İstanbul'da yaşarken bitmek bilmez bir sinüzitim vardı, Köyceğiz'e taşınınca geçti. Banyodan sonra (kışın) saçları iyice kurutmalı...
Ben sinüzit çektiğim sıralarda tencerede biaz papatya ile biraz kuru naneyi kaynatıyor, tencereye eğilip, bir havlu yardımıyla da buharın kaçmasını önleyip dakikalarca onu soluyordum, hem sinirleri gevşetiyor, huzur veriyor, hem bir parça burnu rahatlatıyor hem de siyah noktalara iyi geliyor.
Onun dışında ben çocukken (ve yine sinüzitken) aynı şeyi annem eczaneden aldığımız pulmex adlı merhemi kaynar suya biraz ekleyerek yapardı. Tam anlamıyla bütün sinüslerim boşalırdı bir kaç seans yaptıktan sonra(günde en fazla 2 seans)... Onu soluyup soluyup burnumu boşaltırdım, bir seansta max. 15 dak. Ama o sonuçta kimyasal bir şey, onun buharını solumak papatya solumaya benzemez, doktora değilse bile en azından eczacınıza sorun. Vicks (böyle mi yazılıyordu o?) diye de bir şey vardı çocukluğumda sanırım hala var, o da aynı şekilde işinizi görür. geçmiş olsun, çok kötüdür bilirim, eğilemezsin falan baş ağrısından...