Sinirlerime hakim olamıyorum

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.130
312
38
24
Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Daha geçenlerde desteksiz oturamıyor diye konu açmıştım.
Etrafımdaki herkes yemek suyu, tuz., ekmek vermediğim için her şeyden tattırmıyorum diye oturmadığını söylüyor. Gelişememil diyor. koltuklara tutunup ayağa kalkması lazımmış
Burda Bi bebek var benim bebeğimle 2 gün arası var. O emekliyormuş, koltuklara tutunup ayağa kalkıyormuş. Yemek suyu veriyorlar, her şeyden tattırıyolar diye öyleymiş, benimki değilmiş.
Ben gerçekten hem sinir olmaya hem de düşünmeye başladım ben yanlış mı yapıyorum?
Kuzu kıyma koyuyorum yemeklerine, tuz kullanmıyorum, beslenmesine dikkat ediyorum. Öyle kendi yediğimiz yemeklerin suyundan ekmek falan vermiyorum yani. Nasıl yemesi gerekiyorsa öyle yediriyorum. Kafam bozulmaya başladı cidden evet gelişimi yavaş ama kafasını kaldırıyor yüz üstü dönüp köprü kuruyor sürünüyor evet emeklemiyo henüz yanlış mı yapıyorum ben onu özel besleyerek

Lütfen bitsin Allah bağışlasın bu arada

Milletin söylediklerine aldırış etmeyin. Düzenli kontrollere devam edin. Her bebeğin gelişimi aynı değildir. Birisi daha erken emekler, konuşmaya başlar öbürü biraz daha geç emekler , koltuktan destek alır. Önemli olan doktorun görüşü

Ben evlerine gitmiştim gitmez olaydım
Kendileri ekmek yemekten ekmek beyinli olmuş belli. Bakalım erken emekleyen bebelerinin zekası ileri olacak mı ilerde? Allah akıl fikir versin. Sen de kendini üzme. Sen doğru olanı yapıyorsun. El kadar bebeğe ekmek, tuz verilmez zaten.

Bazı bebekler 9-10 aylıkken yürüyor bazıları mesela 1 yaş ve sonrasında. Bu durum çocuğun gelişiminde sıkıntı olduğunu göstermez. Her çocuk özel ve biriciktir. Gelişimleri aynı olamaz.

Teşekkür ederim insan herkesten aynı şeyi duyunca Bi düşünüyor ben bebeğime kötülük mü ediyorum diye

Bebeklere ilk bir yıl tuz verilmez çünkü böbreklerinde o tuzu idrarla atacak olan kısım gelişmemiştir. Acaba amcan bir kere çocuğuna ek gıda hazırladı mı da böyle konuşuyor. Gerçekten bomboş bir laf. Asla kafana takma sen doğruyu yapıyorsun. Bebeğine et suyu, tahin ver. Ceviz badem fındık cam rendeden geçir kat yoğurduna muhallebisine. Sen zaten okuyorsun öğrenmeye açıksın. Canını üzdüğüne değmez boşver

Reactions: Gao
Çok teşekkür ederim hepsini veriyorum badem fındık hiç vermedim ama zararı olur mu versem

Üzüldüm bunu size takıntı yaptıkları için, sonra anneleri delirtiyorlar, eskiler şuan ki zamanın çok farklı olduğunu algılayamıyor maalesef, eskiden yapılan bir çok şey şimdi ki bebeklere yaramıyor, bebeğim 9. Ayında tutunarak yürümeye başladı tabi o süreçte etrafta ki bebelerle kıyaslandık benim ki geç oturdu geç emekledi vs vs.. Ama bazı şeylerin genetik faktörler ve bebeğin kendi özelliği olduğunu insanlara anlatmak yorucu bir durum, ne güzel özeniyorsunuz bebeğinize yemek hazırlarken,faydalı olan hiç birşeyden kaçınmadığınıza eminim, benim kızım atopik cilt o yüzden kendi yemeklerimizden çok azını yedirebiliyorum yoksa hep ona ayrı yapmak zorundayım,ekmek yediriyorum, sizin ki kadar zengin içerikli değil onun menüsü yemek suyu falan da yemiyor ama adımlıyor yani onların söylediklerinin pek alakası yok zaten kan veriyorsunuz 8. Ya da 9. Ayda doktorunuz ne zaman derse,vitamin değerleriyle ilgili bir durum varsa ona göre yol çizersiniz..

