• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlenmekte haklı mıyım sizce?

Ya çok sağol cherry ya yüzümü güldürdün :) kendilerine yapılsa ortalığı kaldırırlar eminim. Ben söylüyorum tamam tamam diyorlar, halbuki onların böyle bir durum var kusura bakmayın demeleri lazım. Ben söylüyorum hatalarını düzeltsinler diye onda bile kaale alınmıyorum :( kurumsal bir yer güya.

Valla panpa yarın o ablaya gidip diceksin ki ya para ya SGKya şikayette bulunucam sizin saçmalıklarınızla uğraşamam.

Şu durumda direkt çözmeleri gerekirdi aslında. Yüzsüzlüğe vurmuşlar iyice. Ben de çalışmıyorum şu anda az ya da çok sizin için önemini anlayabiliyorum. Yapılan haksızlık ve tavrınızı normal buldum. Çalışanın hakkını gününde, saatinde vermek lazım. Yarına kadar bekleyip duruma göre en üstteki kişi ile tekrar konuşun bence.

Ya aslında çok da önemli değil, o para gelmeden idare edebilirim ama şubatın parası nisanda bile geç bana göre, onu da kafalarına göre değiştirdiler, bir de tutup mayıs diyorlar. Bunu da ben sormasam söylemeyeceklerdi, dünyanın en normal şeyi sanki. Ben öğrendim sorunun ne olduğunu ilettim yöneticiye hala ilgilenmiyor, bu durum daha çok sinirimi bozuyor, tek sorun para değil yani. Bir de kurumsal bir yer, benim gibi 300 kişi var part time çalışan, bir tek bana böyle davranmaları da canımı sıkıyor.

Bu arada bugün konunuzu okudum yoldayken ama cevap yazamadım, siz çok çok iyi bir ablasınız, eski konularınızdan detaylı biliyorum sorunu, siz çok uğraştınız, çok yıprandınız kardeşiniz için o yüzden kızgınlığınız çok haklı bir kızgınlık. Olayın geçmişini bilmeyenler neden bu kadar sinirli olduğunuzu anlayamamış ama ben çok hak veriyorum size. İnşallah kardeşiniz pişman olmaz yaptıklarından mutlu olur, sizin huzurunuzda daha fazla bozulmaz.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Tepki gördüğüm mesajlar oldu maalesef. Bir şey de diyemiyorum zira bilmiyorlar. Anlatmam zor oluyor ister istemez. Kardeşimle asgari düzeyde tutacağım iletişimimi. Bir adım olur diye düşündüm. Amin inşallah kurtulur diyorum ben de artık.

Valla panpa yarın o ablaya gidip diceksin ki ya para ya SGKya şikayette bulunucam sizin saçmalıklarınızla uğraşamam.

Valla düşündüm, iş kanunuda baktım, faizli ödemeleri için dilekçe yazabiliyormuşum ama bu sefer daha da gerilicez, e orada 2 ay daha çalışıcam bu kadar gerginken nasıl olacak. Ya bir de demez mi eninde sonunda yatar diye, by nasıl kurumsallık anlamadım sanki aile şirketinde çalışıyorum.

Ya aslında çok da önemli değil, o para gelmeden idare edebilirim ama şubatın parası nisanda bile geç bana göre, onu da kafalarına göre değiştirdiler, bir de tutup mayıs diyorlar. Bunu da ben sormasam söylemeyeceklerdi, dünyanın en normal şeyi sanki. Ben öğrendim sorunun ne olduğunu ilettim yöneticiye hala ilgilenmiyor, bu durum daha çok sinirimi bozuyor, tek sorun para değil yani. Bir de kurumsal bir yer, benim gibi 300 kişi var part time çalışan, bir tek bana böyle davranmaları da canımı sıkıyor.

Tekrar çalışmasanız rezil edilir aslında ama yine çalışacağınız için sıkıntı.

Merhaba Arkadaşlar,

Şu an aşırı sinirliyim, normalde kolay kolay sinirlenmem ama ne yaptıysam sakinleşemedim, sinirden mideme ağrı girdi, kendine zarar veriyorsun sakinleş diyorum ama başaramıyorum, lütfen beni sakinleştirecek bir şeyler söyleyin.

