Sinirlenmekte haklı mıyım sizce?

Bu ülkede güleryüzlülük yanlış anlaşılıyor herhalde. İnsanlar güleryüzlü görünce kaale almamak, sözünü kesmek, ezmek gibi davranışlarda bulunuyorlar. Gayet güzel olmuş sert davranmanız en azından hakkınızı yedirmeyeceğinizi kolay lokma olmadığınızı gösterdiniz. Boşuma canınızı sıkmayın hayat böyle ağlamayan hakkını alamıyor... Kendi başlarına gelse böyle bir durum emin olun ayaklanırlardı illa yaşamaları lazım ilgilenmeleri için.

Kabullenmeyin ve bastırın. Eminim bakın halledecekler kısa sürede ısrarcı olursanız.

Kesinlikle kendi başlarına gelseler asla kabul etmezlerdi. Sizi yarın bilgilendiricez dediler ama yine aramadılar, ben aradım. ay ortasında ödeme yapmamamız mümkün değil diyorlar. Çözmezseniz kurumun en yetkili kişisine bildiricem durumu yine çözülmezse ssk ya bildiricem dedim, siz bizi tehdit mi ediyorsunuz diye bir çıkışları var inanamazsınız. Ben şubatta çalışmaya başladım, sigorta girişimi nisanda yapmışlar, şikayet etsem o kadar suçlu durumdalar ki, ikiletmeden maaşımı yatırmaları lazım, hala çirkefilik peşindeler maalesef. Aşırı yoruldum bir haftadır, haklıyım biliyorum ama maaşı almak için mayısı bekleyeyim diyorum, öyle yapsamda yine sinir olucam ama.

Kabullenmeyin ve bastırın. Eminim bakın halledecekler kısa sürede ısrarcı olursanız.

Israr ettim ama ayın ortasında ödeyemeyiz diyorlar. Çözmezseniz kurumun en yetkili kişisine bildiricem durumu yine çözülmezse ssk ya bildiricem dedim, siz bizi tehdit mi ediyorsunuz diye bir çıkışları var inanamazsınız. Ben şubatta çalışmaya başladım, sigorta girişimi nisanda yapmışlar, şikayet etsem o kadar suçlu durumdalar ki, ikiletmeden maaşımı yatırmaları lazım, hala çirkefilik peşindeler maalesef. Aşırı yoruldum bir haftadır, haklıyım biliyorum ama mayısı bekleyeyim diyorum, öyle yapsamda yine sinir olucam ama hakkımı arayamadım diye.

Hakkinizi aramussiniz neden fazla sinirlensim diye uzuluyorsunuz? Para icin calisiyoruz. Odeme yapmiyorlarsa yasal olarak hakkinizi arayin derim ben. Fazla yumusak bulduklari icin kale almamislar.

Bugün tekrar görüştüm ay ortasında ödeme yapamayız bekleyeceksiniz diyorlar, artık paradan ziyade yapılan hakarete sinir oluyorum. Şubatta çalışmaya başladım, bugün sizin sigorta girişinizi nisanda yaptık dediler, şaka gibi cidden. Ben bunları şikayet etsem resmen sigortasız çalıştırmışlar olacaklar, hala ne cesaret paramı yatırmıyorlar anlayamıyorum.

Sigorta girişinizi nisanda yapmışlarsa neye istinaden o parayı hesabınıza yatiracaklar. Bahsettiğiniz yer kurumsal bir yer olamaz bu durumda. Muhasebe den böyle bir para çıkışı olacak sizin hesaba yatacak çok manasız. O paranın üstüne yatmasınlar. Arayın bir 170 e sorun. Sadece danışabilirsiniz ihbar etmeden soru sorabilirsiniz yetkiliye.

Yok yatmazlar zannetmiyorum o kadarını ama kendi hatalarını bana ödetmek istetmeleri çok canımı sıkıyor. İşi büyütmek her yere şikayet etmek istiyorum ama ben büyüttükçe daha çok umursamıyorlar daha çok sinirim bozuluyor.

Almanyadasiniz galiba. Burda yasal olarak bir belge eksikliği olsa bile mağduriyet doğmasın diye patron "Abschlagszahlung" yapmak zorunda. Sonradan belgeler verilse ona göre hesaplar yapılır. Yani benim bildiğim kadarıyla burda yaptıkları yasa dışı. Bence bir araştırın. Yok mok diye israr ederlerse Personalrat varsa oraya gidin

İşte sen şikayet et, iste o zaman umursarlar. Bir de 2 ay çalışacağım demişsin ya. İnceleme başlatılan kadar 2 ay geçer zaten.

Burasi kurimsal bir yer degil. Calisma Bakanligina sikayet etsen isim vermeden, yandilar....

Kesinlikle yanarlar. Bunu bile bile zaten verecekleri parayı niye vermemekte inat ediyorlar anlamıyorum. Çok sinirlerim bozuluyor o yüzden tamamen kapatıcam bu konuyu mayısı bekleyeceğim diye karar aldım ama gece uyurken bile aklıma geliyor, yorgun uyanıyorum sabahları, her ne kadar takmayacağım diye karar verdiysam de zihnen uygulayamıyorum.

Hayır türkiyedeyim. Benim belgelerim de tam, yaptıkları tamamen kendi yanlışları, benden kaynaklanan hiçbir durum yok.

İşte sen şikayet et, iste o zaman umursarlar. Bir de 2 ay çalışacağım demişsin ya. İnceleme başlatılan kadar 2 ay geçer zaten.

Şikayet edersem iş çok büyür çünkü beni sigortasız çalıştırmışlar bildiğiniz, çalıştığım alanda bu kurumda karşılaşmasak başka bir kurumda karşılaşırız çalışanlarla, o yüzden şikayet edersem onlara çok büyük zararlar vereceğim için kanlı bıçaklı oluruz, ucu bana da dokunur. Soğukkanlı düşünmeye çalışıyorum ama uyurken bile hem bu kadar büyük bir hata yapıp hem de telafi etmek için hiçbir şey yapmadıkları aklıma geldikçe sinirden içim acıyor böyle bildiğiniz, resmen sinir ola ola hasta edeceğim kendimi korkmaya başladım. Şu an için kendim için yapmam gereken sakince mayısı beklemek ama nedense başaramıyorum. Kusura bakmayın olmuş bir hata deseler asla böyle sinir olmayacaktım, hem hata yapıp hem de düzeltmek için en ufak bir çaba göstermemeleri beni sinirlendiren şey.

Şikayet Et. 15 yıllık kariyerim boyunca gördüm ki birilerinin açığını kapatmanın bana hiç bir faydası olmadı. Kimse benim açığını kapatmadı tam tersine üstüme üstüme geldiler ve bunları yapanlar aldılar yürüdüler. Ben yerimde saydım. Ne zaman aklım başıma geldi bende kötülük amaçlı değil ama kendi çıkarımı korumaya yönelik hareket ettim o zaman yol kat ettim.

Herkese gec oduyorlarsa muhtemelen parayi isletiyorlardir faizde falandir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…