• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeynepze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2021
278
118
33
32
Merhaba..
Direndim direndim ve sonunda sinovac aşısı oldum. Etrafımda herkes olmuştu kimse kol ağrısı halsizlik dışında sorun yaşamadı.. ama ben daha 48 saat olmamasına ragmen 2 kez hastaneye gittim. İlk önce bacagmda ve kolumda uyusukluk oldu. Gittgm acil doktoru alerji iğnesi yaptı. Hc düzelme olmadı bu sefer başımda ağırlık hissettim gene gittim . O acil doktoruda böyle belirtiler yok dedi. Simdi de boğazm ağrmaya basladı. Cok tedirginm anksiyete yüzünden böyle belirtiler yapıyo olabilir miyim? Yaşayan varmı aynılarını.? Etrafmda hc duymadm ..

Merhaba..
Direndim direndim ve sonunda sinovac aşısı oldum. Etrafımda herkes olmuştu kimse kol ağrısı halsizlik dışında sorun yaşamadı.. ama ben daha 48 saat olmamasına ragmen 2 kez hastaneye gittim. İlk önce bacagmda ve kolumda uyusukluk oldu. Gittgm acil doktoru alerji iğnesi yaptı. Hc düzelme olmadı bu sefer başımda ağırlık hissettim gene gittim . O acil doktoruda böyle belirtiler yok dedi. Simdi de boğazm ağrmaya basladı. Cok tedirginm anksiyete yüzünden böyle belirtiler yapıyo olabilir miyim? Yaşayan varmı aynılarını.? Etrafmda hc duymadm ..
Ben iki doz biontech oldum ilkinde sadece 2-3 gün kol ağrım oldu. 2. De aşıdan 10-13 saat sonra sıtma olmuş gibiydim. Terleme ateş titreme vs sonra ki gün geçti, yani bu şekilde şeyler olabilir korkmanıza gerek yok. Kiminde bana mısın demiyor. Kimi hastanelik oluyor. Vücut direnciyle alakalı sanırım. Aşılarınızı muhakkak tamamlayın. Şimdide üçüncüyü olucam😀

Bogaz agrisi haric hepsini yasadim. Fakat ben alerjik biriyim. 3. Gun her sey normale dondu, azicik kolda uyusukluk kaldi. Sanirim 5 gun sonra hicbir seyim kalmadi.

Antikorunuz bol olsun.

2 doz sinovac 1 doz da biontech oldum sinovac'ta hafif kol ağrım oldu biontech'te ise üç gün kol ağrım olu üzerine hiç yatamadım belki sizinki psikolojik olabilir mi başka Doktor'a mı gitseniz

Biontechte bile çok nadir olur bunlar. Ya başka bir sağlık sorununuz var ya da psikolojik, hele uyuşma falan yazmışsınız.
Aslnda bende piskolojk diye düşünüp gitmstm . İlk doktor alerji olms diyince beni korkuttu zaten panik bozukluk hastalgıyla mücadele ediyorm. Etrafmda kmsede böyle seyler duymadm beni mi buldu diye buraya yazdm :))

Ben iki doz biontech oldum ilkinde sadece 2-3 gün kol ağrım oldu. 2. De aşıdan 10-13 saat sonra sıtma olmuş gibiydim. Terleme ateş titreme vs sonra ki gün geçti, yani bu şekilde şeyler olabilir korkmanıza gerek yok. Kiminde bana mısın demiyor. Kimi hastanelik oluyor. Vücut direnciyle alakalı sanırım. Aşılarınızı muhakkak tamamlayın. Şimdide üçüncüyü olucam😀
Bi de cok yan etki olmasn diye sinovac oldum ama yan etkiyi beynimle cagrdm sanırm :))

2 doz sinovac 1 doz da biontech oldum sinovac'ta hafif kol ağrım oldu biontech'te ise üç gün kol ağrım olu üzerine hiç yatamadım belki sizinki psikolojik olabilir mi başka Doktor'a mı gitseniz
Bana 2 ay önce anksiyete tanısı kondu. Piskoterapiyle gidermeye calıstk olmadı. İlaca baslcaktm ki öncesinde covid aşısını olayım dedim. Bi iki gün içinde ilaca başlcam
Ama aksi gbi işte kolumda bacagmda uyusukluk oldu iyice korku sardı bedenimi

