- 19 Kasım 2013
- 18.659
- 33.645
- Konu Sahibi superisi87
Benim kızımda o aylarda kilosu o civardaydı, doktprumuz da kilo ve boyunun persentil değeri olarak normal olduğunu söylerdi. Her çocuk tombul olacak diye birşey yok. Ben ne zaman kızımın eline kaşığı verip, yemeğini önüne koydum, o zaman yemeye başladı. Hiç ısrar etmedim,2 kaşık yedi,3 kaşık yedi zamanla porsiyonları büyüdü. Sordum ne istiyorsun diye, mutfağa girdik beraber hazırladık ama asla ısrar etmedim. Sizde ısrar etmeyin, ye baskısı çocuklarda ters tepiyor, sürekli ye ye ye diyen bir arkadaşım 8 yaşındaki oğluna hala ye ye ye diye diye yemek yediriyor, o çocuk dürtmeden, bağirmadan yemek yemiyor şu an. Günde 3 öğün o çocuğada o anneyede stres, ben aynı masada oturmaya tahammül edemiyorum şu an o anneyle, o çocuğun psikolojisini düşünemiyorum. Çocuğunuz bir birey artık, acıkmamış olabilir, o yemeği yemek istemiyor olabilir o an, alternatif sunun, istemiyorsa bir sonraki öğünde açığı kapatır. Siz sakin olun, zaafınız olmasın yemek konusu, çok güzel kullaniyor çocuklar zaaflarımızı emin olun.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.