Ben kurumsal bir yerde part time çalışıyorum, şubat ayında yaptığım işin ücreti martta yatıyor, çalışan herkese yatmış ama bana martta yatmadı, nedenini insan kaynaklarına sorduğumda çalıştığım birimin bir belgeyi eksik gönderdiğini söylediler, birime sorduğumda onlar da insan kaynaklarını suçluyor, gönderdik biz diyorlar. Durumu birimin yöneticisine ve yardımcılarına anlattım ama ilgilenmediler. Bugün tekrar gittim yöneticinin ofisine yardımcısı ve sekreteri de oradaydı.

Sakin bir şekilde anlattım paramın yatmadığını ve ivedilikle tarafıma gerekli ödemenin yapılmasını rica ettiğimi söyledim. Benim çalıştığım bir proje vardı destek aldığım, projeye martta da devam edebilmek için ücreti nisanda yatırmanız mümkün müdür diye insan kaynaklarına rica etmiştim ama kabul etmemişlerdi, o yüzden projeyi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi bırakın nisanı mayısta yatıracaklarını söylüyorlar, böyle bir şey yapabiliyorlarsa niye ben söylediğimde yapmadılar, bu durumda iki kere mağdur oldum dedim. Tamam insan kaynaklarını arıcam ilgilenicem, haklısınız buna güvenip bir ödemeye de girmiş olabilirsiniz dedi, zaten öyle lütfen hızlı bir şekilde çözülmesini istiyorum dedim. Normalde direk yatması lazım, ben hiç uğraşmamalıyım, onların hatası yüzünden benim bu kadar uğraşıyor olmam da beni aşırı strese sokuyor aslında.

3-4 saat sonra tekrar gittim sordum yine aramamış, lütfen arayın durum çözülmezse kurumun yöneticisine mail atıp randevu isteyeceğim dedim yine kaale almadı, daha çok sinirlendim tabi. Ardından yardımcısını aradım, meşgule attı, geri de dönmedi, arada buldum, siz buranın yöneticisisiniz bende çalışanıyım, benden kaynaklanmayan bir sorun var ama ben karşımda muhatap bulamıyorum dedim. Bu arada suç birimin gerçekten belgeyi çok geç göndermişler, o kadar çok kişi part time çalışıyor ki bir tek benim belgemi nasıl geç gönderdiler anlayamıyorum. O da cevap olarak ama siz sorunun hemen çözülmesini istiyorsunuz dedi tabi ki çözülmesini istiyorum, şubatın ödemesinin mayısta yapılması normal mi sizce biraz empati yapın lütfen dedim, onu da geçtim muhatap bulamıyorum bu kadar kaale alınmamak çok canımı sıkıyor dedim, bunları sinirli olmasa da gergin bir şekilde söyledim, o da bir şeyler söyledi derken baya bir gerildik. Normalde de çok kibar, güler yüzlü, ilişkilerimin çok iyi olduğu insanlardı, gereksiz yere bu kadar gerilmek çok canımı sıktı.

Bir de ben gencim biraz bir de güleryüzlüyüm, o yüzden nasıl olsa bundan bir tepki gelmez diye beni kaale almadıklarını düşünüyorum, orada daha sert ve yaşlı biri olsa eminim ilgilenirlerdi. Bunu da dile getirdim, ben 10 yıldır çalışıyorum, bu şekilde muamale görmek üzerimde çok stres oluşturuyor dedim.

Ardından insan kaynakları aradı bu kadar olayın üzerine stres yapmayın diye akıl veriyor bana, normalde çok kontrollü davranmaya sinirimi belli etmemeye çalışırım, insan kaynaklarından tavsiye almak beni daha da gerdi.

Arkadaşlar keyif olsun diye çalışmıyorum sonuçta paraya ihtiyacım olduğu için çalışıyorum, yaptığım işin karşılığını istemekte haskız mıyım sizce? Bir de herkese zamanında yatarken, onların hatası yüzünden bana yatmamışken ilgilenmemeleri beni iyice sinirlendirdi. Tabi ki asla yüksek sesle veya kaba konuşmadım ama yüzümden sinirli olduğum belli oluyordu, normal mi bu, yoksa profesyonel olup sinirimi hiç belli etmemeli miydim.

