• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirli bir eş ve boşanma konusunda fikirlerinize ihtiyacım var.

labellevie

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
7.786
14.116
448
Diğer
Şuanda çok zor bir durumdayım sizden yardım istiyorum, çok yakın bir kız arkadaşım boşanmak üzere.
Kendisini çok severim, çok aklı başında, iyi bir insan, hatta mükemmel bir arkadaş açıkcası doğrusunu mu yapıyor bilemiyorum, çocukları var.
Eşi çok sinirli bir insan, yani ufacık bir şeyden problem yaratabilen biri ve asla özür dilemiyor.
Çok basit nedenlerle üzüyor ve yine onu suçlu buluyor.
Dün konuşmaya çalıştım bana arkadaşımın kendisine ve ailesine saygısı olmadığını söyledi, ne saygısızlığı yapıyor mesela diye sordum,
aradığımda bazen açmıyor, bazen ne var diye açıyor telefonu dedi.
Ben bunlar saygısızlık değil, iş stresinden ben de öyle açıyorum bazen dedim, hatta anneme bile yapıyorum dedim.
Yani objektif bakıldığında arkadaşım daha haklı, onun da hataları var ama genel olarak haklı, çünkü eşinin bana söylediği çoğu şeyi zaten ben biliyordum anlatmıştı bana, yani arkadaşımın adını Ayşe koyarsak, Ayşe bu davranışları eşine kızdığı için, bazı şeylerin sonucu olarak yapıyor, ama asıl sorun eşinde.
Eşi bayramda memleketine gitti, Ayşe gitmedi, bu sorun oldu sebebini de söyliyeyim kayınvalidesiyle öncesinde büyük bir tartışma yaşağıdı için gitmek istemedi ve üzerinden zaman bile geçmemişti yani sinirleri yatışmamıştı bile.
Bence eşi ve ailesi baskın karakterli insanlar, herkesin onların sözünü dinlemesini istiyorlar Ayşe'nin de karakteri öyle bunu kabul edecek tarzda değil,
okul ve çalışma hayatı boyunca başarılı biri ve kendine güveni var, zaten kişilik olarak da haksızlığı kabul edecek boyun eğecek biri değil.
Bu yüzden çatışma yaşıyorlar, işin içinde kayınvalide de olduğu için daha zor bir durum, kadın oğlunu etkiliyor.
Ayşenin ailesi burda, bebeğe annesi bakıyor, yemeklerini de çoğu kez annesinden getiriyor, tabi annesi yokken kendisi yapıyor, evini temizliyor ben gittiğimde hiç kirli görmedim evlerini, tek yapmadığı ütü onu da eşi kendisi yapıyor başkasının ütüsünü beğenmiyor.
Şimdi kayınvalidesi Ayşe'yi evde iş yapmayan, eşiyle ilgilenmeyen, sürekli annesine giden bir kadın olarak lanse ediyor, oğluna da bunu aşılıyor.
Kayınvalidesi başka şehirde ama bazen gelip 1-2 hafta kalıyor o zaman bebeğe o bakıyor,bir gün Ayşe işten gelirken kayınvalidesi apartmanın önünde bebekle duruyor, diyor ki ay kızım durmadı al bunu annene götür biraz açılsın diyor, Ayşe de gidiyor, sonra da eşi annemi bırakıp annene gidiyorsun diye söyleniyor, tabi bunda annesinin etkisi var yine.
Ayşe eşine ve ailesine saçını süpürge etmedi belki ama genel olarak iyi bir eş, saygısızlık asla yaptığını sanmıyorum tabi eşinin her söylediğini yapmamak saygısızlık değilse.
Eşinin de hala onu sevdiğini biliyorum, aslında eşine çok düşkün çocuğuna da, sinirli yapısını değiştirebilse ve annesini biraz durdurabilse iyi bir eş, ben bu evliliğin bitmesini istemiyorum.
Sizce bu durumda ne yapılabilir? Yorumlarınızı bekliyorum.

bayramda gitmemesi kötü olmuş..eşi için gitmeliydi diye düşünüyorum..bu konu onu eşinin gözünde daha haklı çıkarabilirdi..

Klasik bir öneri olacak ama aile terapistine gitmeyi denediler mi ?

Sinirli biryle birlikte olmak, huzursuz yaşamak çok çok zor.

Hangimizin eşi mükemmel ki bende inatlaşsam ortada yuva olmaz, birde çocuklar ergenlikte tek başına çocuk yetiştirmesi çok zor o sinir çoğu erkekte hastalığıda olabilir eşinin mesela yüksek tansiyon çok sinir yapar

Boşanmak asla çare değil çünkü çocuk var ve daha küçük anladığım kadarıyla evlilik terapisti en uygun olanı ama eşi gitmek istemiyosa bile arkadaşın bi gitsin yuva yıkmak çok kolay yapması zor olanı zoru başarmışlar eşiyle oturup konuşsun böle gitmesiğini söylesin bence

bayramda gitmemesi kötü olmuş..eşi için gitmeliydi diye düşünüyorum..bu konu onu eşinin gözünde daha haklı çıkarabilirdi..
Ben de öyle düşünüyorum ama kayınvalidesiyle yaşadığı tartışma çok yeniydi tartışmanın sebebi de arkadaşımın annesi müsait olmadığı için 2 gün daha kalmasını istemesi, yani bu sebeple başlamış tartışma, arkadaşım da altta kalmamış ama eşi annesinden yana olmuş.
Klasik bir öneri olacak ama aile terapistine gitmeyi denediler mi ?

