Sinirlerime hakim olamıyorum

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.128
312
38
24
Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Daha geçenlerde desteksiz oturamıyor diye konu açmıştım.
Etrafımdaki herkes yemek suyu, tuz., ekmek vermediğim için her şeyden tattırmıyorum diye oturmadığını söylüyor. Gelişememil diyor. koltuklara tutunup ayağa kalkması lazımmış
Burda Bi bebek var benim bebeğimle 2 gün arası var. O emekliyormuş, koltuklara tutunup ayağa kalkıyormuş. Yemek suyu veriyorlar, her şeyden tattırıyolar diye öyleymiş, benimki değilmiş.
Ben gerçekten hem sinir olmaya hem de düşünmeye başladım ben yanlış mı yapıyorum?
Kuzu kıyma koyuyorum yemeklerine, tuz kullanmıyorum, beslenmesine dikkat ediyorum. Öyle kendi yediğimiz yemeklerin suyundan ekmek falan vermiyorum yani. Nasıl yemesi gerekiyorsa öyle yediriyorum. Kafam bozulmaya başladı cidden evet gelişimi yavaş ama kafasını kaldırıyor yüz üstü dönüp köprü kuruyor sürünüyor evet emeklemiyo henüz yanlış mı yapıyorum ben onu özel besleyerek

Bebeğim yeni 8 aylık oldu. Daha geçenlerde desteksiz oturamıyor diye konu açmıştım.
Etrafımdaki herkes yemek suyu, tuz., ekmek vermediğim için her şeyden tattırmıyorum diye oturmadığını söylüyor. Gelişememil diyor. koltuklara tutunup ayağa kalkması lazımmış
Burda Bi bebek var benim bebeğimle 2 gün arası var. O emekliyormuş, koltuklara tutunup ayağa kalkıyormuş. Yemek suyu veriyorlar, her şeyden tattırıyolar diye öyleymiş, benimki değilmiş.
Ben gerçekten hem sinir olmaya hem de düşünmeye başladım ben yanlış mı yapıyorum?
Kuzu kıyma koyuyorum yemeklerine, tuz kullanmıyorum, beslenmesine dikkat ediyorum. Öyle kendi yediğimiz yemeklerin suyundan ekmek falan vermiyorum yani. Nasıl yemesi gerekiyorsa öyle yediriyorum. Kafam bozulmaya başladı cidden evet gelişimi yavaş ama kafasını kaldırıyor yüz üstü dönüp köprü kuruyor sürünüyor evet emeklemiyo henüz yanlış mı yapıyorum ben onu özel besleyerek
ay okurken sinir krizi yaşadım ne alaka yemekle ya,her bebeğin gelişimi farklı kaldı ki emekleme bir başarı değil sizin bebeğiniz de başka konularda erken davranabilir,oğlum 10 aylık yürüdü yeğenim 16 aylıktı hiçbir şey kazanamadık ne onlar ne biz 🙂 bence sabırlı anne olmak için kulakları tıkamak şart.Tuz şeker paketli gıda hiç vermedim ekmek hamur işi sıfır(22aydır)her gün pankek verenler var şaşkınım
lütfen o şekilde devam edin çünkü doğrusu bu doktorumuz salçadan,zeytinden vs zaten tuz ihtiyacını karşıladığını söylemişti ve emin olun canı isteyince yürüyecek belki hiç emeklemeyecek ama illa zamanı gelecek ve hepsini yapacak 💐

Ben de aynı sizin gibi yaptım.Kizim 27 aylık.1 yaşına kadar ne tuz ne şeker verdim.E benimki de 9 aylık gibi başladı sürünmeye emeklemeye.Herseyi de yerinde hatta çoğu yasitina göre çok önde bazı yönlerden .Hiç kafaya takmayın su ekmek beyinlileri

ay okurken sinir krizi yaşadım ne alaka yemekle ya,her bebeğin gelişimi farklı kaldı ki emekleme bir başarı değil sizin bebeğiniz de başka konularda erken davranabilir,oğlum 10 aylık yürüdü yeğenim 16 aylıktı hiçbir şey kazanamadık ne onlar ne biz 🙂 bence sabırlı anne olmak için kulakları tıkamak şart.Tuz şeker paketli gıda hiç vermedim ekmek hamur işi sıfır(22aydır)her gün pankek verenler var şaşkınım
lütfen o şekilde devam edin çünkü doğrusu bu doktorumuz salçadan,zeytinden vs zaten tuz ihtiyacını karşıladığını söylemişti ve emin olun canı isteyince yürüyecek belki hiç emeklemeyecek ama illa zamanı gelecek ve hepsini yapacak 💐
Çok teşekkür ederim ben de doğrusunu bu olduğunu düşünüyorum kaldı ki yetişkinlere bile yararı yok bebeği ayağa kaldıran ekmek mi olacak yani 🤷🤷