Çalışmak ne kadar zor arkadaşlar ya :KK43:
Öncelikle gereksiz yere stres yapmıyorsun. Cok haklisin. Guler yuzle sorunun cozulmedigini niye anlayamissin. Ben onu anlamadim. Yani insanlarla iyi iliskiler kurmak cok onemli ama yeri geldiginde kotu olabilmeyi de becermek gerekir. Bak bir de seni arayip utanmadan akil da veriyorlar. Bana akil verene kadar isini duzgun yapsaydiniz boyle olmazdi deseydin ya. Gelisine lafi sokacaksin. Herkesleri maile ekleip maasimi odeyin diye taciz edeceksin. Hatta bu cumaya kadar odemezseniz sgk ya şikayet ediyorum diye tehdit edeceksin. Hatta Ara 170 ı şikayet et müfettiş gelsin görürüm ben onları o zaman. Kafalarına göre maaşı geç yatiramazlar.

Valla düşündüm, iş kanunuda baktım, faizli ödemeleri için dilekçe yazabiliyormuşum ama bu sefer daha da gerilicez, e orada 2 ay daha çalışıcam bu kadar gerginken nasıl olacak. Ya bir de demez mi eninde sonunda yatar diye, by nasıl kurumsallık anlamadım sanki aile şirketinde çalışıyorum.
Allahını seversen 2 ay ne ya. Boş ver gerilsin. Zaten gördüğün gibi güler yüzün olunca adam yerine koyulmamissin. Yaz dilekçeni. Yönetimin haberi bile yok senin maaş almadığın ya da bilseler bile umurlarında bile değil. Ama faiz ödeyince bu faiz birilerine onaya gidecek. O zaman kim niye ödemedi şubat maaşını diye hem ik daki hem senin departmandaki terbiyesizler açıklama yapacak.

Bu söylediğiniz durumu sürekli yaşıyorum maalesef. Güler yüzlüyüm diye arkadaşlarım başkalarına söyleyemeyecekleri şeyleri bana söylüyorlar, aman aram bozulmasın diye susuyorum, oldu ki tepki verdim dediğiniz gibi sinirli ben oluyorum, arkadaşlığım bozuluyor sonra.

Parayı da yatırıcaz demiyorlar ki, ayın 1 inde yatar maaşlar, o yüzden mayısta yatacak diyorlar. Bu kadar sinir olup hala paramı alamayacak olmak beni ayrıca sinir ediyor, sakinleşemedim hala maalesef.
Güler yüz iyi ama tepkini hemen net bir şekilde göstermek önemli. O zaman basit şeyler sende birikmemiş ve sonunda patlatarak tepki vermemiş olursun. Hiç bir şeyi sineye çekme. Yanlışsa istemiyorsan hemen uyar karşındakini

Teşekkür ederim yorumunuz için. Tepki gördüğüm mesajlar oldu maalesef. Bir şey de diyemiyorum zira bilmiyorlar. Anlatmam zor oluyor ister istemez. Kardeşimle asgari düzeyde tutacağım iletişimimi. Bir adım olur diye düşündüm. Amin inşallah kurtulur diyorum ben de artık.

Ben tüm mesajları okudum konunuzda, kardeşim isteyerek gitti evlendi diyorsunuz ama ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum, siz de emin olmayın o kadar. Kardeşiniz sevmiyordu onu sanki, korkuyordu, muhtemelen korkusundan gitti. Siz kesinlikle haklısınız, adam size bile saldırdı, sırf bu yüzden bile evlenmemesi lazım, o kadar emek verip dertlendiniz ki kardeşinize, uğradığınız hayal kırıklığını anlamamak imkansız. En güzel günlerinizi bu işlere dertlenerek harcadınız, nişanınızda bile germiş sizi kardeşiniz. Siz yorum yapınca yazdığım derdimden utandım.

