• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınıf tekrarı mı, dönem tekrarı mı?

uglybetty89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2013
76
1
11
İstanbul
kızlar ben geçen sene üniversite 1. sınıf öğrencisiydim. ilk dönem iyi bir ortalamayla geçtim.
ama ikinci dönem çeşitli sebeplerden dolayı devam edemedim, finallere girmedim.
ikinci dönem tüm derslerden kaldım.

şimdi bu yıl ilk dönem derslerini de mi almam gerekir yoksa yalnızca kaldığım ikinci dönem derslerini mi?

Geçtiğin dersleri almıyorsun. Ortalaman 1.80 altında ise üst sınıftan ders alamıyorsun. Üstündeyse hem kaldığın dersleri hem üst sınf derslerini krediyi dolduracak şekilde alabiliyorsun. En iyi bilgiyi öğrenci işlerinden alırsın.

Gectiklerini almayacaksin, girmediklerini almak zorundasin bizim 42 krediydi o derslerden kredi kalirsa ikinci siniftan 1-2 ders belki alirsin ama hic girmedim diyorsun zor. Sinif tekrari yok universitede donem uzatma var

İki dönem sonucu ortalaman kaç? 1.80i tutturmak zorundaydın bizim okulda. Tutmuyorsa ilk dönem 2. Sınıftan ders vermezler. Şartlı derslerini alıp ortalamanı yükseltmen gerekir ilk dönem. 2. Dönem de geçen sene ikinci dönemin derslerini alırsın, kredin kalırsa bu sene ikinci dönemin derslerinde de alabilirsin.

Öğrenci işlerine sormalısın hem de acil ders seçimleri bitiyor yahu...

Veremediğin yani 2. dönem yıılın neyinse onun derslerini alırsın canım .
öibsde ilk onlar çıkar zaten onlar seçmeye mecbur bırakırlar seni:KK53:

Bizim üniversitede 1'den 2'ye ortalamaya bakmadan geçiliyor.
2'den 3'e geçerken ve sonraki her döneme geçmek için 1.80 ortalama gerekiyor.
Şimdi 2. sınıf 1. dönemi aynı şekilde alıp 2. dönemde hem 2 hem 1'in derslerini alabilirsin kredin yeterse.
Ama okuldan okula fark eder. 1'den 2'ye geçerken 1.80 istiyor olabilir.
Öğrenci işleri ile görüş.

Back