Ben de aynı sizin gibi yaptım.Kizim 27 aylık.1 yaşına kadar ne tuz ne şeker verdim.E benimki de 9 aylık gibi başladı sürünmeye emeklemeye.Herseyi de yerinde hatta çoğu yasitina göre çok önde bazı yönlerden .Hiç kafaya takmayın su ekmek beyinlileri
Takmamak lazım da işte etraf cahil dolu herkes de yok ekmek var yok salçalı yemek sularıyla besle diyince ben mi yanlış yapıyorum diyorsun benim bebeğim hep geriden geldi yani dönmeye de köprü kurmaya da geç başladı geri geri sürünüyor hep ne yapayım her bebek farklı filanca bebek oturdu kalktı emekledi diye benimki de hemen o ayda öyle olmak mı zorunda?

Bebeklere tuz şeker vermemek yeni mi moda oldu kardeşim de sıfır şeker sıfır tuz kardeşime söylediğim şey şu önce sen tuzsuz yemek ye ondan sonra tuzsuz yedir yeterli miktarda vücudun tuza ve şekere de ihtiyacı var!

20dakika oluyor buzluğa Atalı. Şifa deposu. 2 saat kadar kaynatın.yemegini günlük az az yapın. Yoğurdu küçük kavanozlarda günlük veya 2 günlük kendiniz mayalayın. Sağlıcakla kalın,şifa olsun bebişe 🙏
Ben de böyle kemikleri kaynatıp yemeklerine çorbalarına katıyordum tabii yavan yavan değil tuz ve salça katarak tatlı tatlı

Her çocuğun gelişimi farklıdır yediğine içtiğine pek bakmaz şu da bir gerçek ki vücudun az miktarda her şeye ihtiyacı var tuzun şekerin zararından konuşursak pazarda satılan sebze ve meyvelerde oldukça gıda ilacı var.

Bebeklere tuz şeker vermemek yeni mi moda oldu kardeşim de sıfır şeker sıfır tuz kardeşime söylediğim şey şu önce sen tuzsuz yemek ye ondan sonra tuzsuz yedir yeterli miktarda vücudun tuza ve şekere de ihtiyacı var!
Moda mı bilemem ama doktorlar bile uyarıyor. Siz hangi bilgiye dayanarak kendi uygulamanızı geçtim bir başkasına şeker ve tuzun bebeklere faydalı olacağını verilebileceğinin tavsiyesini veriyorsunuz ben de bunu merak ettim? Doktor musunuz?

Söyleyecek bişey bulamadım sizin evladınız olursa ya da varsa siz verin

Moda mı bilemem ama doktorlar bile uyarıyor. Siz hangi bilgiye dayanarak kendi uygulamanızı geçtim bir başkasına şeker ve tuzun bebeklere faydalı olacağını verilebileceğinin tavsiyesini veriyorsunuz ben de bunu merak ettim? Doktor musunuz?
Ben de tıbba inanan biriyim çocuğumu da her ay düzenli çocuk doktoruna götürdüm ve dediklerini uyguladım 8 yıl önce böyle bir şey yoktu şuan sıfır şeker sıfır tuz olayını doğru bulmuyorum!

Ben de tıbba inanan biriyim çocuğumu da her ay düzenli çocuk doktoruna götürdüm ve dediklerini uyguladım 8 yıl önce böyle bir şey yoktu şuan sıfır şeker sıfır tuz olayını doğru bulmuyorum!
8 yıl önce bu kadar gelişmiş Bi tıp var mıydı?
Tuz şeker yasak deniyorsa, doktorlar boşa okumadı Bi bildikleri vardır
Bebeklerin böbrekleri tuzu şekeri vücuttan atabilecek kadar gelişmiyor, henüz yeni yeni gelişen böbreklere zarar veriyor. Hiç yemeyecek değil ama bebeklerin ilk 1000 günde yedikleri bütün hayatını etkiliyor.
Burda atıp tutmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim

Yemeklerin suyundan niye vermiyorsunuz çok merak ettim o suyun içerisinde ne kadar vitamin var biliyor musunuz
Ben bebeğime yemek yapıyorum. Yaptığım yemeklerin suyu da var.
Vitaminli olan ne? Salça mı? Tuz mu?
Doktorlar yetişkinlere bile 3 beyazdan uzak durun demiyor mu?
Neden diyor? Gereksiz kilo yaptığı için değil mi?

