Sinirlenmekte haklı mıyım sizce?

mein_traume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2017
963
1.248
113
38
Merhaba Arkadaşlar,

Şu an aşırı sinirliyim, normalde kolay kolay sinirlenmem ama ne yaptıysam sakinleşemedim, sinirden mideme ağrı girdi, kendine zarar veriyorsun sakinleş diyorum ama başaramıyorum, lütfen beni sakinleştirecek bir şeyler söyleyin.

Ben kurumsal bir yerde part time çalışıyorum, şubat ayında yaptığım işin ücreti martta yatıyor, çalışan herkese yatmış ama bana martta yatmadı, nedenini insan kaynaklarına sorduğumda çalıştığım birimin bir belgeyi eksik gönderdiğini söylediler, birime sorduğumda onlar da insan kaynaklarını suçluyor, gönderdik biz diyorlar. Durumu birimin yöneticisine ve yardımcılarına anlattım ama ilgilenmediler. Bugün tekrar gittim yöneticinin ofisine yardımcısı ve sekreteri de oradaydı.

Sakin bir şekilde anlattım paramın yatmadığını ve ivedilikle tarafıma gerekli ödemenin yapılmasını rica ettiğimi söyledim. Benim çalıştığım bir proje vardı destek aldığım, projeye martta da devam edebilmek için ücreti nisanda yatırmanız mümkün müdür diye insan kaynaklarına rica etmiştim ama kabul etmemişlerdi, o yüzden projeyi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi bırakın nisanı mayısta yatıracaklarını söylüyorlar, böyle bir şey yapabiliyorlarsa niye ben söylediğimde yapmadılar, bu durumda iki kere mağdur oldum dedim. Tamam insan kaynaklarını arıcam ilgilenicem, haklısınız buna güvenip bir ödemeye de girmiş olabilirsiniz dedi, zaten öyle lütfen hızlı bir şekilde çözülmesini istiyorum dedim. Normalde direk yatması lazım, ben hiç uğraşmamalıyım, onların hatası yüzünden benim bu kadar uğraşıyor olmam da beni aşırı strese sokuyor aslında.

3-4 saat sonra tekrar gittim sordum yine aramamış, lütfen arayın durum çözülmezse kurumun yöneticisine mail atıp randevu isteyeceğim dedim yine kaale almadı, daha çok sinirlendim tabi. Ardından yardımcısını aradım, meşgule attı, geri de dönmedi, arada buldum, siz buranın yöneticisisiniz bende çalışanıyım, benden kaynaklanmayan bir sorun var ama ben karşımda muhatap bulamıyorum dedim. Bu arada suç birimin gerçekten belgeyi çok geç göndermişler, o kadar çok kişi part time çalışıyor ki bir tek benim belgemi nasıl geç gönderdiler anlayamıyorum. O da cevap olarak ama siz sorunun hemen çözülmesini istiyorsunuz dedi tabi ki çözülmesini istiyorum, şubatın ödemesinin mayısta yapılması normal mi sizce biraz empati yapın lütfen dedim, onu da geçtim muhatap bulamıyorum bu kadar kaale alınmamak çok canımı sıkıyor dedim, bunları sinirli olmasa da gergin bir şekilde söyledim, o da bir şeyler söyledi derken baya bir gerildik. Normalde de çok kibar, güler yüzlü, ilişkilerimin çok iyi olduğu insanlardı, gereksiz yere bu kadar gerilmek çok canımı sıktı.

Bir de ben gencim biraz bir de güleryüzlüyüm, o yüzden nasıl olsa bundan bir tepki gelmez diye beni kaale almadıklarını düşünüyorum, orada daha sert ve yaşlı biri olsa eminim ilgilenirlerdi. Bunu da dile getirdim, ben 10 yıldır çalışıyorum, bu şekilde muamale görmek üzerimde çok stres oluşturuyor dedim.

Ardından insan kaynakları aradı bu kadar olayın üzerine stres yapmayın diye akıl veriyor bana, normalde çok kontrollü davranmaya sinirimi belli etmemeye çalışırım, insan kaynaklarından tavsiye almak beni daha da gerdi.

