sinir krizleri geciriyorum

Benim kızımda o aylarda kilosu o civardaydı, doktprumuz da kilo ve boyunun persentil değeri olarak normal olduğunu söylerdi. Her çocuk tombul olacak diye birşey yok. Ben ne zaman kızımın eline kaşığı verip, yemeğini önüne koydum, o zaman yemeye başladı. Hiç ısrar etmedim,2 kaşık yedi,3 kaşık yedi zamanla porsiyonları büyüdü. Sordum ne istiyorsun diye, mutfağa girdik beraber hazırladık ama asla ısrar etmedim. Sizde ısrar etmeyin, ye baskısı çocuklarda ters tepiyor, sürekli ye ye ye diyen bir arkadaşım 8 yaşındaki oğluna hala ye ye ye diye diye yemek yediriyor, o çocuk dürtmeden, bağirmadan yemek yemiyor şu an. Günde 3 öğün o çocuğada o anneyede stres, ben aynı masada oturmaya tahammül edemiyorum şu an o anneyle, o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum. Çocuğunuz bir birey artık, acıkmamış olabilir, o yemeği yemek istemiyor olabilir o an, alternatif sunun, istemiyorsa bir sonraki öğünde açığı kapatır. Siz sakin olun, zaafınız olmasın yemek konusu, çok güzel kullaniyor çocuklar zaaflarımızı emin olun.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

Çok küçükmüş daha ama acıkmasını bekleseniz.yani en azındn birgün gec verin biraz acıksın hatta çok acıksın ki yesin.çok acıkmadıgı için oyun yapıyor olabilir

Benimde 24 aylik bir oğlum var ben ona yeme alışkanlığını şöyle kazandırdım masayi hazirlardim mesela bende otururdum hic birseyine karismazdim kaşık çatal kendinde her yemekten az az tabaginda bende karşısında iştahla yemek yerim. O yer doyar kalkar ama ben bi 10-15 dakika masayı toplamam o geri gelir oturur tekrar yer. Bu şekilde yani ama soylede birşey yaptım yani saralleyi çok sever yemeğin yaninda masaya onuda koydum benim izin verdiğim ölçüde yedi kendini tatmin etti su anda hic elini sürmez saralleye biktirdim çünkü Allah'ima çok şükür yemek ayırt etmez bir hafta evde kalsın AC kalmaz çok şükür. Bence sizden biraz serbest bırakin ama dediğimiz gibi yemezsen tamam yeme demeyin bence çocuk yaptığını doğru birşey sanar. Bak bu kasigida alırsan biraz daha buyursun büyümek çok güzel okula gidersin arkadaşların olur. Yada bi zaafı yokmu sevdiği birşey onu kullanabilirsin. Eğer yemeğini bitirmezsen ben uzulebilirim canım sikilabilir. Ne Biliyim iste hani eğer tabak biterse parka gotururm gibi bisetler söyleyebilirsin yada bi kasıkta ona ver hadi sende bana yedir de. Eminim çoğunu yapmissindir ama bunlar benim denediğim yollardı yazmak istedim.

Bugüne kadar normal koşullarda açlıktan ölen bir çocuk hiç duymadım canım, kendinide yavrunuda stesleme, açıkınca yer, kendini onun yerine koy, senin iştahın olmadan sana hep birileri zorla yedirmeye çalışsa hoşlanırmısın? Büyük olasılıkla hayır, zorlayarak sadece onu yemekten nefret ettirirsin canım.

X