İnternete yazmak istemiyorm ama neler neler okudum alerji olanlar ölenler. Ama hc cevremde dymadım böyle seyler. Panik olunca tabi herseyden korkuyrm. Normalde aşı olmuyodum koronadan bil3 korkmuyodum ama su an panik halindeym herseye karsı..allah herkese sifa versn

2 doz sinovac oldum. Sadece ikincisinde halsizlik ve kol ağrısı oldu. Sizinki psikolojik olabilir.

benimde tek doz sinovactan sonra böbreğim ağrıdı.

Alerji iğnesi yapıldımı.. yoksa kendilgnden mi geçti
Hayir, anaflaksi zaten ilk 15 dakikada kendini belli eder ve adrenalin dozu (alerji ignesi) yapilir. Hastanede beklediginiz surede bir sey olmadigina gore riskli bir durum da yokmus. Paniklemenizden dolayi mi igne yaptilar acaba diye dusunmedim degil.

Hayir, anaflaksi zaten ilk 15 dakikada kendini belli eder ve adrenalin dozu (alerji ignesi) yapilir. Hastanede beklediginiz surede bir sey olmadigina gore riskli bir durum da yokmus. Paniklemenizden dolayi mi igne yaptilar acaba diye dusunmedim degil.
Alerji iğnesiydi eminim. İlk 15 dakka öyle büyük bse olmadı ağzm kuruyo gbi oldu bende panik yaptm heralde dedm . Gittm 4 5 saat hc bseym ykru snra basladı . Piskolojkte olablr haklsnz

Alerji iğnesiydi eminim. İlk 15 dakka öyle büyük bse olmadı ağzm kuruyo gbi oldu bende panik yaptm heralde dedm . Gittm 4 5 saat hc bseym ykru snra basladı . Piskolojkte olablr haklsnz
Anaflaksi oyle agzi kuruyor gibi olmuyor. Buraya kadarmis, oluyorum dediginiz ve bunlarin bir gostergesinin karsinizdaki insanlar tarafindan da bariz anlasildigi bir surec. Yasadim, biliyorum. Herkeste farkli olsa da benim alerjenle karsilasmam sonrasi 2 dakika icinde dilim sisti, vucudumda dokuntuler olustu soluk alamadim ve en sonunda vucudum sismeye basladi. Bu dediklerim saniyeler icinde basladi.

Yukarida 15 dk yazdim ama, esasinda alerji durumu maksimum 5 dk icinde kendini gosteren bir sey diyor doktorum. 4-5 saat gecikmeli bir tepkidir ve adrenaline gerek kalmaz.

Su cumlenize istinaden tamamen psikolojik oldugunu dusunuyorum.
Direndim direndim ve sonunda sinovac aşısı oldum.

Merhaba..
Merhaba,

Bende aşı için sıram geldiğinde gittim ama alerjijk öyküm var diye yapmadılar , Dedim sorumluluk kağıdı imzaladım yok dediler sorumluluk kabul edemeyiz. Nöbetçi doktor görsün doktora gittim o da yok biz yapmıyoruz, alerji testi yaptırın öyle gelin dediler. Daha sonrasında özele gittim onlarda bu testi yapmıyorlarmış, sonrasında devletten önce iç hastalıklarından randevu aldım gittim dedi göğüs hastalıklarına sevk ediyorum, orası immünoloji ve alerji bölümüne sevk edebiliyor dedi, bu defa göğüs hastalıklarına randevu aldım. Orası da alerji bölümüne sevk ediyorum 1 saat sonra alo 182 arayın dedi, aradım randevu aralık ayına kadar dolu dedi. Açtım Alo 184 e şikayet ettim aşı olmak istiyorum, test gerekiyor dediler vs. tamam uzmanımız birazdan arayacak dedi hemen aradı cep telefonunuza randevu msj gelecek onaylayın dedi ve nihayetinde 24.11.2021 tarihine alerji bölümünde randevu alabildim. Randevu tarihim geldi ve doktora durumu anlattım, test yapacağız dedi. 5 tüp kan aldı ve 1 tane test var 3 hafta da çıkıyor o test sonucu görmeden sana aşı onayı veremem o sonuç çıkınca randevu almadan direk gel dedi. ve sonuç çıktı gittim. Alerji değerlerin yüksek çıkmış dahiliyeye bir görün testleri yenilesinler dedi ama istersen aşı olabilirsin dedi. Düşündüm dahiliye randevu alsam yeni yıla o da kan tahlili yapacak 1 ay da onu bekle süre uzun gözümü kararttım artık yarına aşı randevusu aldım olacağım bakalım. Sonuçlarını anlatırım inş. bir şey olmaz. Aşıdan da korkuyorum lise de bile kaçmıştım. :P

