Acı kavunu kullanmak isteyenler , lütfen okur musunuz?
Sinüzit sıkıntısını bende yıllardır çekiyorum.
Maalesef bir seferde kesin olarak geçip bitmiyor.Yaptığınız ilaçlar bir süre rahatlatıyor,sinüsler dolunca tekrar ağrılar başlıyor.
Üniversitede iken operasyon geçirmiştim,sonra tekrar yineledi.
Üstelik hem başağrısı ,hem diş , çene ağrısı ,hem öksürük ,hem aşırı yorgunluk yapıyor.
Ünideyken ilk kez acı kavun(cırt atan da deniyor) duymuştum.Nasıl kullanılacağını bilmemişiz.
Suyunu sıkıp bir çay kaşığı dolusu sıvıyı burnuma annem damlattı.Hayatımda yaşadığım en büyük acılardan biriydi,müthiş canım yandı,yaktı.
Doktora gittik ,ses tellerimi yakmış,bir hafta konuşamadım,sesim çıkmadı.
Ama bu sürede bir iltihap boşalttı inanması çok güç.Artık mendil ,peçete yeterli olmuyordu.Annem büyük bezler kesip burnumda geziyordum.Kafamı yere koyar koymaz pat diye dolup akıyordu.
Daha sonra yıllarca kullanmadım.
Bazı üniversite hastanelerinde acı kavunun damıtılıp satıldığını okumuştum.
Bir zaman yine sinüzitten perişanım,dr ameliyat dedi.
Bunun üzerine büyük bir dikkatle tekrar denedim,rahatlattı.
Artık senede iki kez, acı kavunu yapıyorum,biraz rahatlatıyor.
Bu yazacağım tarif, Arif Pamuk'un şifalı bitkiler kitabındaki reçetelerde yazıyor.
- Bir iki tane acı kavunun suyunu çıkarıp, bir tatlı kaşığı su ilave ediyorum,karıştırıyorum.
Burun damlarının damlalıkları var,onunla her iki burnuma birer damla içine damlattırıyorum.
Hemen yüzümü yere dönüp, alnımı yere dayıyorum,sinüslere gidiyor.Yoksa genze gider,yakar.
Acı kavun baharda çıkar, aralık ortasına kadar bulunur.
Dikkatle bu şakilde yapmanızı tavsiye ederim,yılların tecrübesidir.Umarım şifa olur.
Hepimize geçmiş olsun.:teselli: