Sinirlerime hakim olamıyorum

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.127
311
38
24
Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Daha geçenlerde desteksiz oturamıyor diye konu açmıştım.
Etrafımdaki herkes yemek suyu, tuz., ekmek vermediğim için her şeyden tattırmıyorum diye oturmadığını söylüyor. Gelişememil diyor. koltuklara tutunup ayağa kalkması lazımmış
Burda Bi bebek var benim bebeğimle 2 gün arası var. O emekliyormuş, koltuklara tutunup ayağa kalkıyormuş. Yemek suyu veriyorlar, her şeyden tattırıyolar diye öyleymiş, benimki değilmiş.
Ben gerçekten hem sinir olmaya hem de düşünmeye başladım ben yanlış mı yapıyorum?
Kuzu kıyma koyuyorum yemeklerine, tuz kullanmıyorum, beslenmesine dikkat ediyorum. Öyle kendi yediğimiz yemeklerin suyundan ekmek falan vermiyorum yani. Nasıl yemesi gerekiyorsa öyle yediriyorum. Kafam bozulmaya başladı cidden evet gelişimi yavaş ama kafasını kaldırıyor yüz üstü dönüp köprü kuruyor sürünüyor evet emeklemiyo henüz yanlış mı yapıyorum ben onu özel besleyerek

Emin ol evladın emeklese başka bir akran bebeğin yürüdüğünü söylerlerdi. Yürüse bak diğeri koşuyor derler. Daha dün anamla birbirimize girdik inan ki.
Çocuğa reçel verdirmedim diye. Canı çekermiş vermezsem büyümezmiş. İnan kimseye laf anlatılmıyor benim kızım boy kilo olarak geriden geliyor çünkü 1 kilo doğdu. Nörolojik olarak bir sorunu yok. Bazı çocuk hareketlidir hemen ayaklanır bazı çocuk tembeldir geç ayaklanır. Onların da karakteri var sen boşver böyle boş konuşan kimse için ağlama.

Emin ol evladın emeklese başka bir akran bebeğin yürüdüğünü söylerlerdi. Yürüse bak diğeri koşuyor derler. Daha dün anamla birbirimize girdik inan ki.
Çocuğa reçel verdirmedim diye. Canı çekermiş vermezsem büyümezmiş. İnan kimseye laf anlatılmıyor benim kızım boy kilo olarak geriden geliyor çünkü 1 kilo doğdu. Nörolojik olarak bir sorunu yok. Bazı çocuk hareketlidir hemen ayaklanır bazı çocuk tembeldir geç ayaklanır. Onların da karakteri var sen boşver böyle boş konuşan kimse için ağlama.
Ya gerçekten az önce duyduğum şey 8 aylık bebek tutunup ayakta duruyormuş yere sağlam basıyormuş çünkü yemek suyu ekmek her şeyi veriyorlarmış, yemek suyu yedirmem lazımmış.
Ben elimden geleni yapıyorum. Sağlıklı olan her şeyi yesin diye.
Sadece yemek suyu ekmek vermedim diye benimki yere sağlam basmıyor emeklemiyor kalkmıyor yani

Ya gerçekten az önce duyduğum şey 8 aylık bebek tutunup ayakta duruyormuş yere sağlam basıyormuş çünkü yemek suyu ekmek her şeyi veriyorlarmış, yemek suyu yedirmem lazımmış.
Ben elimden geleni yapıyorum. Sağlıklı olan her şeyi yesin diye.
Sadece yemek suyu ekmek vermedim diye benimki yere sağlam basmıyor emeklemiyor kalkmıyor yani
Gerçekten bak çok iyi anlıyorum seni ama değmez ya. Aferin yürüsün koşsun otursun ekmek kemirsin çocuk ne güzel işte 😂 insanlar fikrini beyan etmeyince bir şeyler batıyor. Her konuda böyle oldu insanlar buna özgüven diyor bi de

