Sinüzit (Doğal yolla)

sakın acı kavun yapmayın ben denedim suyla karıştırdım çok fena yapıyo ölüyorum sandım bogazlarımıı yaktı 3 gün yutkunamadımm vee öyle bir agrı yapıyokii dayanılmazz bişee çene diş kemiklerine kadar agrıyo biirazda yutmuşum fenaa oldumm yanii kendimi kusturdumm yoksa zehirlencektim valla vee öylede geçirmedi adece baş agrım geçti göz üstüm burnum yinee tavsiyee etmek helede sadece acı kavunn sakın yapmayınn öldürüyomuşş çok iyi ayarlamak gerekiyo benim kayın pederim ayarını yaptı suyla karıştırınn vee biyerde okumuştum tazee meyve suyu sıkınn pamuk yardımıyla güzel açıyo burnu saglıkla kalınn allah beterindenn korusunn

Acı kavunu kullanmak isteyenler , lütfen okur musunuz?
Sinüzit sıkıntısını bende yıllardır çekiyorum.
Maalesef bir seferde kesin olarak geçip bitmiyor.Yaptığınız ilaçlar bir süre rahatlatıyor,sinüsler dolunca tekrar ağrılar başlıyor.
Üniversitede iken operasyon geçirmiştim,sonra tekrar yineledi.
Üstelik hem başağrısı ,hem diş , çene ağrısı ,hem öksürük ,hem aşırı yorgunluk yapıyor.
Ünideyken ilk kez acı kavun(cırt atan da deniyor) duymuştum.Nasıl kullanılacağını bilmemişiz.
Suyunu sıkıp bir çay kaşığı dolusu sıvıyı burnuma annem damlattı.Hayatımda yaşadığım en büyük acılardan biriydi,müthiş canım yandı,yaktı.
Doktora gittik ,ses tellerimi yakmış,bir hafta konuşamadım,sesim çıkmadı.
Ama bu sürede bir iltihap boşalttı inanması çok güç.Artık mendil ,peçete yeterli olmuyordu.Annem büyük bezler kesip burnumda geziyordum.Kafamı yere koyar koymaz pat diye dolup akıyordu.
Daha sonra yıllarca kullanmadım.
Bazı üniversite hastanelerinde acı kavunun damıtılıp satıldığını okumuştum.
Bir zaman yine sinüzitten perişanım,dr ameliyat dedi.
Bunun üzerine büyük bir dikkatle tekrar denedim,rahatlattı.
Artık senede iki kez, acı kavunu yapıyorum,biraz rahatlatıyor.
Bu yazacağım tarif, Arif Pamuk'un şifalı bitkiler kitabındaki reçetelerde yazıyor.
- Bir iki tane acı kavunun suyunu çıkarıp, bir tatlı kaşığı su ilave ediyorum,karıştırıyorum.
Burun damlarının damlalıkları var,onunla her iki burnuma birer damla içine damlattırıyorum.
Hemen yüzümü yere dönüp, alnımı yere dayıyorum,sinüslere gidiyor.Yoksa genze gider,yakar.
Acı kavun baharda çıkar, aralık ortasına kadar bulunur.
Dikkatle bu şakilde yapmanızı tavsiye ederim,yılların tecrübesidir.Umarım şifa olur.
Hepimize geçmiş olsun.:teselli:

arkadaşlar ben size kendi hastalarıma hazırladıgım formülü vereyim aramızda kalsın ama:-) 50cc çörek otunun içine 2damla ardıç ve 2damla biberiye koyun ve her aksam başınızın altına yastık koyun her murnunuza iki damla damlatın ve yutkunmadan 15-20dak bekletin sinüslerinizi boşaltmaya yardımcı olur ve baş agrısı kesilmeye başlar ben memnunum ve iyi haberler aldım işallah faydasını görürsünüz sizde allahım şifa versin

hanımlar yazılanları tek tek okudum ama bir sorum var
hem aktarın bana yaptığı bir karışımı, hem de çin yağını kullanıyorum (arada sırada)
ama kimileri geniz etinde büyüme yaptığını söylemiş.
yani yanlış bir şey yapmayalım?

ben acı kavun kullanmıştım üniversitedeyken eczacılık bölümünde yapıp satılıyodu.hayatımda böyle bişey görmedim.sanki beynim aktı gb geldi.çok müthiş derecede sinüsleri boşaltıyor.iltihap falan kalmıyor.bana çok faydalı gelmişti.aradan 4 sene geçti ben gene sinüzütim.3-4 ay oldu kullanmadığım antibiyotik kalmadı öksürük başağrısı şişlik.çok kötüydü tekrar eczacılığa uğradım fakat çoktan yasaklanmış bu ilaç.yanlış kullanım dan dolayı baya bi tahribat yapmış sanırım..dikkatli kullandıktan sonra çok etkiliydi halbıki..üzüldüm...:KK43:(bu kafa otu nerde satılıyor canan eskişehirde alıyodum demişsin eskişehirde bulabileceğimiz bi yer yokmu..

Bağağrısı çekiyorum yaklaşık 4 gündür ilaç almadan geçmiyor artık bıktım 15 yıldır aynı sorun burun akıntım eskisi kadar yok hatta hiç tıkanmyor artık ama başağrısı öldürüyor beni sanıyorum kemikleşti artık akıntı yapmıyor sadece ağrı yapıyor bu yağ kronikleşmiş sinüzitede iyi gelirmi acaba?