Ah küfürsüz cevap verilmiyor yazdıklarınıza
Ben de anlayamıyorum gerçekten eski zamanla şimdiki zaman bir değil ki yani Ben doktorum nasıl söylediyse öyle hareket ediyorum araştırıyorum Bebeklere ne verilir ne verilmez hangi ayında ne verilmeli Mesela şunu ver diyorlar Ben de diyorum ki şu aydan önce bunu vermek tehlikeli diyorum her şey çok biliyorsunuz Biz çocuklarımız her şeyi yedirdik sonra hiçbir şey yemez tarzı şeyler duyuyorum

Ben takmamaya çalışıyorum Bebeğim Şu an oturamadığı için zaten canım sıkılıyor Çünkü bazı bebekler oturuyor Niye Benimki oturamıyor diye kıyaslıyordum ve bir zaman sonra kıyaslamayı bıraktım kendime yazık ediyorum dedim her bebeğin gelişim farklı dedim tam bunu kafamdan çıkarmışken şimdi başka çocukla kıyaslanmalar duyuyorum o ayakta sağlam basıyormuş emekliyormuş tutunuyormuş benimkinin Daha gücü yokmuş yemek vermediğim için yokmuş yemek versem güçlenirmiş falan filan

Cam rendede un gibi oluyor korkma verebilirsin. Yemekleri bebeğini eline de ver alışır yemeye. Sürekli sen besleme o eliyle baksın dokunsun daha güzel öğrenir öyle
Evet evet veriyorum zaten avokado pankek falan eline veriyorum bazen oynuyor hafiften ısırıyor gibi öğretmeye çalışıyorum

Doktorunuz bir sorun yok diyorsa sorun yoktur zaten, bende bu oturma dönme kafa tutma meselelerinden çok gittim geldim, 3. Bebeğim bu diğerleri herşeyi erken erken yapınca bu neden böyle diye sorgulamıştım,beş parmağın beşi bir değil ☺kızımdan 11 gün büyük kuzeni yürüyor motor becerisi olarak baya önde duyduklarım da cabası ama oturup ağlamayacağım, kızım 4 öğün yiyor ama kuzeni hala ek gıdaya alışamadı annesine yaslanmış durumda, annesi benim gibi püreydi özel çorbaydı hiç uğraşmadı, yedirdiklerim hava da kalmış demek ki yine yemekle ilgisi diyeceğim, ne kadar polemiğe girerseniz o kadar canınız sıkılır tamam diyip geçin, alerjisi var yasak diyin bahane bulun

Bebeğim 11 aylık. Bizim yediklerimizden yediriyorum. Emeklemiyor, sürünmüyor, tutunup kalkmıyor tam olarak. Daha yeni koltuktan tutunarak sıralıyor. Bende çok evham yapıyordum, herkes "her çocuk farklı, zamanı gelince yapar her şeyi" diyor. Doktorda sorun yok diyor.

Tuz, beyaz ekmek vs büyükler için bile sağlıksızken çocuğunuza tuzsuz yedirdiğiniz için geri kalıyor olabilir mi? Olamaz. Bu konularda tek muhatabınız doktor olsun.

Zaten tek muhatap doktor olsun istiyorum ama herkesin her şey hakkında Bi fikri var. Aaa 8 aylık hala oturamıyor tutunup kalkması lazım emeklemiyor demeleri delirtiyor insanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…