Ekmekle suyla ne ilgisi var eminim siz elinizden gelenin en iyisini yapiyorsunuz ne sacma yorumlar yaparak sinirlerimizi bozuyor bu insanlar yaa
Ben anlayamıyorum cidden. Ekmek yiyince çocuk ayağa mı kalkıcak tamam belli bir yaştan sonra yemesi lazım belki ama ekmeğin yetişkine bile Bi faydası yok ekmek mi yürütecek bebeği

Gerçekten bak çok iyi anlıyorum seni ama değmez ya. Aferin yürüsün koşsun otursun ekmek kemirsin çocuk ne güzel işte 😂 insanlar fikrini beyan etmeyince bir şeyler batıyor. Her konuda böyle oldu insanlar buna özgüven diyor bi de
Yesin her şeyi banane diyesim geldi.
Aynen yemek suyuyla kalktı çocuk ayağa diyesim geldi.
Tuzlu tuzlu şeyleri verin de daha bağırsakları böbrekleri yeni yeni gelişen bebeğe zarar versin diyesim geldi ama hiçbirini diyemedim sadece orayı terk edebildim diyen öz AMCAM çünkü

Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Daha geçenlerde desteksiz oturamıyor diye konu açmıştım.
Etrafımdaki herkes yemek suyu, tuz., ekmek vermediğim için her şeyden tattırmıyorum diye oturmadığını söylüyor. Gelişememil diyor. koltuklara tutunup ayağa kalkması lazımmış
Burda Bi bebek var benim bebeğimle 2 gün arası var. O emekliyormuş, koltuklara tutunup ayağa kalkıyormuş. Yemek suyu veriyorlar, her şeyden tattırıyolar diye öyleymiş, benimki değilmiş.
Ben gerçekten hem sinir olmaya hem de düşünmeye başladım ben yanlış mı yapıyorum?
Kuzu kıyma koyuyorum yemeklerine, tuz kullanmıyorum, beslenmesine dikkat ediyorum. Öyle kendi yediğimiz yemeklerin suyundan ekmek falan vermiyorum yani. Nasıl yemesi gerekiyorsa öyle yediriyorum. Kafam bozulmaya başladı cidden evet gelişimi yavaş ama kafasını kaldırıyor yüz üstü dönüp köprü kuruyor sürünüyor evet emeklemiyo henüz yanlış mı yapıyorum ben onu özel besleyerek
Canım her çocuğun gelisimi aynı değil. Benim kızım 6 aylık kolunu önüne alarak yerde sürünerek ilerliyordu. Yemek yiyormuydu hayır.yemekle ne alakası var,cahiller işte. Ama yemeklerden tattırmak,meyve özellikle yoğurt bol verin

Canım her çocuğun gelisimi aynı değil. Benim kızım 6 aylık kolunu önüne alarak yerde sürünerek ilerliyordu. Yemek yiyormuydu hayır.yemekle ne alakası var,cahiller işte. Ama yemeklerden tattırmak,meyve özellikle yoğurt bol verin
Kendi yediğimiz tuzlu yemeklerden tattırayım mı

Kendi yediğimiz tuzlu yemeklerden tattırayım mı
Ben 2 3 kaşık tattırıyordum. Size kalmış yemek pişince tuzsuz ayırıp,kendi payınıza tuz atabilirsiniz. Artık 8 aylık olmuş çorba türü yapın,meyve püresi,rafadan yumurta gibi sulu yemeklerden verin. Ben çocuklarım için ilikli kemik kaynatıp bardaklara boşaltıp buzluğa atıyordum. her defasında bir bardak çorbasına ekliyordum.D vitamini deposu. Bugün yine koca bı tencere kaynattım.Hergün 1 kase yoğurt çok az ekmek içi koyup yediriyordum.Ispanak, pırasa,yayla çorbası,şehriye çorbası gibi. Günlük az az yapıp yedirin Çocukların gelişimleri farklı çok takılmayın söylenenlere. Mesela oğlum 17 aylık kızım 15 aylık yürümeye başladı veya oğlum çok geç konuştu gibi bı sürü şey sayarım.Takmayın kimseyi zamanı vardır daha

Ben yemeklerine tuz koymuyorum, ekmek yedirmiyorum,yediğimiz yemeklerin suyundan vermiyorum
Ayrı şekilde çorba yapıyorum, kuzu kıyma koyuyorum çorbalarını, sabah pankek Yumurta Labne Avakado tarzı şeyler veriyorum
Etrafımın söylediği şey kendi yediklerimizden tattırmıyorum, ekmek yedirmiyorum diye canı olmuyormuş. O bahsettiğim bebek her şeyden yediği için emekliyormuş, koltuklara tutunup kalkıyomuş
Aşırı cahil bir çevren var ben olsam asla bu cahillerle görüşmem. Sen doğrusunu yapıyorsun.