Ama kardeş sonuçta, bende bazen kardeşimle kavga ediyorum bir daha konuşmucam diyorum ama konuşuyoruz tabi. Kardeşle ömür boyu küsmek imkansız, her şeyi geride bırakın, düğününüze davet etmek de çok doğru bir karar, hem insanlarında ağzını kapatırsınız, inşallah ikinizde çok mutlu olursunuz.

Allahını seversen 2 ay ne ya. Boş ver gerilsin. Zaten gördüğün gibi güler yüzün olunca adam yerine koyulmamissin. Yaz dilekçeni. Yönetimin haberi bile yok senin maaş almadığın ya da bilseler bile umurlarında bile değil. Ama faiz ödeyince bu faiz birilerine onaya gidecek. O zaman kim niye ödemedi şubat maaşını diye hem ik daki hem senin departmandaki terbiyesizler açıklama yapacak.

Aynen öyle. Ben sormasam söylemeyeceklerdi bile bana. Ben maaşım niye yatmıyor diye mail atınca ik bana belgeniz geç geldi diye cevap verdi, ben bunlara ilettim. Olması gereken öyle mi olmuş kusura bakmayın hemen düzeltiriz demek. Hala kaale almıyorlar. En üst yöneticiye mail yazıp durumu anlatayım diyorum ama bu gergünlik bile beni benden aldı, o kadar gerginliğe dayanabilir miyim bilemedim.

Sinirlenmekte haklıyım ama değil mi sonuçta?

Güler yüz iyi ama tepkini hemen net bir şekilde göstermek önemli. O zaman basit şeyler sende birikmemiş ve sonunda patlatarak tepki vermemiş olursun. Hiç bir şeyi sineye çekme. Yanlışsa istemiyorsan hemen uyar karşındakini

Bugün tepkimi çok net gösterdiğimi düşünüyorum, bu sefer de iki yönetici ile de gerildik. Bir de bana siz çok gençsiniz güleryüzlüsünüz ondan oluyor tarzında bir şeyler söyledi orada iyice koptum. Napıyım yaşlanayım mı? Asık suratla mı dolaşayım? İnsanların bundan zaten zarar gelmez işini savsaklayalım tarzı düşünce tarzlarından nefret ediyorum.

Öncelikle gereksiz yere stres yapmıyorsun. Cok haklisin. Guler yuzle sorunun cozulmedigini niye anlayamissin. Ben onu anlamadim. Yani insanlarla iyi iliskiler kurmak cok onemli ama yeri geldiginde kotu olabilmeyi de becermek gerekir. Bak bir de seni arayip utanmadan akil da veriyorlar. Bana akil verene kadar isini duzgun yapsaydiniz boyle olmazdi deseydin ya. Gelisine lafi sokacaksin. Herkesleri maile ekleip maasimi odeyin diye taciz edeceksin. Hatta bu cumaya kadar odemezseniz sgk ya şikayet ediyorum diye tehdit edeceksin. Hatta Ara 170 ı şikayet et müfettiş gelsin görürüm ben onları o zaman. Kafalarına göre maaşı geç yatiramazlar.

Zaten geç yatırıyorlar. Şubatın maaşını nisanda yatırıyorlar ama bunu herkese uyguladıkları için tepki veremem. Benimkini bir ay daha geç mayısta yatıracaklar. Tekrar çalışmayacak olsam şikayet etmeyi düşünebilirim ama tekrar çalışacağım için yüz yüze bakmak zorundayız. Yine de ik yı şikayet etsem mi diye düşünmüyor değilim, hem işlerini yapmıyorlar, bir de siz stres yapmayın diye bana akıl veriyorlar, ben az bile sinirlenmişim anladığım, orada siz bana akıl vereceğinize işinizi düzgün yapın demem lazımdı.

yöneticilere ayrı sinir oldum. şubattaki maaşın mayısta verilmesi olur mu diye kendileri el atıp düzeltmeleri lazımken bir de trip yiyorum. Çalışıp kazandığım parayı sanki bana verilen bir lütufmuş gibi gösteriyorlar, şaka gibi ya.