Sinirli biryle birlikte olmak, huzursuz yaşamak çok çok zor.
Ben de öyle söylüyorum ama ikisi de kabul etmiyor, hele eşi böyle bir şeye yanaşacak bir insan değil bütün suç arkadaşımda öyle düşünüyor.
Kabahatini görmeyen biri bunu düzeltmeye çalışır mı, onun gibi.

sinirli olunmadığı normal bir zamanda oturulup konusulmalı. 2 tarafada yakınsızını anladığım kadarıyla sizde yanlarında olun. objktif bir göz olarak. eşinin haksız yanlarını sizde en azından söylerseniz oda hatasını anlayabilir. ben eşler arasına girilmeze inanmıyorum yakınsanız girebilirsiniz

Eşi ve eşinin ailesini ayrı tutsun bence k.validesine sinirlendi diye eşine yaptırım uygulamk bence aptalca çünkü haklı durumdayken haksız duruma düşüyo insan benim eşimde çok sinirli

Hangimizin eşi mükemmel ki bende inatlaşsam ortada yuva olmaz, birde çocuklar ergenlikte tek başına çocuk yetiştirmesi çok zor o sinir çoğu erkekte hastalığıda olabilir eşinin mesela yüksek tansiyon çok sinir yapar
Haklısınız, ben de söylüyorum ama bazen düşünüyorum ben alttan aldım da ne oldu diye, kimseye alttan al diyemem, kendini savunması ezdirmemesi daha iyi.

Boşanmak asla çare değil çünkü çocuk var ve daha küçük anladığım kadarıyla evlilik terapisti en uygun olanı ama eşi gitmek istemiyosa bile arkadaşın bi gitsin yuva yıkmak çok kolay yapması zor olanı zoru başarmışlar eşiyle oturup konuşsun böle gitmesiğini söylesin bence
Aslında eşi gelmese bile biz ikimiz gidebiliriz, belki birşeyleri düzeltebiliriz.
Bu arada yorum yapanlara teşekkür etmeyi unutmuşum, herkese teşekkürler, farklı fikirleri olan varsa çözüm önerileri bekliyorum.

sinirli olunmadığı normal bir zamanda oturulup konusulmalı. 2 tarafada yakınsızını anladığım kadarıyla sizde yanlarında olun. objktif bir göz olarak. eşinin haksız yanlarını sizde en azından söylerseniz oda hatasını anlayabilir. ben eşler arasına girilmeze inanmıyorum yakınsanız girebilirsiniz
Eşiyle çok samimi değilim, araya girmek te pek istemiyorum ama inanın düzeltmeye çalışacak kimse yok başka arkadaşımın ailesi daha önce çok müdahil oldukları için karışmak istemiyorlar yani daha önce birkaç defa barıştırmışlar. Ben ikisi ile yan yana konuştum ama ayrı konuşmak daha iyi sanırım çünkü olay tartışmaya dönüşüyor birden.

Eşi ve eşinin ailesini ayrı tutsun bence k.validesine sinirlendi diye eşine yaptırım uygulamk bence aptalca çünkü haklı durumdayken haksız duruma düşüyo insan benim eşimde çok sinirli
Eşiniz sinirli olunca susuyor musunuz? Mesela sizi çok haksız bir nedenle kırdığında cevap vermiyor musunuz? Anlaşmak çok zordur eminim böyle bir insanla, benim eşim sinirli değil ama sinirli olduğu zamanlar insan çok kırılıyor yanına yaklaşmıyorum ben.

Eşiniz sinirli olunca susuyor musunuz? Mesela sizi çok haksız bir nedenle kırdığında cevap vermiyor musunuz? Anlaşmak çok zordur eminim böyle bir insanla, benim eşim sinirli değil ama sinirli olduğu zamanlar insan çok kırılıyor yanına yaklaşmıyorum ben.

benim eşimde sinirli biri canım ve aynen dediğini uyguluyorum yüzde yüz haklı bile olsam sinirlendiği zaman onunla tartışmıyorum ama sakin zamanında içimde ne varsa söylüyorum.benim eşimde özür dilemeyi sevmez zorla diler:23:aslında böyle pek anlamı kalmıyor ama hiç dilememesinden iyidir yinede:19:benim evliliğimde kayınvalide faktörü yok o konuda bir yorumda bulunamam ama arkadaşın evliliğini sürdürmek istiyorsa ya eşiyle bir uzmana gitsin yada eşinin sinirli anında onu alttan alsın.ikiside baskın karakter bunu yapamaz diyorsan maalesef bu evliliğin hiç şansı yok canım:50:sürekli kadının fedakar davranması susması doğru mu diyeceksin bence değil bir evlilikte 2 tarafta çaba sarfetmeli ama böyle erkeklerle evlilik yürütmenin başka yolu yok.yükün ağırı kadının omuzlarında oluyor bu nedenle arkadaşına bol sabır diliyorum eşinede azıcık akıl ve insaf:31:

[

Eşiniz sinirli olunca susuyor musunuz? Mesela sizi çok haksız bir nedenle kırdığında cevap vermiyor musunuz? Anlaşmak çok zordur eminim böyle bir insanla, benim eşim sinirli değil ama sinirli olduğu zamanlar insan çok kırılıyor yanına yaklaşmıyorum ben.[/QUOTE]

SAKİNLEŞMESİNİ BEKLİYORUM KENDİMİDE SAKİNLEŞTİRİYORUM SONRA OTURUP KONUŞUYORUM EĞER ÇOK KIRILMIŞSAM HİÇ KONUŞMUYORUM KENDİNİ YALNIZ HİSSETTİRİYORUM BAKIYOR CİDDİ CİDDİ KIRILMIŞIM ÖZÜR DİLİYO SIKINTILI Bİ GÜN GEÇİRDİĞİNİ FALAN ANLATIYO SORUNLARIMIZI ÇÖZÜYORUZ

Back