- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.243
Kızlar yemin ediyorum sinirden oturup aglayacagim. Eski konumdan bilen bilir kayin validemi bilmeyen lutfen baksın bu kadın hakkında iki kelime fazla yazmak bile sinirlerini bozuyor. Evet kızlar 7 aylık evliyim ve Kayınvalidemi hiç görmemiştim (eski konuma bakarsanız anlarsınız) İstanbul geldk kendisi esimde gelsin bi kaç gün bizde kalsın dedi. Tabi ben bu kadın i daha önce hiç gormemisim.. Sırf eşimin gönlü olsun annesinden hep ayrıydı diye gelsin kalsın dedim. Ve iki gün önce geldi. Hamileyim ve düşük riskim var hiç birşey yapmamam lazım bu kadın bunu biliyor. Geldiği ilk günden beri saygıda kusur etmedim herşeyi getirdim önüne koydum. Altı çeşit yemekler hazırladım karnima sancılar gire gire. Tek bir şeye elini sürmedi sürmesinde zaten. Ama geldiği ilk günden anladım. Bu kadının tek derdi kocasının ölmesi ve gelip oğlunun evine yerlesmek. Artık o kadının konuşmalarından ben yoruldum. Neyse birinci gün tamam öyle böyle atlattık. İkinci gün oldu kadın herseyime karışmaya başladı evde rahat giymeyi severim geldiği akşam bi elbise giymişti ertesi gün yine onu giydim. Demez mi bana hep bunu mu giyceksin diye sanane yaa. İki dakika oturuyorum oturduğum odanjn kapısını kapatıyor gidiyor evde dolaşıyor. İnanin tek laf etmemek için yerimden kalkıp ne yaptığına bakmadm. Yok baktım gelmiyor. Önce kalktim mutfağa gidiyormuş gibi baktım salonda oturuyor. Neyse dedim sıkıntı yok. Sonra baktım yatak odamda. Laa kadın senin benim yatak odamda ne işin var!!! Birşey demedim yine. İkide bir yatak odama giriyor. Yemin ederim büyü yapmış olmasından şüpheleniyorm artık çünkü ruyama böyle birşey girdi. Tuvaletten çıkıyor ayaklar ıslak halilarima basıyor bakıyorum hali ıslak. Yemek yiyor ellerini yıkamiyor tavuğa dokunmuştu oysaki sildim diyor. Saçları yerlerde inanın evinden tiksinmis durumdayım kendimi attım kötü bi insan olarak görmeye başladım. Kalkmış mutfağıma karışıyor bunu buradan kaldır. Laa kadın hamileyim ben nasıl kaldirmami bekliyorsun. Yemek yapıyorum geldiği ilk gün ben bunu sevmiyorum ben bunu yemem diyo. Ya evime ilk defa geliyorsun beni ilk defa goruyorsun ayıp ayıp! Neyse ilk gündür dedim ikinci gün sabahın korunde kahvaltı gürültü patırtı bırakmadı uyuyum. Neyse kalktim kahvaltı hazırladım. Ben bunu sevmiyorum yemicem demeye başladı. Sevdiğiniz birşey varsa hazırliyim dedim. Yok flan diyor. Neyse sonra baktım gayette yiyor hepsinden. Yemek yapıyorum sordu ne yaptığımı flan hiç yardım edeyim yok. Sonra eşim geldi sofrayı kurduk beraber. Diyoki ben bu çorbayı sevmiyorum yemicem. Bende dayanamadım sevmediğinizi soyleaeydiniz yapmazdim dedim. Çünkü blyordu o corbayi yapacağimi. Ona da dayandım. Agridan mahvolmuşum eşim ustume düşüyor oda geçer geçer diyo ilk zamanlarda olur. Devamlı oğluna kendini acindirmaya çalışıyor oram agriyor buram agriyor diyerek ayaklarını on metre uzatıyor başka da birşey yapmiyor. Neyse bugün dedim belki rahat bırakır uyurum oruç tutucam dedim. İnanın geceden beri uyumadm kriz geciricem artık. Eşimi sabahları ben yolcu ederim bilerek beklemiş o yolcu etmek için. Bende kalkmadim. O saatten beri bu kadın durmuyor inanın sinirimden kalkamiyorum şuan yerimden ne yapıyor bilmiyorum pat küt sesler geliyor bi banyoda bi mutfakta bi odada. Evimden tiksindim artık. Ayy kızlar çok kötüyüm . eşime msj attım anneni ara birşey yapmamasını soyle dedim. Aradi konustular... Ay kızlar ağrıdan duramiyorum resmen ya çok mu büyütuyorum acaba ya. yorumlarınızı bekliyorum kızlar
Çok çok hatalısınız. Kusura bakmayın ama çok sorumsuzsunuz. Sizin asıl sorumluluğunuz kayınvalidenize değil karnınızdaki çocuğa. Düşük riskiniz var, devamlı dinlenmeniz lazım ve siz hem ev işi yapıyor hem kendinizi üzüyorsunuz. Gidin yatın. Yaptığı her şeye de yattığınız yerden sakin sakin cevap verin. "Uyumam lazım ses olunca uyuyamıyorum" diyin. Her defasında tatlı tatlı "Bakın orada paspas var, ıslak terlikleri ona silin" diyin. Gülerek "Annecim hiç yatak odasına girilir mi? Ne istiyorsan bana söyle" diyin. "Çok hastayım yemek bir şeyler yapar mısın?" diyin. Yapmazsa da eşiniz dışarıdan bir şeyler alıp gelsin. Sizin göreviniz yavrunuzu rahat ettirmek. Bu görevinizi en iyi şekilde yapın lütfen.