanın merdivenleri ve girişi+bahçe :KK43:
Evde cam da çok, salonda 3 tane cam var mesela...

Annemi çağıramıyorum yardıma, kuzenim desem çocuğuyla zor olur. Bakalım bulcaz artık bi yardımsever vatandaş :26: ya da ben yavaş yavaş yapıcam kendi kendime

selam böcükcüm sana yazmadan göndermisim :KK1:

yine islere girismissiniz yaa durun siz diyorsunuz benim içim rahat etmiyor :KK53::KK53:

speedy ne guzel yardimcin gelcek demek tertemiz olur eviniz valla :KK23:

-------

kizlarrrrrr ben resmen tupperware saticisi olcammmm persembe kontratimi imzalicam 4 mayistada kendi ilk atölyemi düzenlicem evimde insallah :KK52::KK52::KK52::KK52:
dün aksam toplantilarina katildim nerdeyse 300 kisi vardi megersem ne kadar cok yapan varmis... cevrem kalabalik adimi duyurup bu isi yapmak istiyorum insallah yaaa :KK52:

evet unutmuşum haftasonu evde olunca bir sürü yemek yapmıştım onlar kalmış ama bak bu akşama yemek yok :KK1::KK1: işte.. neyse düşünürüz artık ne yiyelim diye yemek sitelerini falan gezerim şimdiden
belki de işyerinden götürürüm güzel bişy gelirse :KK30:

bu cuma kısmet olursa şeker hamuru ile kendi doğum günü pastamı yapacağım 2. kez pasta denemem olacak

hayırlı olsun canım inşallah başarılı olur çok kazanırsın

----------

kedi çok düşündüm ve artık almaya karar verdim salon koltuğumu silecek , camları ,kapıları banyo fayansı mutfak fayansı düşünüce bile içim rahatladı

Son düzenleme:
evet unutmuşum haftasonu evde olunca bir sürü yemek yapmıştım onlar kalmış ama bak bu akşama yemek yok :KK1::KK1: işte.. neyse düşünürüz artık ne yiyelim diye yemek sitelerini falan gezerim şimdiden

insallah güzel gelirde kurtulursun düsünmekten :KK1: olmadi dedigin gibi pratik biseylere bak :KK34:
patates püresi yapicam evdeki tavuk pilav bitsin.. yanina bide hazir köfte kizartirip yeter insallah :KK1:

saol canim :KK19: kazanmak icin yapmiyorum ortam cok hosuma gitti dün aksamki.. birde hediyeleri falan kullanisli oluyor; hani sirf o toplantilara katilanin eli bos dönmüyor atölye yaptikca dahada inanilmaz hediyeleri var..
kismet bakalim hayirlisi :emir_bebek:

bu cuma kısmet olursa şeker hamuru ile kendi doğum günü pastamı yapacağım 2. kez pasta denemem olacak

----------

kedi çok düşündüm ve artık almaya karar verdim salon koltuğumu silecek , camları ,kapıları banyo fayansı mutfak fayansı düşünüce bile içim rahatladı

düsünmen bile hata canim sen kendine cok yüklenmemis olursun ve için rahat olur inanki en güzelini yapmissin yani... bi elin nesi var iki elin sesi var hesabi daha cok is halledersiniz..
senin dogumgünün bu cuma miiiii?
pastada zor is yaa iyi cesaret.. :nazar:
kurabiyeye cesaret ederimde pastalara edemem heralde :KK1:

biz genelde çorba içmiyoruz :KK1: aslında en önemli öğün y6a içmek lazım ama abzen tek çeşit ile doyuyuruz falan gerek kalmıyr ancak misafir gelirse bende çorba yapıyorum.
eşim işe yemek götürmek isterse hazır yapıyorum uğraşamam normal çorba ile :KK20:
yan dalları çok bilmiyorum canım burada var mıdır yvarsa kaç kişdir falan neyse sen al rwndevunu hallet işini önemli olan bu:KK49:
aslında çorba illaki içmek lazım. ben bugünlerde yaşadığım bağırsak problemlerinden sonra içmeye karar verdim. içmeyince çok sıkıntı yaşadım, içim kurudu resmen :KK53: :KK1::KK17:
eşinin işyerinde yemek çıkmıyor mu yoksa beğenmiyor mu?
yanında götürmek zor olur ya. ben geçen sene diyetteyken evden getiriyordum da, hergün bi telaşe oluyordu sanki:44:

pazariniz ne güzel geçmis valla iyi yapmissiniz canim :KK17:

pirasalari yagda ayri bi tavada kavuruyorsun sonrada normal bulgur pilavini pisirdikten sonra icine katiyorsun zor biseyi yok canim..
sadece tereyagi kullan pilavina.. pirasalarida iyi pisir agzini kapatip o kadar.. baska bi zorlugu yok :KK1:

KOPTUMMMMM yaaaaaa :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:
ayyyyy inanmiyorum kuzenimi hatirlatti bana, simdi bu yazdigimi görse üstüme atlar dövmek için hahahahahahahahahah bu yaz bu espriyi ona yapmam lazim :KK52::KK52::KK52::KK52:

-------

canım pırasaları küçük mü doğruyorsun yoksa yemeklik mi? ben küçücük doğrarım, belki eşim de soğan sanıp yer :KK9:
hahaha kuzenine bu espiriyi yaptığında seninle görüşmei kesebilir :KK9: dizide bir de vasfiye teyze bunu rızanın kız arkadaşının yanında söyledi, çok bozuldu rıza :KK60: dün akşam rıza da diyor ki ablasına "yaa abla ben o günden beri her sabah uyandığımda yatağa bakıp kontrol ediyorum biliyor musun" :KK60: bu vasfiye teyze herkesin psikolojisini çökertti :KK1:

canım Allah hayırlı ve bol kazançlar versin inşallah :KK34: gerçekten benim çevremde de çok satan var tupper.

X