İşe başladım ilk maaşımı aldım konuştuğumuzdan 50 TL az

Yöneticiye gittim ben ilk maaşımı aldım böyle konuşmamıştık diye hatırlıyorum dedim

Aradı forma bakın ona göre ödeyin dedi düzeldi

Benimle aynı konumdakiler 50 Az alıyor diye bana da 50 az verilmiş sesim çıkmasa yöneticinin de ruhu duymayacak

Bir kaç ay sonra zarftan 100 TL az çıktı yani maaşımın 8 de biri gittim söyledim 100 TL verdiler

Sonra da maaşı zarf ile vermeyi bıraktılar kibarlık olsun derken kontrol mekanizması ortadan kalkıyordu

İkinciye gitmeniz bence fazla olmuş ben yarına kadar beklerdim diye düşünüyorum

Bir de yönetici ben olsam pazartesi salı beklemiş de bugün niye 2-3 kere geldi diye düşünürdüm

Hakkı'nızı istemişsiniz gerilmişsiniz de olmuş bitmiş

Yarın yeni bir gün ona göre hareket edersiniz unutulur gider gerginlik

Ben tüm mesajları okudum konunuzda, kardeşim isteyerek gitti evlendi diyorsunuz ama ben pek öyle olduğunu düşünmüyorum, siz de emin olmayın o kadar. Kardeşiniz sevmiyordu onu sanki, korkuyordu, muhtemelen korkusundan gitti. Siz kesinlikle haklısınız, adam size bile saldırdı, sırf bu yüzden bile evlenmemesi lazım, o kadar emek verip dertlendiniz ki kardeşinize, uğradığınız hayal kırıklığını anlamamak imkansız. En güzel günlerinizi bu işlere dertlenerek harcadınız, nişanınızda bile germiş sizi kardeşiniz. Siz yorum yapınca yazdığım derdimden utandım.

Ama kardeş sonuçta, bende bazen kardeşimle kavga ediyorum bir daha konuşmucam diyorum ama konuşuyoruz tabi. Kardeşle ömür boyu küsmek imkansız, her şeyi geride bırakın, düğününüze davet etmek de çok doğru bir karar, hem insanlarında ağzını kapatırsınız, inşallah ikinizde çok mutlu olursunuz.

Sizin derdiniz ayrı benimki ayrı. Yerinizde olsam ben de sinirlenirdim açıkçası. Dışarıda güleryüzlüyüm bir de sizin gibi. Damarıma basınca deliriyorum sonra da şaşırıyorlar biz ne yaptık diye. Ciddi ciddi tartışsanız bunlar yine zeytinyağı gibi üste çıkarlar. İK çalışanları beceremedikleri işe de beni suçlarlar hep. Asla haklı olamazsınız. Kurum müdürü bana "aranıyorsun" imalı hakaret edince IK bölümündeki kadın "sen alıngansın" demişti. Öyleyse gelin beraber aranalım demiştim. Sonuç; beni attılar. Yani 2 ay daha çalışacak olmasanız şikayet edin ama iyice baskı oluşur. O da zor bir durum. En küçük hatada kovmaya çalışırlar belki. Siz uğraşırsınız.

Kardeşimle ilgili de dediğiniz gibi emin olma kısmında haksızım belki de. Elim, gözüm üstündeydi tehdit vardır diye düşünmedim. Beni de buna inandırdı. İlişkinin başında seviyordu da bu adamı. Zamanla değişmiş. Başta dünyanın en iyi insanı gibi göstermiş kendini. Geçtiğimiz aylarda pişmanım diye yalvarmış epey. O da kabul etmiş. Artık kenara çekilip izleyeceğim. İsterse yine yanında olacağım. Kardeş sökülüp atılmıyor. Kavga kıyamet de olsa vazgeçilmiyor haklısınız. Kıyamıyorum aslında hiç.

Hakkinizi aramussiniz neden fazla sinirlensim diye uzuluyorsunuz? Para icin calisiyoruz. Odeme yapmiyorlarsa yasal olarak hakkinizi arayin derim ben. Fazla yumusak bulduklari icin kale almamislar.