Benim de sinüzitim var çok problem çıkarmıyor ama saçlarım ıslak kaldığında ya da rüzgarda hemen başım ağrır.. Benim bir sorum var.. Acaba sinüzit burun kanamasına sebep olabilir mi? 2 gündür burnum kanıyor da acaba sinüzitten mi ki?

sinüzit burun kanaması yapmaz ama üşüttüysen grip enfeksiyon gb durumlarda burun mukozası kurur.daha öncede burun kanaması geçirmişmiydin.burunda bol kılcal damar vardır .kurumaya başlayınca mukoza bu çatlaktan kanama devam eder mukozanı nemli tutmaya çalış terramicine bactroban gb antibiyotikli kremler sürebilirsin.tabi burun kanamasının başka sebebi var hiper tansiyon kanama pıhtılaşma bozuklukları gb.ben sadece yaşına bakıp tahmin yaptım .önce bi doktora gözüksen daha ii olur tabi..geçmiş olsun..

unutmuşum buraya yazmayı.. gittim doktora sinüzitle alakası yokmuş tansiyonumun düşüp birden bire yükselmesinden kaynaklanıyormuş.. sinüzit de burun kanaması yapmazmış..
teşekkürler atraksiyon a.s.

çok güzel bır yağ karışımı var ama bulabılırmısın bılmıorum bende kullandım 3 yıl önce şimdi çok iiyim yardımcı olabılırım...

ben 2 kere acıkavunun suyunu burnuma çektim ve ikisinde de iltihaplarım tamamen söküldü

tabi çok dikkatli kullanmak lazım, ben 2 damla acıkavunun suyuna 1 damla su karıştırarak burnuma çektim.

boğazım biraz tahriş oldu ama sonrasında değiyor herşeye. ilk gün burnuma peçete yetiştiremiyordum o derece iltihap sökülüyor.

bende yıllar önce ileri derece sinizüt rahatsızlığı geçirdim.doktora gittik bir sürü ilaçlar damlalar verdi ama hepsini tamamen kullanamadım çünkü ilaç midemi bulandırır.deniz kenarında yaşadığım için iyotun iyi gelebileceğini düşündüm her sabah 6 ve 7 arası sahile iniyordum.deniz kenarındaki o yosun kokusu iyi geldi.zamanla burnumdan sarı yapışkan sıvı gelmeye başladı.şimdi ise yıllardır ne baş ağrısı ne burun akıntısı hiçbişey yok.deniz kenarında yaşıyor ve zamanınız kısıtlı değilse tavsiye ederim.

evet zeynep, burada paylaşalım özel yağını lütfen
yeşilim acı kavunu denedin mi.son gelişmeler ne yazar mısın.yarın ya da öbür gün doktorun verdiği kortizonlu burun sipreyim bitecek.ve ben aynı 1 ay önceki halime döncemi biliyorum.kullanmadığım ilaç siprey kalmadı.ama doktorları bile inandırmak zor.lütfen kullandığın şeyler varsa buraya yaz.nasıl oldun şimdimafoldumben

Arkadaşlar acı kavunu kullanmak isteyenlere tekrar bir hatırlatma yapmak istiyorum.
Acı kavunun suyunu normal suyla burnunuza damlatınca hemen yüzünüzü yere koyup alnınızı yere dayayın , su sinüslere aksın.Alnınızı yere koymazsanız boğazınızı tahriş eder,çok canınız yanar.
Geçmiş olsun hepimize.

acı kavunu denemiştim çok iyi gelmişti ama şimdilerde bulamadım
sinüzit hemen geçer bir şey değil, burada yazılanların çoğunu yaptım şimdi daha iyiyim

hamiye dediğin doğru, mutlaka yüzümüzü yere doğru eğmek gerek
herkese geçmiş olsun

bende sinuzitim cok kotu oluyor. tesekkur ederım bu verdiginiz tariflerden [blgilerden] yararlanıyorum =)

bende senelerdir boğaz iltihabı,farenjit,sinüzit derken kutularca antibiyotik kullandım.artık hemem hemen her ay antibiyotik kullanıyordum ama 3 senedir bu dertten kurtuldum çok şükür.ben zencefil,zerdeçal ve kebabiyeyi (bunlar doğal antibiyotikmiş) keçiboynuzu pekmeziyle karıştırıp içiyorum Allah'ın izniyle 2-3 günde birşeyim kalmıyor şiddetle tavsiye ederim.

Yeşilim arkadaşım yeni konu açmama gerek olmadığını burdan yazmamı istemiş tabiki arkadaşım zaten ben böyle bir konu bulamadığım için açmıştım açtığım konuyu aşağıya kopyalıyorum.....Geçenlerde televizyonda bir lokman hekimde duydum daha sonra nette araştırdım zararlı birşey olmadığına karar verip denemeye karar verdim.Malum 7 senedir her kış hatta yaz aylarında bile tekrarlayan ve beni artık usandıran bir sorunum.Her gripi antibiyotiksiz sonlandıramam burun spreylerine tuzlu su damlalarına bağımlı biri olmam moralimi çok bozuyodu.Bugün tam bir hafta oldu çörek otu yağını burun spreyi kutusuna koydum,sabah akşam her burun deliğine 2-3 defa sıkıyorum ilk günler boğazımı çok yaktı heralde devam edemiycem dedim ama azmettim eğer çare olucaksa buna katlanılır şimdi okadar yakmıyo burnuma sıktıktan sonra birkaç dakika uzanıyorum sonrada 10 dakika lavobanın başından ayrılamıyorum genzimden sarı sarı iltihap geliyor(afedersiniz ama bu hastalığın sorunuda bu zaten)umutluyum inşallah 1 ayın sonunda tamamen iltihaplar kuruycak çörek otu yağı mikropları ve iltihapı kurutuyomuş.Bu sorunu yaşayan birçok arkadaşımın olduğuna eminim sonucu sizinle paylaşıcağım

X