Bence de ama dayı amca olunca mecbur anne baba baskısıyla görüşüyoruz
Hayır görüşme zorunluluğunuz yok kaç küsür yaşında insanlarsınız neden anneniz babanızın sizi yönlendirmesine yönetmesine izin veriyosunuz inanırmısınız ben 27 yaşında ilk defa bu yüzden aileme sitem ettim sonunda anladılar ısrar etmiyolar bile artık. Herkesin bi değeri var size iyi gelmiyosa mesafe koyabilirsiniz

Ben de her ay düzenli götürüyorum çocuklarımı doktora hatta daha dün gitti ek gıda konusunu konuştuk vs. sizin inandığınız tıpla gittiğim doktorun uyguladığı tıp bilgileri çok farklı. Herkesin doğrusu kendine demek daha doğru oluyor yanlışta direkmektense!.

Ağzınıza sağlık çokkk iyi yapmışsınız. Sağlıkla büyüsün çocuğunuz Allah bağışlasın. Ben de takmıcam artık herkes ayrı Bi şey söylüyor.
Benim bebeğim hep geriden geliyor. 6 aylıkken dönmeye başladı. 6.5 aylıkken destekli zar zor oturdu hep öne öne eğiliyordu. Başka bebeklerle karşılaştırıyor herkes. Senin bebeğinle akran ama oturuyor. Emekliyor. Koltuklara tutunup kalkıyor. Seninki güçsüz kalmış vs vs...
Ne yapayım geriden geliyor demekki.
Avakado yumurta tahin pekmez ceviz kıyma çorba vs vs her şeyi yiyor şükür 🧿🧿 ama yemek suyu ekmek vermiyorum ben. Tuzun şekerin yararı olduğunu düşünmüyorum ama herkes bizim yediğimiz yemeklerden yiyince ayağa kalkar diyor. Ne ilgisi var ben besliyorum zaten. Yemeklerine tuz koymuyorum sadece. Yoksa gün içinde sadece mama içmiyor ki herşeyi yiyor. İki ana bir ara öğün yapıyor. Bilemedim artık. Geç olucak demekki bazı şeyler. Her bebek aynı değil birisi oturuyor benimki daha oturamıyor ne yapabilirim ki
Maşallah maşallah umarım hep böyle güzel yer. Vitaminli olan her şeyi yiyormuş zaten gerisini boşverin yemese de olur . Ekmek dedikleri şey karbonhidrat zaten ki karbonhidrat çocuklarda boy ve gelişim geriliği sağlıyor fazla tüketiminde. Boş boş konuşacaklarına oturup makale okusunlar. Sağlıkla büyüsün inşaallah. Hiç bilemezsiniz bazı bebekler Arap atı gibi sonradan açılıp belki de emeklemeden ansızın kalkıp yürüyecek benim 4 yeğenim de emeklemeden hop diye kalktı yürüdü.

Maşallah maşallah umarım hep böyle güzel yer. Vitaminli olan her şeyi yiyormuş zaten gerisini boşverin yemese de olur . Ekmek dedikleri şey karbonhidrat zaten ki karbonhidrat çocuklarda boy ve gelişim geriliği sağlıyor fazla tüketiminde. Boş boş konuşacaklarına oturup makale okusunlar. Sağlıkla büyüsün inşaallah. Hiç bilemezsiniz bazı bebekler Arap atı gibi sonradan açılıp belki de emeklemeden ansızın kalkıp yürüyecek benim 4 yeğenim de emeklemeden hop diye kalktı yürüdü.
Makaleyi okumak nerde biz böyle büyüttük diyip öyle devam ediyorlar diyeceksin büyüttüğün çocuklar çok mu sağlıklı boylu poslu hiç mi hasta olmuyorlar diye denmiyor işte. Ağızlarda tek laf ekmek yemek yerde güçlenir falan filan

Makaleyi okumak nerde biz böyle büyüttük diyip öyle devam ediyorlar diyeceksin büyüttüğün çocuklar çok mu sağlıklı boylu poslu hiç mi hasta olmuyorlar diye denmiyor işte. Ağızlarda tek laf ekmek yemek yerde güçlenir falan filan
Boşverin her havlayan köpek değildir. Bunu sakın unutmayın. Siz içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yapın. Yeter ki nörolojik açıdan sağlık açısından bir sıkıntısı olmasın gerisi zamanla oturuyor

Back
X