İlköğretim Yorum ve Soruları Sınıfta öğretmenin öğrencilerine davranış şekli

Arkadaşlar yazılarınızı okudukca canım daraldı sanki kendimi çok kötü hissettim benimde bu yıl ana okuluna başlayacak bir kızım var böyle bir durumda ne yapa bilirim diye düşündüm. Allah yarattı demem onu okulun kapısında öğrencilerin gözü önünde ölesiye döverim. Canımı alsınlar evladıma dokunmasınlar. Onun işi egitim vermek zorbalık uygulamak değil. Bir sıkıntısı varsa çocuğumla bana söylesin ben icabına bakarım. Ama onurunu kıracak küçük düşürecek aşaglayacaksa iş değişir Allah hepimize güç versin.Amin

sevgili lolo senin yazdıklarını okudukça kendim ve oğlumun yaşadıklarımız geldi aklıma sakın benim yaptığım hataya düşme eğitimci olarak mükemmele yakın diye ısrar edip oğlumu okul sevgisinden mahrum ettim 4. sınıfa kadar sonra başka öğretmen geldi çünkü bizimki emekli oldu sonradan gelen öğretmenimizin tuttuğu altın olsun onun sayesinde şimdi eskisinden daha iyiyiz.üstelik benim oğlumda dikkat eksikliği var eski öğretmenimiz bu yüzden dahada eziyet çektirdi bize doktor tedavimiz için gerekli olan formları bile doldurmadı bırakın çocuğuma iyi davranmayı yani diyeceğim oki lütfen başka hatta gerekirse başka okula ver sonra daha fazla üzülmemek için lütfen yap sevgilerimle MANİSADAN DİLEK.

evet dayak çözüm değil asla ben de eğitimciyim öyle öğrencilerle karşılaştım ki bana bıçak çeken öğrencim mi olmadı sesiz oll dediğimde bu benim memleketim deyip dayılanan mı olmadı üstünü değiştirmediği için kızıp sınıfa giyinmesi için gönderdiğimde edepsiz el işareti yapan öğrencim mi olmadı adımı verip idareden izin almaya kalkan mı olmadı sevgilisiyle gördüm diye annesine bana zayıf verdi diyen mi oolmadı notunu beğenmeyen veli neden 98 de 100 değil deyip not isteyen mi olmadı spor kıyafetlerini getirmediği için oyuna girmesine izin vermediğim öğrencimin velisinin kızgınlığına mı maruz kalmadım prensipleri olan bir öğretmenim beni gördüğünde ayağa kalkmalı çocuk dersimle ilgili materyalleri getirmeli benden önce sırada olmalı kurallara uymalı öğrenci ama bana seni ......... ederim diyen çocuğa gel konuşalım dememi beklemeyin branş öğretmeniyim ben yaş gurubu 12-15 yaş arası doğruyu yanlışı biliyorlar bilmez demeyin velisini çağır demeyin çocuk bazı yerlede hayvandan farksız görülüyor malasef

Şimdi lütfen başka bölümden mezun olanlar üstüne alınmasın da. ışte bu öğretmen ya ziraat ya işletme mühendisi biridir. Çocukları sevmiyordur. 95'te devletin tüm üniversite mezunlarını basit bir sınavla iki ay formasyon vererek öğretmen yaptığı haktan yararlanmıştır. Çocuk psikolojisi nedir bilmez. Sabırdan eser yoktur. Bir de kendine öğretmen der. Ya da artık yaşlanmıştır tahammülü yoktur iki kuruş para için nerdeyse elinde bastonla okula gelecek seviyededir.

Ki eğer 4 yıl eğitim fakültesinde dirsek çürütmüşse bile biz de şimdi görüyoruz "Yahu biz ne mezun ediyoruz." dye kimse dönüp bakmadığından o da arada sıyrılmıştır aradan. Yazık demekten başka birşey gelmiyor elimden. Siz şimdi öğretmene gidip çıkışsanız çocuğunuzu daha çok hırpalar bir de cephe alır. Üstüne üstlük bir de düşük not verirse çocuğun motivasyonu iyice düşer. ıyisi mi bırakın karneyi alsın. Sonra çocuğu alın götürün başka bir okula. Ama anlayıp dinleyin yazdıracağınız öğretmenin velileriyle enine boyuna konuşun. 4--5. sınıf gerçekten de önemli 1-2-3 te öyle ama artık yapılacak birşey kalmamış.

Son düzenleme:

Velisini çağırsan ne olacak ki... Zaten çocuk veli öğretmene değer vermediği için bunları yapıyor. Başına gelenlere üzüldüm arkadaşım. Adana'da mı bunlar başına geldi? Onu da merak ettim. Ama emin olun yaramaz, hareketli öğrenciyle baş ediliyor da terbiyesizle baş etmek çok zor. Ve nedense eskiden çocuklar hareketliydi ama şimdi ailesinin terbiye vermediği o kadar çok çocuk var ki... Neyse konunun yeri burası değil sanırsam. Arkadaşın topiğini bopuna isgal etmiyim...

evet dayak çözüm değil
çocuk diğer arkadaşlarını ıslatır şişesini attırırsın velisi gelir sen benim çocuğumun şişesini nasıl attırırsın diyenmi ararsın,23 Nisanda ucuz kıyafet aldırdığım için şikayet edenler daha sayayım mı,çocuk hasta geziye gelmesin denildiğinde şikayet edenler veli milletine pek yaranılmaz gelsinler 50 kişilik sınıflarda bir ders versinler de göreyim

arkadaşlar oğlum 4. sınıfa geçti
öğretmenin davranışlarının yanlış olduğunu bildirdim öğretmende kendini savunuyo sınıf mevcudu 51 ve ders yapmak çok zor bende insanım diyo çok zor bu kadar kalabalık bir sınıfta öğretmen olmak 51 çocukla uğraşmak hepsiyle ilgilenmek bazen çok kızdırdıkları oluyo beni 1 tokat atıyorum diyo benim oğlum yaramaz kendi oğlumu tanıyorum öğretmen konuşuyo oğlum yanındakiyle sohbet ediyo arkadaşlarıyla kavga ediyo çok hareketli bi çocuk ama tabiki bu ona kötü davranılcağı anlama gelmez öğretmenliğin zor bir meslek olduğunu çocuklara sabredemeyenlerin öğretmen olmaması gerektiğini o çocucukların öğretmeni örnek aldıklarını söyledim öğretmene benim çocuğuma vurmuyo ama tabiki kızdığı oluyo onada bişey demiyorum bizim velilerimizde çok suskun herkez kendi çocucğunu korusa bi sorun kalmıcak ama veliler aman öğretmen çocuğa kötü davranır aman notunu düşürür diye sessiz kalıyo benim oğlum iyi şu ana öğretmenle ilgili sorunları aştık allaha şükür şimdi oğlumun kendi sorunlarıyla ilgileniyorum disipline gircez bu tatili çok kaliteli bir şekilde geçircez inşallah benim oğlumun ve diğer öğrenciler hakkında herşeyin hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…