İşe başladım ilk maaşımı aldım konuştuğumuzdan 50 TL az

Yöneticiye gittim ben ilk maaşımı aldım böyle konuşmamıştık diye hatırlıyorum dedim

Aradı forma bakın ona göre ödeyin dedi düzeldi

Benimle aynı konumdakiler 50 Az alıyor diye bana da 50 az verilmiş sesim çıkmasa yöneticinin de ruhu duymayacak

Bir kaç ay sonra zarftan 100 TL az çıktı yani maaşımın 8 de biri gittim söyledim 100 TL verdiler

Sonra da maaşı zarf ile vermeyi bıraktılar kibarlık olsun derken kontrol mekanizması ortadan kalkıyordu

İkinciye gitmeniz bence fazla olmuş ben yarına kadar beklerdim diye düşünüyorum

Bir de yönetici ben olsam pazartesi salı beklemiş de bugün niye 2-3 kere geldi diye düşünürdüm

Hakkı'nızı istemişsiniz gerilmişsiniz de olmuş bitmiş

Yarın yeni bir gün ona göre hareket edersiniz unutulur gider gerginlik

Pazartesi, Salı beklemedim ki gittim tamam halledicez dediler, bende güvendim, halletmeleri gereken bir şey çünkü ikinci kez söyletmemeleri lazım.

Hakkinizi aramussiniz neden fazla sinirlensim diye uzuluyorsunuz? Para icin calisiyoruz. Odeme yapmiyorlarsa yasal olarak hakkinizi arayin derim ben. Fazla yumusak bulduklari icin kale almamislar.

Sinirlendiğimi çok belli etmemeye çalıştım ama bu durum bana stres yaptırdı diye söyledim acaba öyle söylemesemiydim diye düşündüm. Parayıda alamadım zaten daha fazla sinirlenip yormayayım en iyisi kendimi :)

Sizin derdiniz ayrı benimki ayrı. Yerinizde olsam ben de sinirlenirdim açıkçası. Dışarıda güleryüzlüyüm bir de sizin gibi. Damarıma basınca deliriyorum sonra da şaşırıyorlar biz ne yaptık diye. Ciddi ciddi tartışsanız bunlar yine zeytinyağı gibi üste çıkarlar. İK çalışanları beceremedikleri işe de beni suçlarlar hep. Asla haklı olamazsınız. Kurum müdürü bana "aranıyorsun" imalı hakaret edince IK bölümündeki kadın "sen alıngansın" demişti. Öyleyse gelin beraber aranalım demiştim. Sonuç; beni attılar. Yani 2 ay daha çalışacak olmasanız şikayet edin ama iyice baskı oluşur. O da zor bir durum. En küçük hatada kovmaya çalışırlar belki. Siz uğraşırsınız.

Kardeşimle ilgili de dediğiniz gibi emin olma kısmında haksızım belki de. Elim, gözüm üstündeydi tehdit vardır diye düşünmedim. Beni de buna inandırdı. İlişkinin başında seviyordu da bu adamı. Zamanla değişmiş. Başta dünyanın en iyi insanı gibi göstermiş kendini. Geçtiğimiz aylarda pişmanım diye yalvarmış epey. O da kabul etmiş. Artık kenara çekilip izleyeceğim. İsterse yine yanında olacağım. Kardeş sökülüp atılmıyor. Kavga kıyamet de olsa vazgeçilmiyor haklısınız. Kıyamıyorum aslında hiç.

Kovamazlar, yerime birini bulamazlar şu dönemde. Ben bırakıp gidebilirim öyle bir hakkım var ama yapmam etik olmaz. Ya sabır diyip mayısı beklicem artık, düşündükce çok sinirleniyorum çünkü.

Rabbim her ikinizi de çok mutlu eylesin inşallah.

Kovamazlar, yerime birini bulamazlar şu dönemde. Ben bırakıp gidebilirim öyle bir hakkım var ama yapmam etik olmaz. Ya sabır diyip mayısı beklicem artık, düşündükce çok sinirleniyorum çünkü.

Rabbim her ikinizi de çok mutlu eylesin inşallah.
Eger bir defa buna razi olursan bu hep tekrarlanacaktir. Hakkini aramalisin.

Back