Ben 2 3 kaşık tattırıyordum. Size kalmış yemek pişince tuzsuz ayırıp,kendi payınıza tuz atabilirsiniz. Artık 8 aylık olmuş çorba türü yapın,meyve püresi,rafadan yumurta gibi sulu yemeklerden verin. Ben çocuklarım için ilikli kemik kaynatıp bardaklara boşaltıp buzluğa atıyordum. her defasında bir bardak çorbasına ekliyordum.D vitamini deposu. Bugün yine koca bı tencere kaynattım.Hergün 1 kase yoğurt çok az ekmek içi koyup yediriyordum. Çocukların gelişimleri farklı çok takılmayın söylenenlere. Mesela oğlum 17 aylık kızım 15 aylık yürümeye başladı veya oğlum çok geç konuştu gibi bı sürü şey sayarım.Takmayın kimseyi zamanı vardır daha
Çorba yapıyorum kuzu kıyma ekliyorum. Yoğurt yediriyorum..
Yumurta her gün veriyorum
Meyve her gün yiyor. Sadece ilikli kemik suyu vermedim hiç onu da veririm.

Ben yemeklerine tuz koymuyorum, ekmek yedirmiyorum,yediğimiz yemeklerin suyundan vermiyorum
Ayrı şekilde çorba yapıyorum, kuzu kıyma koyuyorum çorbalarını, sabah pankek Yumurta Labne Avakado tarzı şeyler veriyorum
Etrafımın söylediği şey kendi yediklerimizden tattırmıyorum, ekmek yedirmiyorum diye canı olmuyormuş. O bahsettiğim bebek her şeyden yediği için emekliyormuş, koltuklara tutunup kalkıyomuş
Etrafınızdakiler cahil cühelaymış hiiç takmayın boşuna da sinirlerinizi bozmayın :) herles kendi çocuğunu bildiği gibi yetiştirsin diyerek konuyu kapatın

Çorba yapıyorum kuzu kıyma ekliyorum. Yoğurt yediriyorum..
Yumurta her gün veriyorum
Meyve her gün yiyor. Sadece ilikli kemik suyu vermedim hiç onu da veririm.
20dakika oluyor buzluğa Atalı. Şifa deposu. 2 saat kadar kaynatın.yemegini günlük az az yapın. Yoğurdu küçük kavanozlarda günlük veya 2 günlük kendiniz mayalayın. Sağlıcakla kalın,şifa olsun bebişe 🙏

Eklentiler

• IMG_20250317_230245_620.webp
    IMG_20250317_230245_620.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 14
Doğru olanı yapıyorsun. Her bebeğin gelişimi farklı. Eğer doktorunuz çocukta ciddi bir gelişim farklılığı gorseydi zaten uyarır. 16-17 ayında yürüyen çocuklar da var. 9-10 ayliklen yürüyen de. Yemeğin suyuna, tuzuna bağlı olsaydı ohoo.
Bu arada belki veriyorsunuzdur ama bebeğinize ciğer vermenizi de öneririm.

İlikli kemiği mi kaynatıyorsunuz
Evet kemiği tencereye al güzelce yıka üzerine suyunu ekle kısık ateşte 2 saat kaynasın. Sonrada bardaklara koyup buzluğa at her çorba veya pilava bi tane at. Bulyon kullanmam ben hep bu şekilde yapıyorum. Başka yerde ne kadar bilmiyorum Adana dayım 10 TL kilosu bugün 5 kilo aldım kaynattım . İnternette videoları var

Back
X