Arkadaşlar keyif olsun diye çalışmıyorum sonuçta paraya ihtiyacım olduğu için çalışıyorum, yaptığım işin karşılığını istemekte haskız mıyım sizce? Bir de herkese zamanında yatarken, onların hatası yüzünden bana yatmamışken ilgilenmemeleri beni iyice sinirlendirdi. Tabi ki asla yüksek sesle veya kaba konuşmadım ama yüzümden sinirli olduğum belli oluyordu, normal mi bu, yoksa profesyonel olup sinirimi hiç belli etmemeli miydim.

Çalışmak ne kadar zor arkadaşlar ya

Evet işte güler yüzlü oldugunda herseye kabul buyrup tamam dersen başını cok kolay eziyorlar bu her yerde böyledir..

Bir fikrim yok bu konuda aman yapacakları ödemeyi zamanında yapmaları gerekiyor maaş konusunda atladilarsa da uyarır uyarmaz hemen yatırmaları gerek gereksiz uzamış konu

Evet işte güler yüzlü oldugunda herseye kabul buyrup tamam dersen başını cok kolay eziyorlar bu her yerde böyledir..

evet farkındayım ama ben insanlarla iyi ilişkiler yürütmek istiyorum, haklı olmama rağmen bu kadar gerilmeme çok üzüldüm.

yuzde yuz haklısınız tepkınızde normal
ama gercek ıs hayatına hosgeldınız malesef

Bende haklı olduğumu düşünüyorum ama yine de insanlarla gerilmiş olmam beni üzüyor, yine yüz yüze bakacağız sonuçta.

Bu kadar haklı olduğum bir konuda bu kadar dikkate alınmamak da canımı sıkıyor. Hiç söylemesem mayısı mı bekleseydim diyorum ama o zamanda çok rahatsız hissedecektim kendimi hakkımı aramadım diye.

Bu arada bugün konunuzu okudum yoldayken ama cevap yazamadım, siz çok çok iyi bir ablasınız, eski konularınızdan detaylı biliyorum sorunu, siz çok uğraştınız, çok yıprandınız kardeşiniz için o yüzden kızgınlığınız çok haklı bir kızgınlık. Olayın geçmişini bilmeyenler neden bu kadar sinirli olduğunuzu anlayamamış ama ben çok hak veriyorum size. İnşallah kardeşiniz pişman olmaz yaptıklarından mutlu olur, sizin huzurunuzda daha fazla bozulmaz.

Alttan alıp güler yüzlü gözükünce insanlar seni salak yerine koyup tepene çıkıyor. Bunu özellikle arkadaşlık ilişkilerinde çok gördüm. Tepene çıkınca da "çıkarttırmasaydı bize ne" diyorlar.
Alttan almayıp hakkını aradığında da adın "atarlı giderli sinirli" ye çıkıyor.
Boşver sıkma canını yatırsınlar paranı terbiyesizler ya. Şubatın parası mayısta mı yatırılır?

Bu söylediğiniz durumu sürekli yaşıyorum maalesef. Güler yüzlüyüm diye arkadaşlarım başkalarına söyleyemeyecekleri şeyleri bana söylüyorlar, aman aram bozulmasın diye susuyorum, oldu ki tepki verdim dediğiniz gibi sinirli ben oluyorum, arkadaşlığım bozuluyor sonra.

Parayı da yatırıcaz demiyorlar ki, ayın 1 inde yatar maaşlar, o yüzden mayısta yatacak diyorlar. Bu kadar sinir olup hala paramı alamayacak olmak beni ayrıca sinir ediyor, sakinleşemedim hala maalesef.

Bir şey demiyorlar, çözeceğiz deseler sinirlenmem ki.

Şu durumda direkt çözmeleri gerekirdi aslında. Yüzsüzlüğe vurmuşlar iyice. Ben de çalışmıyorum şu anda az ya da çok sizin için önemini anlayabiliyorum. Yapılan haksızlık ve tavrınızı normal buldum. Çalışanın hakkını gününde, saatinde vermek lazım. Yarına kadar bekleyip duruma göre en üstteki kişi ile tekrar konuşun bence.

Şubatın parası mayısta mı yatarmış???
IKcı kuşbeyinlinin odasına gidip ağzıma geleni sayardım sen sakin ol derdim.

Ya çok sağol cherry ya yüzümü güldürdün :) kendilerine yapılsa ortalığı kaldırırlar eminim. Ben söylüyorum tamam tamam diyorlar, halbuki onların böyle bir durum var kusura bakmayın demeleri lazım. Ben söylüyorum hatalarını düzeltsinler diye onda bile kaale alınmıyorum kurumsal bir yer güya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…