Merhaba,

Bende aşı için sıram geldiğinde gittim ama alerjijk öyküm var diye yapmadılar , Dedim sorumluluk kağıdı imzaladım yok dediler sorumluluk kabul edemeyiz. Nöbetçi doktor görsün doktora gittim o da yok biz yapmıyoruz, alerji testi yaptırın öyle gelin dediler. Daha sonrasında özele gittim onlarda bu testi yapmıyorlarmış, sonrasında devletten önce iç hastalıklarından randevu aldım gittim dedi göğüs hastalıklarına sevk ediyorum, orası immünoloji ve alerji bölümüne sevk edebiliyor dedi, bu defa göğüs hastalıklarına randevu aldım. Orası da alerji bölümüne sevk ediyorum 1 saat sonra alo 182 arayın dedi, aradım randevu aralık ayına kadar dolu dedi. Açtım Alo 184 e şikayet ettim aşı olmak istiyorum, test gerekiyor dediler vs. tamam uzmanımız birazdan arayacak dedi hemen aradı cep telefonunuza randevu msj gelecek onaylayın dedi ve nihayetinde 24.11.2021 tarihine alerji bölümünde randevu alabildim. Randevu tarihim geldi ve doktora durumu anlattım, test yapacağız dedi. 5 tüp kan aldı ve 1 tane test var 3 hafta da çıkıyor o test sonucu görmeden sana aşı onayı veremem o sonuç çıkınca randevu almadan direk gel dedi. ve sonuç çıktı gittim. Alerji değerlerin yüksek çıkmış dahiliyeye bir görün testleri yenilesinler dedi ama istersen aşı olabilirsin dedi. Düşündüm dahiliye randevu alsam yeni yıla o da kan tahlili yapacak 1 ay da onu bekle süre uzun gözümü kararttım artık yarına aşı randevusu aldım olacağım bakalım. Sonuçlarını anlatırım inş. bir şey olmaz. Aşıdan da korkuyorum lise de bile kaçmıştım. :p
Aşı sonrasını bizimle paylasmayı unutmayın :))) insallah sıkıntı cıkmaz

Anaflaksi oyle agzi kuruyor gibi olmuyor. Buraya kadarmis, oluyorum dediginiz ve bunlarin bir gostergesinin karsinizdaki insanlar tarafindan da bariz anlasildigi bir surec. Yasadim, biliyorum. Herkeste farkli olsa da benim alerjenle karsilasmam sonrasi 2 dakika icinde dilim sisti, vucudumda dokuntuler olustu soluk alamadim ve en sonunda vucudum sismeye basladi. Bu dediklerim saniyeler icinde basladi.

Yukarida 15 dk yazdim ama, esasinda alerji durumu maksimum 5 dk icinde kendini gosteren bir sey diyor doktorum. 4-5 saat gecikmeli bir tepkidir ve adrenaline gerek kalmaz.

Su cumlenize istinaden tamamen psikolojik oldugunu dusunuyorum.
Evet 2. Gittgm doktor neden sana alerji iğnesi yaptılar ki diye bana sordu. Ben nerden blcem sanki. İnanın bnde 2 aydr yaşadğm herseyi piskolojye baglıyorm 2 ayda 20 kez test verdim o kdar taktm ki. Daha öncesnde umrmda bile degldi covid. Ama işte sürekli bi belirti veriyorm mesela bgn boğazm ağrıyo burnm acıyo ona taktm 6dan beri uyuyamıyorm. Smdi kalktm anskyete için verilen ilacı içtm insallah sakinlesirm şifa olur

Back